16 REACTIES

 1. Eigenlijk snap ik niets van klimaatverandering en/of hoe erg het is en/of het erg is.

  Mensen van extincion rebellion zeggen dat het heel erg is en dat er snel ingegrepen moet worden om de aarde te redden. Maar dan denk ik, dezelfde mensen zeggen dat mannen vrouwen zijn en dat je niet mag niezen en dat alle witte mensen racistisch zijn. Daarom denk ik dan, waarom zouden ze over die klimaatzaken geen onzin uitkramen? Of het op zijn minst uit zijn verband trekken? But than again, ik weet het niet. Mijn vertrouwen in links is enorm afgenomen, omdat het klootzakken zijn.

  Pas als ik Wageningen had gestudeerd, of klimaatwetenschappen, had ik er uitspraken over kunnen doen, over de klimaatproblematiek. Het is namelijk ontzettend ingewikkeld.

  Het is wel zo hé. Als het waar is dat binnen tien jaar alles groen moet zijn, dan gaat het anarchisme daar geen rol in spelen. Dan nemen staten dat op zich.

  Dat is ook een beetje een kronkel, waar links anarchisme in zit. Links anarchisme was altijd tegen de staat zogenaamd, maar als het WEF plan uitgerold word en door staten uitgevoerd word, dan vinden ze dat prachtig. We zijn tegen de staat, behalve als deze staat QR codes eist en benzine verbied en diversiteitsbeleid afdwingt en bezit wilt afschaffen. Dus dat is een soort identiteitscrisis, waar men nu in zit. Men wilde dat allemaal, maar dan bottom up

  Er moet ook gezegd worden. Grote bedrijven hebben er baat bij, om de klimaatproblematiek te ontkennen. Het is niet zo vreemd, als Shell zegt dat we niet moeten vergroenen. Nee, duhu, dat is hun inkomen. Wij van WC eend, raden het af om een ander merk te gebruiken.

  Dus eigenlijk vertrouw ik niemand meer. Ik ga alleen nog maar op mijzelf af.

  Sommige libertariers hier zullen meteen een woedeaanval krijgen, om deze post. Maar, we waren hier voor free speech, toch? Als fundament van alles?

   • Ik weet het niet, man. Of vrouw

    Als het waar is dat de klimaatopwarming komt door de eindeloze productie/consumptie onder kapitalisme, dan zullen de wereldleiders proberen om kapitalisme en de markt terug te draaien en min of meer een communisme te installeren

    Het punt is alleen, dat we met communisme alleen maar slechte ervaringen gehad hebben, in het verleden.

    Het liefst zou je willen dat de wereld vanzelf vergroend, moderniseert, op eigen houtje. Maar de wereldleiders en veel van de activisten, zeggen dat dit niet mogelijk is. Wij kunnen het niet zelf. De wereldleiders moeten de wereld voor ons vergroenen.

   • Het kan in theorie ook zo zitten:

    Er is wel een klimaat probleem, maar het is niet zo ernstig als men zegt.

    Wereldleiders grijpen het vervolgens aan, om onrust te zaaien en vanuit die onrust Europa te centraliseren, zodat men sterker staat op het wereldtoneel en zodat men meer grip krijgt op een bevolking, waar men maar geen grip over krijgt.

    Lees, dit kan zo zijn. Ik zeg niet dát het zo is, ik speculeer slechts.

  • Als ik Extinction Rebellion bezig zie, verlies ik elk vertrouwen in de mensheid.
   Ik doe dus precies wat u doet: ik vertrouw niemand behalve de mensen waar ik om geef.

   Kijk even naar de laatste ontwikkelingen rond de corona vaccinaties. Ongeveer 85% van de Nederlanders is gevaccineerd; ze kunnen nog wel besmet raken maar worden niet ernstig ziek. Toch lopen de ziekenhuizen weer vol (met niet gevaccineerden) en dus bedenkt het OMT dat er nieuwe maatregelen moeten komen voor iedereen, gevaccineerd of niet.
   Gevaccineerden voelen zich hierdoor opgelicht; vaccinatie zou er voor zorgen dat je weer gewoon kon leven, toch. Maar omdat 15% weigert moet iedereen weer maatregelen slikken?
   Ik dacht het niet! Als gevaccineerde zal ik me daar niet aan houden. Ik laat me maar 1 keer voor de gek houden door de overheid, geen 2 keer.

   • U bent gevaccineerd ?

    Ik ben niet gevaccineerd, omdat ik er geen goed gevoel over had. Ken je dat? Dat je ergens gewoon een bepaalt onderbuik gevoel over hebt. Er klopt iets niet, maar je kan er moeilijk de vinger op leggen.

    Ik doe dus precies wat u doet: ik vertrouw niemand behalve de mensen waar ik om geef.

    Met de klimaat zaken vind ik het vrij lastig, want wat weet ik er nou vanaf? Ik ga dan maar af op wat iemand zegt, een linkse klimatoloog, of een rechtse. Maar dat wil ik dus niet. Dan kan ik er beter gewoon niets over zeggen

  • “Pas als ik Wageningen had gestudeerd, of klimaatwetenschappen, had ik er uitspraken over kunnen doen, over de klimaatproblematiek. Het is namelijk ontzettend ingewikkeld.”

