Hoe moeilijk is om in de bestanden van de twee verkenners

Ctr F ‘Omtzigt’ te toetsen?

10 REACTIES

 1. Ook vanavond probeert Rutte het debat weer te manipuleren. Hij wil dat niet alles openbaar gemaakt wordt maar alleen datgene waar de naam van Omtzigt op voorkomt.
  Gelukkig trapt de Kamer daar niet in en eist ALLE stukken, inclusief de beleidsnotities, sms-jes etc.
  Die stukken zouden er voor 17.00 zijn; dus niet.
  Vanwege het feit dat Rutte wel alle bladzijden met de naam Omtzigt wilde openbaren, geeft aan dat er precies bekend is waar die stukken zijn, maar er moet het nodige geheim worden gehouden. Opnieuw de Rutte doctrine, terwijl volledige openheid beloofd was. Rutte is en blijft een politieke smeerlap.
  Ik zou het helemaal niet erg vinden als er een staatsgreep zou komen om Rutte te verwijderen uit de politiek; een functie elders zogezegd.

 2. Wat nu als je er zelf geen zin meer in hebt. Dit met goed fatsoen gewoon zeggen is ongeloofwaardig.
  Dus dan maar zo.
  Al met al klopt het dus wel die functie elders alleen de naam die genoemd wordt klopt niet.
  ff de knuppel in het hoenderhok nu een ff vragen 2e kamerleden en journalisten.

 3. Goedemorgen. Zojuist dit gelezen:
  https://www.nu.nl/politiek/6125261/fracties-mogen-gespreksverslag-eerst-goedkeuren-voor-openbaarmaking.html

  De nieuwe verkenners, Van Ark en Koolmees, geven toch weer de gelegenheid om dingen uit de documenten weg te laten; vanwege vertrouwelijkheid, zeggen ze, oftewel ze doen wat Rutte wil.
  De Kamer kan er dus weer niet zeker van zijn dat ze ALLE informatie krijgen; dat noem ik je reinste sabotage door de verkenners van het informatierecht van de Kamer. De achterkamertjes en daarmee het belazeren van de kiezer moet is stand blijven.
  Onze zgn. democratie is net zo onbetrouwbaar als welke dictatuur ook. Trap niet meer in zgn. democratische besluiten van de Overheid.

  • Ik hoor zojuist op WNL van Afshin Elian dat de functie van “verkenner” staatsrechtelijk niet bestaat. Tot 2010 werd er altijd een onafhankelijk formateur aangesteld.
   De keuze voor “verkenners” van D66 en VVD huize geeft aan dat Rutte en Kaag de formatie in een gewenste richting willen sturen, met de juiste partijen en poppetjes. En daar behoort Omtzigt niet bij.
   Hoekstra heeft dat in de gaten en zegt niets maar ik heb de indruk dat hij onder druk wordt gezet om Omtzigt te lozen; onder het motto: met Omtzigt erbij is het CDA onbetrouwbaar en dan mag hij niet mee doen. Dan gaat windvaan Rutte voor een links kabinet, als hij maar kan blijven zitten; Rutte is verslaafd aan de macht.

 4. Intussen is gebleken dat mark Rutte gelogen heeft door te stellen dat hij niet over Pieter Omtzigt heeft gesproken. https://www.telegraaf.nl/nieuws/664344766/rutte-opperde-ministerspost-voor-omtzigt-bij-verkenners

  Zoals al eerder gezegd, wilde Rutte Omtzigt niet meer in de Kamer omdat hij te lastig was. er moest iets anders voor hem gezocht worden, zoals Kamervoorzitter. Wegpromoveren heet dat.
  Rutte blijkt opnieuw een chronische leugenaar! Deze man mag NOOIT meer deel uitmaken van enig kabinet. Het Kamerlidmaatschap kan hem helaas niet ontnomen worden.
  En nu eens zien hoe eerlijk VVD, D66, CDA en de andere partijen met dit gelieg omspringen.

 5. ik zit het Kamerdebat van hedenmiddag te bekijken; het wordt met de minuut genanter.
  1. Rutte ontkent gelogen te hebben.
  2. Rutte zegt dat hij zich de schadelijke delen uit de gesprekken met de verkenners niet kan herinneren;
  3. Rutte zegt vanmorgen om 07.30 ingelicht te zijn over wat er in de stukken stond, terwijl alle andere fractievoorzitters de stukken pas om 09.00 mochten inzien. Voor de goede orde: Rutte is momenteel gewoon fractievoorzitter.
  4. de verkenners, oud en nieuw beweren dat ze zich ook niet kunnen herinneren dat er over Omtzigt is gesproken.
  5. De Kamer stelt dat Rutte en de verkenners hun verklaringen op elkaar hebben afgestemd.
  6. Veel fractievoorzitters, inclusief Kaag maken zich zorgen over herhaalde cruciale amnesie bij Rutte; sommigen vragen zich af of zo iemand het land wel kan leiden.
  7. Rutte wil niet zeggen wie hem vanmorgen om 07.30 heeft ingelicht, vóór de andere fractievoorzitters.
  8. Het debat is geschorst om punt 7 boven water te krijgen.

  Conclusie: Ik kan me niet voorstellen dat Rutte de ingediende motie van wantrouwen overleeft. Als dat toch gebeurt, stinkt de hele politiek!

 6. Ik heb, gezien het debat, wel een vermoeden hoe dit afloopt.

  1. D66 (Kaag) steunt de motie van wantrouwen niet en in ruil daarvoor krijgt zij het Premierschap
  2. CDA (Hoekstra) steunt de motie ook niet en krijgt in ruil wat extra posten voor CDA-ers en excuses voor Omtzigt.
  3. VVD steunt de motie niet.
  4. de rest van de Kamer steunt de motie wel op een kleine partij na die wordt opgenomen in het kabinet.

  Kortom ordinaire koehandel die niets met democratie te maken heeft.

  • Ter bevestiging van mijn visie:
   https://tpo.nl/2021/04/02/briefje-van-jan-aan-pieter-omtzigt-11/

   Democratie is een nepverhaal om de bevolking het idee te geven dat ze iets over hun eigen leven te zeggen hebben; dat blijkt dus niet waar te zijn. In werkelijkheid draait alles om ordinaire koehandel tussen Kartelpartijen.
   Niet stemmen is dom want daarmee geef je het enige middel uit handen dat je hebt. Stemmen op een anti-kartelpartij om het Kartel te beschadigen is de enige optie om het kartel dwars te zitten, ook als die in de oppositie zitten.

Comments are closed.