Het clownsfeest begon al toen ik met mijn cappuccino (en mondkap op, drinkt bijzonder lastig) naar de receptie liep van de PCR test kliniek. “Uhm Sir, you can’t eat or drink 2 hours before the pcr test”. Ok dan, kun je weer terug naar huis. Vreemd genoeg heb ik die eis bij latere neusverkrachtingen niet meer gehad. Dat is de rode draad in de corona klucht waar we nu in leven. Totale willekeur en gedwongen worden om de meest debiele regels en rituelen te volgen. Wie nu nog niet ziet dat Statisme een religie is die heeft zijn mondkapje te hoog opgetrokken.

Reizen pre corona was al geen feest. Op je sokken door de scanner lopen. Laptop wel of niet uit je tas? De TSA die je betast. Als ik aan de beurt ben moet ik altijd grijnzen, want dan denk ik aan deze geniale Remy parodie. En deze. En deze. Net na 9/11 werd ik door zo’n Nobelprijswinnaar op Brussel airport gesommeerd om een LEGE fles water weg te gooien. Want meer dan 100 ml. De manager moest eraan te pas komen om deze schrik van terroristen aller landen uit te leggen dat je met een LEGE plastic fles weinig kan aanrichten in het vliegtuig.

Het goede nieuws, de pcr test negatief. Als positief dan kun je je ticket wegflikkeren.  Bijzonder zuur bij vals positieve testen. Hier een sterk betoog van Jeroen Pols (Viruswaarheid) over de onzinnigheid/onrechtmatigheid van pcr testen. Dus ik meld me 2 dagen daarna op het vliegveld voor mijn vlucht met Swissair naar USA. Nee meneer u mag niet mee, de USA heeft de regel dat iedereen die 14 dagen van tevoren in een Schengengebied is geweest het land niet inkomt en wij hebben een tussenstop in Zürich. Dus ik: a) waarom ben ik daar niet op geattendeerd? Ik werd wel dagelijks bestookt met mondkapjes en test instructies. b) het is een tussenstop van 1 uur op een vliegveld waar de meeste passagiers waarschijnlijk getest zijn op corona. Nee, regels zijn regels. Dus ik weer naar huis. Andere vlucht boeken via Istanboel (langer reizen, goed voor milieu) en 2 uur tussenstop dus meer kans om het killer virus op te lopen! Hotels afzeggen etc. Goed begin van de reis. Tot op heden geen refund van Swissair.

Eindelijk na lange reis geland op JFK.  Uur in de rij staan want van de 12 douane loketten waren er maar 3 open en uiteindelijk als de rij wat korter is sluiten ze er nog 2 zodat het voor degene die achteraan stonden nog langer duurt. Monopolies, heerlijk. Aardige gast overigens van douane. Helaas gaf hij mijn paspoort aan een politie agent en moest ik mee naar het politiebureau. Ook heel aardig die agent. Mijn achternaam was dezelfde als zijn favoriete baseball speler etc maar hij vertelde me niet waarom ik mee moest. Na half uur (terwijl het voor je biologische klok 0200 is) in onzekerheid (heerlijk zo’n monopolie, ik kan niet een ander kiezen volgende keer als de ‘ service’ me niet bevalt), mocht ik uitleggen waarom ik niet op die Swissair vlucht zat. Dus ik: ‘nou ik werd niet toegelaten vanwege tussenstop in Schengen’ . Waarop ik prompt mijn paspoort terug kreeg. Ik mopperde nog wat over de logica van die regel, maar het antwoord was voorspelbaar “Regels zijn regels”.

Goed ben je dan in NY, wil je zo snel mogelijk hotel. In NY State gelden strikte regels, 10 dagen quarantaine, binnen 3-5 dagen een pcr test etc. Maar dag erna ging ik naar Connecticut. Mag dat? Zo ja welke regels moet ik dan volgen, die van NYS of CT? Bij verlaten JFK moest ik formulier achterlaten dat ik me aan de regels zou houden en een telefoonnummer zodat ze me konden monitoren. Anyway ik binnen 24 uur doorgereisd (dan kwalificeert het misschien als tussenstop) naar CT, maar na daar een paar dagen verbleven te hebben moest ik terug naar JFK om naar Orlando te vliegen. Ik had in hotel gezeten dus ik zou kunnen beweren dat ik me aan de Q regels had gehouden maar voor de zekerheid toch ook maar die pcr test gedaan. Bang dat ze op het vliegveld zouden gaan handhaven als ik wilde doorvliegen.

