Herinnert u zich de avondklok rechtszaak nog? Zelden vertoond. Uitspraak voorzieningen rechter, hoger beroep, wrakingsprocedure, uitspraak wrakingsprocedure en uitspraak hof. In één dag. Het kan in NeDDRland. Als de politiek, het OM en de rechters willen.

Mondkapjesboetes

Maar ze willen niet altijd. Mondkapjesboetes, daar doet de rechter soms heel lang over. Ademvrij meldt:

Er kunnen overigens vele maanden overheen gaan voordat een zaak voor de rechter komt. Op 4 maart hadden we onze eerste zaak. Die betrof een boete voor het niet dragen van een mondkapje in de Amsterdamse metro op 9 juni 2020. Op 20 februari is een uitgebreid aanvullend verzetschrift aan de Rechtbank verstuurd, waarin wij uitlegden waarom er geen grond is voor een mondkapjesplicht.

Maar het resultaat viel tegen. Hoewel de Rechtbank van Amsterdam voor ontvangst had getekend, bleek tijdens de zitting dat noch de officier van justitie, noch de kantonrechter het aanvullende verzet had gelezen. Ter zitting heeft onze advocaat de stukken nogmaals aan de kantonrechter overhandigd. Na een schorsing van een uur, besloot de rechter tot het aanhouden van de zitting tot 8 juli.

Avondklok

Nu is er een volgend kort geding. Dat de rechters en het OM en de politiek kennelijk niet willen. Ik haal aan van de site van Viruswaarheid:

Rechter heeft geen haast met nieuw kort geding avondklok

Zitting gepland na afloop huidige regeling

Rotterdam – 10 april 2021 – Viruswaarheid daagt de Staat opnieuw om de avondklok van tafel te krijgen. Volgens de actiegroep vormt de wettelijke regeling een grove schending van internationale verdragen. De rechter heeft echter geen haast. De zitting vindt plaats op 3 mei na afloop van de huidige regeling.

Het demissionaire kabinet kondigde op 20 januari een avondklok af. Op 16 februari zette de rechter op verzoek van Viruswaarheid een streep door deze maatregel. In een spoedprocedure draaide het gerechtshof de uitspraak vier uur later terug.  De huidige regeling loopt tot 21 april. Daardoor geldt tussen 22.00 en 4.30 uur een verbod om naar buiten te gaan.

Strenge voorwaarden

Het nieuwe kort geding richt zich tegen de wettelijke regeling die op 19 februari van kracht werd. Volgens Jeroen Pols van Viruswaarheid kan deze geen stand houden. “De inzet van noodbevoegdheden is volgens internationale mensenrechtenverdragen alleen toegelaten onder strenge voorwaarden. Hieraan is niet voldaan waardoor alle grondrechten  onverkort van kracht zijn. Dus ook ieders vrijheid om op elk moment van de dag de woning te verlaten”, aldus Pols.

Geen haast

De zitting is gepland op 3 mei 2021 te 11.00 uur  in het paleis van justitie te Den Haag. Viruswaarheid verbaast zich hierover. “De overheid berooft een hele bevolking van haar vrijheid maar de rechter kijkt niet op een maandje extra.  Bij een onwelgevallige uitspraak aan de zijde van de Staat vond de rechtspraak wel de mogelijkheid om binnen vier uur een zitting. te houden. Het maakt de verhoudingen in ieder geval duidelijk”, aldus Jeroen Pols. De zitting is te volgen via een livestream. Zie hiervoor de website Viruswaarheid.nl.

9 REACTIES

 1. De overheid is de vijand geworden van de burger; de conclusie na een jaar van waanzin. Niets toeval maar een zorgvuldige planning is hieraan vooraf gegaan.

 2. Ik weet uit eigen ervaring met de aandelenleasefraude van Dexia e.a. dat ten minste de Hoge Raad op schoot zit bij het kabinet. Onderzoeksjournalist Cees Roelofs heeft daar een boekje over geschreven: “Schijnwerper op het bedrog van Legio-Lease en de rol van onze rechtspraak” waarin dat haarfijn uit de doeken wordt gedaan.
  En wat te denken van de uitspraak van vorige week van het Europese Hof voor rechten van de Mens: “Verplichting van vaccinatie is niet in strijd met de Rechten van de Mens”. Waar blijft de integriteit van het menselijke lichaam? Binnenkort misschien verplicht organen afstaan?

  Inderdaad zijn de Nederlandse en Europese rechtsinstituten de grote vijand van de burger! Op naar China 2.0.

 3. ik keek zojuist een stukje WNL. Daarin kondigde Mona Keijzer aan dat ze wetgeving in voorbereiding heeft die het verbiedt dat iets wat in ons land wordt bedacht, buiten ons land mag worden gebruikt, zonder toestemming van onze overheid.
  Dan weet ik wat me te doen staat; wat ik bedenk, ontwikkel ik niet hier maar in het buitenland.
  Een idee kun je niet patenteren en blijft van degene die het in zijn hoofd heeft. Dan vertel ik mijn idee aan mijn vele vrienden buiten de EU; en niets op papier want dan valt niet te bewijzen.

 4. Zou aanvechten van eerdere lockdown avondklok de regering juist de aangepaste wetgeving in de hand gewerkt heeft?
  Volk moet eigenhandig de bezem door de kamer laten werken!

  • Valt het jullie ook op dat steeds als er ook maar over versoepelingen wordt gepraat, steevast de besmettingen omhoog gaan? Je vraagt je af of die cijfers soms gemanipuleerd worden; aangepast aan de wensen.

   • Statistiek is een uitstekend gereedschap voor overheden. Lies, damned lies and statistics.

    Maar daar is hier natuurlijk geen sprake van.

   • Aan de korona hoax is nogal wat jaren gewerkt voor het de wereld ingestuurd werd en de besmettingscijfers zijn dermate overdreven dat de meeste mensen na iedere dag hetzelfde onzinnige gezanik over besmettingen, sterftecijfers en overvolle ic’s e.d. in paniek een “beschermende”injectie willen halen. Degene die denkt dat onze overheid ons tegen korona beschermen wil vind ik nogal goedgelovig en naïef.
    *** uit spambak gered, woord pipo doet een reactie in spambak belanden ***

   • Een verpleegkundige van de corona-afdeling van ons regionaal ziekenhuis zei me, een paar dagen geleden, dat de diensten van haar en collega’s waren afgeschaald omdat ze vrijwel niets te doen hadden.
    Dat is in tegenspraak met de officiële cijfers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in