Het is de Duitse bezetting. Mijn grootvader trotseert de avondklok. Keer op keer. De 6 buurmannen sloten een pact om de bomen aan de straat 1 voor 1 om te kappen. Tijdens de avondklok. Gedurende de hongerwinter. Mijn grootvader. Hij had het koud. Hij trok een dikke wollen kabeltrui aan. Een witte dikke wollen kabeltrui. U begrijpt het. Hij werd als enige opgepakt.

Ik had nooit gedacht dat een fietstochtje om tien uur ’s avonds verboden zou worden. Ik had het niet koud. Maar ik trok lessons learned wel een donkere jas aan. Een kwartiertje fietsen. Zonder licht. Over grotendeels verlaten straten. Ik kwam drie auto’s tegen en 6 voetgangers met hond. En 1 fietser met licht.

Ik stopte even bij twee voetgangers met hond. Ze waarschuwden me voor een politie auto die een bepaalde richting in ging. Ik bedankte ze, en volgde de politie auto. Dat was de veiligste route.

Ik leef in een heel foute droom.

6 REACTIES

 1. Mijn vrienden heten nu :
  Talkshowgasten.

  (während der Ausgangssperre)

  • De link werkt helaas niet meer. De link liet een kopie zien van een Sonderausweis die werd uitgegeven door de bezetter, in nauwe samenwerking met het collaborerende ministerie van Justitie.

 2. Vroeger had je politici die schetsten een droom en die hadden een plan hoe die droom te verwerkelijken. En nu heb je alleen nog maar politici die schetsen een nachtmerrie en die hebben een plan hoe die nachtmerrie te voorkomen.

  Is dit het juiste plan ?

  Als je 100% van de mensen wilt isoleren, om 2% te beschermen, niet naar een medicijn wilt zoeken, steeds wijzigt van visie, geen extra bedden wilt, dan ben compleet idioot of door en door corrupt.

  Angst kan niet met angst worden bestreden..

 3. Er is geen enkele bewijs dat deze draconische maatregel enig effect heeft dat zegt zelfs de politiek.
  In andere landen werd deze maatregel genomen in combinatie met andere maatregelen; als er al een positief effect was, weet men niet welke van die maatregelen dat nu veroorzaakte.
  De politiek neemt het zekere voor het onzekere omdat ze het gewoon niet weten; en het RIVM weet het evenmin.

 4. Ik zag gisteren even na 21:00 een man lopen, zonder hond. Zo te zien zelfs aan het testen, hoe serieus de avondklok. Nou, zeer serieus, want een minuut erna zag ik een politieauto. De man leek verdwenen. Ik keek weer opnieuw en toen zag ik hem uit een paadje komen bij een huis. Hij had zich duidelijk verstopt voor de politie. Te triest voor woorden.

Comments are closed.