Test bleek uiteindelijk niet nodig maar was op zich ook wel weer een belevenis. Ik voelde me alsof ik in een hele slechte film zat:

1). kon geen pcr test afspraak maken want alleen USA tel nummers geaccepteerd, terwijl ze juist van buitenlanders die invliegen testen eisen.

2). moest per se online een klacht opgeven om afspraak te maken, maar je wilt helemaal niet opgeven dat je symptomen hebt, wie weet welke alarmbellen er dan gaan rinkelen, dus ik heb maar hoofdpijn gekozen want dat is het minst verdacht en dat kreeg ik ook daadwerkelijk door zoveel stupiditeit.

3). de receptioniste was nauwelijks te verstaan met masker op en achter een scherm.

4). cash moest gepast want geen change aanwezig.  Pinnen niet mogelijk want iedereen betaalt via verzekering. Behalve die gekke buitenlander.

5). kosten test waren vrij hoog maar daar kwamen nog lab kosten bij en die waren onbekend. Hoe kun je nu besluiten welke test je wilt als je de kosten niet weet?  Dat komt ook weer omdat alles via verzekering loopt en dan boeien de kosten niet zo. In NL heb ik dat ook meegemaakt, als je alles cash wilt afrekenen omdat je niet verzekerd bent dan zegt een arts’ ik adviseer deze bloed testen etc’  Als je dan vraagt wat dat kost krijg je vreemde blikken. Waarom zou gezondheidszorg toch zo duur zijn?

6) na de test (dit keer niet ook in de keel en maar 1 neusgat, willekeur wederom) moest ik wachten op doctor. Op mijn vraag waarom, ik heb alleen die test uitslag nodig, kreeg ik geen zinnig antwoord.

7) doctor komt binnen ziet eruit als een clown. `van top tot teen in die blauwe’ desinfecterende’ kledij, bril, stoffen masker en daar bovenop nog zo’n rubber masker die je gebruikt als je een auto of boot gaat schuren.

8) Was door die 2 maskers nauwelijks te verstaan en er kwam alleen maar dom gereutel uit: stay hydrated, eat healthy, use mask always and keep social distance. Nou dankjewel hoor!

9). later werd ik  nog gebeld omdat ze niet meer wisten welk type test ik besteld had.  Lekker geregeld.

10). receptioniste vertelde me nog dat ‘unspecified’ ‘undetected’ op het test uitslag formulier moest zijn, maar na overleg met doctor kwam ze daar op terug. Wekt veel vertrouwen.

11). het goede nieuws: al dit entertainment kostte me slechts 195$.

Nog iets om uw leven wat makkelijker te maken op reis. Sinds begin dit jaar is er nieuwe EU wetgeving om ons te beschermen. Credit card mag alleen nog maar geaccepteerd worden als met pincode. In USA gaan nog veel dingen door CC gewoon met de magneetstrip te lezen. Dus je staat na 15 uur reizen bij de balie om je huurauto op te pikken of om hondsmoe in te checken bij je hotel. Werkt je CC niet en cash wordt ook niet in alle gevallen meer geaccepteerd. Maar je voelt je wel lekker beschermd door je vrienden in Brussel.

