YouTube, het dominante videoplatform van Google, besloot laatst om een video van het Mises Institute te verwijderen. Deze beslissing duurt blijkbaar tot in de eeuwigheid, er kan geen hoger beroep worden ingesteld. De video, een lezing door Tom Woods getiteld “The Covid Cult” met meer dan 1,5 miljoen views, ging in tegen het officiële verhaal rond het coronavirus, met name met betrekking tot mondkapjes. Woods’ lezing bevatte verschillende grafieken die aantonen dat mondkapjes blijkbaar weinig effect hebben op het vertragen van de overdracht van het virus.

De toespraak was een aanklacht tegen de vreselijke lockdowns en pseudowetenschap die het debat over Covid teisteren, en een oproep om afwegingen en prioriteiten opnieuw te onderzoeken. Maar daar kon Youtube niet tegen.  Ze hebben tevens dit interview van Karel Beckman (wiens artikelen ook op Vrijspreker staan) weggehaald. Kritiek op Bill Gates, vaccins en mondkapjes ist Verboten!  Jensen zag de bui al hangen en post niets meer op Youtube en is nu alleen nog maar te vinden op Jensen.nl. 

“Big Digital”, zoals professor Michael Rectenwald technologiebedrijven noemt, zijn “governmentalities” geworden: zogenaamd private ondernemingen zijn geworden tot instrumenten van staatsmacht en staats propaganda. Deze onwelriekende transformatie verloopt voor elk bedrijf anders, maar het omvat een mix van start up financiering, connecties en contracten met overheidsinstanties, met name met betrekking tot defensie en surveillance. Rectenwald legt dit fenomeen uit in zijn recente lezing getiteld “The Google Election”.

Kortom, Google, Facebook en anderen zijn geen strikt private entiteiten. Het zijn vertakkingen en gereedschap van de staat. Bovendien hebben deze platforms een bijzonder belang bij de groei en uitbreiding van de overheid zelf. Dit omvat het verdedigen van elke soort “ondergeschikte” en nieuw gecreëerde identiteitsklasse die ze kunnen vinden, omdat dergelijke “bedreigde” categorieën erkenning en bescherming door de staat vereisen. De omvang van de staat blijft dus toenemen. Big Digital is schuldig aan de groei van de staat. Het doet niet alleen zaken met statisten, maar deelt ook hun waarden. Dit helpt de linkse voorkeur voor de Deep State te begrijpen. “Leftism is Statism”.

Rectenwald behandelt in zijn ontnuchterende boek Google Archipelago  de realiteit achter technologiebedrijven en de Amerikaanse staat. Dit zijn geen complot theorien, maar gedocumenteerde voorbeelden van hoe Google, Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, LinkedIn en anderen actief deelnemen – ook financieel – aan een versmelting van de macht van bedrijven en staten. Dit is dus echt fascisme. Big Digital of “Deep Tech” zijn geen private bedrijven. Ze zijn partners van de overheid, toegewijd aan ideologische dienstverlening als een essentieel onderdeel van hun eigen bedrijfsresultaten.

Hijseenberg,  December 2020

8 REACTIES

 1. Big Digital, dat ik eigenlijk ken als ‘big tech’, is het kwaad in de wereld. Interessant is ook de reactie van veel mensen als je kritiek hebt op het beleid van deze bedrijven, zelfs als je het niet politiek maakt. Het is vergelijkbaar met wanneer je een sigarettenslaaf vertelt dat je niet rookt, en op het ‘waarom’ antwoord “omdat ik het stom en ongezond vind”. Kritiek op het schatje is taboe.

 2. Ik krijg de indruk dat steeds meer mensen wegtrekken van de genoemde platforms. Je aanwezigheid aldaar is een manier om een publiek op te bouwen die je vervolgens meeneemt naar niet-gecensureerde platform, of beter, naar minder politiek-correct gecensureerde platforms. Tegelijkertijd maakt het duidelijk wat een sinister clubje de overheid in werkelijkheid is, ofschoon je net zozeer de indruk krijgt dat de CEO’s weinig overtuiging nodig hebben om zich naar de globalistische agenda te voegen. De ijzeren wet van de oligarchie is hier duidelijk zichtbaar. Ik denk dat dit uiteindelijk positief is voor de anarchistische agenda, zeker samen met corona, omdat de elites in hun enthousiasme hun hand lijken te overspelen. Als ze de touwtjes langzaam aan zouden trekken, dan denk ik dat ze precies kunnen doen wat ze willen. Nu ze te veel in een keer willen konden ze wel eens de deksel op hun neus krijgen.

 3. Was het ook niet zo dat Snowden met Prism liet zien dat big tech moest opdraven in geheime fisa rechtbanken, waar ze geen openheid van zaken over mogen geven?

 4. Deze gaat er zo vanaf: Ivermectine het wondermiddel: https://www.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w
  Neem het in voor dat je ziek bent en je wordt NIET meer ziek! Bij de eerste milde klachten meteen innemen en binnen vijf dagen.Na twee dagen innemen ben je genezen! En dat geldt voor iedereen, 100% geneeskans.

 5. t.a.v. censuur en oneerlijke promotionele praktijken hier de 6 alternatieven
  vimeo
  dailymotion
  twitch
  veoh
  metacafe
  dtube
  , vraag uw standaard “duckduckgo” browser er eens naar.

Comments are closed.