Een intrigerend filmpje van een kat. Die moet kiezen tussen vrijheid en de geborgenheid als huisdier. Veel mensen willen helaas een huisdier zijn in een verzorgingsstaat. Filmpje duurt 3:34. Vanaf 58 seconden zie je het beslissingsproces bij de kat, vrijheid of huisdier worden? En daarna het acceptatieproces tot huisdier. Eindigend in een leven van slapen op een kussen. En als hoogtepunten van de dag blikvoer en een aaimoment van het baasje. Zoek de overeenkomsten met onze mensensamenleving. In hoeverre verkies je de “zekerheid” van een verzorgingsstaat of zelfs een basis inkomen boven een leven met eigen verantwoording? In hoeverre wil je een soeverein en vrij individu zijn? Velen willen zekerheid, maar wat is die waard, en wat is de prijs die je betaalt?

 

 

11 REACTIES

 1. De prijs die je betaalt als kat, is dat je na een paar maanden bij de ‘ballensnijder’ op bezoek moet, een chip met een code ingespoten krijgt. En daarna een luie dikke sufferd wordt die bij het baasje in bed slaapt. Dit geldt ook voor veel honden.

  • Inderdaad, ik had al een libertarische overtuiging.
   Ons coronahondje heeft mij nog veel meer inzicht gegeven in het proces van het ontstaan van gehoorzaamheid.
   Soma is geen pil. Het is het hedendaagse hedonisme, nihilisme, alles en nu moeten consumeren en doen. Er is decennia naar toe gewerkt.

  • @Dolf van de Klundert

   Vrienden van mij hebben vorig jaar ook een ‘coronahondje’ genomen en ik kijk er soms ook met verwondering naar. Het is een leuk beest en doet bijna alles voor een snoepje, een hapje of een aai over de bol.

   Ondanks dat het beest de winterkou prima hebben kon als die eenmaal buiten was is die niet weg te slaan bij de verwarming. Het beest heeft een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen als het om bedelen (van iets te eten) gaat. Het is een brave bewoner van een verpleeghuis.

   @Ratio

   Goed gevonden beeldspraak! De burger als huisdier van de politiek. Met als verschil dat de burger (nog) niet naar de ballensnijder moet, maar naar de spuitjesprikker.

   • Er is in ieder geval 1 groot verschil tussen de relatie overheid vs. burger, en ik vs. mijn coronahondje.
    Ik verdedig haar met mijn leven mocht haar iets kwaads bedreigen.

    En bedelen doet ze niet. Het is nooit beloond. Het is zo eenvoudig.

   • Ik weet het. De baasjes zijn van de SP. Ik heb ze al vaak genoeg uitgelegd dat de hond een verwend kreng gaat worden als deze niet een beetje discipline opgelegd krijgt. Maar dat vinden ze zielig of zo.

   • Mijn tante (allang niet meer) had vroeger een poedel.
    Het was een vals kreng waar zij zelf bang voor was.
    Maar zij maakte die hond zelf zo.

 2. Kort en bondig zo is dat; de verzorgings staat. Alles moet en is overheid ten laste gelegd.
  Bijna niemand van het luie donder volk dat zich eens samenraapt en hun eigen verantwoording
  neemt en iets doet. Goed artikel, het zegt genoeg. Mens een huisdier van de staat als het ware.

 3. Vrij essentieel aan de biologische aspecten van leven is dat de soort overleeft door genetische verrijking. Hiervoor is het noodzakelijk dat de meest succesvolle mannetjes paren met de meest begeerde wijfjes. Om te kunnen bepalen wie de meest succesvolle mannetjes zijn is een zekere mate van hardheid, competitie en uitdaging noodzakelijk. Wanneer die noodzaak tot competitie wegvalt, als in een dierentuin, of verandert naar de mate waarin je je heerser kunt behagen, zal dat op termijn leiden tot biologische en sociale veranderingen en uiteindelijk leiden naar de ongeschiktheid om als soort te overleven zonder je heerser. Gelukkig kunnen deze nadelen gecompenseerd worden door zowel de menselijke software te herschrijven, of dan toch wat subroutines aan te passen, die samen met handige biomechanische aanpassingen de transhumanistische progressie door de 21e eeuw zullen begeleiden. Friedrich Nietzsche zei het meer dan een eeuw geleden al: de mens is iets wat overwonnen moet worden. Of hij dit bedoelde mag betwijfeld worden. Waar je toch ook vraagtekens bij mag plaatsen is wie, hoe en wanneer bepaald of een transhumanistische wijziging een succes of een vergissing is geweest.

 4. Beslissingsprocessen voor de bühne. https://www.wochenblick.at/kommunistisches-denken-29-jaehrige-will-millionenerbe-nicht/

  De ervenis weigeren en blij zijn met niets of schenk het als zogenaamde linkse deuger gelijk aan jouw heilige staat en waarom ooit de hand opgehouden bij de familie en niet direct willen rondkomen van het minimum….. “U zult mesjogge zijn, geen nagel meer bezitten waarmee de kont te krabben, maar u zult gelukkig zijn”…(Rotschild/Rockefeller/Kissinger representative Klasien Gott Schwab, World Economic Forum). Het kanker wat ons onderdrukt zal alleen maar toenemen.

 5. Ik heb een kat die heel mager en hongerig was toen ik haar vond.
  Ze kreeg 7 kittens waar ze later niet meer mee overweg kon.
  Ze slaapt in de inpandige garage, waar altijd eten en water voor haar staat.
  ’s Morgens en ’s avonds krioelen en aaien we even tot zij er genoeg van heeft en vertrekt.
  ’s Nachts is zij altijd weg.
  Ik heb geen idee wat zij eet, maar veel hoef ik haar niet te geven.
  Dit is de ideale situatie voor haar.
  Vrijheid, en een veilige plek met altijd genoeg te eten.

Comments are closed.