Martin Armstrong schreef het boek Manipulating the World Economie en daar is nu een nieuwe versie van uit. Armstrong heeft het Socrates Model ontworpen dat grote economische veranderingen accuraat voorzag  en  voorziet.

De economische theorieën die tijdens de 20e eeuw domineerden, hebben ons in de steek gelaten. De regeringen en wereldorganisaties menen nu dat ze de conjunctuurcyclus kunnen manipuleren. Elke economische theorie die na het marxisme werd gepresenteerd, nam aan dat de complexiteit van de conjunctuurcyclus kan worden teruggebracht tot één
oorzaak en gevolg.

Tot op heden heeft geen enkele poging om de cyclus te manipuleren een
recessie of financiële crisis kunnen voorkomen. We staan ​​nu voor een werkelijk monumentale crisis. Centrale banken over de hele wereld zitten muurvast. Hun pogingen om de economie te stimuleren door kwantitatieve versoepeling en tariefmanipulatie falen jammerlijk.

De centrale banken hebben voornamelijk staatsschuld opgekocht. Daarmee houden ze de regeringen aan de noodbeademing door hen toe te staan ​​nieuwe
schulden tegen aanzienlijk lagere tarieven af te sluiten. Naast catastrofaal kwantitatieve
versoepeling van het beleid, politieke fiscale uitgaven aan verschillende desastreuze programma’s hebben de regeringen het volk opgezadeld met een schuld die ze nooit meer kunnen terugbetalen.

De toekomstige crisis is er een die door de overheden gemaakt is. Deze keer zullen we het probleem niet oplossen zonder ingrijpende politieke hervormingen waar alle regeringen zich tegen zullen verzetten. Dit beleid heeft velen ertoe gebracht om aan te nemen dat de overheid vrijelijk geld kan creëren zonder inflatie. Na het creëren van biljoenen dollars om staatsschuld mee te kopen zonder noemenswaardige inflatie concluderen velen dat alles is veranderd.

Ze noemen dit de moderne monetaire theorie. Als dit correct is, waarom zouden we dan nog belasting betalen ? Waarom leent de overheid geld als het toch nooit meer kan aflossen ? Overheden kunnen, in de moderne theorie, eenvoudig een eindeloze hoeveelheid geld creeren om een ​​nieuwe moderne versie te maken van Utopia.
Kan de hele economische geschiedenis in de prullenbak voor dit experiment ? Kan de hele beschaving in de prullenbak als de theorie niet klopt? Wat zijn de risico’s? Is het allemaal
echt zo makkelijk? Zijn er voorbeelden uit het verleden waar we naar kunnen kijken voor antwoorden?

Meer hierover in Manipulating the World Economy, verkrijgbaar via Barnes & Noble en Amazon.

Verdere info over Martin Armstrong in een recent interview met Potkaars.

 

3 REACTIES

  1. Het lijkt me naïef te denken dat de verzamelde centrale bankiers niet begrijpen dat verruiming van de hoeveelheid geld en krediet tot inflatie leidt. Immers, tegelijkertijd passen ze de mandjes goederen aan om de inflatie te verbergen. Ik denk dat ze weinig andere mogelijkheden hebben en misschien menen ze monetaire schokken te kunnen gebruiken om de gewenste overgang naar een CBDC te bespoedigen.

  2. Manipuleren zo dat de rijke zwemmen in het geld en de wereldbevolking nog armer worden dan ze al zijn?
    Bijv. Negatieve rente.

  3. Zodra de boel kunstmatig gaat klappen, dan nationaliseert de staat toch eenvoudigweg alles, van particuliere bezit met schuld tot aan de ondernemingen met schuld die nog niet toebehoorden aan de staat. Alles weg, alles richting staat, met een reset, de herstart, en communistische staatsinrichting en heilstaat, met de dan nog levenden een chip in het lijf, artificial geestelijk beperkt en iedereen gelijke arm. Stuurbaar, kneedbaar, vormbaar en maakbaar, precies zoals de weg die ons in de huidige ellende bracht, maar dan dieper en zonder franjes met helder en duidelijke en controleerbare slaaf in een straf- en beloningspuntensysteem. Coronahoax gaf de laatste (?) bevoegdheid om de markten tot exploderen te brengen en de bredere markt in nog diepere schulden te stoppen, daarna kan de macht toeslaan als het hele circus vastloopt. Schijnbaar kon dit niet eerder in deze omvang, maar nu met iedereen een spuit en sociale kredietpas en diep in de schulden lijk het moment daar. Of komt na de aanstaande crisis nog een grotere ronde? Niets is nog onmogelijk, niets is meer ondenkbaar, de grenzen zijn weg en alle obstakels verdwenen, iedereen verlamt en de macht is ongelimiteerd om te doen wat ze wil. Mijn gedachte was eerder fout, ik meende namelijk dat 2008 de klapper zou zijn, maar schijnbaar waren de schulden nog niet diep genoeg en de techniek ontoereikend en het volk nog niet geestelijk mals genoeg om in de vaccinatie-rij te gaan staan en met groot applaus te worden opgeruimd en te roepen “weg met ons”.

    Je bezit niets meer en zult gelukkig zijn…..Als een kind zo blij met een snoepje, als een robot zo tevreden met olie op de scharnieren.

Comments are closed.