Hoe gaat men op scholen om met covid-19? Karel Beckman interviewt twee ouders die een rechtszaak tegen de mondkapjesplicht op scholen opstarten. Veel docenten pakken de rol van handhavers op. Meerdere keren geen mondkapje op en je kan worden doorgezet naar HALT. Kinderen zijn bang, docenten zijn bang. Docenten schreeuwen naar kinderen. Kinderen denken na over zelfmoord, de 113 zelfmoordpreventie telefoon wordt nu vierhonderd keer per dag gebeld.

Hoe serieus kan ik de overheid nog nemen als ik zowel Mark Rutte onze minister president, Hugo de Jonge, Tamara van Ark, van Dissel, alle vier hoor vertellen, weken, maanden, dat een mondkapje niet werkt, dat een mondkapje geen toegevoegde waarde heeft, dat een mondkapje schijnveiligheid is, dat van Dissel vertelt dat tweehonderdduizend mensen onafgebroken een mondkapje moeten dragen, minimaal een week lang, om mogelijk bij1 of 2 personen een positieve test te voorkomen  ………. vertel mij, hoe serieus moet ik de overheid, de mensen die dit beslissen nog nemen?

Een andere quote:

Ik maak me zorgen want wat ik allemaal heb zien gebeuren is dat het iedere keer een stapje verder gaat. Waar gaat dit stoppen is mijn vraag. Ik kan wel zeggen van “het is maar een mondkapje” ……. Gaan we straks testen op scholen, gaan we vaccineren op scholen? …..  Wanneer zal er een school zijn die zegt, tot hier en niet verder.

Een video van 40 minuten die de moeite waard is.

Verder lezen? Bezoek de website Ademvrij.

7 REACTIES

 1. Eén dag ziek gemeld, stond direct genoteerd als corona gerelateerd
  in het schoolsysteem Magister voor een leerling.
  Dit Kostte de school wel de vrijwillige bijdrage.

 2. Ik hoorde mijn nichtje van 13 zeggen dat ze het eigenlijk wel makkelijk vond.
  Want nu kon ze kauwgom eten in de klas zonder dat ze begonnen te zeuren.
  Ik denk ook dat ze hier later nog wel van terug komt, tenslotte is het kind ook nog maar 13 en weet niet beter.

 3. Waren er maar meer ouders die zich hier zorgen om maken en er actie van maken.
  Ik ken ze ook die hun kind naar school sturen met een vieze lap die 1x in de week gewassen wordt.
  Geheel tegen mijn principe in heb ik die kinderen maar een doos vol nieuwe mondkapjes gegeven, ondanks dat ik het verschrikkelijk vind.
  Ik vind hun gezondheid belangrijker, en dat ze zulke ouders hebben kunnen ze ook niks aan doen.

 4. Als ik ouder was zou ik mijn kinderen zoveel mogelijk thuis les geven. Het onderwijs was al ellende en nu nog meer.

  Mijn nichtje van 13 ligt al bedolven onder stapels huiswerk. Ik vind dat gewoon niet goed voor kinderen dat ze zo dat intellect in gepusht worden. Wat is er met gewoon leven gebeurt. Vind het echt niet normaal meer.

  En als ik nu lees dat je bureau Halt op je dak kan krijgen zou ik als ouder zeggen dikke vinger. Ze komen nooit meer in die schoolbanken zitten. Thuis les geven is pittig maar wel veel beter.

  • Er zijn volgens mij maar weinig ouders die dit zouden kunnen en daar ook de kennis voor hebben.
   Ik ken ook iemand met kinderen die nog niet het verschil weet of kan uitleggen wat een vierkante meter is of of een kubieke meter.
   Daar wil je echt geen thuis les van krijgen.

   Hoeveel huiswerk ze tegenwoordig mee krijgen heb ik geen idee.
   Mijn nichtje volgt al 2 jaar wiskunde havo niveau en had nog nooit van de stelling van Pythagoras gehoord.
   Ik heb werkelijk geen idee wat ze tegenwoordig nog wel leren. Maar veel is het niet.

  • Thuis les geven wordt in NL sterk ontmoedigd. Je moet het direct met je eerste kind doen, en als ze eenmaal naar een gewone school zijn gegaan, ook al is het maar voor korte tijd, dan kom je er niet meer voor in aanmerking.

Comments are closed.