Vrijspreker: Waarom blijven onderdanen de leugens van hun heersers geloven en kun je niet tot ze doordringen met de waarheid?

Opperdienaar: Ze geloven een leugen omdat de heerser het pistool te voorschijn haalt als ze ophouden de leugen te geloven en dat weten ze. Tegen beter weten in dus maar die overduidelijke onzin geloven, want je weet dat je klappen krijgt als je het niet doet.

 

 

Dit escaleert echter altijd. De heerser wil het pistool ergens ook graag trekken en doet er nog een schepje bovenop met leugens. Hij zoekt de grens op. Ongeloof, tegenwoordig komplot denken of misinformatie genoemd, geeft de heerser in zijn beleving de rechtvaardiging om er op in te slaan.

Vandaar dat aan het begin van de Covid19 saga, iedereen knikte en naar zijn tenen keek toen de verplichting kwam niet werkende mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer met een boete voor het dragen van een medisch mondkapje, dat wel zou werken.

Als je mensen absurditeiten kunt laten geloven, kun je ze wreedheden laten begaan, schreef Voltaire. Het geloven van absurditeiten is een bewijs van de macht van de heerser over de onderdaan. Maar het begaan van wreedheden is een nog grotere demonstratie van macht.

Onlangs werd bekend dat Dr Fauci, de covid19 tzaar in de USA, niet alleen onderzoek in Wuhan had gefinancierd om Corona virussen dodelijker te maken (een beschuldiging waarvoor hij eerder Rand Paul een leugenaar noemde), maar dat hij nog meer financierde.

Vrijspreker: Wat financierde hij dan van het geld van belastingslaven?

Opperdienaar: Hij liet in Tunesië babyhondjes martelen door ze levend op te laten eten door hongerige zandvliegen. Hun stembanden waren doorgesneden om het lijden niet te horen. Als je die Tunesiërs dat kunt laten doen, dan laat je pas echte macht zien. Dat is ver voorbij het mensen laten geloven van absurditeiten. De Babylonbee grapte al ‘Als je tegen puppy martelen bent, ben je tegen de science, zegt Dr Fauci’, Toch blijven mensen heilig geloven dat als deze man een injectie voorschrijft je hem direct moet nemen omdat je anders een slecht mens bent die egoïstisch is en niets om oma geeft. Wat ons bij Thomas Pain brengt.

 

Het blijft een interessant verschijnsel wat de psychose aan voornamelijk de linker kant van het spectrum laat zien. Hier wordt het besproken door Dr. Richard Kradin. Hier wordt besproken dat er een angstige klasse van mensen ontstaan is. Ze zijn zo afgeschermd van de realiteit en verwikkeld in hun theorieën dat ze bang zijn geworden van die realiteit. Ze proberen ook hun neurotische blik op de realiteit met een in toenemende mate totalitair systeem aan anderen op te leggen.

 

 

 

 

 

 

 

21 REACTIES

  • 85% is gevaccineerd. Eigenlijk alleen FvD-ers niet en een plukje PVV. Dat vind ik wel schokkend veel.

   • Ik las ergens een ander cijfer dat maar 65% gevaccineerd zou zijn. Waarop dat cijfer gebaseerd is weet ik even niet meer.

    Maar als ik af ga op de horeca, is een lager cijfer dan 85% op zijn minst geloofwaardig. Want als ik zie hoeveel extra tafels en stoelen op de terrassen staan, als ik door de stad loop, lijkt dat voor een groter aantal bezoekers dan de 15% die officieel niet binnen mogen komen.

   • De 85% klopt wel als je eens goed rond vraagt. De horeca zet die extra tafels en stoelen neer zodat de gevaccineerden buiten samen kunnen zitten met de ongevaccineerde in hun gezelschap.

    Overigens gaat die 85% nog wel stijgen wanneer de druk wordt opgevoerd deze winter. Uiteindelijk eindig je als in Australie.

