De EU zegt het zelf. Er zijn ongeveer een miljoen ongewenste bijwerkingen na de injectie van vaccins tegen COVID-19 geregistreerd per september 2021. Waarvan ongeveer 75 000 mensen ernstige neurologische bijwerkingen zouden hebben ondervonden na inenting met het vaccin van Pfizer. En dat de vaccins tegen COVID-19 volgens het Europees Geneesmiddelenbureau in de EU het leven hebben gekost aan ongeveer 5 000 mensen. Volg deze link en u komt op de website van het Europese Parlement en u kunt dit nalezen.

Na de afbeelding volgt de tekst van de ontwerpresolutie:

B9‑0475/2021

Ontwerpresolutie van het Europees Parlement over de oprichting van een Europees fonds voor schadeloosstelling van slachtoffers van de vaccins tegen COVID-19

Het Europees Parlement,

– gezien artikel 143 van zijn Reglement,

A. overwegende dat het Europees Geneesmiddelenbureau al ongeveer een miljoen gevallen van ongewenste bijwerkingen na de injectie van vaccins tegen COVID-19 heeft geregistreerd:

– 435 779 voor het vaccin van Pfizer BioNTech,

– 373 285 voor dat van AstraZeneca,

– 117 243 voor dat van Moderna,

– en 27 694 voor het Janssen-vaccin[1];

B. overwegende dat een aantal van deze bijwerkingen ernstig is; overwegende dat bijvoorbeeld ongeveer 75 000 mensen ernstige neurologische bijwerkingen zouden hebben ondervonden na inenting met het vaccin van Pfizer;

C. overwegende dat de vaccins tegen COVID-19 volgens het Europees Geneesmiddelenbureau in de EU het leven hebben gekost aan ongeveer 5 000 mensen:

– 4 198 daarvan zijn te wijten aan het Pfizer-vaccin[2],

– 1 053 aan dat van AstraZeneca,

– 392 aan dat van Moderna,

– en 138 aan dat van Janssen;

D. overwegende dat het de Europese Commissie is die over de aankoopcontracten heeft onderhandeld, en overwegende dat zij niet heeft geëist dat de farmaceutische laboratoria enige verantwoordelijkheid op zich nemen; overwegende dat de leden van het Europees Parlement de contracten tijdens de onderhandelingen niet hebben kunnen inzien;

1. vraagt de Commissie een Europees fonds voor schadeloosstelling van slachtoffers van de vaccins tegen COVID-19 op te richten;

2. verzoekt zijn Voorzitter deze resolutie te doen toekomen aan de Commissie en de lidstaten.

15 REACTIES

 1. L’Histoire se répète. Net als met de Mexicaanse griep wordt het volk bang gemaakt met hun eigen geld (staatsomroepen en andere door overheid gefinancieerde MSM) om vaccins op te dringen die uiteindelijk veel schade opleveren waar de belastingbetaler dan weer voor moet opdraaien.

  https://nos.nl/artikel/2251232-ministerie-trekt-miljoenen-uit-voor-schikkingen-na-vaccin-mexicaanse-griep

  Zelfs sommige van de hoofdrolspelers die eigenlijk opgesloten hadden moeten worden (oa wegens belangenverstrengeling) mogen thans ook weer aanschuiven bij de staatsomroep zoals dhr Osterhaus: https://www.youtube.com/watch?v=dV038djspAM&ab_channel=BLCKBX

  Wat men leert van het verleden is dat men niet leert van het verleden.

 2. En nóg wil men de put niet dempen, nog niet genoeg kalveren verdronken……

 3. Ik voel een ‘Wir haben es nicht gewußt’ aankomen.

  Waarom noemen we het eigenlijk nog een vaccin? Het is een mRNA-prik welke gevolgd moet worden door vele vervolgprikken. Deze behandeling noemt men gentherapie en is bedoeld om ons DNA aan te passen.

