Zoals bekend heeft de LP weer gefaald bij de verkiezingen. Ondanks een veel hoger budget (vermoedelijk zijn er onder LP’ers wat early crypto investors) tov de verkiezingen in 2012 en een grotere stem populatie scoorde de LP nagenoeg net zoveel stemmen als in 2012.  Ik heb LPers horen zeggen dat je 60 – 70kE  nodig hebt voor 1 zetel en dat was nu in kas, dus het zou helemaal gaan lukken dit keer.  Ze kwamen op dat bedrag door te kijken naar budgetten van andere partijen en die dan te delen door zetel aantal.  Dat werkt natuurlijk niet zo.  Dat is nu empirisch bewezen maar dat had je van te voren kunnen inschatten.  Grotere en gevestigde partijen krijgen disproportioneel meer ‘gratis’ aandacht in de media, vaak betaald met belastinggeld dat opgehoest moet worden door tegenstanders van die partijen.  Ook zal er een zekere inertie zijn bij kiezers die blijven bij een vertrouwde ‘brand’.  Als nieuwkomer in een markt zul je hogere advertentiebudgetten nodig hebben om ‘in te breken’.  Verder vecht je met je LP boodschap tegen decennia lange indoctrinatie door staatsscholen, wederom gedeeltelijk gefinancierd met het belastinggeld van (potentiële) LPers.  

Het is derhalve veel efficiënter om stemmen te kopen. Nu zult u misschien denken:  maar dat is toch strafbaar? Inderdaad, maar sinds wanneer houdt een LPer zich aan onzinnige en immorele wetten?  De ophef die hierover zal ontstaan gaat juist die gratis aandacht creëren die nu alleen voorbehouden is aan de grote partijen. Wie niet sterk is moet slim zijn. Verder is het een uitstekende manier om de illegitimiteit van de Staat en verkiezingen aan de kaak te stellen. 

De LP kan deze actie namelijk toelichten door er op te wijzen dat alle verkiezingen gebaseerd zijn op beloftes van de opbrengsten van roof. Elke socialistische partij  (= alle partijen in NL, zelfs de LP met haar huidige programma) belooft de belasting buit te verdelen onder de armen en noopt daarmee de armen (en Marxisten en idioten –  but I repeat myself – die denken dat zo’n systeem werkt) om op hun partij te stemmen. Artikel 126 Strafrecht luidt”:

Hij die bij …. een verkiezing door gift of belofte iemand omkoopt om zijn of eens anders kiesrecht hetzij niet, hetzij op bepaalde wijze uit te oefenen, wordt gestraft etc” 

Dus laat het OM maar komen. Meteen aangifte doen van alle andere partijen die tevens strooien met ‘beloftes’.  Moet de LP wel dat basisinkomen schrappen want dat is ook roof en de belofte op de opbrengsten ervan. 


Hoe het in de praktijk kan werken is niet zo relevant.  Het gaat meer om de statement en ophef.  Maar je zou kunnen denken aan het uploaden van een filmpje waarbij je eerst je gezicht  filmt en dan laat zien op welke knop je drukt.  Samen met je crypto wallet adres voor uitbetaling. Nog een voordeel is dat stemcomputer fraude uitgesloten is.  Of aantoonbaar wordt, nog leuker.  Geen Bideniaanse toestanden. 

Wat kunnen we bieden per LP stem?  We hebben nu 5000 stemmers die niet gedreven zijn door geld. Door de extra media aandacht en de boodschap van de actie komt dat wellicht op 10.000.  Dan heb je nog 60.000 stemmen nodig voor een zetel.  Voor minder dan een tientje (uit te betalen in crypto uiteraard en via een smart contract) komt iemand zijn bed niet uit om te stemmen dus is er 6 ton nodig.  1 ton is wel bij elkaar te sprokkelen door de LP de komende 4 jaar.  Doe daar boven op de ‘belofte’ dat de kiezer het salaris dat samenhangt met de zetel (of zetels) als rendement uitgekeerd krijgt.  Dat zal netto ongeveer uitkomen op ongeveer 5 ton over 4 jaar.  Een kamerlid tikt een kleine 2 ton binnen met allerlei vergoedingen bovenop zijn/haar salaris.  Me dunkt dat het enkele feit dat er minder zakkenvullers in Den Haag zullen rondlopen en dat men iets van het geroofde geld kan terug krijgen an sich al een leuk aantal stemmen zal opleveren.

Ik wens de LP veel succes bij de volgende verkiezingen. 

Hijseenberg,  Mei 2021

12 REACTIES

 1. De LP is een zuivere stem voor indiviudele zelfbestemming en staat daarmee lijnrecht tegenover alle vormen van gedwongen staatsinterventie. Een stem voor de LP is een stem voor een alternatief voor “regering”: de zelfverantwoording en vrijwillige samenwerking.
  En natuurlijk mag je stemmen kopen, dat zou toch een vrije overeenkomst zijn? Als sociaaldemocraten met hun sprookjes “mogen” manipuleren, dan mogen wij toch ook mensen uit de afhankelijkheid vrijkopen? Slaven vrijkopen was nog nooit illegaal, behalve nu, in deze wonderbaarlijke “sociale” samenleving, die eenieder afpakt wat-ie heeft en het vervolgens aan een keur van overheidsafhankelijken uitdeelt. Met het gevolg dat we een vrijwillig “basisinkomen” voor degenen waarvoor we ons zelf verantwoordelijk voelen, niet eens meer kunnen betalen. Neen, weg met deze overheid, draai haar resoluut je rug toe, ignoreer ze, want haar verrotte karkas is het bestrijden niet eens waard. Besteed je energie aan het opbouwen van je eigen “staat”.

