De NOS meldt: Premier Rutte biedt de koning het ontslag van zijn kabinet aan, melden Haagse ingewijden. Daarmee is zijn derde kabinet twee maanden voor de Kamerverkiezingen van maart gevallen. …. Het opstappen van het kabinet hangt samen met de toeslagenaffaire, waarbij duizenden mensen ten onrechte als fraudeur werden bestempeld en de toeslag voor de kinderopvang moesten terugbetalen.

Door het opstappen kunnen de politici de komende weken tot 17 maart meer tijd besteden aan de verkiezingscampagne. Bijkomend voordeel voor de politici is dat veel partijen hierbij betrokken zijn. Modder gooien brengt dan geen electoraal gewin. Bovendien weet de oppositie dat ze na 17 maart waarschijnlijk weer met Rutte te maken krijgen omdat ze graag in Rutte IV plaatsnemen. Van deze kant is weinig te verwachten. Slechts de SP, de PVV en FvD zullen met modder gaan gooien. Alhoewel ze dat niet hoeven, een wasbeurt die het masker verwijdert volstaat om het lelijke gezicht van de politiek te laten zien.

De toeslagen affaire heeft het slechtste in politici, ambtenaren en zelfs het OM naar boven gebracht. Ik ben bang dat dit nog wel even door gaat. Sterker nog, ik voorspel dat het modder gooien de andere kant op gaat verlopen. Wilders wordt beschuldigd van buitenlandse financiering en wellicht komt er nog informatie naar boven van individuele PVV-ers die over de schreef zijn gegaan. Het FvD, of wat daarvan over is, zal met de fascisme kaart geconfronteerd worden. Als de SP of het FvD de corona maatregelen ter discussie stellen zullen ze als wappies worden weggezet.

Of zie ik dit te somber in? Is dit een triomf van de democratie?

30 REACTIES

 1. Slechte zaak, dit betekent dat zij hier een voordeel in zien. Voor de burgers betekent het, dat gedurende die tijd de maatregelen niet opgeheven (kunnen) worden.

 2. Zolang de meeste van die oplichters geen beroeps verbod krijgen om ooit nog in de politiek terug te kunnen komen of een andere bestuurlijke functie, gaan we ze bijna weer allemaal terug zien na 17 maart.
  Dat aftreden betekend dus niet dat het ook echt afgelopen is voor rutte en zijn vriendjes.

  • En ze gaan zo goed als zeker gewoon demissionair verder tot 17 maart.
   Inclusief alle dwingende corona regeltjes en wetjes.
   Dus veranderd er eigenlijk niks.

 3. Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut!
  Doen kond van;
  Groningen schandaal;
  Toeslagen schandaal;
  Komend schandaal de box 3 kneveling en toevoeging van uw huis in deze box;
  Uitkering dan wel schadeloosstelling politici;
  Wet kriminele organisatie;
  etc etc
  Lees je dit terug dan staat er in duidelijk Nederlands;
  Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut!
  Wij keren u de kont toe!

 4. Zo ontloop je een debat en motie van wantrouwen en dus een imagoprobleem.

 5. Veel meer dan 30.000 euro wachtgeld per jaar voor elk van deze klaplopers. Jammer dat ze dat niet verspelen bij dit soort ‘opstappen’. Dan zou het misschien iets betekenen.

  • Ode aan de klaplopers, van lang geleden:

   Sij comen bij paren,
   Om te vergaren,
   In den Haegh.
   Sij sijn ‘er so graegh.
   Sij drinken een glas,
   Sij pissen een plas
   En laten de saak soo als hij was.
   Sondaghs absent,
   Maandaghs in ’t Logement,
   Dinghsdags present
   Woensdaghs compleet
   Donderdaghs niet gereet,
   Vrijdaghs niets gedaan,
   Saterdagh na huijs gegaan.

   Ik heb de zaak niet zo gevolgd. Maar zover ik er iets van begrepen heb, hebben anonieme ambtenaren een soort van persoonlijke vetes uitgevochten met ontvangers van deze toeslagen en zijn daarbij helemaal los gegaan. Raar dat deze anonieme klootzakjes niet als fraudeurs vervolgd worden.

 6. Ook het OM (veel D66) doet vrolijk mee en weigert de schuldige ambtenaren te vervolgen.
  Niets in dit land functioneert nog naar behoren. Daarom zeg ik al heel lang dat de overheid de grootste vijand is van de burger. Daar is het buitenland nu ook achter. Dus ons land kan ik beter zijn mond houden over democratie in andere landen.
  Ik leer mijn kinderen dat ze niets mogen geloven van de overheid en dat ze niets voor de overheid mogen doen.

