Ingezonden bericht.

Amnesty International, wie kent ze niet? Voorvechters van internationale mensenrechten….

Of is het een instrument om politieke standpunten te beïnvloeden, vijanden van deze mensenrechten te benoemen en internationale sancties en acties te legitimeren?

Wie op de website van Amnesty kijkt ziet dat ze het goed bedoelen. Misstanden in allerlei landen worden aangekaart, of het nu gaat om politieke gevangenen, dissidenten of extreem politiegeweld bij demonstraties. Dat gebeurt namelijk vooral in landen die door onze overheden, van de goede landen, zijn aangewezen als vijanden.

Met veel ophef worden regimes in Rusland, Wit Rusland en andere kwade naties op de vingers getikt. Ondersteund door de berichtgeving in onze media, die nou niet bepaald meer van onafhankelijkheid betuigt.

Als we de activiteiten van Amnesty in Nederland bekijken, dan komen ze voor de dag als bemiddelaars tussen demonstranten en overheden. Ze kijken mee bij uitzettingsprocedures van uitgeprocedeerde asielzoekers, ze vechten echt voor de mensenrechten van iedereen. KOZP, BLM, We are here, Extinction Rebellion… Amnesty houdt het in de gaten en kijkt met name naar de mensenrechten van de betogers en de toepassing van het demonstratie recht.

Mensenrechten in Nederland

Nu zijn er in ons land momenteel allerlei redenen om te betwijfelen of de overheid het wel zo nauw neemt met de mensenrechten in Nederland. En er zijn mensen die hun mensenrechten willen verdedigen. Met demonstraties. Afgelopen zomer zijn er wat demonstraties geweest waarbij de politie, in opdracht van de lokale burgemeester, buitensporig geweld heeft gebruikt. De bewezen inzet van Romeo’s, de zogenaamde aanhoudingseenheden in burger, is meerdere keren als excuus gebruikt om dit geweld te rechtvaardigen. Sinds 17 januari is in Amsterdam, op het Museumplein, pijnlijk duidelijk geworden dat in Nederland de internationale mensenrechten waardeloos zijn. Demonstraties verbieden, keihard politiegeweld tegen vreedzame betogers en arrestaties. Allemaal zaken waar Amnesty een internationale mening over heeft. Behalve als het in Nederland gebeurt.

Amnesty is benaderd met de vraag een standpunt in te nemen, en de overheid te wijzen op internationale mensenrechten. Amnesty bleef zwijgen. Ook de weken na 17 januari bleef Amnesty zwijgen. Ondertussen worden in Nederland vreedzame demonstranten afgetuigd, is er grootschalige censuur, worden mensen opgepakt als ze op sociale media anderen uitnodigen om te protesteren en worden wetten ingevoerd die de grondwet uitschakelen. Amnesty blijft zwijgen.

Wat is Amnesty International?

Nu roept dit veel vragen op over Amnesty, en is het te betwijfelen of het een mensenrechten organisatie is. Het lijkt er inderdaad op dat we eigenlijk al jaren te maken hebben met een instrument om vooral het regime in vijandige landen te demoniseren. Aangezien in de media dezelfde vorm van propaganda wordt gebruikt kan Amnesty dit ondersteunen met hun activiteiten. Een mooi voorbeeld van de beeldvorming in de media is de beschrijving van dappere demonstranten in Rusland, ondanks het politiegeweld gingen ze toch de straat op om te demonstreren. Amnesty koppelt daar op haar site direct een oordeel aan.

Staatspropaganda om grondrechten af te nemen

Bij demonstraties in Nederland spreekt men uitsluitend over relschoppers, complotdenkers en corona-wappies. De demonisering van demonstranten in de media ruikt sterk naar staatspropaganda. Ook als er volgende week wederom vreedzame demonstranten een pak slaag krijgen en honderden onschuldige mensen worden opgepakt, of staande gehouden en geregistreerd zal Amnesty zwijgen. Ondertussen voert de overheid met behulp van de media een campagne om andersdenkende mensen en demonstranten aan te melden bij het Landelijk Steunpunt Extremisme, alsof het om jihadisten gaat. Dus naast het afnemen van het  recht om te demonstreren worden het uitdragen van ander gedachtegoed, en daar uiting aan geven, gevaarlijk voor elke burger. Met de doorgeduwde wet Verplichte GGZ kunnen ze mensen opsluiten omdat ze, door hun gedachtegoed, een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving. Men kan onderworpen worden aan een de-radicaliseringsprogramma. Al met al ruikt het in Nederland sterk naar een dictatuur. Het stinkt.