Voor de terugvlucht heb ik gebruik gemaakt van Drive in testing. Uiteraard populair in USA, daar zijn ze te beroerd om uit de auto te komen om 10 meter te lopen en hun supersized meal te halen. Geen wonder dat ze obese zijn en dat schijnt dan ook weer effect te hebben op de corona mortaliteitscijfers. Kreeg wel bijna een hartaanval want ochtend voor de vlucht geen testresultaat in mijn inbox, zoals uitdrukkelijk beloofd door het test drive in personeel. Uiteindelijk toch gevonden in de junk mail, dat krijg je als het wordt verzonden onder de naam van een medewerker ‘Jared huppeldepup’  in plaats van het bedrijf ‘covid testing llc’, lastig om te vinden. Van die kleine dingen die enorme gevolgen kunnen hebben bij reizen in covid tijd.

Op vliegveld hoef je geen mondkap als je in restaurant zit, in vliegtuig mag hij ook af als je aan het eten bent. Het killervirus is onschadelijk als je moet eten. Logisch. Dus bij lange tussenstops dan maar eindeloos koffie/wijn bestellen want dan ben je verlost van je muilkorf. Sommige mensen vinden de mondkap zo fijn dat ze er twee opdoen (zie foto, zwart en blauw masker) en nog een spatscherm ook!

Het oudere stel op de foto werd geweigerd om daar te zitten want je moet wel bestellen.  Als ze nu wat minder geld hadden uitgegeven aan maskers hadden ze misschien een pizza kunnen bestellen. Terwijl het restaurant bijna leeg was, want veel wordt er internationaal niet meer gereisd. Goed voor het klimaat, afgelopen April was koudste maand sinds lange tijd. Vreemd genoeg hoor je dat weinig in de media.

Al met al geen feest dus om te reizen tijdens deze collectieve verstandsverbijstering. Maar het had erger gekund. Stel bijvoorbeeld dat die laatste test een (vals) positief had gegeven? Had ik 3 tickets in de prullenbak kunnen gooien en een week langer in een hotel moeten blijven die op dit moment in Florida niet goedkoop zijn want veel Amerikanen wonen in een Staat waar de gouverneur nog steeds alles in lockdown houdt en blijkbaar geven mensen toch de voorkeur aan vrijheid. Iets waar Dr Foutsie zich niet om bekommert, die heeft letterlijk gezegd dat vrijheid geen overweging is. Dat krijg je als je de macht geeft aan monomane mensen die louter gefocust zijn op coute que coute virusbestrijding (die ook nog eens geen enkel meetbaar effect heeft). Hier de aanklacht om dezelfde reden van Ab Gietelink aan het adres van OMT.

Een familielid van mij is recentelijk uit Azië naar NL gekomen. NL maakt het allemaal nog makkelijker voor haar onderdanen (toerisme wordt ontmoedigd), je moet een ‘normale’  pcr test hebben minder dan 72 uur oud EN een sneltest voordat je aan boord stapt. Maar hij kreeg van Etihad een email dat hij bij de overstap in Abu Dhabi een sneltest moest doen. Ok, de vliegmij zal het wel weten want die worden verantwoordelijk gehouden om iemand terug te vliegen als die het land niet inkomen. Dus hij doet de pcr test en stapt vrolijk wapperend met zijn negatieve resultaat richting incheckbalie. “Sorry sir, you need a rapid test to board.” Dus mijn familielid treedt helemaal uit, “No I will do that at Abu Dhabi, as per YOUR instructions’.  Anyway zoals reeds bekend moge zijn, met die lui is geen land te bezeilen. Regels zijn regels is het devies. Afijn, gelukkig was er een rapid test op het vliegveld EN was hij heel vroeg naar airport gekomen (sowieso aan te bevelen in deze tijden). Dus uiteindelijk loopt hij vrolijk wapperend met zijn pcr test en rapid test op Abu Dhabi en u raadt het al, hij moest NOG een rapid test doen om de volgende vlucht te boarden. Regels zijn regels. Nog niet gevraagd of die test uiteindelijk minder pijnlijk wordt nadat je neusgaten compleet uitgewoond zijn. Ook word je tijdens de reis 100x gevraagd om een gezondheidsverklaring in te vullen maar die voorwaarde is 2 maanden geleden al komen te vervallen. Echter dat is nog niet aangekomen bij de vliegmaatschappijen. Welcome aboard Sir!

