Bij veel van de corona maatregelen kunnen vraagtekens gezet worden. Het nieuwste plan is om de niet essentiële winkels vanaf 5 uur te sluiten. Hoe slim is dat?

Het effect is dat de werkenden zich massaal om half vijf naar de winkels begeven. In plaats van de drukte te spreiden, langere openingstijden, gaat men deze juist verkorten. En schept men kunstmatige drukte.

Het principe van drukte spreiden wordt wel geaccepteerd bij essentiële winkels, supermarkten verruimden tijdens het begin van de corona crisis hun openingstijden.

Als dit soort maatregelen gebaseerd zijn op wetenschappelijke adviezen, hoe wetenschappelijk zijn de wetenschappers dan nog?

Wie zijn er nu de wappies? De mensen die de zoveelste onlogische dwangmaatregel accepteren? Of de mensen die nog zelf nadenken?

UPDATE: Supermarkten moeten dicht om 8 uur, in plaats van drukte spreiden ga je mensen concentreren. In wat voor denkraam vertoeven onze politici?

47 REACTIES

 1. “Wie zijn er nu de wappies?” Die vraag stel ik ook wel eens, met ongeveer dezelfde conclusie.

  Het (al dan niet bestaande) virus waart de wereld rond met een heus stroom-schema in de handen. “Als de situatie is dit, dan doe ik dat.” Het beleid wordt met de dag meer bizar. “Doe wat de Grote Leider zegt, zelf nadenken is heiligschennis.” Wat de Grote Leider zegt = waar en wetenschap. Het is net een sekte zo en op deze manier zijn wij in 2030 nog niet af van dit gedoe.

  • Zou kabinet Rutte in 2030 nog steeds ‘demissionair’ zijn? Afgaan de op het gedrag van het partijkartel van de laatste tijd, acht ik dat zeker mogelijk.

   • Niko

    Ja, een demissionair kabinet, voert grondwet schendend beleid uit en demoniseert/ontkent iedere vorm van oppositie.

    Maar wij zijn ‘de extreem rechtse wappies’

    Eigenlijk vind ik Rutte extreem rechts. Hij schend mensenrechten en als je tegen hem demonstreert, gaat de politie je in elkaar schoppen, of kogels op je afvuren. Is dat fascisme? Ik stel slechts de vraag.

   • Fascisme is denk ik autoritair + ideologisch kader. Dat laatste zie ik bij Rutte en zijn kliek niet. Ze zijn autiritair en geil op de macht. Daardoor eerder een soort van maffiabende. Maar inderdaad, hij is zelf een ‘extreem rechtse wappie’, wat dat ook betekenen mag. Wat hij zegt issie zelluf…”

  • Vraag je het jezelf nog af Niko? Het is toch al jaren duidelijk wat de plannen zijn en dat we nu tussen fase 7 en 8 zitten qua uitvoer, nog een maand of 3 á 4 en het is helemaal einde verhaal voor de meesten van ons mensen.

  • Die term ‘wappie’ is alleen maar bedoeld om het debat dicht te slaan, als het ware. Onmogelijk te maken. Je zegt ermee : jij bent geen waardige intellectuele tegenstander. Ik hoef niet naar je te luisteren.

   In het begin zei men over Willem Engel meteen al: hij is een wappie. Waarmee men zei: we gaan niet met hem in debat.

   Je kan met feiten komen, met complotten, argumenten, wat dan ook, we gaan toch niet met je in debat. Rutte gebruikt ook de term ‘wappie’. Daarmee geeft hij aan dat hij mensen niet respecteert. Eigenlijk is Rutte dus antidemocratisch ingesteld. Veel van die zogenaamde ‘democraten’, houden helemaal niet van democratie, zodra het moeilijk wordt. Zodra het er echt op aan komt.

   Als je iemand ‘een wappie’ noemt, kan je hem/haar net zo goed ‘een sukkel’ noemen.Of ‘een loser’. Het is een scheldwoordje. Als ‘onze’ president het niet eens is met je, dan gaat hij je uitschelden. Ik ben het niet eens met Engel, dus ik ga hem uitschelden, denkt Rutte. En het werkt, blijkbaar.