 1. Omdat mensen de waarheid niet kunnen verdragen. Voor zover je kunt weten wat de waarheid is vanzelfsprekend. Er komt nu ook te veel op de mensen af. Als je meegaat in de covid19 hoax betekent dit onherroepelijk dat vrijwel alle overheden onbetrouwbaar en corrupt zijn. Dat de media gekocht is en ordinaire propaganda spuit. Dat een flink deel van de wetenschap en de medische sector corrupt zijn en omgekocht. Dat je massaal voorgelogen wordt door de elites. Dat de VVD en het CDA geen conservatief rechtse partijen zijn. Dat de democratie niet het mooiste politieke systeem denkbaar is. Dat je waarschijnlijk al heel lang wordt voorgelogen en overal over. Dat je eigenlijk weinig anders bent dan een slaaf die in de illusie gelaten wordt vrij te zijn.
  Dat is nogal wat; als je dat allemaal in korte tijd moet verwerken. Makkelijker om een spuitje te zetten en hopen dat je wat beter beschermd bent tegen dat vreselijke virus. Ik vind ook dat vrij weel mensen nu door de mand vallen met het hele Covid gebeuren. Mensen van wie ik dacht dat ze meer in hun mars hadden. Mensen als Jordan Peterson en Theodore Dalrymple. In Nederland: Geert Wilders, Joost Niemoller, Wierd Duk. Ze vallen allemaal voor de covid leugens.

  • Goede reactie deze kan zo als artikel geplaatst worden.
   Met de enige opmerking dat Peterson, Wilders, etc, altijd al gatekeepers/controlled opposition waren.

  • “Dat is nogal wat; als je dat allemaal in korte tijd moet verwerken”

   Nochthans hadden ze dat al veel eerder kunnen inzien en wel dankzij “onze” hr. Manders.
   “Belasting is diefstal” zo merkte hij luidkeels terecht op (nou goed: eigenlijk is het afpersing).
   Dat kon de overheid inhoudelijk niet weerleggen, zelfs niet bij moder van een hoogleraar belastingrecht die in discussie met Manders afging als een gieter. En kijk, enkele jaren later toonde de roverheid haar ware gelaat door Manders zwaar te grazen te nemen, zonder goede casus. Ja, uiteindelijk hadden ze geen case maar ondertussen was hij wel zijn zaak kwijt, werd ie gegijzeld en was de impact op zijn gezin met jonge kinderen aanzienlijk.

   De meeste libertariers hier wisten ook voor de BNR-spotjes al wel dat belasting diefstal/afpersing is maar, de rest van Nederland had het dankzij onze ueberlibertarier de afgelopen jaren wel kunnen begrijpen inclusief wat het ware gezicht is van de staat die inhoudelijk geen gelijk kan aantonen maar dan uit wrok overgaat tot bruut machtsmisbruik.
   Dus hoezo zijn er anno 2020/2021 nog mensen die “plots bruusk ontwaken”? Hebben die dan de afgelopen 10 jaar als zombies alleen maar GTST en studio sport zitten kijken?
   En zo ja, moeten we daar dan medelijden mee hebben?

   Helderder dan Manders (denk ook aan zijn hoorzitting ten tijde van Panama papers waarbij hij college geeft aan een collectivistische DDR-politica), had niemand het lbertarisme aan het Nederlandse volk kunnen uitleggen.
   Hij geniet dan ook mijn inmens respect daarvoor.
   Maar ja je kan een paard wel naar de troch brengen, maar je kan het niet dwingen te drinken.
   Als mensen in NL en Vl ondanks Manders’ voortreffelijke optredens door de jaren heen het pre-covid NOG STEEDS NIET begrepen hadden, tja … dan zijn ze gewoon hopeloos verloren hersendode taxkoeien en model(gif)consumenten, waar ik maar moeilijk veel sympathie kan voor opbrengen.

