Begin april dit jaar deed een Duitse rechter in Weimar uitspraak tegen verplichte mondkapjes op school. Nu heeft een rechter in Weilheim, Beieren, zich ook uitgesproken tegen mondkapplicht. Is dit het begin van de vallende dominoreeks in Duitsland en Europa ?

De rechtbank van Weimar heeft geoordeeld dat de verplichting om een ​​masker te dragen, minimale afstanden aan te houden en sneltesten uit te voeren op scholen een bedreiging vormt voor het mentale, fysieke of emotionele welzijn van het kind. Zo ernstig dat zonder tussenkomst aanzienlijke schade voor kinderen een hoge mate van zekerheid is.

De rechter verklaarde in zijn beslissing: “Er is hier een groot risico. Omdat de kinderen niet alleen in gevaar worden gebracht in hun mentale, fysieke en spirituele welzijn maar ook worden beschadigd door de verplichting om tijdens schooltijd gezichtsmaskers te dragen en afstand te houden van elkaar en van andere mensen. Dit schendt tal van rechten van kinderen en hun ouders volgens de wet, de grondwet en internationale verdragen. Dit geldt in het bijzonder voor het recht op vrije ontwikkeling van persoonlijkheid en lichamelijke integriteit uit artikel 2 van de basiswet en voor het recht uit artikel 6 van de basiswet op onderwijs en zorg door ouders (ook met betrekking tot gezondheidsmaatregelen). ” De volledige beslissing (rechtbank van Weimar, uitspraak van 8 april 2021, Az.: 9 F 148/21) omvat 178 pagina’s.

Een kind op een middelbare school in Schlehdorf, Beieren, moest herhaaldelijk de klas verlaten omdat het leed aan hoofdpijn en misselijkheid tijdens het dragen van een mondkap. De schoolleiding hield voet bij stuk zodat de ouders naar de rechter stapten.

Nu heeft de rechtbank in Weilheim, Beieren, een soortgelijke beslissing genomen: “De schoolleiding van de Realschule in S., bestaande uit de directeur en de plaatsvervangend directrice, krijgt de opdracht de betrokkene niet te bevelen om een mondkap te dragen”, aldus het bevel van de rechtbank. Tegelijkertijd heeft de administratieve rechtbank van Arnsberg de avondklok in de Märkischer Kreis vernietigd in een besluit dat dinsdag werd gepubliceerd. De rechtbank in Arnsberg verwees naar de onduidelijke studiesituatie.

Net als de rechter in Weimar had de rechtbank in het Beierse stadje de mening van deskundigen ingewonnen en vertrouwde onder andere op de Regensburgse hoogleraar psychologie Christof Kuhbandner. Volgens hem kunnen “de gezichtsmaskers voor kinderen een aanzienlijke bedreiging vormen voor hun mentale en fysieke welzijn”. In zijn uitspraak baseert de rechtbank zich op de mening van Kuhbandner dat “68 procent van de kinderen” klaagt over “stoornissen veroorzaakt door het dragen van een masker”. Daarnaast dreigt een “maskermond”, wat onder meer kan leiden tot tandbederf, slechte adem en tandvleesontsteking. Er zijn ook gevaren voor de ontwikkeling van kinderen door het verstoren van non-verbale communicatie. De rechter kwam tot het besluit dat de schoolleiding het kind niet langer mocht verplichten een mondkap op het schoolterrein te dragen.

De ziekmakende en dwingende roverheidsknechten komen gelijk in het geweer als hun plannen tegenstand ondervinden. Als met het arrest tegen de avondklok in Nederland zo ook met de kindermishandeling in Duitsland.

Het parket van München onderzoekt nu verschillende aanklachten wegens verdraaiing van de wet tegen de rechter in Weilheim. “We zijn begonnen met vooronderzoeken omdat er meerdere meldingen waren”, aldus een woordvoerster: “Het is nog niet beslist of dit vooronderzoek zal worden omgezet in een officieel onderzoek of zal worden stopgezet.” Zowel de schoolleiding als de Ministerie van Cultuur in München melden dat het oordeel een “individuele beslissing” is.

In Weimar in de deelstaat Thüringen startte het parket, dat ondergeschikt is aan een ‘groene’ minister van Justitie, vorige week een huiszoeking naar de rechter. In eerste instantie bestaat het vermoeden dat de rechter zich schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van de wet, aldus een woordvoerder van de officier van justitie. De mobiele telefoon van de rechter werd in beslag genomen. De aanklager sprak van “aanwijzingen dat de verdachte willekeurig zijn rechtsmacht heeft aanvaard, ook al was het een administratieve aangelegenheid waarvoor alleen administratieve gerechtelijke kanalen openstaan”. Kortom, de gebruikelijke intimidatietactiek van de perverse staat.

Volgens de advocaat van de rechter Gerhard Strate beschuldigt het parket de rechter ervan artikel 1666 (“Gerechtelijke maatregelen bij bedreiging van de belangen van het kind”) van het Burgerlijk Wetboek te hebben overtreden. In het vierde lid staat echter dat een familierechtbank ook bevoegd is om “maatregelen met werking tegen een derde” te nemen om gevaar voor kinderen af ​​te wenden. Rechter Dietmar ging ervan uit dat met ‘derden’ ook openbare instellingen zoals scholen worden bedoeld. Dit is een “absoluut verdedigbaar standpunt”, aldus de advocaat.

Bron: Reitschuster

5 REACTIES

 1. Desondanks lijkt de rechtspraak in Duitsland beter te functioneren dan hier. Het clown-tribunaal van Rutte, naar aanleiding van Viruswaarheid een paar maanden geleden, was wel heel beschamend. Of schaamteloos.
  Of anders wel alle rechtbanken die ongezien de kant van de belastingdienst kozen in de toeslagenaffaire.

  • Zoals ik al zei: negeer de overheid en doe wat u zelf verstandig vindt. Laat je niet ringeloren door figuren met een dubbele agenda.

   • Was ik ook niet van plan. Maar als de overheid het op je voorzien heeft kun je het niet zomaar negeren.

    Op LinkedIn zag ik een goede tegel voorbij komen van een longarts die in mijn netwerk zit. Over coronapaspoort en 5 mei. Daarop heeft LI het reageren uitgeschakeld want blijkbaar mag je daar alleen de mening van Rutte en zijn Cliniclowns napraten.

 2. Gulliani ook al zo’n geval in de VS, advocaat van de oud president aanvallen, lijkt wel een bananenrepubliek. Ook al met Paul Manafort, Roger Stone. Justitie is er gewoon om je politieke tegenstanders te intimideren.

Comments are closed.