   • “geen waardige intellectuele tegenstander” lijkt mij een goede definitie. Ik heb de indruk dat Rutte en zijn kliek ‘wappie’ vooral gebruiken om zelf niet met feiten en argumenten te hoeven komen. Dus stelt iemand een lastige vraag? Dan noem je die ‘wappie’.

   • Ja precies, maar dat vond ik vanaf het begin al bizar om te zien. En ook walgelijk om te zien. Ik bedoel, in het begin van het hele corona gedoe, was ik heel serieus over Corona en ik was enorm voorzichtig, ik waste vaak mijn handen en alles. Maar toen kwam dus die Engel, met serieuze tegenwerpingen en dat werd dan allemaal van tafel geveegd. Ik bedoel, zelfs al zou hij onzin zeggen, dan nóg zouden ze met hem in debat moeten gaan. Hetzelfde geld voor Baudet. Als Baudet zulke onzin zegt, tackle dat dan allemaal. Maar nee, de Jonge draait gewoon zijn stoel om. Wat ben je dan voor politicus? Een politicus die niet in debat wilt gaan en zijn standpunten niet hoeft te verdedigen.

    Men zegt ook Engel is geen gediplomeerde viroloog. In de tijden van het internet is dat geen argument meer. Iedereen kan zichzelf heel veel leren. En al zou hij niet een expert zijn. Hij is wel iemand die er dus veel tijd in gestoken heeft, zodat hij er iets over kan zeggen. Het lijkt mij dat je dan met zo’n persoon wel in debat gaat. Maar dat hoeft blijkbaar allemaal niet. We voeren beleid door en het tegengeluid is compleet irrelevant. En de bevolking vind dat prima.

    Als Engel en Pols dan zulke incompetente ‘wappies’ zijn, dan moet de Jonge naar Weltschmerz gaan en daar in debat gaan met Engel en Pols en dan aan ons laten zien waarom hij wel gelijk heeft en Engel en Pols niet. Maar daar is hij te laf en despotisch voor.

   • Ik denk dat De Jonge vooral te onnozel is voor een debat. Dat merk je aan “Dansen met Jansen” uitspraken. Hij is het gezicht van het beleid, maar anderen bepalen dat beleid grotendeels. Bij Weltschmerz zou alleen maar opvallen dat hij het intellectuele niveau van een clownschoen heeft.

    Dat is helaas de situatie nu. De types die al twee jaar niets kunnen en de verkeerde beslissingen nemen mogen er gewoon mee doorgaan, en zo zitten wij over 10 jaar nog in dit gezeur.

    De Zweden lijken de goede weg ingeslagen te zijn: Gewoon doorgaan met leven en het risico beheersbaar zien te maken.

   • “De Zweden lijken de goede weg ingeslagen te zijn: Gewoon doorgaan met leven en het risico beheersbaar zien te maken.”

    Het is maar net wat je onder “goede weg” verstaat. “Risico’s beheersbaar maken” zou geen overheidstaak moeten zijn. Je kunt daar alles onder scharen, en dat doen ze nu dus ook; Zweden heeft nu ook een paspoort en wil en zal steeds verdergaande maatregelen nemen.

   • Niko

    Niveau van een clownsschoen hahahahahaha

    Lockdown de clown. Circus Swaab, met Lockdown de Clown en jokkie de acrobaat

    Zelfs als ik heel erg op de hand was van Rutte en de Jonge, dan nóg zou ik willen dat ze bij weltschmerz in debat gaan met Engel en Pols.

    Het punt van politici, is dat het meestal opportunistische charlatans zijn. Of het nou linkse of rechtse politici zijn. Ze zitten graag ‘in de kamer’ voor zichzelf.

   • Een ander. De Zweden doen het in ieder geval beter dan de failed state genaamd Nederland

 2. Ze wilde denk ik eerst in 2 G

  Maar toen kwamen die rellen in Rotterdam en dachten ze van, shit, laat maar. Dan zie je dat demonstratie dus wel effect heeft. Het is als het ware je tanden laten zien. 300,000 ‘wappies’ op straat, waarvan sommige gewelddadig, vinden ze toch vrij vervelend. Omdat ze weten dat de ME het niet aankan.