   Voor de goede orde: neen, ik wens hen niet dood door de gifspuit maar als dit toch hun lot blijkt te zijn, tja … dan is het minstens ten dele hun eigen verantwoordelijkheid dat ze ondanks alles wat hen voorgekauwd werd, nooit echt ontwaakten en actie ondernamen.
   Je zal mij niet horen zeggen dat ze dit lot verdienen, maar laat ik het zo stellen: ik lig meer wakker van die arme onschuldige puppies in Tunesie dan van mensen die ondanks alles zich maar bleven vastklampen aan de MSM en die GTST en Studio Sport belangrijker vonden dan zich te verdiepen in zaken die vroeg of laat henzelf en hun gezin zouden raken. Eigen verantwoordelijkheid is het verschil met de zielige puppies…

   • “Hebben die dan de afgelopen 10 jaar als zombies alleen maar GTST en studio sport zitten kijken?”

    Ja, en druk met het gezin, familie, werk, familie, sportclub. Verreweg de meeste mensen menen dat de overheid een nuttige organisatie is die zich inspant voor jouw welzijn. Onderwijs, gezondheidszorg, vervoer. Dat is toch allemaal veel beter dan in de VS? Waar heb je het nu over?

    Als je in een dergelijk denkraam zit, is het inderdaad een wel hele grote stap naar: de overheid is een kwaadaardige organisatie die momenteel een lugubere agenda uitvoert. En de meesten spelen het niet klaar om die stap te maken. Misschien als we naar Australische toestanden gaan. In Australie lijkt men uit te proberen tot hoever ze kunnen gaan.

   • “Misschien als we naar Australische toestanden gaan. In Australie lijkt men uit te proberen tot hoever ze kunnen gaan.”

    Tot er bijna niemand meer over is, zie ook Stalin, Mao, Hitler, Pol Pot. En alle media zullen zeggen dat ze in Australie niet anders konden, de ongevaccineerden/nazis/whatever hebben het er zelf naar gemaakt. Ze moesten wel.
    Met het verschil dat er nu geen land is dat je komt bevrijden. De meeste Nederlanders geven ook niet om joden, of welke groep dan ook. Ze gingen ze alleen maar zielig vinden en zich om “nazis” druk maken toen dat het narratief werd. (na de oorlag zat iedereen in het verzet, heet dat)

    Nayakoshi zal het ontkennen maar zijn homos/transgenders zijn hier maar een haar verwijderd van het “Hongarije” scenario, of veel erger. Het zijn nu nog de paradepaardjes van de overheid maar dat zou in een dag kunnen omslaan. “de wetenschap heeft nu bewezen dat zij het waren die het virus verspreidden”

 2. De waarheid noch absurditeiten zijn altijd op voorhand als zodanig herkenbaar. Op weg naar weten, is geloof een handig vehikel. Een marketeer mag wel zijn baan houden als hij met zijn voorspelling te laag zit, want er is zelfs meer verkocht dan voorspeld, maar hij wordt ontslagen als er minder wordt verkocht als hij voorspeld heeft. Dat is vreemd, want hij hij heeft er in beide gevallen naast gezeten. Hetzelfde gedrag zie als het de overheid betreft. Als de overheid iets zegt wat men niet vertrouwt, weet men zeker dat de overheid iets heeft gezegd dat niet te vertrouwen is, wat gegrond is op het wantrouwen dat men in de overheid heeft. Alfa en gamma wetenschappen zijn niet voor niets zo populair. Abstract en formeel logisch denken, is niet iedereen gegeven.

 3. Na met fossiele scheurijzers over de hele wereld bekend geworden zijn en hieraan veel geld te hebben verdiend, GREENTECH gaan bij het WEF en ondertussen nog steeds geld verdienen met een vlog op Youtube over deze fossiele scheurijzers.

