De laatste tijd wordt er veel gesproken over Russische agressie. Tijd om te doen wat de meeste media vergeten. Namelijk een historisch kader verschaffen. Korte video’s van 1 of 2 minuten vertellen meer dan een lang artikel. We beginnen met een video van 1 minuut die de omvang van de NAVO versus het Warschaupact in de tijd weergeeft:

Vrij duidelijk wie de laatste kwart eeuw de expansionistische organisatie is geweest.

Naast de NAVO versus het Warschaupact is er een parallel tussen de Sovjet Unie en de Europese Unie. Bij de expansie van zowel de Sovjet Unie als de Europese Unie negeerden de politieke elites de wens van de burger.

Rusland wordt expansionisme verweten. Wellicht is het handig om een keer te kijken naar de expansie van de Europese Unie, video van 1 minuut:

Bij deze is aangetoond welke organisaties de afgelopen decennia expansionistisch zijn geweest en welke niet.

Dank voor uw aandacht.

1 REACTIE

  1. De EU is geen haar beter dan Rusland, al wordt ons iets anders wijs gemaakt.

Comments are closed.