  Ik vind ook dat libertariers meer zouden moeten demonstreren. Het is iets dat je van links kan leren. Jezelf kenbaar maken, je ideeën letterlijk op straat verkopen. Het doet ook iets met jezelf, als je de straat op gaat. Die Edward Samuel Konkin, die snapte dat dus, dat hij van links het een en ander kon leren, om libertarisme te verrijken.

  Ja, ze wilde dus eerst die 2 G doen en toen lieten de mensen hun tanden zien en dan komen ze nu met een zogenaamde ’tussenweg’, die natuurlijk weer nergens op slaat. Maar daar gaat het niet om, zegt men. Daar moet je ook niet over nadenken, zegt men. Dus als Rutte straks zegt : om de corona terug te dringen, mag je geen blauwe kleding meer dragen! Dan zie je de modelburgertjes niet meer in blauwe kleding lopen. Denk er neit over na, zeggen ze vervolgens! Regels zijn regels, regels zijn regels, regels zijn regels, regels zijn regels. De vastlopende plaat van het autoritarisme.

 3. Ik zie vier groepen:

  1. De groep die de MSM klakkeloos gelooft.
  2. De groep die al ruim anderhalf jaar loopt te blaten ‘hier klopt niets van’ enz.
  3. De groep die al snel zag dat er een (briljant) plan werd uitgerold.
  4. De groep die vooruit kijkt ‘waar gaat dit heen?’

 4. Probleem is dat we te maken hebben met de rolex variant, die kunnen klok kijken…….
  Rutte en de Jonge begrijpen dat.

 5. Winkels om 17:00 uur sluiten is inderdaad idioot vanwege die file van werkenden na 17:00 uur. Tijdens alle lockdowns is het mij ook opgevallen dat mensen ‘naar de supermarkt gaan’ beschouwen als een uitje en daar hele gesprekken voeren met buurtgenoten om het gebrek aan contact met andere mensen te compenseren.

  Ik denk dat veel mensen liever het ‘gevaarlijke en dodelijke virus’ oplopen dan dat ze blijven leven onder dit regime. Ik las laatst dat er levendige handel is in illegale zelfmoordpoeders en zelfmoordpillen. Eigenlijk worden mensen linksom (vaccin) en rechtsom (lockdown) de dood ingejaagd door dit kabinet. In lijn met het beleid van dit kabinet is de 5 uur maatregel niet de zoveelste onlogische maatregel. Er worden weer heel veel mensen depressief. Er gaan weer veel ondernemers failliet etc. In de ogen van dit kabinet is het winst.

 6. “Wie zijn er nu de wappies? De mensen die de zoveelste onlogische dwangmaatregel accepteren? Of de mensen die nog zelf nadenken?”.

  Ik zou zeggen niemand is een wappie.
  De mensen, ook al gehersenspoeld door de massamedia, zijn in wezen nog steeds dezelfde normale mensen, ook al denken ze aangeleerde lelijke en foute dingen.
  Ze zijn betoverd.
  Wil men een einde maken aan de betovering, dan zou men de tovenaars moeten stoppen. Die lui van de MSM zijn de tovenaars. En zij toveren voor wat hun baas wil dat zij voortoveren.

  Ach. Ijdelheid der ijdelheden is het leven. Er is niks nieuws onder de zon. Tovenaars zullen er altijd zijn. Steeds weer nieuwe listen verzinnen ze, steeds weer nieuwe technieken vinden ze uit.
  Maar er is niet nieuws onder de hemel. Alles keert weder en alles is al eens geweest. Vandaar dat de tovenaars telkens hetzelfde doen. Ze lezen zeker steeds hetzelfde boek?