Amnesty ontmaskerd

Maar nu Amnesty. Als ze echt een instrument zijn met een andere functie (selectief mensenrechten beschermen maakt je geen voorvechter), waar komt dan de financiering vandaan? Er zijn veel leden, en donaties. Ongetwijfeld van mensen die, tot nu toe, overtuigd zijn van de goede bedoelingen van deze organisatie. Misschien is het tijd om een beetje te graven…

In de door Amnesty gepresenteerde jaarstukken 2019 komt een opvallend bedrijf voor, WoutHoud BV. Amnesty heeft eind 2017 20% van de aandelen in deze BV geschonken gekregen volgens het jaarverslag 2019.

WoutHoud BV is een financiële dienstverlener. Op papier een holding, waar slecht 1 persoon werkzaam is. Deze BV is bevoegd om zitting te nemen in directies van andere bedrijven, mag pensioenfondsen oprichten en beheren. Een interim manager die noodlijdende bedrijven leeg rooft en ontmantelt. De eigenaar van deze holding is actief bij andere opmerkelijke bedrijven, zoals Avcorp en Panta Holdings BV.  De persoon in kwestie staat bekend als een gevaarlijk persoon om zaken mee te doen, en is niet schuw om mensen en instanties kapot te procederen. We komen ook verhalen tegen over rondvliegende kogels, dus we plaatsen geen naam.  De persoon is ook penningmeester van Amnesty geweest. We gaan nog wat dieper graven…

De sector achter het rookgordijn

Dezelfde persoon is in dienst bij Avcorp. Avcorp is een technologie bedrijf, onderdeel van Aerospace and Defence van Standard Aero. Standard Aero. Luchtvaart, helikopters, wapensystemen enz. Standard Aero valt weer onder de Carlyle Group. Wie Carlyle niet kent hoeft maar op het web te zoeken om te ontdekken dat dit een zeer machtige, angstaanjagende organisatie is waar veel vraagtekens achter staan. Samen met onder anderen Blackstone Group hebben ze een grote rol gespeeld in conflicten in het Midden Oosten. Ook andere namen van niet hele frisse organisaties, zoals Goldman Sachs, Kohlberg Kravis and Roberts, en nog veel meer criminele steenrijke bedrijven en mensen, komen samen in deze Carlyle Group. Ze bezitten erg veel, onder meer vele mediaconcerns waarbij eigenlijk overal dezelfde propaganda wordt verkondigd. Wereldwijd. Vijandige overnames, bail outs… als ze het op een sector of onderneming gemunt hebben is die sector of onderneming verloren.

Uw pensioenfonds

Ook Alpinvest is onderdeel van Carlyle. Bij Alpinvest zijn de pensioenen ondergebracht van ambtenaren en zorgmedewerkers in Nederland. Deze fondsen staan er slecht voor. We gaan niet beweren dat ze zijn leeggeroofd, maar dezelfde mensen die achter de grootste financiële schandalen in de geschiedenis zitten beheren nu ook onze pensioenfondsen. Ze beheren eigenlijk alles. We kunnen hier honderden pagina’s vullen met schandalen en criminele, meestal met schikkingen afgekochte activiteiten waarmee groot leed veroorzaakt is. Wereldwijd. Maar voor Amnesty geen reden om financiering uit deze hoek af te wijzen. In ruil demoniseren ze gewoon vijandige overheden, althans die door de overheden welke onder invloed van hun geldschieters staan zijn aangewezen als vijanden. Uw pensioenfonds investeert ondertussen in oorlogstuig en de andere leden in het consortium lokken conflicten uit om winst te maken. Helaas niet in het voordeel van de fondsen, de rente is immers kunstmatig negatief. Amnesty wijst publiekelijk de schurkenstaten aan waar die conflicten dan kunnen ontstaan.

Duistere spin in het web

Nu Panta Group. Hier komen we een heel web van bedrijven tegen. Van onroerend goed tot organisatie advies. Van financiën tot farmacie. Tientallen bedrijven met verschillende adressen door heel het land, ondergebracht in 1 holding. Net als bij WoutHoud BV is het allemaal erg vaag. En het stinkt. Net als Amnesty inmiddels, wat ook al niet zo fris ruikt. We gaan maar niet te ver inzoomen op Panta. Informatie op het web verraadt een organisatie met grote financiële middelen, bereid om iedereen kapot te procederen. Dezelfde link naar rondvliegende kogels lijkt hier een waarschuwing om niet te diep te graven. Het gaat hier om dezelfde persoon. Wij gaan ons er niet aan branden. Mensen kunnen zelf onderzoek doen en oordelen of het stinkt of niet.

