Wie de massamedia anno 2021 gelooft, is stuitend naief en door zijn overtuiging gevaarlijk voor zijn of haar omgeving. De massamedia publiceert enkel in opdracht van diegene die hen controleren en/of bezitten. De zogenaamde heersende mening is altijd de mening van de macht.Nog eenvoudiger geformuleert: zodra je de massamedia op TV, radio of internet aanzet, krijg je propaganda voor je kiezen.

Wie meester wil zijn over zijn eigen gedachten, stemming en overtuiging laat de massamedia links liggen. Wie gevrijwaard wil zijn van dagelijkse rampen, angstaanjagende scenario’s, haat, verdeeldheid, leugens en manipulatie moet afzien van de onafgebroken stroom van negativiteit, gedrags- en stemmingbeinvloeding en dressuurgedrag van de gelijkgeschakelde roeptoeters.

Dat geldt niet alleen voor de televisie- en radiokanalen, kranten en tijdschriften maar ook voor hun websites en voor big tech in het algemeen. Gelukkig dringt dit dankzij het angstmodel corona sneller door tot de bevolking. Met het vertrek van publiek wordt de effectiviteit van de propaganda steeds minder.

Met het slinkende vertrouwen in de massamedia zoekt de macht naar andere wegen om het publiek te beinvloeden. Online zijn de usual suspects van de massamedia uiteraard ook actief en doen de zogenaamde factcheckers hun best om krom te buigen wat recht is.

In de alternatieve scene worden er tal van dwaalsporen uitgezet via clickbaitsites als bijvoorbeeld Real Raw News.  Op deze en andere websites verschijnen sensationele berichten zonder enige bronvermelding die vervolgens als een lopend vuurtje verspreid worden. Daarna komen de factcheckers die het verhaal gemakkelijk afbranden en het gebruiken om de volgers te bestempelen als ‘paranoide fantasten’.

Waarom bestaan deze sites ? Het kan zijn voor de advertentieinkomsten (clickbait) maar net zo goed als opzetje om verdeeldheid, valse hoop en imagoschade te veroorzaken.

De leugens zijn te vinden in de massamedia. De waarheid kan gevonden worden op andere plekken maar eigen onderzoek en een kritische houding blijft daarbij cruciaal.

 

3 REACTIES

  1. Inderdaad, genoeg gecontroleerde oppositie; voor elk visje een vangnet. Mooi voorbeeld is de website geenstijl, van een min of meer luis in de pels verworden tot een propaganda kanaal van de overheid sinds de corona waanzin. Af en toe een artikel over de islam, zodat niet iedereen wegloopt, en dan weer vol op het corona orgel.

Comments are closed.