 2. Joepie! Wat komen er altijd weer van die geinige reacties als iemand het waagt om wat commentaar te hebben op het programma of de resultaten van de LP. Alsof het blasfemie is… Waar zou dat aan liggen?

 3. zou er overeenkomst zijn met de NL-publieksstemming van afgelopen songfestival?

 4. Misschien een loterij organiseren?
  Stem -aantoonbaar- op de LP en maak kans op 1 jaarsalaris van een “zetel”.
  En het leuke is: juist omdat de partij nog relatief klein is, is de kans op winst veel groeter dan bij bv. de staatsloterij.
  Als velen zo redeneren, is het imago van klein zijn, juist een reden voor hen om op de LP te stemmen (eerder dan een bezwaar).

  • Maar allereerst moet de LP weer een libertarisch programma hebben, wil ik weer op ze gaan stemmen. Nu vind ik het net een sekte waar niemand kritiek mag hebben op de falende leider.

   “Jamaar de LP is beter dan…” Beter dan wat? D66, GL, PvdA, jeuk aan je snikkel?

   • Dat eerste kan ik het mee eens zijn. Het ‘ water bij de wijn’ programma (of zoals een AK zou zeggen ‘een beetje poep in je salade’) heeft kennelijk niet geholpen en het bepleiten van een basis inkomen is een gotspe voor een partij die zich libertair noemt.

    Dat er geen kritiek wordt geduld hoor ik voor het eerst. Tevens zou ik het falen niet de leider aanwrijven.

  • Ook leuk! die loterij levert veel publiciteit op en Daar past dan het partij-programmapunt bij dat de LP zich sterk maakt om mensen eenmalig al hun toekomstige belasting ‘schuld’ af te kopen: als je toekomstige belastingen (inflatie) en uitkeringen (AOW etc) nu kunt doen, dan ook de belastingen zelf. Je weet de gemiddelde belasting bijdrage per leeftijd, daar een korting op vanwege vooruitbetalen en de Staat is ook gelukkig met een grote daling van de overheidsschuld. Levert meteen een groot aantal miljonairs uit het buitenland op.

 5. FvD is mss een goed alternatief, want zij willen zowel binnen de instituties als daarbuiten mensen aan het denken zetten:
  https://youtu.be/-baVyo-RiKQ

  “Géén gemits en gemaar. Dat is slappe hap, dan wordt het nooit wat.(-) FvD is een nieuwe community aan het bouwen. (-) Wij erkennen het gezag niet meer van de MSM en gevestigde orde om voor ons te bepalen wat je wel of niet mag zeggen of doen.”
  ~ Thierry Baudet

  • Baudet heeft op zich een aantal goede ideeën maar het gaat mis in de uitvoering. De partij is alweer uit elkaar gevallen laatst, hoewel dat een toneelstukje kan zijn geweest.

   Dan hoor/lees ik meningen van “Thierry neemt het politieke spel niet serieus dus daarom doet hij zo want hij wil er eigenlijk niet bijhoren.” Dat zal wel maar dan moet hij niet in het parlement gaan zitten, maar laten zien hoe het beter kan buiten het parlement/gezag om.

   Dat doet hij niet, want waar kan hij elders minimaal 100.000 euro per jaar verdienen met zo weinig moeite doen? Een reageerder op een andere website omschreef hem als “een geparfumeerde drol”. Dat is een fraaie ouderwetse term die ik al lang niet meer gehoord had.

   • Waar zie jij het misgaan in de uitvoering, Niko?

    Uit het gelinkte gesprek tussen Baudet en Dekker hierboven kan je opmaken, dat men beide routes (parlementair en extra-parlementair) belangrijk vindt. De omvang van de Kamerfractie doet er weinig toe, zolang ze geen meerderheid hebben. Je ziet hoe makkelijk men de grotere PVV overal buitenspel zet. Niet zo vreemd, want links zit tot in de haarvaten van onze samenleving en slaat keihard terug bij iedere afwijkende mening. zoals Baudet in het gesprek ook duidelijk aangeeft.

    Met 3 fracties in de Kamer (FvD, JA21, Groep Van Haga) is er wel 3x zoveel spreektijd richting de bevolking voor dezelfde ideeën. Ondertussen werkt FvD onder Dekker hard aan de eigen zuil om mensen te bevrijden van de linkse dictatuur. Dat is toch ook wat waard?

    PS Vanochtend werd bekend, dat het OM gaat afrekenen met Vizier Op Links. Die zullen dus ondergronds moeten gaan en verdienen daarbij alle steun: https://vizieroplinks.org/

 6. Laten wij dan maar hopen dat ik het verkeerd zie en Thierry met 6-dimensionaal schaken bezig is (Trump verloor met 5 dimensionaal schaken).

  Ook al is Baudet niet perse klassiek liberaal. Hij ging wel een eind in de goede richting met goede mensen die hij er bij wist te halen.

  Vizier op links plaatst interessante artikelen ook al volg ik het niet op de voet. Kunnen ze niet in Amerika of IJsland zitten met de website? Eigenlijk zouden domeinregistratie en DNS-gegevens in de blockchain moeten zitten als bescherming tegen ‘cancelling’ door techbedrijven of hun overheidsvriendjes.

Comments are closed.