Conclusie over Amnesty International

Het doel van Amnesty is duidelijk. Het is geen onafhankelijke mensenrechten organisatie, maar een instrument om samen met de dagelijkse staatspropaganda in veel landen zelfbenoemde vijanden aan te wijzen. En dat terwijl om ons heen steeds duidelijker zichtbaar wordt dat we in een internationale totalitaire dictatuur afglijden. Een dictatuur, waarbij de overheden van de zogenaamde vrije wereld in een consortium opereren met multinationals en financiële criminelen. Het handjevol mensen, bereid om als complotgekkie te worden aangemeld bij het Landelijk Steunpunt Extremisme, is erg dapper. Bijna net zo dapper als de Russische demonstranten. Ook deze mensen worden geslagen, verjaagd, weggezet als potentiële terroristen, opgepakt, gecensureerd, monddood gemaakt, geregistreerd en uitgesloten..

Vrije burgers

Het oordeel of hier sprake is van grove schendingen van mensenrechten moet komen uit de mond van de bevolking zelf. Normaal gesproken wordt zo’n oordeel aangewakkerd door Amnesty. Bij het grote publiek is Amnesty nog altijd een alom gerespecteerde organisatie. Stel u voor hoeveel mensen er kunnen ontwaken, als Amnesty publiekelijk uitspreekt dat er wereldwijd een totalitaire dictatuur wordt ingevoerd. Maar dat doen ze niet. Ze doen dat wel als het gaat om onze zogenaamde vijanden. Niet als het gaat om onze eigen overheden. Niet als het gaat om de geldschieters die samen met die overheden in het consortium zitten en de grootste, meest weerzinwekkende dictatuur ooit invoeren voor onze eigen ogen. Het volk moet een oordeel uitspreken over het deel van de bevolking dat opstaat tegen deze dictatuur. Maar dan moet die bevolking andere informatie krijgen dan de dagelijkse staatspropaganda. Staatspropaganda, media in eigendom van dezelfde geldschieters van Amnesty. Burgers zijn nog gedeeltelijk vrij om zich uit te spreken. Het wordt dan ook hoog tijd om u uit te spreken nu het nog kan. De verregaande buitenproportionele maatregelen, ondermijning van de grondwet, het uitschakelen van de eerste kamer enz. moet mensen toch aan het denken zetten. Wel of niet geloven in een killervirus staat daar los van.

We staan er alleen voor

Normaal gesproken, als ergens een dictatuur ontstaat, staan burgers niet alleen tegenover een regime. Er komt altijd hulp uit andere landen, meestal uit landen waar Amnesty de bevolking heeft verteld dat het daar om een dictatuur gaat. Hier kan een volk moed uit halen, en mensen die zich verzetten weten dat ze steun kunnen verwachten van grotere machten. Wie wordt opgepakt als niet erkend oppositielid kan rekenen op de lobby en steun van Amnesty. Een kwestie van volhouden, hulp is onderweg…. Maar deze keer komt er geen hulp. Misschien van die schurken, jarenlang aangewezen door onze overheid en Amnesty?  Daar hoeven we niet op te rekenen. De aangewezen schurkenstaten komen onze democratie niet herstellen. En dat de situatie ernstig is blijkt uit de plaatsing van de strijdkrachten onder politie bevel, omschreven als de derde hoofdtaak van de strijdkrachten. We zijn aanbeland in een politiestaat. Opplan 10 is geactiveerd.

Ontwaken

Wie rustig blijft, en zelf onderzoek doet naar informatie buiten de mainstream media, komt tot de ontdekking dat er in Nederland sprake is van grootschalige censuur. Probeer het maar uit als u nog beschikt over een Facebook account, plaats dan als test een stukje wat haaks staat op de berichtgeving uit de mainstream media. Het bericht zal verwijderd worden, waarschijnlijk haken ook een aantal fictieve cybervrienden af. Of plaats een reactie op zelfbenoemde factchecker NU.nl . Daar kunt u reageren op nieuwsberichten. Probeer daar eens iets te plaatsen wat afwijkt van de gevormde mening. NU heeft zelf trollen in dienst . Zij zorgen voor de sfeer in de eerste reacties, ze zetten de toon. Na een bepaald tijdstip kan niemand reacties plaatsen,  want de censuur afdeling slaapt. Na uw onderzoek naar informatie buiten de mainstream media komt u erachter dat we worden bestookt met staatspropaganda. Staatspropaganda en censuur zijn de pijlers in een dictatuur.

