Volkskrant vandaag: Politici en oud-politici van vele politieke kleuren reageren woedend op de jongste provocatie van Forum voor Democratie. Met de oproep om van 5 mei een demonstratie tegen het coronabeleid te maken, verspreidt de partij van Thierry Baudet een giftige, trieste en walgelijke boodschap, concluderen de regeringspartijen en de linkse oppositie eensgezind.

De les van tirannie. De les van de tweede wereldoorlog. Vrijheid moet verdedigd worden. Thomas Jefferson wist het mooi te verwoorden:

And what country can preserve it’s liberties if their rulers are not warned from time to time that their people preserve the spirit of resistance? Let them take arms. The remedy is to set them right as to facts, pardon and pacify them. What signify a few lives lost in a century or two? The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants. It is it’s natural manure.

De ondertekenaars van deze poster roepen niet op tot geweld. Ze roepen niet op tot een revolutie. Ze roepen op tot een dialoog middels een provocatieve stelling. Dit wordt niet door iedereen begrepen.

Lilian Marijnissen: ‘Hoe triest ben je om het immense leed van zoveel mensen, een gitzwarte periode in onze geschiedenis, te misbruiken om aandacht te krijgen? Het is walgelijk en ik hoop dat iedereen zich hiertegen uitspreekt.’

Waar is de reflectie van de politici op het huidige falen van onze democratie? Nederland is overgeleverd aan een regering die zich weigert te laten controleren. Hoezo trias politica? Hoezo vrijheid? Als een regering weigert zich te laten controleren. Is er dan nog vrijheid mogelijk? Als Nederland aan een instituut als de EU is overgeleverd, leven we dan nog in vrijheid? Het antwoord is een duidelijk NEEN. Iedere politicus die doet als we in vrijheid leven, is medeschuldig aan het laten voortduren van onvrijheid.

Evenzeer met corona. Het beleid is niet wetenschappelijk. Er worden rituelen van de bevolking verwacht. Niet effectieve mondkapjes. Een niet bewezen avondklok. Grote ingrepen in de vrijheden van de burgers. Niet proportioneel en wellicht zelfs schadelijk. Vrijheid wordt verwisseld voor op epidemiologisch drijfzand gebaseerde dwangmaatregelen. Men heeft het zelfs over een social credit systeem, want dat is wat een vaccinatiepaspoort in de praktijk is. Dit alles heeft niets met vrijheid te maken.

Uit de reacties van politici blijkt de noodzaak van deze poster. Hun interpretatie van de toestand in Nederland, en hun interpretatie van vrijheid, is steeds beperkter geworden. En dat is juist een enge ontwikkeling.

12 REACTIES

 1. De poster is een mooie spiegel gebleken. De hedendaagse fascisten hebben hun reflectie daarin gezien en nu zijn ze boos. Voorspelbaar eigenlijk. Ze kunnen beter naar zichzelf kijken in plaats van anderen verwijten maken.

  • Aanvulling: wat ik “hedendaagse fascisten” noem, zijn lieden die ik als fascisten zie in mentaliteit. Ideologisch slaan ze hele andere taal uit. Taal met woorden als ‘vrijheid’, ‘democratie’, ‘inspraak’, ‘je doet het voor een ander’, ‘wij moeten solidair zijn’ en andere zalvende woorden om de massa mee in trance te houden.

 2. Baudet doet die kritiek af als hypocriet en daar heeft hij volstrekt gelijk in! Niet vanwege Baudets houding over corona want daar ben ik het mee oneens. Maar wel over hoe er gehandeld wordt tegenover gedupeerde ouders in de kinderbijslagaffaire, het wangedrag van het kabinet, het gelieg daarover en de coalitie die dat wangedrag en gelieg beloont. Met als resultaat dat opperleugenaar Rutte gewoon weer premier zal worden.
  Daarom is deze poster terecht en zijn de klachten van politici schijnheilig!

 3. Wat erg opvalt is dat de politiek meteen corona er bij haalt en FvD daarop veroordeelt. Pure speculatie en hypocriet tot en met, met als doel om hun eigen fascistisch gedrag weg te moffelen!
  Gemakshalve wordt het wangedrag van de Belastingdienst, dat door de coalitie gesanctioneerd wordt en waarover wordt gelogen, volledig weg gemoffeld. Ook hoor je politici niet over de bestolen ouders van de kinderopvangaffaire, en ook niet over het gedraai, het elkaar dekken en de smeerlapperij van de coalitie.
  De echte fascisten zitten bij VVD, D66, CDA, PvdA en CU! Vele andere partijen gedragen zich in hun kritiek als meelopers. Met als resultaat dat Rutte weer gewoon premier zal worden.

