Zie svp onderstaand filmpje over de Amerikaanse special forces, the green berets. Let ook op de zinsnede:

These are men, America’s best

Dit roept bij mij de volgende vraag op. Zijn er niet ook:

Russian best (spetnatz)
English best (oa SAS)
Chinese best (中国人民解放军特种部队)
Indian best (oa MARCOS en Garud)
Pakistan best (SSG)

Allemaal idealistische mannen strijdende onder het motto “de oppresso liber” of soortgelijk?
Allemaal strijdende voor een betere wereld?
Strijders voor het goede?
Of zijn deze mannen misleide idealisten en zijn ze slechts pionnen in het cynische wereldwijde schaakspel om de macht?

Beslis zelf en geef eventueel je mening.

 

15 REACTIES

 1. Ik leende eens een biografie van een oud-commando (of marinier, voor insiders blijkbaar een belangrijk onderscheid). Op de laatste bladzijde had iemand het volgende erbij geschreven:
  “Je bent een wegwerpproduct, een disposable.
  Een oud marinier”

  • Een Marinier gaat naar Roosendaal om iets bij te leren.
   Een Commando gaat niet naar Rotterdam om iets bij te leren.

 2. De 2e WO en Vietnam zijn goede voorbeelden, gewone jongens die soldaat werden en vervolgens mensen kapot moesten schieten en menige soldaat deed dat ook graag, ook kinderen, vrouwen en mannen die ongewapend gewoon hun dagelijkse leven trachten te leiden. Vietnam, soldaten staken hele dorpen in brand, vrouwen en kinderen werden verkracht, Voormalig Joegoslavië zelfde laken een pak, dus wat denkt iemand te kunnen verwachten van de gedrilde robots, deze gehersenspoelden. Veel van mijn mede soldaten, (ik was er ook één die 4 jaar vrijwilliger was na mijn tijd op zee, omdat ik het wilde ervaren dus ik weet waar ik het over heb) lieten zich overhalen om naar Libanon te gaan, 1979, ik zag dat niet zitten omdat ik zag dat het waanzin was. Ze kwamen stuk voor stuk getraumatiseerd terug, waren niet meer dezelfden en dan bedoel ik niet in positieve zin. Dus verwacht er niks van, wie het bevel heeft en geeft controleert het en beveelt die ene schiet die peuterspeelzaal overhoop dan doen ze het. Vroeger was dit ondenkbaar maar kijk naar het type mens dat politieagent is geworden, ME Boa’s, ze slaan je de tyfus en als ze mogen schieten wat er aan komt, dan doen ze het graag.

 3. Ik vrees dat ouderwets oorlog voeren achterhaald is. Ook oorlog is een product van de technologische stand van zaken du jour. De eerste en tweede wereldoorlog, en alles wat daarna komt, zijn het product van de 2e Industriële Revolutie wat de introductie van elektriciteit, de verbrandingsmotor, staal en grootschalige productie betekende. De oorlogen waren eveneens van kolossale Industriële aard, samen met de deathcount. Nu we langzaam aan de 4e Industriële Revolutie binnenschuiven verandert oorlogsvoering. Biologische wapens die je immuunsysteem aantasten, elektromagnetische wapens die communicatiekanalen platleggen; alles verandert.

 4. Ik wil niet de zeurpiet (M.R) zijn, maar,..

  Wat is “Een beter wereld”
  Ik neem aan dat dit een wereld zonder schaarste en overschot is.

  Wij hebben ook steeds meer te maken met een #schaarstemaatschappij. Tekort woningen, tekort ziekenhuisbedden, tekort gas, tekort computerchips… Het enige waar we teveel van hebben is overheid.

  Dit laatste is een mening, maar misschien moeten mensen toch eens afvragen of er een verband is tussen bovenstaande schaarste en overschot.

 5. Oorlog is het al op vele vlakken, Kwam dit filmpje onder ogen, een oudere blanke vrouw in de bus in Belgïe wordt toegetakeld door marrokanen, haar hele hoofdhuid is los van haar schedel, waarschuwing het is vreselijk Telegram: Contact @kiesdries

 6. Ik heb gediend als dienstplichtige. Terug kijkend; het is het niet waard geweest. Nu zou ik dienst weigeren. Wat dat betekent, weet ik niet. Alleen dat ik mij verraden voel. Vrije westen verdedigen? Tegen wat en wie?

 7. Vrij zijn is er bij lange na nooit geweest en eerdere en weinige als vanzelfsprekende vrijheden verdwijnen in rap tempo als sneeuw voor de zon.

  Dank daarvoor degenen die zonder enig nadenken blind en kritiekloos zich vol in de armen (het zwaard) van de onderdrukker storten en het meest verschrikkelijke middel ooit accepteren, de QR creditpas.

  Je ogen openen kan bevrijdend werken.

  https://mobile.twitter.com/JennifervdBelt/status/1456522921137037312/photo/1

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Jan_Tuijp

  http://www.tulipphoto.pro/journaal/2021/10/26/vvv/

 8. Globale ‘experimentele’ waanzin. Met een marketingstrategie van ongekende grote is de angst aangewakkerd en dat met behulp van een niet bestaand ‘verschrikkelijk killervirus’ en voortschrijdend geholpen door onmetelijk grote domheid, laksheid en slaafsheid van “de 85%”. En gaat zo DOODsimpel de wereldwijde bevolking en economische activiteit kapot gemaakt worden. Wie aan het eind van deze strijd nog overeind staat mag zich verheugen op de perfecte zombie-slaaf zijn. You own nothing, anymore anything. Alles, levens en bezittingen, zal worden geconfisqueerd en daarna toebehoren aan de staat, aan een één wereldregering.

  Voor wat alleen al Nederland betreft: het is het experimenteren met 18 miljoen mensen, die door de overheid en politiek zonder enige schaamte en kritiekloos met dwang of druk meerdere malen worden geinjecteerd met een nooit eerder bij mensen aangewend serum, waarvan niemand de lange termijn bijwerkingen kent, nog niet, en reeds bekende bijwerkingen worden gebagatelliseerd. Het is maar een (onschuldig) spuitje? Weten degenen die deelnemen aan dit verschrikkelijke experiment heel zeker wat ze doen en begrijpen ze ook werkelijk goed dat deze spuit een onomkeerbaar proces start in het lichaam en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn?

  Er is definitief geen weg terug bij spijt en eenmaal gestart met het afspuitproces ben je feitelijk gedoemd om door te gaan. Ook is men dan niet alleen een menslijke labrat, maar ook voor altijd zijn persoonlijke gegevens, die schijnbaar verbonden moeten worden aan het experimentele serum, opgenomen in een database verbonden met een soort alziend oog. Een database wat naar believen verder kan worden uitgebreid, de vingerafdrukken en waarschijnlijk allang ook ieders dna zijn daarin opgeslagen.

  Verbijsterend om te ervaren hoe mensen door ongefundeerde angsten gedreven of zelfs met blind vertrouwen in de zogenaamde expertise van zakkenvullers en psychopaten hun éne beetje leven, lijf, vrijheid en toekomst in handen leggen van de inmiddels steeds dieper wordende corrupte n moorddadige staat en grote commerciële gangsters die, zonder met de ogen te knipperen, miljoenen mensen afmaken voor meer macht en revenuen.

  En dat met een (gestoorde) vanzelfsprekendheid alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Comments are closed.