Zoals zo vaak wordt er bij een falende overheid geroepen dat zij nog meer macht en mogelijkheden moet krijgen. Hier zijn we niet verbaasd dat het vervolgens nog slechter gaat. Laten we adhv citaten, redenen en oplossingen voor foute overheidsorganisatie, vaccinatie etc. hierna, nog eens benadrukken: minder overheid, werkt beter.

Afgezien van enkele citaten voor nog meer overheidsmacht: het gaat fout door de overheid dus moet er nog meer overheid komen…) denk dat het mooie voorbeelden en aangrijpings/scoringspunten zijn om te laten zien dat overheid averechts werkt en bedrijfsleven beter werkt.

Dit ook omdat er sprake is van oplossingen, niet alleen roepen dat het verkeerd gaat.

Drie citaten over corona/vaccinatie aanpak uit een lijst van vele in de Bicker: de Bicker  zeer lezenswaardig en leerzaam!

Peter de Jong, CEO Brocacef : CEO BrocacefBinnen één maand iedereen gevaccineerd

en elders iemand: In de bloemen en groenten industrie worden miljoenen PCR tests per jaar gedaan. Alleen in ons lab van Dümmen Orange hebben wij apparatuur waarmee 10 miljoen testen binnen 3 weken kunnen worden uitgevoerd. Hoe mooi zou het zijn deze kennis en mogelijkheden te gebruiken, en waarom gebeurt dit in Wuhan wel en bij ons niet?

Reken even mee: we hebben 100+ ziekenhuizen in NL. We hebben 2.500 corona patiënten in ziekenhuizen. Zijn dat er 25 gemiddeld? Ik denk het. Waarom kan ons land dat niet aan? Dat is gek. Dat we dat denken. Dat we denken dat we dat niet aan kunnen, dat is gek. Ik heb daar ongelooflijk veel moeite mee. We hebben de beste medisch/technische bedrijven in NL; we hebben 1 mio zorgmedewerkers. Waarom accepteren we dat “we dit niet aankunnen”? Met het huidige ‘efficiënte’ zorgsysteem kunnen we het niet aan (dat is duidelijk),  maar als we het aangepakt hadden als een doorgebroken dijk, dan hadden we dit prima gekund. Dan hadden we een aantal normen, regels en belemmeringen weg gehaald. Ik lees nu al dat wij niet 24/7 zouden kunnen vaccineren, ongelooflijk. Ik zou met liefde mijn vaccin halen om 03:00 in de nacht.

Het gaat me niet om wel/niet vaccineren, het gaat me om te laten zien dat een overheid er niets van bakt, en zich ook nog op de verkeerde dingen richt: IC bedden ipv de totale economie/samenleving, terwijl het bedrijfsleven zijn hand niet omdraait voor dit soort uitdagingen. Als je dan ook nog het individu de vrije keus laat, wel/niet vaccineren, wel/niet je zelf in quarantaine stoppen, wel/niet naar een drukke of coronaproofe winkel etc, kom je veel meer in de richting van een werkzame maatschappij.

En zeker niet zo doorgaan met nog meer onvrijheid. Dan maar koffie gaan drinken!

3 REACTIES

  1. Als je de samenleving wil ontwrichten, zou ik zeggen meer. En dan BBBen.

  2. We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. *R.I.P. Einstein.

  3. Je hebt een overheid nodig om sommige dingen in goede banen te leiden; de overheid in dienst van de maatschappij, zo hoort het te zijn.
    Helaas is onze huidige overheid zichzelf veel belangrijker gaan vinden dan de mensen die hen betalen en voor wie zij worden geacht te werken. Als er iets fout gaat, is de reflex van de overheid altijd om nog meer overheid te scheppen. Net zolang tot de verschillende overheden elkaars vijanden worden en elkaar gaan bestrijden.
    Zo ontstond de huidige Kafka-staat Nederland.

Comments are closed.