Tweede Kamer verkiezingen. Nederland is verdeeld in 20 kieskringen. Een nieuwe partij heeft 30 ondersteuningsverklaringen (OSV) nodig uit iedere kieskring om overal te mogen meedoen. En 10 uit Caraïbisch Nederland. Een OSV is een verklaring van een kiezer waarin deze aangeeft dat men wenst dat de partij aan de verkiezing kan meedoen. De LP wenst in iedere kieskring mee te doen aan de komende Tweede Kamer verkiezingen. En kan nog wat hulp gebruiken.

De kieskringen Maastricht en Leiden zijn al binnen. Hieronder een overzicht, hoe groter en roder de bol, hoe meer OSV’s nog benodigd zijn:

Leiden en Maastricht zijn al binnen. En een aantal districten zijn bijna binnen, Lelystad heeft nog drie verklaringen nodig, Dordrecht vier. Hieronder de cijfers:

Tijdens de verkiezingen van 2012 heb ik dit proces ook gevolgd, en ook toen was het lastig. Veel mensen die hadden toegezegd leverden niet. In 2012 is het uiteindelijk gelukt doordat mensen een halve dag voor een gemeentehuis stonden en mensen die daar langsliepen aanspraken. Dit is iets dat niet iedereen durft. Maar met een halve dag lukte het meestal om een kiesdistrict vol te krijgen. Enkele mensen hebben toen een paar dagen vrij genomen en hebben gezorgd dat de LP in alle districten mee kon doen.

Er zijn nog 5 werkdagen. Om dit ook dit jaar te realiseren. Als u liever geen passanten voor een gemeentehuis aanspreekt, overweeg dan om zelf naar het gemeentehuis te gaan en die verklaring te ondertekenen en te laten valideren.

Het gaat om deze verklaring.

Hier staat wat je moet doen. En hier kan je zien onder welke kieskring je valt. Helaas controleert men of je in die kieskring als kiezer bent ingeschreven, je kan dus niet zomaar in meerdere kringen een OSV afgeven.

Hier kan je meer informatie vinden.

 

7 REACTIES

 1. Best wel onredelijk, dat je op de Antillen verklaringen moet halen. Dat zie ik toch echt als buitenland. Ook iets te ver weg om even naar toe te gaan om verklaringen te ronselen op straat.

  Als de LP nou de partij van Hub en Toine was geweest dan had ik wel een verklaring getekend. Maar momenteel vind ik de partij nogal zweverig overkomen.

 2. De politiek ingaan om de politiek af te schaffen roept bij mij herinneringen op aan de pacifistische soldaat en de vegetarische slager. Of de benevolente kampbeul. Er klopt iets niet helemaal.

  • Eens. Ik zie de lp vooral als een vehikel om het libertarisme over de aandacht te brengen

 3. Dus er moeten voor de 20 kringen elk 30 verklaringen getekend worden? Anders mogen ze niet meedoen?
  Mag je dan ook in jouw kring alle gemeentes afgaan of mag je maar 1 keer tekenen?

  Ik wil best een beetje helpen. Ik heb wat filmpjes gezien. En echt wat mis ik Toine Manders.
  Ik had hem dan graag even een duwtje gegeven richting goed immigratie beleid. Maar die man straalt libertarisme uit to the core. Wat ik nu heb gezien is een beetje ‘Wij zijn het aardenhuis’ gevoel.

  Evengoed wil ik LP best helpen dat ze tenminste iets kunnen gaan laten zien.
  Maar dan moet ik het wel even iets beter begrijpen wat de bedoeling is.

  • Ik begrijp het al. Die meer kringen kan dus niet. Dan ben ik ook maar een druppel op een plaat natuurlijk. Maar ok dat doen we dan.

   Maar als zo’n Bonaire niet lukt dan mogen ze niet meedoen met de verkiezingen?
   Want die moeten er nog 9. De kans dat dat lukt is niet zo groot lijkt mij/

 4. Als je al met zo weinig sympathisanten te mobiliseren moeite hebt, hoeveel stemmen verwacht je dan op het einde ?????

Comments are closed.