Bewerkt nav bericht van de Engelse LP

Zwitserse campagnevoerders hebben een referendum uitgelokt om de regering nieuwe wettelijke bevoegdheden te ontnemen om lockdowns op te leggen en het openbare leven in te perken terwijl het land de pandemie bestrijdt.
Campagnegroep Vrienden van de Grondwet diende woensdag een petitie in van 86.000 handtekeningen die de afgelopen drie maanden waren verzameld – ruim meer dan de vereiste 50.000 – om formeel een landelijke stemming te starten om de Covid-19-wet van 2020 in te trekken onder het sterk gedecentraliseerde democratische systeem van Zwitserland .
De uitkomst zal juridisch bindend zijn, met een stemming gepland voor juni.
Hoewel de pandemie in heel Europa sociale en politieke breuken heeft blootgelegd over de rechten van burgers, zijn de spanningen in Zwitserland – waar de rechten van individuen vaak als cultureel onschendbaar worden behandeld en de macht van de overheid bij wet streng wordt verboden – de spanningen bijzonder duidelijk geworden.
Christoph Pfluger zei dat Zwitserland het eerste en misschien het enige land zou zijn dat zijn burgers een rechtstreekse stem geeft over de beperkingen van het coronavirus. ”
De UK Libertarische Partij heeft zich vanaf haar oprichting vijftien jaar geleden gepleit voor een Zwitserse grondwet en directe democratie door middel van referenda.
Macht geconcentreerd in slechts een paar handen is een willekeurige regering, of het nu gaat om absolute monarchie, staatssocialisme / communisme of de hybride ‘parlementaire representatieve democratie ‘die is gebouwd op de wankele fundamenten van First Past The Post.
Het Parlement was niet representatief voor de wil van het volk over de kwestie Europa, het was onbeschaamd voor de EU, er was een referendum over lidmaatschap nodig om de wil van het volk vast te stellen.
Een referendum in Zwitserse stijl is juridisch bindend, niet adviserend, het Zwitserse volk is soeverein, niet zoals hier ‘Parlement is soeverein’
Alle beslissingen over uw leven worden genomen door Rutte en de Jonge en de medische maffia, in Zwitserland wordt een referendum georganiseerd over de voortzetting van Lockdown en om ervoor te zorgen dat het nooit meer gebeurt, worden dergelijke bevoegdheden beteugeld.
We zouden dat hier kunnen doen, referenda zijn niet de hobby van DEMOCRATEN 66
Kleine tirannen houden niet van grondwetten en worden afgeremd.
Beëindig de lockdown, vraag het de mensen.
Maak een einde aan deze tirannie!

13 REACTIES

 1. In mei vorig jaar verscheen dit artikel https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/05/het-corona-referendum/ op vrijspreker. **** Er zijn legendarische seizoenen. The summer of 69 markeerde het omslagpunt naar een veel vrijere samenleving. Muziek, drugs, festivals, vrijheid. Hoe zullen de liedjes over de lente van 2020 klinken? Wordt dit seizoen het begin van een jarenlange strijd tegen corona? En zo ja, hoe gaat die strijd eruit zien?**** en **** Nederland staat voor een fundamentele keuze die bepalend is hoe de samenleving zich de komende jaren ontwikkelt. Staan we elementaire vrijheden af voor veiligheid? Voor velen een lastige keuze. Het is echter niet aan de regering om deze keuze te maken. Dan krijgt de regering dictatoriale trekjes. In geen enkel verkiezingsprogramma was een pandemie voorzien. Na de eerste paniek weten we nu veel meer over corona. Het is hoog tijd dat de burgers de kans krijgen zich uit te spreken over corona beleid****

  • The summer of Pornhub?

   ==

   Oh, neen verdorie: die hebben 95% van hun content offline gehaald omdat het om illegale uploads/copyright violations ging.
   *** Hi Scrutinizer. Porn is een woordje waardoor je reactie in de spambak komt, bij deze hersteld en een prettige dag gewenst, Ratio ***

 2. Off topic. Tussen neus en lippen door: de pcr neusstaaf wordt gesteriliseerd met ethyleenoxide.

  • ….Een nationale ramp: ministers in Den Haag positief getest op corona-tion street. Zullen inmiddels wel op de IC aan de beademing liggen met volgelopen longen….het is één groot drama… Uiteindelijk, het was/is volgens de Haagse penoze toch een verschrikkelijk killervirus.

   De rouwkaarten kunnen alvast worden gedrukt.

 3. Leest lekker zo’n grijze muur van woorden.

  Wij hebben van de week twee referendum-haters aan het werk gezien. Dat heet dan ‘verkenners’, die dan namens de bevolking iets verkennen. Joost mag weten wat.

