Zeer interessante en korte (< 4 minuten) video van Frank Karsten. Hij legt het spanningsveld tussen democratie en vrijheid als geen ander uit. “Verplichte” kost voor eenieder die het argument “dat hebben we toch met zijn allen afgesproken” hanteert.

 

 

7 REACTIES

 1. Ik lees zojuist dit: https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/ontario-canada-de-strengste-maatregelen-politie-mag-iedereen-aanhouden-buren-verraden-is-maatschappelijke-verantwoordelijkheid/

  Tot enige tijd geleden was Canada een vrij land; tot de communist Trudeau de macht kreeg. Het gevolg is dat Ontario een totalitaire stad is geworden waar allerlei dictatoriale regels langzamerhand in praktijk gebracht worden. Iets voor Rutte?
  Onvoorstelbaar dat je moet oppassen dat je familie, buren en kennissen je in de gaten moeten houden van de overheid en worden verzocht je te verraden; je reinste NSB-praktijken.
  Geen zaken meer doen of contacten onderhouden met dit soort landen, dus ook niet met Canada!

 2. Vrijheid is gebaseerd op de mens, omdat de mens zelf bepaalt wat goed voor hem is.
  Democratie is een systeem, waarin de mens vrijwillige of onvrijwillig moet participeren.
  Democratie is een juridische eenheid, die gedetailleerde regels heeft over hoe de mens moet acteren in dit systeem. Om zorg te dragen dat iedereen doet, wat er gezegd wordt, zijn er handhavingswetten. De handhavingswetten zijn niets anders dan een opschaling van dwang. Mocht je sterven, dan is het systeem zelfs beter af, want er is geen kritiek meer.

  • “Democratie is een systeem, waarin de mens vrijwillige of onvrijwillig moet participeren.”
   Democratie is per definitie onvrijheid!

   Nou heb ik daar niet zoveel moeite mee als het gaat om onderhoud van wegen en bruggen, de organisatie van ziekenhuizen en andere nuttige zaken die iedereen ten goede komen.
   Maar als het gaat om verplicht en ongevraagd deel uitmaken van een dictatoriale EU, een kabinet met een dichtgetimmerd regeerakkoord waardoor de 2e Kamer buitenspel staat, en vooral allerlei betuttelingen over wat ik wel/niet mag zeggen of denken (gedachtenpolitie komt er ook aan) dan doe ik niet meer mee.

 3. Wat een dom gezeik, democratie is best leuk, je moet alleen niet in een dwanghuwelijk zitten.
  Het probleem is niet democratie, maar dat afscheiding niet mogelijk is (Zwitserland kent vrije kantonvorming).
  De oplossing van libertards, is “we zorgen dat een dwanghuwelijk werkt door net te doen of we niet samenwomen”.
  Dus ja, ik deel een land/administratie/huis/noem-het-wat-je-wil met een gekke GL buurman die rijken haat, open grenen wil, en lui op de bank wil zitten.

Comments are closed.