Nav een Artikel Uit de Bicker: autoverzekering en privacy

‘Hoeveel autoverzekering je betaalt hangt af van je rijgedrag. Dat hing al een tijdje in de lucht, en is controversieel. In Europa is het bijvoorbeeld verzekeraars verboden om vrouwen een lagere premie aan te bieden, ook al rijden ze veel veiliger dan mannen. Dus mag dit dan wel? Tesla is er nu mee begonnen in Texas. ‘Er hoeft geen extra instrument in uw auto te worden geplaatst,’ zegt het persbericht. Nee, want de Tesla wordt al real-time gevolgd door de fabriek. De hoogte van de premie wordt bepaald door vijf criteria: hard remmen, agressief bochtenwerk, bumperkleven, botsingswaarschuwingen, en ‘geforceerde uitschakeling van de autopilot.’ Dus niet: leeftijd of geslacht. De premie wordt elke maand opnieuw vastgesteld.’

Lees meer

Er hoeft geen extra instrument in uw auto te worden geplaatst, ’geeft te denken. Hoezo privacy. Nee, als je niks te verbergen hebt…..toets je gewoon Google maps in  en je levert het maandoverzicht bij je boekhouder of partner in.

Inmiddels heeft het Nederlands Forensisch Instituut, opgebiecht dat zij de fabrieks code van de Tesla data per auto, hebben gekraakt. Dus kunnen zij nu zien en werkt u ongewild mee aan uw veroordeling van ‘roekeloos’ rijden.

Ook het betalen voor het opladen gaat natuurlijk controleerbaar elektronisch. En wel zo handig dat, alvorens je de auto kunt starten, je nog even je QR vaccinatie code ‘kunt’ laten zien want anders rijdt ie niet En een simpele blaastest is wel zo prettig, want ‘je doet het voor een ander’.

En dat je vorige week bij de oogarts was, betekent, hangende de uitslag, dat we je even niet laten rijden. Puur ter bescherming van jezelf natuurlijk.

En oja, je maximale toegewezen CO2 emissie voor deze maand is inmiddels bereikt, dus dat wordt lopen.

Als libertarier vinden we dat elk bedrijf, elk product op de markt mag brengen. Is er geen vraag naar, houdt dat bedrijf er vanzelf mee op. Dus ik neem Tesla niet kwalijk dat zij zo’n verzekering in de markt zetten. Wel dat er straks een overheid komt die dit soort dingen verplichten gaat, of inbreekt in het systeem ‘vanwege het algemeen belang’, daar ben ik bang voor en gezien het verloop en uitbreiding van de QR code toepassing maakt dat mij niet geruster.

6 REACTIES

 1. Vertrouwen is goed, maar controle is beter is het adagium van vandaag. Vertrouwen is tanende. Vorm is belangrijker dan inhoud. Het elkaar in de gaten houden, speelt een grote rol. Afgunst, tv programma’s waarin mensen elkaar kunnen volgen. Veel mensen weten niet beter. Controle gaat heel groot worden. Wen er maar aan.

 2. Als libertarier vinden we dat elk bedrijf, elk product op de markt mag brengen. Is er geen vraag naar, houdt dat bedrijf er vanzelf mee op.

  Stel dat er een bedrijf op de markt komt, dat kinderporno verkoopt? Zou dat dan mogen? En stel dat er dan vraag naar is, dan blijft het dus bestaan….(oeps…)

  Of zeg je dan : dat gebeurt toch niet

  Maar stel dat het wel gebeurt. Speculatief. Hoe respondeer je daar dan op, als libertarier zijnde? Ertegen demonstreren? Hopen dat het doodbloed?

  Egoist anarchism zou zeggen : blaas de speculatieve pedo’s op, als je vindt dat je ermee kan leven.

  Stel dat er een bedrijf op de markt komt, dat clusterbommen verkoopt aan dictators? Dan overschrijd dat bedrijf niet het NAP? Of indirect toch wel, want ze verkopen bommen aan dictators die het NAP overschrijden. Ze faciliteren dus het overschrijden van NAP. Wat doe je dan, als libertarier? Je haalt je schouders op?

  Een bedrijf koopt al het drinkwater op en vraagt vier euro per flesje. Sommige mensen gaan dood van de dorst. Het NAP is niet overschreden. Een goed idee? Of kom je in verzet? Onee, je mag nooit in verzet komen, want het NAP. Dus dan zegt het NAP eigenlijk : wees een deurmat. Als het om corporate power gaat, wees dan dociel en gelaten, want corporate power is nou eenmaal een heiligdom, waar je een kaarsje voor brandt.

  En dit zijn speculatieve gevallen, maar daarom juist relevant om uit te diepen.

  • @nayakosadashi2020

   Wat zegt jouw verstand, wat zegt jouw ingeving of gevoel bij de vragen die je stelt aan anderen? Ga eens bij jezelf te rade, wat jouw innerlijke ‘schoonheid’ je vertelt over ethiek en menselijke waarden.

   En ubehaupt bullshit wat je daar stelt over het NAP, dat je niet in verzet zou mogen komen, vanwege het NAP. Het NAP vertelt juist het omgekeerde, wie aangevallen wordt heeft het recht op zelfverdediging. Je bent met deze ereactie van je behoorlijk aan het mindfucken of is dat een diepgewortelde frustratie tegen degenen die jouw never iets hebben aangedaan en dat ook nooit zouden doen. Je richt wederom je gifpijlen op de verkeerde personen.

  • Dit soort vergezochte vragen, mag je natuurlijk altijd stellen. Leuk aan de bar en zo. Maar is met een hoog mindfuck en schriftgeleerde gehalte: zoals het aantal engelen dat op een speldenknop past. Ik stel dat je nog maar 20% vrijheid over hebt en dat we de tendens ipv naar 19% naar 20,5% moeten zien te krijgen, door alert te zijn op bovenstaande ontwikkelingen. Dan is het tamelijk zinloos te gaan discussiëren over de laatste 0,2 % van de 99,8 % principiële vrijheid waar we zo mijlen ver ver vanaf zitten. Anders gezegd, onderweg naar het privacy vernietigingskamp, heeft het weinig zin te discussiëren of de trein op groene stroom zou moeten rijden.

 3. Is er al een autodatavirus en een plan om groeps immuniteit binnen de auto’ s te bereiken? Zo’ n 60%. Auto’s hebben natuurlijk ook een onderling contact ivm afstand, snelheid, file, rijlijn,….

  https://rijksvaccinatieprogramma.nl/infectieziekten/groepsimmuniteit

  Of schakelen ze dan ook over op een lockdown, om 2 vliegen in 1 klap te bereiken.
  (incl. milieu)

  Een anti virus programma in je auto, die je regelmatig moet boosteren, eh ik bedoel updaten is natuurlijk ook een optie. Geen booster, geen rijvergunning, eh geen qr code

  Mijn ervaring met Windows is, dat wanneer het systeem goed werkt, je geen update moet doen. Uitvoerig testen voordat het op de markt komt gebeurde nooit.

  Aangezien dat je soms dezelfde persoon in een andere totaal andere branche weer tegenkomt, loop je misschien het risico op een medisch blauw de scherm.

  Misschien vermeng ik de mens en machine wel teveel, maar dan val ik in ieder geval niet teveel op tussen alle andere idioten.

  Er is wel 1 gemeenschappelijke oplossing, als het uit de hand loopt.

  Trek de stekker van het internet eruit en wordt niet teveel afhankelijk van deze idioten.

Comments are closed.