 7. Wat een feest, Rutte en zijn troepen zijn gevallen.
  Zou het dan toch nog goed komen?

  • Welnee. Rutte zet een andere pet op. Demmink neuqt een nieuwe kleuter (mist iemand een zoon ergens?). En alles gaat verder zoals het gisteren voor de lunch nog was. Alleen die totale loser Wiebes moet weg. Raar eigenlijk want hij past goed in dat gezelschap.

 8. Mensen die denken dat het überhaupt iets uitmaakt wie de verkiezingen wint, zullen hard wakker worden.

  Worden het “kartelpartijen” dan is het lood om oud ijzer.
  Wordt het PVV of FVD dan is er een cordon sanitair.
  Zouden PVV en FVD, als bij wonder, tesamen meer dan 76 zetels winnen, dan zijn de BLM rellen in Amerika een mooie herinnering van wat hier sociaal zal gebeuren. Dacht men werkelijk dat al die ministeries ook maar 1 vinger uitsteken voor een regering FVD/PVV? Die gaan massaal in staking.

  Dit is een korte samenvatting van hoe naïef de gedachte is dat via politiek verandering teweeg te brengen is. De machten zijn te groot. De kans op een burgeroorlog is groter dan een kans op daadwerkelijke verandering. Daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar de V.S. Daar spreken steeds meer conservatieven dat het tijd is voor een “divorce” (een afscheiding), omdat het enige alternatief een burgeroorlog is. Zij hebben het ideaal van een verenigd Amerika laten vallen.

  • Beste individualist, je reactie op het artikel over de kandidatenlijst van de LP is in het spambakje terecht gekomen, geen censuur, maar gewoon een spamfilter dat de laatste tijd langere reacties soms als spam ziet. Welkom terug.

   • Dank je.

    En geen probleem. Het is niet alsof de LP gevaar loopt de verkiezingen te winnen, met of zonder mijn stem.

  • Als de PVV maar groot genoeg wordt, zullen andere partijen er moeilijker omheen kunnen. Het kartel kan van alles willen, maar een grote PVV in samenwerking met FvD en JA21 in de oppositie kan heel lastig worden.
   Waarom trouwens geen PVV stemmen? Baat het niet dan schaadt het ook niet. Of je nou niets te vertellen hebt of dat je genegeerd wordt maakt geen moer uit.

   • Dat zou alleen mogelijk zijn als iedereen accepteert dat Geert Wilders dan de baas is.
    De man accepteert namelijk geen andere mening dan de zijne.
    Zelfs binnen de PVV hebben ze nog niet de vrijheid om te zeggen wat ze willen of te staan en gaan waar ze willen, anders liggen ze er uit.
    Mede daarom zal het nooit wat worden met Geert.
    En zie je het voor je, het FvD samen met JA21.
    Die gasten hebben mekaar net de tent lopen uitvechten.

   • Geert vertrouwd zelfs niet eens zijn eigen kiezers.
    Heeft ie ooit zelf in een interview beweert.

   • En het was KRO Reporter dat in september 2012 aantoonde dat de PVV, de partij van Wilders, gerund wordt als een Maffia-organisatie; als een geheime dienst met zwijgplicht. Over Wilders’ politieke visie wordt veel uit de doeken gedaan, maar over zijn vette schijnheiligheid echter nauwelijks. Zijn journalisten bang om een breekijzer in dit krakkemikkige materie te zetten..? Een voorbeeld dat in deze reportage te zien is, is de Euro-flappentappende Geert Wilders, die zogenaamd anti-Europa is, maar tijdens de laatste Europese verkiezingen, wel zélf probeerde op een dik betaalde zetel in het Europarlement te komen. De PVV stemt op alle mogelijke fronten zowel rechts als asociaal, maar weet in Nederland juist de sociaal zwakkeren aan zich te binnen met vooral haar bekende anti-Arabische propaganda..!
    https://www.wanttoknow.nl/politiek/geert-wilders-is-de-mol/

 9. Oh, ja Flavio’s nieuwe vlog is binnen 5 minuten van youtube verwijderd.

  Deze was te vinden door op blckbx te zoeken in youtube, maar
  nu op zijn website https://www.blckbx.tv/

  Het verwijderen maakt de mensen alleen nog maar nieuwsgieriger naar deze vlog.
  Misschien dat ze nu ook na kunnen denken over sensuur in Den Haag.

 10. Overigens, maar dat weet iedereen hier denk ik ook wel, is dit opstappen van het kabinet niets meer dan theater.

  Al zou Rutte niet meer terugkomen, de hele politiek zit vol met corrupte morele dwergen, sommige nog erger dan Rutte. Het is alsof je een gloeilamp vervangt.

  Als je een oligarchie hebt, zijn leiders niets meer dan uitwisselbare namen en nummers.

 11. Er zal niks veranderen als je zelf niets laat en doet
  Behalve wanneer je de overheid niet laaft en voedt

  Cheers 😉

Comments are closed.