  Relativering;
  “Is er enig ding, waarvan men zou kunnen zeggen: Ziet dat, het is nieuw? Het is alreeds geweest in de eeuwen, die voor ons geweest zijn.”. (Bijbel)
  “En ik begaf mijn hart om wijsheid en wetenschap te weten, onzinnigheden en dwaasheid; ik ben gewaar geworden, dat ook dit een kwelling van de geest is. Want in veel wijsheid is veel verdriet; en die wetenschap vermeerdert, vermeerdert smart. (Bijbel)

  “Gedenk aan uwen Schepper in uwe jeugd; eer de kwade dagen komen en de jaren genaken, van welke gij zeggen zult: Zij behagen mij niet; . . . want het stof moet weder tot de aarde keren gelijk het geweest is, en de geest weder tot God, die hem gegeven heeft. . . . Deze woorden der wijzen zijn als spiesen en nagelen, geschreven door de meesters der verzamelingen, en gegeven door den enigen herder. . . . Vrees God en houd zijne geboden, want dit betaamt allen mensen. Want God zal alle werk voor het gericht brengen wat verborgen is, hetzij goed hetzij kwaad.” (Bijbel)

  Vrede.

 7. Oh, vanavond weer een aflevering van De Fabeltjeskrant. Zet je fopspeen .. eh ik bedoel natuurlijk je popcorn en je slabbetje … eh pardon ehm .. je frisdrank maar vast klaar.

  • De fascisten kruipen weer uit hun holen. Grijze muizen in bruine hemden die zich nu al verheugen op wat er misschien komen gaat. Toevallig moest ik vandaag bij de Blokker hier in de buurt zijn maar ik ben er voorbij gelopen. Ik koop de spullen wel ergens anders. Blokker verkoopt niets dat je niet elders krijgen kan.

   • Peter

    Als zo’n bedrijf zichzelf ten gronde wilt richten, dan moet zij dat maar doen

  • dit is het goede recht van de winkeleigenaar, die mag discrimineren, of het vaccinatie status is, of iets anders

   • Ja precies. Als een winkel mij niet wilt, omdat ik ongevaccineerd ben, moeten ze dat zelf weten. Maar dan lopen ze wel geld mis. Want dan koop ik nooit meer iets bij ze en laat ik ook een slechte review achter.

   • Juist..op, ras, geloof, huidskleur, gender, ontbrekende ledenmaat, bril of partijlid, ja das een goede!

   • Peter

    Als zo’n bedrijf zichzelf ten gronde wilt richten, dan moet zij dat maar doen

 8. De supermarkt MAG tot 20:00 open blijven.
  Is dat niet vriendelijk van ze?
  We boffen toch maar weer.

 9. we vergeten dat
  de nachtploeg die in de avond en nacht toezicht op straat houdt wat aantallen betreft niet het zelfde zijn etc etc..

 10. Vroeguh sloten winkels altijd rond 18.00 h en was men zondags zelfs gesloten! dus zeik niet zo over dat ene uurtje aub.
  We hebben het aan diezelfde satanische kliek te danken dat meeste winkels tegenwoordig nagenoeg 24/7/365 geopend zijn..EN dat we dit zelfs NORMaal zijn gaan vinden?!! Stukje socialengineering imo.
  Meeste jongeren van nu weten geeneens wat ‘zondagsrust’ inhoudt.
  Voordeel is wel dat je nu iets langer kan nadenken voordat je je geld spendeert 😉

  • Het staat jou helemaal vrij om van je zondag rust te genieten.
   Niemand die je tegenhoud of je verplicht om boodschappen te doen.
   Mag ik zelf bepalen wat ik op zondag doe.
   Maar daar hebben gelovigen nogal moeite mee als mensen wel zelf iets willen bepalen.

  • @karel
   Het gaat niet om de openingstijden maar om het opleggen van een maatregel.

  • Op zondag zet ik altijd mijn geitenmasker op en offer ik maagdenbloed aan Baphomet.

   Hail Satan

   Hail Lucifer, the lightbringer !

   RISE !!!

 11. Ik heb netjes gedaan wat de overheid van me vroeg:
  2 vaccinaties gehaald; ik wacht op de boosterprik. En dat niet omdat ik dat moest maar omdat ik daar achter sta! Mondkapjes gedragen en testen bij evt. klachten. Houd jullie commentaar maar voor je!
  Ongevaccineerden mogen niet gedwongen worden maar gevaccineerden mogen wel gepushed worden om thuis te blijven. Dat is de omgekeerde wereld.
  Inmiddels is er een aantal onzinnige en domme maatregelen aan toegevoegd. Nu moet ik als opa boven de 70 contact met mijn kleinkinderen mijden. Dat is je reinste leeftijdsdiscriminatie; dat weiger ik! Ik ga naar mijn kleinkinderen als IK dat wil. Ze mogen niet achter de voordeur controleren dus ze komen er niet in.

