Iemand met basis kennis van psychologie en een zekere afkeer voor de politie gaat los op een minder verbaal begaafde diender. Hij benadert de agent met dezelfde suggestieve vragen als agenten getraind zijn om te stellen.

Besef dit:

Het script van de agenten is gericht op dominantie. Gesprekken tussen agenten en burgers zijn nooit gelijkwaardig. Je kan alleen maar verliezen. De agent kan jou arresteren, jij kan de agent niet arresteren. De agent kent de wet, jij niet. De wet is soms krom. Hier maakt de agent gebruik van. Zoals deze filmer speelt met een agent, speelt een agent met jou. Kat en muis. Wees niet de muis. geef je NAW gegevens. En leg geen enkele verklaring af. “ik wil niets verklaren”. Laat je niet verleiden tot een discussie. Snaveltje toe. Hoe groot de verleiding ook is.

Mocht je tijdens het koffie drinken morgen gearresteerd worden. Snaveltje toe. NAW en dat is het. Geen enkele verklaring. Denk niet dat je slimmer bent. Wellicht ben je dat, maar de politie is dagelijks geoefend in gesprekken om dominantie te verwerven, al dan niet op basis van leugens.

De video hieronder geeft aan wat voor technieken tegen je gebruikt worden. Hoe ver de kunst van het verhoren is gevorderd:

Nu hoef je niet alles uit de kast te trekken om onder een strafbeschikking van 95 euro uit te komen. Je kan echter ook door emotie overmand morgen domme dingen gaan doen. Dingen waarvoor je je misschien schaamt. Juist dan. Snaveltje toe. Het enige dat je zegt is dat je niets wenst te verklaren. Je hoeft de rechercheur niet in de ogen te kijken, staar naar zijn kin. Of als het een vrouw is, die je ondervraagt, kijk lager.

8 REACTIES

 1. Je kan ook, als je actief wilt inzetten op verstoren van zo’n gesprek zonder echte daden, je ogen af laten zakken van kin ( of derde oog/ voorhoofd) , borsten, kruis en evt. dijen en weer terug. Gewoon iemand opnemen bij de gevoelige delen en dan ook op elk punt wat langer staren. Dat leidt af en veroorzaakt ongemak. Dan stopt iemand vanzelf eerder met gesprek.

  Als je denkt mijn emoties nemen de overhand ga je gewoon focussen op je voeten op de grond daar zijn je ankers. En op je vingers die je in je palm laat draaien. Dan word je weer rustiger.

 2. Ik vond trouwens wat die man in dat filmpje deed erg sterk en grappig. Dat moet je kunnen en durven. En het werkt ook. Ik zou het zelf eerder proberen met de ‘geen verklaring’ en verder niks zeggen. Maar evengoed toont het aan dat agenten klem te lullen zijn.

  • Sjonge jonge hoe spannend kan iets zijn. Ik had gedacht ik moet gewoon na 9 even een ommetje maken. Want het gaat om principe. Ik kan me niet laten opsluiten. Alleen door uit te oefenen blijven mijn rechten bestaan.

   Ik weet niet wat ik enger vond. De mistige spookstad. Zelfs geen hond te bekennen. Of de gedachte dat politie me zou aanhouden en ik toch van de zenuwen niet goed zou reageren.

   Moest ook denken aan WO2. Ik kreeg zenuwen bij het geluid van een auto. Maar toen konden ze wel doodgeschoten worden. Je krijgt er toch meer beeld bij.

   Het klinkt nou wat soft allemaal maar heb al die tijd zonder mondkap nog geen BOA getroffen. En politie is toch weer een stap verder.

   Dacht ook nog al die brave linkse buren van mij. Die kunnen je zo verraden ook.

   Enfin nu weet ik dus. Dit moet ik blijven herhalen. Tot ik niet meer bang ben. Mijn eigen nieuwe normaal.

 3. Ik verklaar altijd de zaak, Eddy de Kroes……….waar is mijn brief?

 4. Gewoon in het Duits antwoord geven
  als je aangehouden of aangesproken wordt
  door de politir.

  Jawohl !

 5. Altijd netjes begroeten met : Gute abend !, als je ze tegen komt.

  De enigste partij die het felst tegen de avondklok is, is door de media neergezet als een nazi partij.
  Snapt U het nog !

  Entschuldigung, bovenstasnde had bij het artikel “fake news” moeten staan.

  Urk verandert in oorlogzone. (Telegraaf)
  Dat verbaasd me,

  We hebben:

  Sperrzeit. (avondklok)

  Zensur. (censuur, linkedin, google/youtube)

  Erpressung. (Als we ons laten vaccineren krijgen we stapje voor stapje onze vrijheid terug)(imphen macht frei!}

  Propaganda. (je hoort niets anders dan vaccineren in de MSN en kritiek is uitgesloten)

  Ausweise. (vaccinatiepaspoort)

  Versammlungsverbot. (samenscholingsverbod)

  NSB (buren verraden elkaar)

  Concentratie kampen. (COVID-19-quarantainekamp, buitenland)

  Indoktrination. (frikandel van Hugo)

 6. Leuk filmpje. Hij noemt de agent “Punk ass”. Dat zou in Nederland als ‘belediging’ kunnen worden gezien. Maar de rest is prima gedaan. https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Punk%20ass

  Maar dat de Politie de wet kent, dat mochten ze willen. Afgestudeerde juristen worden geen bonnensmurf op straat. Bestaan er mensen die ‘de wet’ (alle wetgeving en jurisprudentie) wel kennen? Politie kent een beetje wet en de rest lijkt mij een geval van bluffen, oppakken en daarna een jurist van het OM met een aanklacht laten komen. Daarom moet je ze ook niets vertellen, dan wordt zo’n aanklacht meer bluf dan inhoud.

Comments are closed.