  Om dat aan de kaak te stellen is deze poster volkomen terecht en 100% waarheid.

 4. En dan is er ook nog de overheids milieu-terreur:

  Hoe vrij ben je als je van het gas af moet?

 5. De Jonge is boos; op Ajax.
  https://www.nu.nl/coronavirus/6131217/de-jonge-ajax-had-meer-verantwoordelijkheid-moeten-nemen-bij-titelfeest.html
  Maar wat hij wegmoffelt is dat naleving van zijn coronamaatregelen toch vooral een overheidszaak is; een zaak van de driehoek Amsterdam met Halsema aan het hoofd. Ajax is geen overheid en hoeft helemaal niets te handhaven.
  Je kunt het falen van de overheid niet afschuiven op een voetbalclub. Maar Hugo doet dat maar al te graag; on zijn eigen falen te verdoezelen.

  • Natuurlijk heeft het OMT niets te bepalen en zou die macht ook moeten weigeren. Maar verder onzichtbare en verder onbetekenende “witte jassen” worden door de politiek op een voetstuk gezet, krijgen een macht toebedeeld die ze niet aankunnen en laten zich door de wél verantwoordelijken als bliksemafleider gebruiken. Die kunnen nl. zonder verantwoordelijkheid te nemen altijd zeggen dat ze het aan de deskundigen hebben overgelaten, een perfecte Catch 22 met andere woorden.

 6. Vandaag 19 jaar geleden om 18.00 uur werd Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum vermoord op door Volkert van der Graaf. een politieke moord maar Justitie zag kans om dat onder de mat te vegen.
  https://www.ad.nl/binnenland/volkert-van-der-graaf-definitief-vrij-hoe-zijn-vonnis-het-strafrecht-veranderde~a45b3065/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

  Als je ziet hoe deze moordenaar beetje bij beetje zijn straf verminderde door rechtszaken, dan rijst de vraag: “wat wist hij dat niet openbaar mocht worden, waarmee hij de Nederlandse Staat chanteerde”?
  Er zijn na 19 jaar alleen maar vragen bij gekomen.

  Ik kan niet bewijzen dat de Regering Kok opdracht tot deze moord heeft gegeven, maar het is niet onmogelijk dat ze wist van een concrete dreiging om Pim Fortuyn te vermoorden en dat ze het heeft laten gebeuren omdat het politiek gezien erg goed uitkwam. Je zin krijgen en officieel geen vuile handen maken, toch?
  Hoe kan het dat Volkert binnen een kwartier na de aanslag werd gearresteerd in zijn auto bij een benzinestation, waar de politie stond te wachten vóór de aanslag plaats vond? Ik geloof niet in toeval.

  Ook toen al waren niet-linkse denkbeelden onacceptabel als die niet in de kraam van de linkse politiek pasten. Dat is vandaag de dag alleen maar erger geworden en daarom is deze poster een signaal.

  Vandaag herdenk ik Pim Fortuyn die helemaal geen racist was maar wel een pragmaticus en daar moet je in de politiek van bedrog en gelieg niet mee aankomen.

  • Nog even ter aanvulling: heden ten dage hebben we rechtse politici (en dan bedoel ik niet de opportunistische windvanen van JA21) die ook monddood gemaakt moeten worden: Geert Wilders en Thierry Baudet.
   Bij Geert Wilders is de politieke elite al jaren bezig om dat voor elkaar te krijgen door een politiek proces.
   Bij Thierry Baudet was dat niet nodig omdat die regelmatig zijn eigen glazen ingooide met domme uitspraken.
   Een tweede politieke moord zou teveel van het goede zijn als je tenminste de schijn wil ophouden dat je beschaafde politiek bedrijft. Maar opvallend is wel de rol van onze, bepaald niet objectieve, media die volksgerichten organiseren ter legitimatie daarvan.

   Vrijheid (van meningsuiting)? Ik dacht het niet!

Comments are closed.