Onlangs bracht het Center for Disease Control (USA variant van RIVM) een rapport uit over het dragen van maskers/mondkapjes en COVID-19. Het rapport, geschreven door minstens een dozijn artsen, promovendi en een handjevol advocaten (??!!), onderzocht hoe masker plichten in de VS COVID-gevallen en sterftecijfers  hebben beïnvloed.

Met alle propaganda over de effectiviteit van maskers zou je denken dat de gegevens onweerlegbaar en overweldigend zouden bewijzen dat maskers de wereld hebben gered. Maar dat is niet wat het rapport zegt. Volgens de analyse van de CDC waren tussen 1 maart en 31 december vorig jaar masker mandaten van kracht in 2.313 van de 3.142 counties in de Verenigde Staten.

En kijkend naar de gegevens per county, concludeert de CDC dat masker mandaten verband hielden met een gemiddelde afname van 1,32% in de groeipercentages van COVID-19-gevallen en sterfgevallen gedurende de eerste 100 dagen nadat het masker beleid was geïmplementeerd.  U leest het goed, ze hebben de komma niet verkeerd geplaatst: volgens de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het beheer van de COVID ‘ pandemie’ , is het verschil tussen mondkapjes plicht en geen chin diaper plicht slechts 1,32%.

En vergeet niet dat het heel goed mogelijk is dat het werkelijke cijfer zelfs lager is, gezien alle twijfelachtige COVID-statistieken. De CDC meldt bijvoorbeeld dat griepgevallen in de Verenigde Staten in het griepseizoen 2020-2021 tot bijna nul zijn gedaald, vergeleken met 56 MILJOEN het voorgaande jaar. Moeten we echt geloven dat de griep is uitgeroeid? Of is het mogelijk dat, misschien heel misschien, ten minste enkele gevallen van griep een verkeerde diagnose hebben gesteld zoals COVID? Als dat het geval is, is de werkelijke impact van maskers op de groeipercentages van COVID mogelijk veel lager dan 1,32%.

Zelfs de CDC lijkt dit te begrijpen, want aan het einde van haar rapport concluderen ze dat masker mandaten “het potentieel hebben” om de verspreiding van COVID-19 te vertragen.​ Daarom zaten er advocaten in dat team waarschijnlijk, om dat soort taal uit te slaan. Dus de gegevens  zijn te zwak voor de CDC om een ​​duidelijke bewering te doen over de voordelen van maskers.  Hier een leuk filmpje waar iemand rook uitademt in/door een masker. Is verder geen wetenschappelijk bewijs dat ze niet werken, maar kennelijk ontbreekt er ook bewijs dat ze wel werken.  Dat terwijl er wel bewijzen beginnen op te stapelen dat ze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, zeker voor kinderen.  Maskne is daar de mildste variant van.  Ik heb ook puistjes inmiddels, niet van een masker maar van de makheid waarmee Nederlanders de voortdurende draconische beperking van hun vrijheden toestaan.  Als de verkiezingsuitslag weer Rutte is dan krijg ik daar zeker ook uitslag bij. 

Hier originele artikel

Hijseenberg, Maart 2021

 

1 REACTIE

  1. Bij het mondkapje dragen, adem je eigen adem in.
    Nee, dat is lekker en gezond.

Comments are closed.