Tijdens de 2021 Leaders’ Summit on Climate in april 2021 heeft de 19 jaar oude klimaat activiste Xiye Bastida de wereldleiders voorgehouden dat kolonialisme, onderdrukking, kapitalisme en markt gerichte groene investeringen de oorzaak van ellende zijn. Nooit gedacht dat ik Greta Thunberg als gematigd zou beschouwen.

Een video van 6 minuten van een jongedame die zinnen produceert als” we demand comprehensive non eurocentric and intersectional climate education including literacy on climate justice and environmental racism, ancesteral and indigineous wisdom…”

Een kortere samenvatting vindt u hier:

 

5 REACTIES

 1. Dat is voor mij de reden om geen poot meer uit te steken. Ik heb mijn leven lang gewerkt om te bereiken wat nu heb. Daar blijft een ander met zijn poten van af. Ik heb mijn eigen gedachten en die deel ik uitsluitend met wie ik wil.

  • Exact!

   Terug naar de basis; van een ander zijn leven, bezittingen en gedachten, zijn of haar totale existentie en onafhankelijkheid, daar blijft de ander met de enge klauwen van af. Zo niet, dan aanvaard de consequenties! Wie of wat het ook mag zijn, welke persoon of organisatie dan ook, niemand heeft het recht jou je leven, je bezit, je gedachten te ontnemen, ook al zegt men het recht met één of andere bezopen wet of regelgeving wel te hebben.

   Het wordt tijd grenzen te stellen en duidelijk te maken waar tegenactie kan worden verwacht en de ivorentoren kadavers rekening moeten houden met de gedachte dat ze niet onschendbaar, onbereikbaar of onaantastbaar zijn.

   • En uiteindelijk onze vrijheid zijn we nooit kwijt geweest, om de eenvoudige reden dat we deze onder de repressie van de corrupte regimes nooit hebben gehad en wat je nooit hebt gehad kun je ook niet kwijt raken, maar de vrijheden die we hadden en nu kwijt zijn en uit handen hebben gegeven vanwege irrationele angst voor een zogenaamd killervirus (griep!!), die vrijheden moeten terug en nog veel meer!…Hoe we die terugkrijgen is sterk afhankelijk van de acceptatie van het klootjesvok, de slaven; hoe en wanneer zullen ze het punt namelijk hebben bereikt dat geweld niet langer kan uitblijven, geweld wat de overheid, politiek, de onderdrukkers zelf hebben laten zien en hebben uitgelokt, met hun vuige en corrupte handelen.

Comments are closed.