  Wat dan opvalt: het zijn types die helemaal niets kunnen, behalve meedraaien in het bekende kliekje. Gaan een beetje babbelen met hun vrienden. Daarbij maken ze -al dan niet opzettelijk- wat procedurefouten, en oh oh oh wat een drama in de media. Een kwestie die de mensen buiten het kliekje toch niet boeit.

  Wat ik mij dan afvraag: wat zouden de kwebbeltantes betaald hebben gekregen voor een beetje babbelen en taart eten? Bovenop hun andere riante salarissen. Zou dat 10K zijn voor een weekje interessant doen? Ik ken acteurs die dat beter kunnen en minder kosten. En er beter uit zien.

  • Nee, het afgeschafte referendum was ‘raadgevend’, dus vrijblijvend advies. Dat kon gewoon genegeerd worden en dat gebeurde ook met het Oekraine referendum en een andere waarvan ik alweer vergeten ben waarover het onderwerp ging.

   Daarom gaat er eigenlijk niets verloren aan dit referendum maar het afschaffen was wel symbolisch. De ‘democratische’ partij wenst geen last te hebben van democratie.

   • Dank voor je uitleg.

    Kreeg net van mijn Britse buurman te horen dat zijn schoonzus (52jaar) is overleden na een tweede corona ‘vaccinatie’. De eerste spuit gaf sterke griepachtige klachten, de tweede was dodelijk. Ook meldde hij dat veel Britten vreemde bijwerkingen ervaren na de jab,
    bijv. een sterk opgezwollen tong.
    Indiase verkoper hier meldde dat een familielid is overleden in het ziekenhuis nadat hij, zonder het te weten, was geïnjecteerd. Rode kruis medewerkers hier zijn doodziek geworden na het injecteren. Ben benieuwd wat het najaar gaat brengen als meer mensen zich hebben laten injecteren en daardoor o.a. de cytokine storm kan losbarsten.

    Verder las ik dat mondkapjes peniskrimp en onvruchtbaarheid kunnen veroorzaken. https://www.frontnieuws.com/studie-chemische-stof-die-penissen-doet-krimpen-gevonden-in-mondkapjes/

    Het mondkapje, de swab en spuit zijn bij uitstek geschikte middelen om de wereldwijde bevolking te reduceren.

 4. Een bloedkokende video https://youtu.be/WVYNEHwxV_g waarin een ongevoelige en door demonen (WEF) bezeten MP judastaal bezigt doet mij de wens in gedachten nemen dat ooit dit ‘object’ de behandeling krijgt die ‘het’ verdient. Zaaien-en-oogsten-karma.

  Respect voor doogesnoven agenten en ME? De cocaïne is zelfs Ratte naar het hoofd gestegen.

  De duizenden kilo’s, door justitie onderschepte cocaïne van de laatste jaren,
  het laat zich raden waar deze naar binnen worden gewerkt.

  Het wordt tijd voor een coup d’etat, even dit hele zooitje ongeregeld wegputschen.

  ‘Demmink filmpje’: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5221885/rutte-opmerking-over-omtzigt-was-niet-van-mij

  Hij wist van niets, zijn naam is haas Ratte?

  Voor ze kunnen opstaan, laten vallen. Genoeg is genoeg!

 5. Virussen hebben voor mij afgedaan als grote bedreiging van de mensheid, maar wie ben ik, als niet religieuze? Virussen is een geloof en religie, een hoax. En waarom zouden virussen, als deze al bestaan, een gevaar vormen? Waarom zijn virussen niet immuunsysteemhelpers en zijn virussen door jarenlange gepruts met vaccins en medicatie niet meer in staat hun goede werk te doen?

  De medische wetenschap en zeker in het geval van virussen is een religieuze beweging geworden, met angst, hel en verdoemenis. Waar vroeger de religie en de kerk, met een onzichtbaar wezen de meute onder de duim hield en controleerde via hun ‘wetenschap’, is het nu de ‘wetenschap’ geworden van de medische kerk, met verketteren wie zich niet laat voljassen met het religeuze en heilige ‘vaccin’.

  Daarbij zijn de nog steeds groeiende aantallen aanhangers van deze meer dan honderd jaar oude religie het grootste obstakel en gevaar en zelfs het startpunt van de grootste genocide uit de geschiedenis ooit.

  Wie blijft hangen in het geloof en de religie van ook maar één enkele virus is verloren en zal collectief ten ondergaan als een kudde lammeren in het slachthuis.

  Hoe zullen degene in heel de geschiedenis, die de goddelijke religie verwierpen hebben geleden, maar nog erger dan deze mensen hebben geleden zullen degene die nu de virusreligie verwerpen lijden. Erger dan ooit iemand heeft geleden die niet tot de virus ‘kerk/synagoge/moskee’ wil toetreden.

Comments are closed.