Ik ben niet zo van de complottheorieën, ik geloof meer in de incompetentie theorie. Maar je zou haast gaan denken dat men het opzettelijk een nachtmerrie maakt om te reizen zodat onderdanen gaan smeken om een covid paspoort zodat ze weer een beetje van de afgenomen vrijheden terug kunnen krijgen.

Ingezonden door een belastingvluchteling.

10 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd of ik ooit nog een keer terug ga naar de USSA. Want die maffe virusregels maken het wel erg vervelend.

  Overigens was tijdens mijn laatste bezoek een paar jaar geleden, op LAX, de TSA opvallend vriendelijk tegen mij en mocht ik na de scan zo doorlopen. Meestal moeten ze wat te zeuren hebben tegen mij, want ondanks dat ik mijzelf erg sexy vind (vinden sommige dames ook) heb ik kennelijk een boevenkop. Maar gelukkig (of toch helaas?) geen gratis massage van de smurfen op LAX.

  Sterkte met het heen en weer vliegen. Onder normale omstandigheden vind ik ‘long haul’ vliegen al een crime.

 2. Er is hoop: Naar elke plek op de planeet kunnen vliegen, binnen 4 uur, voor $100.
  Dat is uitdagende ambitie. Ik hoop dat het ze lukt. Laat de Greta’s en andere zuurpruimen maar gaan zeilen.
  Zie de 2e video hier: https://boomsupersonic.com/overture

  Nu nog binnen 4 uur vanaf de ingang van de luchthaven, aan boord van je vliegtuig kunnen komen.

 3. Wie nog zin heeft in zo n samenleving dan ben je gauw ervan genezen?
  Dan ben ik liber ziek 😷 om niet op werk op te komen draven?

  • Nee dus! Was een test omdat mijn post van gisteren niet is geplaatst??

 4. “Als je dan vraagt wat dat kost krijg je vreemde blikken. Waarom zou gezondheidszorg toch zo duur zijn?”

  Vroeger dacht ik, dat men dat zo geregeld had, omdat een arts zich dan niet bezig zou houden met zoiets aards als geld.

 5. I give a damn.
  Voor de reiswappies.
  Probeer eens te achterhalen hoever de wetenschap is met het voorkomen van …. door preventieve opsporingsvaccins in de lucht te verspreiden.
  Het hele verhaal wordt u niet verteld, laat staan een politicus kan begrijpen. Realiseer eens wat je dan mee terug kunt nemen van een vakantie.

  Onzin kletskoek? lees eens wat er nu gebeurt in Fl en de muggen.
  Is dit reisgedrag tegen te houden; ja, de oplossing nee; U komt immers bij ja ten laste van de geestelijke gezondheid. Broekzak vestzak dus. Ga reizen en denk tijdens uw reis eens aan de thuisblijvers.
  En zoals u terecht denkt, mij ook een zorg.

 6. In de jaren 80 is mij iets bijgebleven uit een VPRO reportage over kruisraketten en het uitbreken van een mogelijke atoom-oorlog.
  Hoe moest de wereldbevolking op dat laatste reageren?
  Faber van het IKV antwoordde daarop : “Waarschijnlijk met een wereldstaking.”

  Dit geldt ook voor de huidige aanval op de bevolking.
  Blijf lekker thuis, ofwel extreem cocooning of wordt deel van de paralelle samenleving.
  Maar laat het hedonisme en het moeten beleven en consumeren van “alles en nu” achter je.

  Wil je reizen prima, je weet dat je genept wordt. En je wist het vantevoren.
  Besef ook dat met data die voortkomt uit jouw jankverhaal, mijn vrijheid door een data clusteranalyse nog beperkter wordt.
  Hier bestaat er dus geen begrip, medelijden of compassie met jouw omstandigheden die deels ook het resultaat zijn van jouw eigen keuze.

 7. Vlieg Air Qatar.Bij transit in Doha geen test aldaar.
  Vlieg Turkish Airlines domestic: geen tests.
  Vlieg PIA domestic: geen tests.
  Voor toeristen vrij reizen in Turkije tijdens lock down.

Comments are closed.