Een kort en krachtig betoog van Stefan Molineux waarom multi culturele samenlevingen en openbaar onderwijs de ondergang van de westerse cultuur zullen betekenen. Bron.

9 REACTIES

 1. Zo is het. “The west is the best” En als het westen zo abject is, waarom wil anders de rest van de wereld (min een paar miljoen) op de westerse manier leven?

  • OK, OK, ik weet het antwoord. Als de westerse patriarchie de rest van de wereld niet gruwelijk onderdrukt had, dan hadden wij 1000 jaar geleden al vliegtuigen, iPhones, dildo’s en patat met joppiesaus.

  • Maar ze willen juist niet op de westerse manier leven.
   Ze verafschuwen de westerse manier van leven juist.
   Het leven is hier beter voor hen dan voor ons dankzij een voorkeursbehandeling.
   Stefan zegt ook dat iemand een IQ van tenminste 85 nodig heeft om zich te kunnen handhaven zonder in de criminaliteit te geraken.
   Maar in welke groep zien we de meeste criminelen?

   • Ze verafschuwen de materiele kant daarvan zeker niet. Maar inderdaad, ze verachten wel de morele kant. Ergens ook terecht want over de morele rot die links heeft gebracht, valt niets positiefs te zeggen. Dat de oude morele kant de materiele mogelijk heeft gemaakt zien ze niet. Hun moraal houdt ze in de middeleeuwen.

 2. Dus ik dagdroom wel eens. Ook over het onderwijs. Dat kindjes het libertarisch anthem zouden zingen. Bij de nederlandse vlag. En typisch nederlandse spelletjes zouden spelen. Geen computers. En jongetjes en meisjes ook gewoon ouderwets apart zouden spelen. En er onderwezen zou worden dat verschillen tussen mensen als iets moois werden geduid.
  En grenzen bewaken daarom ook een goed ding was. Omdat al die verschillende mensen niet samen kunnen dat dat niet goed gaat en ook niet erg is. Omdat het natuurlijk is dat dat niet gaat.
  En er eerlijk over geschiedenis werd verteld. En er meesters voor de klas stonden. Geen juffen tenzij als assistent.
  En onze cultuur in al haar pracht en praal met trots werd uitgedragen. Met veel folkloristische feestdagen.

  Zo kan ik nog een uur doorgaan.
  Maar de werkelijkheid is precies zoals Stefan zegt. En ik droom.
  We zijn uitgegumd. Van de kaart gevaagd. Onbelangrijk. Slechte mensen met een foute cultuur. Hinderlijk ook. Betekenisloos. Waardeloos. En vooral goed te vervangen. Want we hebben zelfhaat gekregen. En we zijn hol geworden. Een hol zo groot dat de volgende bewoner alleen maar even hoeft te blazen om definitief in te trekken. En waarschijnnlijk krijgt hij excuus toe dat we in de weg stonden.

 3. Inteelt-mensen kunnen nooit een maatschappij runnen zoals wij dat kunnen.
  Dat konden ze niet in hun eigen land, en hier al helemaal niet.
  Aan vakmensen is steeds moeilijker te komen.

  • Het tekort aan vakmensen in Nederland komt denk ik door de lage status welke dit werk heeft en de minachting die de gemiddelde Nederlander heeft voor de mensen die dit soort werk doen.

   Want de Nederlander waarnaar ik verwijs is zelf natuurlijk helemaal geslaagd in het leven en werkt als ‘manager’ ergens op een kantoor. Bij voorkeur met een titel als “Brenger van Licht”, “Verbinder”, “Coach”, “Visie met Passie” of een van de vele andere maffe titels die op LinkedIn voorbij komen. Ik kijk er met verwondering naar. Ook naar de ambtenaren die zichzelf “Ondernemer” noemen.

   Bij mijn weten doen alleen ‘office managers’ nuttig werk, de rest zijn bureaucraten die vooal andere managers bezig houden. Wat zou er veranderen als al die kantoorpiemels hun bestaan als “Verbinder” zouden opgeven en ook met hun handen gaan werken?

  • En inderdaad. Inteeltvolk kan steeds slechter meekomen in een maatschappij waar je echt iets moet kunnen om te overleven. Dan blijft een bestaan als steuntrekker of scharrelaar een van de weinige alternatieven.

Comments are closed.