Nu de zoveelste corona wave weer dezelfde onzinnige reflexen veroorzaakt, meer vaccinaties en lockdowns die (kennelijk) eerder niet gewerkt hebben, wordt het voor steeds meer mensen duidelijk dat er ergens een wave fout in het systeem zit. 

Het Outbreak Management Team (oer Hollandsche naam), nomen est omen? Het virus moet gemanaged worden.  Als je kijkt wie er in het OMT zitten zie artsen, epidemiologen, virologen etc.  Ongetwijfeld kundige mensen, maar geen econoom die bijvoorbeeld naar de impact op de economie kijkt, terwijl MinEz nota bene bij het begin van de ‘pandemie’ had berekend dat het botte bijl beleid netto een half miljoen levensjaren zou kosten.  Of een psychiater die iets kan zeggen over gederfde levensvreugde en stijging van suïcide door maatregelen.  Alsof je Hitler, Pol Pot, Mao, Stalin en Bill Gates bij elkaar zet en de opdracht geeft om iets te doen aan de groei van de wereldbevolking.  Nee ik zeg niet dat leden van het OMT een stel massamoordenaars zijn (je moet uitkijken wat je zegt in het huidige NL, een andere weeffout), ik bedoel alleen met deze analogie dat je op je klompen aanvoelt dat met een dergelijk gremium de kans groot is dat de uitkomsten niet vredelievend gaan zijn.  Kijk maar wat er gaat gebeuren wanneer het OMT de taak krijgt om de griep te managen.  Met zo’n impliciete ‘doe iets’ bias denkt u dan dat de uitkomst zal zijn dat we niets hoeven doen? Volgens dr Capel zit er iemand in het OMT die gepubliceerd heeft dat je niet kan vaccineren tegen een snel muterend virus. Merkt u daar iets van? 

Het doet denken aan het IPCC dat tot taak had (is nu iets gewijzigd)  de menselijke invloed te onderzoeken op het opwarmen van het klimaat.  Dus kregen we, mede gedreven door het vele geld wat ervoor beschikbaar werd gemaakt (afgeperst van burgers, andere weeffout), vele studies die ‘ aantoonden’ dat de mens daar (deels) verantwoordelijk voor was. Studies om aan te tonen dat het niet zo was werden uiteraard niet gedaan. Zo kon onze trots in Brussels,  Timmerfrans, in dit interview beweren dat zijn stapel onderzoeksrapporten hoger was dan de stapel van de sceptici en dat hij dus gelijk had. Dit zei hij letterlijk.  Nooit gehoord van de ‘ Hundert gegen Eins-tein’.   Sowieso een weeffout dat zo’n intellectuele dwerg/kabouter het tot heerser van de EU kan schoppen en via de Green New Deal miljoenen Europeanen tot (energie) armoede kan dwingen. Dan ook nog eens een eredoctoraat gaat ontvangen van de TUDelft. Zeker een Staatsuniversiteit, nog een mega weeffout dat de Staat zich bemoeit met onderwijs.

De lijst is eindeloos. Verstrengeling van belangen. Overheid die aansprakelijkheid voor schade door vaccins uitsluit.  Vanwege patent systeem lucratiever om te vaccineren dan behandelen met generic drugs. Geld van belastingbetaler naar ‘ gain of function’  research.  Leraren doorbetaald voor niet lesgeven.  Ambtenaren die thuiswerk bonus krijgen.  Rechters die betaald worden (en opgeleid zijn) door de overheid. Kijk naar de uitspraken in de zaken die Stichting Viruswaarheid heeft aangespannen en je weet genoeg. Een overheid die aalmoezen kan uitdelen aan getroffen ondernemers omdat ze kan lenen met als onderpand de toekomstige vruchten van de arbeid van nog niet geboren belasting slaven.  Een gesocialiseerde gezondheidszorg waardoor groepen tegen elkaar opgezet kunnen worden om te vechten voor de schaarse IC capaciteit, hetgeen ook een symptoom is van de ultieme weeffout ‘centrale planning’.   De media die grotendeels betaald wordt door de Staat (of Big Pharma) , waardoor een hoofdredacteur van de Volgs-krant zegt ‘als de angst in samenleving groot is moeten de neuzen dezelfde kant op staan’.  Angst, de beste raadgever, mede door henzelf veroorzaakt. 

Er zijn er nog veel meer te noemen maar uiteindelijk vallen bijna alle weeffouten te herleiden tot massale schending van het non agressie beginsel. Mooi weergegeven in deze Molyneux video  (door Big tech verwijderd, nog een weeffout) die de huidige situatie van verkeerde incentives vergelijkt met het ptolemaeïsche systeem.  Of voor als u zich verveelt tijdens de Kerst het beste Nederlandstalige boek op dit gebied, ‘ Het Fundamenteel Rechtsbeginsel’  van professor Frank van Dun.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”  – Johan Cruyff

Hijseenberg, December 2021

18 REACTIES

 1. als omicronvirus door muizen komt, is het dan gerechtvaardigd te zeggen dat straks het balkenvirus van ezels komt en ……

 2. hoofdredacteur van de Volgs-krant zegt ‘als de angst in samenleving groot is moeten de neuzen dezelfde kant op staan’.