  • De meeste artsen verstaan iets anders onder gentherapie dan de mRNA techniek. RNA wordt door de celkern (waar het DNA zit) gebruikt om boodschappen te sturen (messenger RNA) naar andere cel onderdelen om bepaalde stofjes (proteinen) aan te maken. Het vaccin doet hetzelfde, het weet zich door de celwand te dringen (dat is best knap, deze techniek kan ook leiden tot het genezen van andere, meer gevaarlijke, ziekten) en daar RNA in te brengen waardoor bepaalde cel onderdelen (ribosomen) aangezet worden tot aanmaken van het spike proteine. Daar slaat het immuunsysteem op aan en de idee is dan dat als covid langskomt met zijn kroontje van spike eiwitten , het lichaam reeds antistoffen heeft daartegen. Punt is dat het DNA dat besloten ligt in de celkern niet wordt gewijzigd en daarmee is de term gentherapie (waarbij dat juist wel de bedoeling is) omstreden. Dat een topman van Bayer het ‘ cellular gene therapy’ noemt maakt draagt niet bij aan het wegnemen van de verwarring:
   https://twitter.com/ralfdkkr/status/1456518710345281536?t=AH33W5GwNJsNPMzZ5NuEYQ&s=08

   • Dank voor je uitleg Hijseenberg. Jouw informatie klinkt bekend, ben ik volgens mij eerder tegengekomen maar volgens mij ben ik ook informatie tegengekomen dat het wel gentherapie is. Ik moet het weer even uitzoeken want ik ben niet thuis in deze materie. Had mij er enige tijd geleden in verdiept. Ik kom er misschien nog op terug.

   • @Hijseenberg
    Het is tijdrovend om eerder gelezen informatie terug te zoeken maar in onderstaand filmpje deelt Dr. Mikolaj Raszek recente onderzoeksresultaten van een onderzoeksteam uit Zweden. Uit die informatie blijkt dat het spike-eiwit daadwerkelijk de celkern kan binnendringen.

    https://www.youtube.com/watch?v=4Unt03UBhbU

  • Dank voor het delen. Dit is redelijk schokkend als het waar is. Ook al is het maar een pratend hoofd op Youtube, hij komt op mij niet over als iemand die niet weet waar hij het over heeft. Maar zegt ook dat het nog bevestigd moet worden door andere wetenschappers en dan nog peer reviewed vermoedelijk. Heb al vele ‘deskundigen ‘ voorbij zien komen die door mijn BS filter kwamen maar achteraf toch debunked werden. Laten we hopen dat het hier ook het geval is.

   Als het spike eiwit de reparatie van beschadigd DNA beinvloedt dan nog is het technisch gesproken geen gen therapie (waar bij je stukjes DNA vervangt) maar denk niet dat zo’n technicality veel boeit als het kanker veroorzaakt.

   Hoe het ook zij, dit onderstreept wederom het belang van langdurig testen van nieuwe technieken voor je de bevolking (indirect) dwingt om voor proefkonijn te spelen. Begrijp nu wel weer wat beter waarom Big Pharma aansprakelijkheid heeft afgewenteld op de belastingbetaler.

   • Ja, misschien heb ik het beestje een verkeerde naam gegeven. Of misschien gaat in de toekomst blijken dat het de juiste naam is. Ik kijk nergens meer van op.

    Ik was hetzelfde verhaal eerder tegengekomen, zie onderstaande link. Iemand die duidelijk gewend is om moeilijke materie eenvoudig uit te leggen maar wel met een accent waar sommigen zich aan storen en het filmpje duurt 30 minuten.

    https://www.youtube.com/watch?v=-SYL-iU0E9Q

   • “dit onderstreept wederom het belang van langdurig testen van nieuwe technieken voor je de bevolking (indirect) dwingt om voor proefkonijn te spelen. ”

    (In)direct dwingen mag wel als het veilig is?

 4. En uiteraard worden dit soort statistisch onderbouwde feiten weereens weggemoffeld. In een vrij land met objectieve journalistiek zou dit soort informatie het 8 uur journaal halen, maar in plaats daarvan drammen we weer de zoveelste toename van het aantal nietszeggende besmettingen naar de voorgrond.

  Geen enkele terreinwinst valt hier te behalen, we blijven voortsukkelen naar steeds lagere dieptepunten, gaat de bom ooit nog vallen? Wie heeft er het vaccin voor het kweken van een collectieve ruggengraat?

  • Daarvoor zou men eerst moeten toegeven dat men fout zat. Maar dat is het moeilijkste voor mensen dat er is, al helemaal als de mensen die zij haten, het bij het rechte eind hadden. Dus dan maar liever oogkleppen ophouden en de afgrond in.

Comments are closed.