Dus wacht niet op een oordeel van Amnesty International. Bepaal zelf uw oordeel….. Nederland schendt mensenrechten. Punt.

8 REACTIES

 1. Het is wachten op Bertuz die dit denkt recht te kunnen zwammen, zoals zo hij zo vaak doet.

  • Je kunt je beter bezig houden met waar het echt om gaat in de wereld, want terwijl je hier personen aanvalt verdwijnt de rechtstaat waar we bij staan.
   In een voetnoot van het Verdrag van Lissabon staat vermeld dat het Handvest van de EU, (waarin staat dat er geen doodstraf in de EU is), zal worden nageleefd, behalve in het geval van oorlog, rellen en sociale onrust (lett: ‘ontreddering’ of ‘omwenteling’). Dus dat is ook in het geval van demonstraties en wanneer “zij” vinden dat het nodig is.

   De gestadige verandering van de Europese Unie in een fascistische superstaat is niet langer slechts een dreigende mogelijkheid, maar harde realiteit, die te vinden is in de voetnoten van het Verdrag van Lissabon. Al eerder bleek dat via het Verdrag allerlei afgewezen zaken, zoals het door Nederland verworpen Europese volkslied en officiële invoering van de algemene Europese vlag, tóch zijn ingevoerd. Net als de mogelijkheid voor een permanente Europese president.
   Referendum is al weg, demonstranten worden al zwaar mishandeld en straks gaan ze schieten, dus maak je niet druk om wat anderen doen maar vorm een eenheid, want de hel breekt los.

 2. Echte macht werkt in de schaduw. Deze macht(ige) bezitten het (alleen)recht om gebakken lucht (geld) te creëren. Hiermee hebben ze zich in de loop v/d tijd in alle belangrijke takken ingekocht, of zelf opgezet, vast ook vele of alle goede doelen, zoals amnesty international.

  Ik ben van mening, dat deze macht ook de (r)overheden hebben gecreëerd, om een duidelijke, maar complexe afstand te creëren tussen de machtige en ons burgers.

  Alleen als de gehele bevolking dit kan zien, en simpel het gezag v/d (r)overheid neit meer accepteerd. kan het doek vallen voor de machtige in de schaduw.

  Maar dit is denk ik voer voor sprookjes voor volwassenen, aangezien de meeste van ons………(voice of holland, voetbal ect.ect.)

  • In een voetnoot van het Verdrag van Lissabon staat vermeld dat het Handvest van de EU, (waarin staat dat er geen doodstraf in de EU is), zal worden nageleefd, behalve in het geval van oorlog, rellen en sociale onrust (lett: ‘ontreddering’ of ‘omwenteling’). Dus dat is ook in het geval van demonstraties en wanneer “zij” vinden dat het nodig is.

   De gestadige verandering van de Europese Unie in een fascistische superstaat is niet langer slechts een dreigende mogelijkheid, maar harde realiteit, die te vinden is in de voetnoten van het Verdrag van Lissabon. Al eerder bleek dat via het Verdrag allerlei afgewezen zaken, zoals het door Nederland verworpen Europese volkslied en officiële invoering van de algemene Europese vlag, tóch zijn ingevoerd. Net als de mogelijkheid voor een permanente Europese president.

   Het is nog erger de grondwet had een geldigheidsduur tot en met juni van het vorig jaar 2020, daarom al dat politiegeweld en verboden en lockdowns, We zitten midden in een staatsgreep https://jdreport.com/grondwet-geldigheidsdatum-t-m-6-juni-2020-wetswijzigingen-heimelijk-doorgevoerd-is-dit-een-staatsgreep/

 3. Rutte is optimistisch over de toekomst,nadat hij alles heeft in laten storten,kan het alleen nog beter gaan?
  Overheid moet terugtreden of moet iedereen=overheid?

 4. Wat mij altijd bevreemd heeft is de betrokkenheid van council for foreign relations strateeg Zbigniew Brzinski bij Amnesty International

Comments are closed.