Wanneer de Staat (bijna) alles van je heeft.

In een artikel van Martin Vrijland:

Waarschuwt hij voor de volgende stap na (standaard) orgaandonatie: alle overblijfselen van u mogen straks naar overheids goeddunken gebruikt worden. Ach het zijn maar overblijfselen en wat fijn toch dat ze nog iets met uw blinde darm kunnen doen?:

Let u even op de Orwelliaanse newspeak (alles wat fout is in een goed-klinkend jasje steken) van Herr De Jonge:

Minister De Jonge: “Menselijke cellen en weefsels zijn een essentiële bron van informatie voor de gezondheidszorg en de wetenschap. Daarom moet het gebruik van lichaamsmateriaal mogelijk zijn voor onderzoek naar ziekte en geneesmiddelen en het opleiden van de zorgmedewerkers van de toekomst. Daarbij moeten we oog houden voor de zeggenschap van donoren. Met deze wet vergroten we die zeggenschap en houden we het lichaamsmateriaal beschikbaar voor het dienen van maatschappelijk waardevolle doelen.

Wilt u weten hoe dat woord gegoochel werkt? Nou, dat werkt zo: ‘we moeten oog houden voor de zeggenschap van donoren‘ betekent: dat ‘we’ (de staat) het niet zomaar kunnen pikken, dus moeten ‘we’ wel zeggen dat de donor een beetje zeggenschap houdt (je moet je dus waarschijnlijk weer expliciet afmelden). ‘Met deze wet vergroten we die zeggenschap‘ betekent: we vergroten de zeggenschap voor onszelf – de staat neemt dus het eigendomsrecht (staats-asset van uw weefsel en dus DNA) bij wet op zich (lees: eigent het zich toe).

In een aantal gevallen hoeft deze toestemming niet te worden gevraagd. Bijvoorbeeld als het gaat om restmateriaal dat ingezet wordt voor medisch- of biologisch wetenschappelijk onderzoek in het algemeen belang. tot zo ver Vrijland.

Tsja, U zult maar bij een overval wat DNA achtergelaten hebben en het overblijfsel van uw corona test verwijst daar naar.

Of, nu ze toch miljoenen test stalen van mensen hebben, kan hier een aantal fantastische DNA onderzoeken mee gedaan worden, het zijn maar overblijfselen toch?!

En is dan de volgende stap, dat de hele berg overblijfselen, uw lijk, straks ook aan de beslismacht van de Staat valt? Oftewel hoe en waar uw lijk naar toe gaat?

De schuivende panelen in de praktijk:

Eerst was uw lichaam soeverein. Punt.

Vervolgens werd uw lijk aan/afgepakt, OK moest u nog wel even dood zijn en u kunt nog wat tegenstribbelen.

Nu dan uw lichaamsmateriaal, bij leven.

Zo moeilijk is het niet de volgende stap in te vullen: voortschrijdend inzicht en in het algemeen belang, u weet wel, gezonheids crises waarbij de standaard grondwet opzij geschoven wordt, vereisen nu eenmaal dat u onder dwang dat spuitje of die behandeling krijgt.

Ondertussen wel uw verkankerde lever afpakken, want die is hard nodig voor verdere medicijnontwikkeling.

Zo ver is dat allemaal niet bij de bestaande regels voor verplichte opname vandaan.

 

Hoe zou een libertarier dat oplossen? Zo er al een probleem is.

Allereerst blijft bij Libertariers het soevereine lichaam bestaan en alleen de eigenaar bepaalt wat er mee gebeurt.

Wil de medische industrie proeven doen op lichaamsmateriaal of overschotten? Geen probleem: betaal daar voor en of geef korting/voorrang bij nieuw onderzoek/behandelingen. Dan heb je voor 99% alles opgelost en voorkom je dat er nu als onbedoelde gevolg te weinig donor lijken zijn.

En leg dit bovenstaande nu eens naast de uitspraak van Julie Borowsky: een recht wordt je niet door iemand gegeven, een recht kan iemand je niet afpakken.

6 REACTIES

 1. Er komt natuurlijk weer nul weerstand vanuit de bevolking, net als met de mondkapjes die ze braaf opzetten.

 2. En je geld hebben ze al, want van de bank…het winkeltje halen is bijna onmogelijk geworden/gemaakt/kost heul veul centen om aan je bloedeigen centen te komen.

  Maar er is meer moois in rap tempo onderweg. In de hoogste versnelling sinds het fabelvirus daar is. Niets staat ‘ze’ nog in de weg.

  https://mobile.twitter.com/AnneliesdeZeeuw/status/1399688103535783939

  En las volgende kop; Brussel bouwt aan digitale bewaarplek voor rijbewijs, bankpas en wachtwoorden.

  Gelukkig alles wappie- en complotnieuws, anders zou je ook nog werkelijk denken dat het echt was.

  • Een wijsgeer zei ooit: “Er is niets zo ongeloofwaardig of er zit wel een kern van waarheid in”.

   Moraal: je kunt niemand vertrouwen en vooral je overheid niet!

Comments are closed.