De halve wereld staat op haar achterste benen omdat Loekasjenko een vlucht van RyanAir over zijn grondgebied, dwong te landen. Zodoende werd een dissident uit de lucht geplukt.  Enorme heisa en terecht. Dat dit ‘een unieke nieuwe stap in de beperking van vrij vliegverkeer’ is, klopt echter niet.

Bernard Hammelburg vertelde op BNR: een aantal jaren geleden spanden een aantal westerse landen samen om een vlucht vanuit Rusland, plotseling en terwijl al in de lucht met een goedgekeurd vluchtplan, te verbieden over Frankrijk en Duitsland te vliegen. Daarom moest het toestel een noodlanding in Wenen maken. Vervolgens stond daar een politiemacht klaar om de Amerikaanse dissident Snowden, uit het vliegtuig te plukken. Hoezo krijgt Loekasjenko de ‘eer’ die noodlandingstruc als eerst uit te voeren? Grappig was dat, net zoals de harde informatie over de Weapons of Mass Desrtruction, Snowden ook niet aan boord was!

Oja, klein detail, voor diegenen die zware sancties tegen Wit Rusland eisen: de coördinator van dat Weense avontuur was ene Joe Biden uit de VS. De sancties naar de VS moeten nog uitgevonden worden.

Best betrekkelijk dus. Sommige heersers zijn (hebben) meer gelijk, dan andere.

5 REACTIES

  1. Wat als er werkelijk een bom aan boord van het Ryanair toestel was geweest en wat als het toestel was geëxplodeerd en uit de lucht was komen vallen en honderden mensen waren omgekomen en in stukken tegen de grond waren gesmakt en dat alles uitgerekend boven Wit-Rusland, het land wat “fuck you” zegt tegen het tot op het bot corrupte, misdadige, moorddadige en tirannieke Westen. Ja, misdadig, moorddadig experimenteren, onder valse voorwendselen van een niet bestaand virus/griep miljoenen mensen experimenteel afspuiten en het is misdadig en moorddadig terroristen in Syrië te steunen. Maar werkelijk, hoe verrot en ziek zijn ‘onze’ dictators ten opzichte van een zogenaamde WR dictator? Laat het verdomde Westen, de EUSSR eerst zichzelf eens flink screenen en onder de loep nemen voordat ze met het judasvingertje wijst op anderen.

    En had het IMF Loekasjenko nu wel of niet 900 miljoen geboden om deel te nemen aan het (massamoord) afspuit-experiment en wat loekasjenko heeft afgewezen.

  2. Het kan nog erger: zowel de USA (1988) als Israel en Rusland hebben in het verleden een lijnvliegtuig uit de lucht geschoten. Plus nog het geval met de MH.

  3. Poetin laat geen vliegtuigen in Rusland meer toe die het Belarus luchtruim mijden. Wij laten geen Belarus vliegtuigen meer toe in ons luchtruim. Als de EU ballen had lieten wij nu ook geen vliegtuigen uit Poetinland meer toe.

  4. @Winston

    Misschien kan de EU ballen tonen door een paar bommen te gooien op Rusland, net zoals ze dat in het Midden-Oosten heeft gedaan. De laffe EU honden, de VS retenlikkers.

    • Voordat de EU iets doet moet er maanden over vergaderd worden om consensus te bereiken. En om politici in te dekken als het fout gaat heb je natuurlijk een zondebok nodig. Ergo er gebeurt niets; behalve als de eigen bevolking onderdrukt moet worden.

Comments are closed.