De burgemeester van Amsterdam wil dat het corps van de brandweer voor 33% uit vrouwen bestaat en voor 33% uit mensen met een niet-westerse achtergrond.
“Brandweercommandant Leen Schaap stelde tussen 2016 en 2019 het diversiteitsprobleem aan de kaak”, schrijft de Telegraaf. De vraag is, welk probleem? Mijns inziens is het geen probleem, maar gaat het er puur om of de brandweerlieden hun werk goed doen. Aangezien het redden van mensen uit gebouwen met brand en rook tot de taken van brandweerlieden behoort, en men dus een aanzienlijk gewicht zal dienen te tillen en ook met dit gewicht zou moeten kunnen (trap)lopen is het logisch dat in de praktijk de meeste mensen die bij de training voor brandweerlieden de minimum normen halen mannen zullen zijn. Een paar jaar geleden klaagde een aspirant brandweervrouw er over dat deze minimum norm veel te zwaar zou zijn. Zij moest met een gewicht van 30 kilo op haar rug trappen op en af lopen en dat vond zij veel te vermoeiend. Dat moest beslist een lichter gewicht zijn.

Nu ook de bestuurders en de leiding van het korps zelf diversiteit tot speerpunt hebben verklaard ligt het gevaar op de loer dat de minimum vereisten om tot de brandweer toe te mogen treden zal worden verlaagd. Dan zal er weliswaar meer diversiteit zijn, maar ook een groter risico dat minder mensen uit de vuurzee gered kunnen worden omdat er minder brandweerlieden in staat zullen zijn hen te redden.
Laat competentie, ongeacht het geslacht of de achtergrond, de enige factor zijn om iemand aan te stellen voor een bepaalde functie, in plaats van te spelen met mensenlevens vanwege het schijnprobleem van een paar woke hotemetoten.

Ingezonden door Oscar via info@vrijspreker.nl

bron

21 REACTIES

 1. Dit worden dan echte op internationale geest geschoeide
  blussingen! Met misschien wel als participanten lesbische
  negerinnen!

 2. Er is allang geen logica meer, we worden “bestuurd” door complete randdebielen die alleen maar willen dat alles naar de donder gaar. De militaire oefeningen in woonwijken nu zijn er op gericht burgers kapot te schieten zoals allang in het buitenland gebeurd, straks ook hier dat kan volgende maand al zo zijn. Ook het vaccin heb je de gifspuit niet gehad wordt je van alles buitengesloten en kan je als vogelvrije kapot worden geschoten en politie en leger zullen het graag doen want het zijn allemaal gedrogeerde psychopaten. Welkom op planeet aarde waar iedereen het beter weet dan de ander tot het te laat is

  • Het gaat vooral om angst. En ze willen dat je hun mondkapjes-geloof serieus neemt.

 3. Ik denk dat het groostste probleem nog wel is dat de mensen die voorheen op
  de partijcarroussel stemden dat gewoon blijven doen. De meeste mensen zijn
  dom en/of lui en ze steken geen poot uit om de gekte te stoppen. We hebben in
  Nederland bijna 18.000 advocaten. Daarnaast zijn er duizenden rechters.

  Waarom spannen deze mensen niet rechtszaken aan tegen de Staat omdat er
  in strijd met de grondwet wordt gehandeld ? Omdat het allemaal zakkenvullers
  zijn die het geen ruk kan schelen of iemand zich aan de wet houdt zolang ze er
  maar aan verdienen !

  Niet de politie of de politici, maar de advocaten en de mensenrechten organisaties
  zijn de grote judassen en verraders van de bevolking !

  • Veluweman dat kan best kloppen.
   Toen de bond tegen overheidszaken een nieuwe advocaat nodig had hadden ze grote moeite iemand te vinden. Omdat bijna iedereen die werd gevraagd toch bang was voor het eigen hachie.

   • @Winston, hoe weet hij dat? Waar blijkt dat uit? Weet hij waarom die advocaten niet handelen. Waarom schakelt Veluweman zelf geen advocaat in? Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 4. Blanke mannen waren altijd het toonbeeld van leiderschap, ondernemerszin en gerechtigheid.
  Nu zijn de meeste schoothondjes van hun vrouw geworden en knikkerbal van diversiteitsbeleid waarbij de voeten aan ze wordt afgeveegd.

  Ik zou me als stoere brandweerman kapot schamen als ik moest gaan samenwerken met vrouwen. En het is onverantwoord ook. Maar zolang de mannen niet in opstand komen hebben we niks. En dus ook geen hoop dat het tij in zijn algemeenheid op dit punt gekeerd zal worden.

  • Het celibaat is weer terug, volledig legaal. Keizer Augustus stelde maatregelen in tegen het celibaat, maar het hielp niet.

 5. Ik ben er eigenlijk wel voor dat er alleen nog maar lesbische islamitische transpygmeeën van kleur bij de brandweer werken. Het is ook veiliger. Als er weer brand is dan gaan zij een regendans doen, en als het daarna regent is de brand geblust. Mocht het toch niet regenen dan hebben ze in elk geval hun best gedaan. Zo kunnen Femke Halalsema en haar mederegenten keihard deugen en is er aan seksisme definitief een einde gekomen.

 6. Wellicht kan mevr Halsema er meteen ook even voor zorgen dat de daklozen en gevangenis populatie genderneutraler wordt? Ook daar zijn mannen oververtegenwoordigd. Een groot onrecht.

  • Ik dacht dat ze daar al mee bezig waren: meer blanken naar de gevangenis en minder allochtonen.

 7. wordt nog een hele puzzel voor de HR afdeling van de brandweer om alles woke correct in het corps te krijgen: x% allochtoon, y% genderneutraal ( en dan wel volgens de heersende opvatting van zo’n 20 verschillende genders!), z% leeftijdsneutraal (want 65+ mag je natuurlijk ook niet discrimineren. a% achtergestelden (geestelijk, lichamelijk, economisch)
  Wordt een interessant clubje, waarbij de kans dat brandweerlieden drukker zijn met overleg en: elkaar ipv de slachtoffers te redden bij een brand.

Comments are closed.