Covid  lijkt uit te monden in een wedstrijd  tussen landen, wie zichzelf zo veel mogelijk  schade kan berokkenen.

Voor  een vlucht van Istanbul naar Jakarta moest ik jl. zaterdag op de luchthaven een aantal  formulieren laten zien, waaronder een dubbel vaccinatiebewijs en het resultaat van een PCR-test.

Na  aankomst zondagochtend in Jakarta op een luchthaven, waar men een kogel kan afschieten zonder iemand te raken, werd ik naar de covid-corridor  gebracht, waar  tientallen  ambtenaren bezig waren, de weinige aangekomen passagiers te registreren. Hier werd mij een nieuwe PCR-test afgenomen. Na een uur was het resultaat bekend en werd ik afgevoerd naar een suite in het Grand Hyatt, waar mij nóg een test zal worden  afgenomen. Pas dinsdagmiddag mag ik verder vliegen.

Op veel andere luchthavens schijnt het nog erger te zijn. Sommige landen  mag men helemaal niet in en er zijn landen, die een quarantaine van een tot twee weken verlangen.

Praktisch alle luchtvaartmaatschappijen zijn inmiddels failliet of worden op kosten van de belastingbetaler in leven gehouden. Garuda Indonesia vergt een subsidie van meer dan vier miljoen dollar per dag.

Dit alles observerend komt al gauw  de vraag op, of het allemaal niet wat efficiënter  kan.

Het wereldwijde covid-circus is uitgemond in een dagelijkse misallocatie van miljarden aan arbeidskracht en productiemiddelen en een potpourri van schadelijke maatregelen, zoals die alleen uit de hersenen van overheden kunnen komen.

De  stroom idiotieën  waarmee men dagelijks geconfronteerd  wordt is  groot en volledig in overeenstemming met hetgeen van bestuurders verwacht kan worden. Verzet is zinloos.

Hugo van Reijen

16 REACTIES

 1. Er is ook een WK gaande: Wie kan er het snelst de meest totalitaire staat oprichten? De maatregelen en dreigementen zijn steeds krankzinniger. Ze zijn ook steeds meer sectarischer aan het worden. Hele bureaucratieën zijn onder de bezielende leiding van de ene of andere Geliefde Leider op jacht naar spoken. Maar uit de spuit uit de bron van Lourdes, ehh Big Pharma, komt verlossing.
  Ontspoorde bureaucraten, gestoorde politici…

  Ondertussen ben ik een persoonlijke test aan het doen. Vorige week was ik op bezoek bij een zakenrelatie waar ‘corona’ zou heersen. Met hoestende medewerkers toen ik er was. Ik ben er levend vandaan gekomen en nog steeds niet ziek geworden. Ik verwacht ook niet dat het gaat gebeuren.

  • Nee want als je nu nog niet weet dat er geen killervirus is dan weet je het nooit. Het “vaccin” is het virus en de domme smartphones die jullie weigeren weg te gooien is als een chip in je hoofd en is onderdeel van de totalitaire staat, corona app QR code tracking device alles zit aan dat ding vast en jullie klampen er aan vast als je leven er van af hangt en dat doet het nu ook. Ik heb zo’n ding nooit gehaf en ben er ook nog en doe ook alles wat jullie doen, dus wat ket je? Gooi weg dat ding.

  • Wat bedoel je met ‘persoonlijke test’? Kijken of je ziek wordt of een test die zou zeggen of je het hebt?

   • Gewoon de boel aankijken. Al speel ik met de gedachte om te laten uitzoeken of ik ‘antistoffen’ heb, als dat makkelijk gaat. Ik ben gewoon nieuwsgierig en maak mij weinig zorgen om het ‘virus’. De psychologische pandemie zie ik als iets gevaarlijkers.

   • Niko als jij graag gokt ga dan een computer spelletje doen of naar de gokhal. Het is een test plandemie, zo lang mensen zich laten testen zullen er positieven uit blijven rollen om wat dan ook te rechtvaardigen.
    Het virus is nooit geïsoleerd, de tests zijn ongeschikt voor diagnose (staat ook gewoon op de verpakking) dus waar willen ze op testen? Het is rituele gewichtigdoenerij. De patient weet heus wel of hij ziek is of niet, geen test voor nodig. A symptomatische besmetting bestaat niet. Als je bang bent om ziek te worden, zie het onderzoek recentelijk op Front nieuws, als je dagelijks vitamine c, d en zink neemt krijg je geen verkoudheid, griep of wat voor “virus” dan ook.

   • Niko is zelf het test object, dat zegt hij ook. Moeite met begrijpend lezen?

 2. Ik volg je niet helemaal. Heb je het over mij of iemand anders in je reactie?

  Wat smartphones betreft: ik heb er een voor mijn werk. Nodig. Aan “de QR codes” doe ik niet mee. Verder boeit het ding (smartphone) mij niet.

 3. “Mensen die geloven, dat ze met wetten en regels de wereld volgens hun eigen sprookjeswereld kunnen laten draaien, zijn machtswellustelingen met een ziekelijke grootheidswaan. Ze zijn geestelijk gestoord en gevaarlijk. Ze zouden opgesloten moeten worden.”
  ~ Maxim Hartman

 4. “Covid lijkt uit te monden in een wedstrijd” “Dit alles observerend komt al gauw de vraag op, of het allemaal niet wat efficiënter kan” “Verzet is zinloos” https://www.youtube.com/watch?v=GLtzqaygG0s

  Ik twijfelde tussen dit lied en ‘None of them knew they were robots’ van Mr. Bungle. Hoe dan ook dat was hetgeen waar ik aan moest denken jegens deze column.

  Hopelijk (veel) luisterplezier voor wie dit ook lezen mag.

 5. Als ik in mijn kristallenbol kijk dan zie ik dat de dag nabij is dat Hugo, Rutte, Kaag, Grapperhaus, Paternotte, papa Bruls en welk ander leugenachtige smoelwerk dan ook in de politiek Den Haag zou wensen, zou smeken, op de knieën zou bidden om te mogen verschijnen voor het tribunaal om de galg te kunnen ontlopen.

  “U dreigt met het tribunaal!!??”…..LOL! Er wacht iets anders, hunters!!….

 6. … of het allemaal niet wat efficiënter kan.

  Ja laat de slavendrijver aub zijn zweep goed schoonmaken elke dag, of vraag om roestvaststalen kettingen.

  Hugo[ nomen est omen], er zijn alleen maar leugens, jij wilt reizen ondanks deze kennis.
  Gewoon niet zeiken en houd aub op met die jankverhalen.
  Of zoals de filosoof M. Borsato heeft gezegd : “Even slikken en weer doorgaan.”

  Ik heb trouwens geen last van al die testen of de inefficiëntie. Ik vermaak mij prima in mijn omgeving.

Comments are closed.