   Jij hebt veel te veel ontzag voor wetenschappers. Probleem van veel wetenschappers is dat ze niet meer onafhankelijk zijn. Alleen voor politiek correcte wetenschap wordt geld uitgetrokken. Dit alles om het beleid wat de politiek uitvoert te ondersteunen.

   Het grootste gros van de wetenschappers doet niet anders dan modelletjes van de werkelijkheid maken. Het is een versimpeling van de werkelijkheid met vele aannames. Het meest vervelende dat ze in hun ivoren torens meer geloof hebben in hun modelletjes dan in de werkelijkheid.

   Het meeste is niet ingewikkeld, maar wordt ingewikkeld gemaakt om iedereen te doen geloven dat ze ook gestudeerd moeten hebben om het te kunnen begrijpen.

   • Ik snap natuurlijk je punt, Batavier.

    Maar, het zou kunnen dat de leiders er dit keer niet geheel naast zitten. Ik bedoel, het feit dat de staat iets zegt, wilt nog niet zeggen dat het dan dus per definitie onzin is.

   • Je moet het ook een beetje zo zien

    We gaan naar de Filistijnen, zeggen sommige wetenschappers.

    Het valt wel mee, zeggen andere wetenschappers.

    Ondertussen zien we wel de aarde opwarmen. En dus denken ‘onze’ wereldleiders, we kunnen geen risico nemen, we moeten de boel resetten. Desnoods door heel selectief uit de wetenschap te plukken.

    Als de klimaat alarmisten gelijk hebben, zijn we de lul. En dan gaan de grote overheden proberen de boel te temperen. Ze doen dat alleen door democratische processen aan de kant te duwen. Ze doen dat via zeer autoritair beleid en dat is in zichzelf ook weer een ramp. De ramp zou dan opgelost worden met een ramp.

    De situatie waar we in zitten : er komen misschien grote klimaatrampen, zeggen sommige wetenschappers.

    Andere wetenschappers zeggen : het is wel te overzien

    ‘onze’ leiders staan aan de kant van de alarmisten en responderen via hun reset agenda.

    Als de alarmisten gelijk hebben, zijn we de lul. Maar de respons van ‘onze’ leiders zou leiden tot een vorm van communisme en communisme is altijd uit de hand gelopen.

    Kortom, een lastig parket. Zelfs ik weet geen directe oplossing

   • nayakosadashi2020 28-10-21 at 11:13

    “Maar, het zou kunnen dat de leiders er dit keer niet geheel naast zitten. Ik bedoel, het feit dat de staat iets zegt, wilt nog niet zeggen dat het dan dus per definitie onzin is.”

    Doe je eigen onderzoek.
    Politiek is niet te vertrouwen. De media is niet te vertrouwen en wetenschappers zijn ook niet te vertrouwen als ze afhankelijk zijn van geld van de overheid of multinationals. Das war eimal. Maar dat is voorbij.

    En jij weet dat ook. Alleen willen we liever niet erkennen dat we totaal belazerd zijn in alle opzichten en op alle terreinen, waar we voor kort nog in gelooft hebben. Liever dan te erkennen dat we dom geweest zijn of nog steeds dom zijn om de leugens te geloven, wentelen we ons dan maar in onwetendheid. Wir haben es nicht gewusst. Wel zo gemakkelijk.

    Momenteel zijn het vooral mensen die niets te verliezen hebben die nog onafhankelijk zijn. Voornamelijk gepensioneerde wetenschappers, journalisten, politici en economen. Zij proberen nog een beetje tegenwicht te bieden aan de tsunami van nepnieuws en neponderzoek.

 2. Ook als je in Wageningen gestudeerd hebt, kun je niets zinnigs over de toekomst van het klimaat zeggen.
  Het is net zo onzinnig als economen die wat over de toekomst van de prijs van het aandeel Apple zeggen met een modelletje. Het komt overtuigend over, maar uiteindelijk is een aap die dart pijltjes gooit beter.
  Modellen zijn een versimpeling van een complex werkelijkheid.

  • Klimaat is een verdienmodel waar Al Gore en co. steenrijk van zijn geworden.
   Het klimaat verandert al duizenden jaren, van koud naar warm, ook toen de wereldbevolking nog erg klein was. Ik geloof dus niet in de maakbaarheid van de wereld, zoals linkse idioten doen. Maakbaarheid is hun Grondwet waarmee ze anderen terroriseren.

  • Maar Pcrs

   Denk je niet dat er een kern van waarheid zit, in het klimaat verhaal van extincion rebellion ?

   En áls ze gelijk zouden hebben, hoe zou de problematiek dan opgelost moeten worden?

 3. Het werk van Salomon Kroonenberg (geoloog) is bijzonder lezenswaardig, wat betreft klimaatverandering.

Comments are closed.