  Onze overheid en het OMT zijn dom, ondeskundig en dictatoriaal. Ze bekijken het maar; ik doe wat ik zinnig acht en dat is niet slechter dan wat de overheid en het OMT doen; die hangen van ondeskundigheid aan elkaar.

  • Nog een stukje overheidslogica:
   mensen boven de 70 moeten contact met hun kleinkinderen mijden. Maar tegelijkertijd worden mensen opgeroepen om hun Covid-19 genezen vader/moeder in huis te nemen om ziekenhuisbedden vrij te maken voor anderen.
   Zo krom als wat; dit komt de geloofwaardigheid niet ten goede.

  • Mondkapjes gedragen en testen bij evt. klachten. Houd jullie commentaar maar voor je!

   Waarom zou ik daar commentaar op hebben?

   Dat moet u toch zelf weten. Wat mij betreft nemen jullie allemaal zestien prikjes per maand

   • Zal wel maar wat Winston te berde brengt snijdt wel hout, de vrijspreker trekt heel veel ratten aan die gevaccineerden afzeiken met dom geouwehoer. Als je het lef hebt om naar betrouwbare bronnen te vragen schieten die lieden in een kramp en blijven hun gezwam herhalen.

   • Ik vind het een hele slechte zaak, als gevaccineerde afgezeken worden. Het is namelijk honderd procent hun eigen keuze, om gevaccineerd te zijn.

 12. eens/oneens
  1) je moet de niet geprikten tegen zich zelf beschermen
  2) je moet de geprikten tegen zichzelf beschermen
  het verschil tussen deze 2 is het verdienmodel.
  De griepprik in 2018 heeft niet kunnen voorkomen dat er in dat jaar een oversterfte van 10000 mensen heeft plaatsgevonden.
  Ga je ervan uit dat de sarsprik hetzelfde lot beschoren is ben je het dan eens/oneens met 2)?
  Ik kijk uit naar de oversterfte cijfers van 2021 u ook?

  • “Ik kijk uit naar de oversterfte cijfers van 2021 u ook?”

   Nee. Als er “oversterfte” uit blijkt zal dat de schuld zijn van de ongevaccineerden, zo niet dan hebben alle maatregelen goed geholpen.
   “Oversterfte van x personen” is een rode haring, het betekent niets in een samenleving met stervende babyboomers en massamigratie.

 13. Door die onlogische maatregelen herken je psychopaten, want die begrijpen geen logica, die kunnen ook niet iets beredeneren van waarom, wat, waar en hoe het zo moet. Door hun onvoorspelbaarheid en inconsequentie brengen ze menig mensen van de wijs. Door deze wijze brengen zij verwarring in de samenleving, maar zorgt er wel voor dat onwetende mensen veel sneller gaan gehoorzamen aan deze willekeurigheden van de psychopaten. Daar het gehele coronacrisis gebaseerd is op drijfzand, krijgen we de meest wilde verhalen te horen, waar de gemeenschap zich aan moet houden volgens deze psychopaten.

  • Psychopaten begrijpen geen logica? Sinds wanneer? Psychopaten zijn juist heel berekenend en rationeel ingesteld, meestal.

 14. Gisteren zei Bruls: voor de 17 tot 05 maatregel is besloten omdat er onvoldoende BOA’S zijn om de naleving van QR codes te controleren. En politie hebben we elders nodig.
  Dus alles s’avonds dicht vanwege een tekort aan BOA’S. Dat u het maar weet wie u dit flikt.

 15. Gezien de verhoudingen heeft een virus het makkelijker om door de gaatjes van een mondkapje heen te komen dan een mug door kippengaas.
  Dit kabinet luistert alleen maar naar lobyisten en het WEF.

Comments are closed.