  Dan kom je wel overtuigend over als WEF

  https://www.weforum.org/people/nico-rosberg

 4. Onze heersers hebben wel budget om 5000 extra BOA’s op te leiden en in te zetten, maar niet voor meer IC personeel. Hoe duidelijk wil je de ware bedoelingen bewezen hebben?

  • Ja, precies overnight. Daar wijs ik mensen ook vaak op, als ze weer met hun covid gedram komen. Het ging om de IC?

   En waar hebben ze die 5000 boa’s voor nodig? Om de drugsmaffia mee aan te pakken? Nee hé, want dat kunnen boa’s niet. Boa’s zijn er om het volk in het gareel te houden, om mensen te intimideren. Blijkbaar verwachten ze opstanden en dergelijke. Opstanden van links, of van rechts. Anti lockdown rellen en/of woonprotest opstanden (herleving van de kraakbeweging)

   Ze gaan niets doen aan de ontevredenheid onder de bevolking, ze leiden gewoon drommen fascistische boa’s op.

   Iets dat overigens ook ongrondwettelijk is, vertelde iemand mij laatst, want alleen de politie mag die taken uitvoeren, die boatjes uitvoeren. De inzet van boa’s, is dus ondermijning. Je schaft de gewone politie af, maar je stopt gewoon burgers in een uniform en die moeten dan hun medeburgers terroriseren. Met ‘het recht’ heeft het niet zoveel meer te maken

   • BOA’s zijn dus een soort van SA, een knokploeg. Hmmm, zit wat in. Zo zou je het op termijn kunnen inrichten. Moeten ze wel wat doen aan het imago, want erg stoer is het niet.

   • Ja, naja. Ze zijn niet geheel bevoegd om de wet uit te voeren. En daarmee voeren ze dan eerder een politieke taak, dan een rechtelijke taak uit. Ze zijn er om een onrustige, boze, grillige bevolking in toom te houden. Niet om echte boven op te sporen. In die zin voeren ze een politieke taak uit, in naam van de CDA, VVD,D66 elite.

 5. Het punt met het covidje is ook een beetje. Mensen weten niet echt iets over medische zaken. Dus als iemand dan zegt : er is een groot gevaar, dan gaat men daarin mee. Ik heb gehoord van experts, dat er een groot gevaar is en dus is dat zo. En dan denkt men : het zal wel zo zijn

  Het is als de crimineel die zegt : ik heb gehoord dat sommige kerels jou wat willen aandoen, maar ik kan wel met die jongens onderhandelen. Moet je me wel betalen.

  Politici kunnen ook zeggen: we hebben gehoord van experts, dat binnen twee jaar alle dijken in NL gaan instorten. Wees niet in paniek, want wij kunnen de boel wel redden, maar luister dan wel naar ons. Het zou de grip over de bevolking enorm vergroten. En nu waren ‘onze’ politici er nou juist zo bezorgd over, dat ze geen grip meer kregen over ‘haar’ bevolking, de laatste jaren. De jeugd radicaliseerde en rechts viel voor FVD en PVV. Vervolgens ontstond er een enorme bloeiende onderwereld, die een soort parallelle samenleving wist vorm te geven. Covid is dan wel een heel mooi middel, om weer controle te krijgen. Om te laten zien wie er uiteindelijk de baas is.

  En dit klinkt allemaal als ‘complotten’. Maar er zijn in de geschiedenis wel raardere dingen gebeurt. Grootmachten (op links en rechts) hebben altijd naar excuses gezocht, om hun imperium uit te breiden en/of te bestendigen.

  Ook moest ik hieraan denken

  https://nl.wikipedia.org/wiki/De_shockdoctrine,_de_opkomst_van_rampenkapitalisme

  Er is een schok, Covid, het klootjesvolk is in de war en men kan meteen wat zaken op orde stellen. Dit keer word er dan geen neoliberaal/privatisering beleid doorgevoerd, maar built back better beleid.

 6. Die beunhazerij van deze lobbyende ministers levert meer op dan het volk te dienen

Comments are closed.