  Dat vond ik ook bizar om te lezen, inderdaad. De media heeft een controlerende taak, als het goed is. De media behoort niet het partijblaadje van het CDA, of de VVD te zijn….Een krant is niet een voorlichtingsfilmpje van het RIVM. We kunnen dus wel zeggen, dat de Volkskrant geen serieuze krant meer genoemd kan worden.

  Deze hoofdredacteur snapt dus journalistiek niet, of is omgekocht.

  Verder.

  Ja, ze zeggen het virus doet schade, dus alles moet op slot. Maar hoeveel schade doet een verneukte economie, op de lange termijn? Waarom werd/word de kosten baten analyse niet gemaakt? Waarom is dit niet eens een onderwerp? Wat doet dat op de lange termijn, dat bijgedrukte geld? Wie zegt dat de oplossing niet een groter probleem is, dan het aanvankelijke probleem? En waarom hoor je daar nooit iemand over. DAt vond ik in het begin van het corona verhaal al verontrustend.

  Er is een probleem, dit is de oplossing en er zitten geen haken en ogen aan deze oplossing, verder je bek houden, anders ben je ‘een tokkie’ en gaat de ME je op je hoofd slaan, met knuppels.

  • “De media heeft een controlerende taak, als het goed is.”

   Wie heeft jou dat wijs gemaakt? Diezelfde media zeker?
   De Media ZIJN de middelen om de mensen te terroriseren met waanideeën. Wie een eind wil maken aan de terorristen, moet om te beginnen de massamedia mijden als de pest.

   Een zéér mooi voorbeeld van de macht van de media vind u in dit prachtig gesprek. Hoe maakte we een eind aan de Shah? Gewoon, door hem via de massamedia te demoniseren als de duivel zelf.
   En Gadaffi? Idem dito.
   De massamedia zouden gestopt moeten worden willen we een eind maken aan de waanzin.
   Bron: https://www.jornluka.com/the-trueman-show/the-trueman-show-36-shohreh-feshtali/

   • De weg naar ‘1984’ geplaveid door de Media:

    In media worden bij verslaggeving áltijd keuzes gemaakt: welke onderwerpen men wil brengen en welke niet, welke feiten, standpunten men wil belichten en welke niet, hoe diep men doorvraagt of niet, het taalgebruik, het beeldgebruik enz. Omdat óók media net als ieder mens blootstaan aan belangenstrijd en denkbeelden, is verslaggeving daarom altijd gekleurd. Om te kunnen spreken van onafhankelijk, objectief nieuws moeten er dáárom áltijd véél ‘aanbieders’ zijn die nieuws en hun mening daarover onder het publiek brengen. Alléén dán kan de diversiteit van niet-objectief nieuws de ‘objectiviteit’ zo dicht mogelijk benaderen.

    En hoe is eind 2021 met de diversiteit van onze media?

    NPO: Nederlandse publieke omroep: drie zendermanagers, pér zenderkanaal een.
    De diversiteit van Tv-omroepen die allemaal hun eigen kleur hebben bestaat alleen nog op papier, in de praktijk niet meer. De macht van de handvol netmanagers van de NPO is de afgelopen jaren zó toegenomen dat onafhankelijke omroepen geen échte zelfstandige keuzes kunnen maken over hun programma’s of zélfs over de keuze van presentatoren (als deze niet in het ‘profiel’ passen).

    Veel mensen denken dat de commerciële media dan tenminste nog ‘onafhankelijk’ zijn en hun eigen mening kunnen geven zonder overheidsbemoeienis. Nog maar een aantal decennia geleden wás dat ook zo, in 1980 waren er nog 40 uitgevers in Nederland.
    De kranten die Nederland nog heeft, worden nu uitgegeven door 2 Vlaamse uitgevers: Mediahuis-Groep en DPG-Media (met sinds september 2021 de ‘zegen’ van de overheid: ACM die zóu toezien op het functioneren van markten); álle commerciële Tv-zenders zijn eind 2021 van nog maar één bedrijf (Duitse Bertelsmann) ook met bovenstaande ‘zegen’ . Deze mediaconcerns, die hun publiek de maat nemen wat betreft hun ‘correcte’ en ‘juiste’ mening en al snel met de labeling: ‘extreemrechts’, ‘neo-nazistisch’ of ‘racistisch’ komen zijn in handen van een aantal families die zélf een racistische, koloniale en extreem-rechtse achtergrond hebben. Bertelsmann (RTL-group) met een ‘gezagsgetrouw’ naziverleden is dankzij de Nazi’s uitgegroeid tot nu het grootste mediabedrijf van de EU, DPG-media heeft een slavernij-verleden in Belgisch Congo en het verleden van een prominente Mediahuis-Groep familie bestaat uit ‘extreemrechtse’-sympathieën en een verleden bij de Vlaamse SS. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet…

    ( DPG-media: De Volkskrant, Het Parool, Trouw, AD, NU.nl, Intermediair, BN de Stem, Brabants Dagblad, de Gelderlander, de Stentor, Eindhovens Dagblad, PZC, Tubantia, ADR Nieuwsmedia, De Ondernemer, Synpact, Tweakers.nl, Hardware.info, MyChannels, IndeBuurt en nog eens 250 ‘regio-kranten’)

    ( Mediahuis-groep: Telegraaf, Privé, Metro, Vrouw, NRC Media, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, De Gooi- en Eemlander, de Limburger, Limburgs Dagblad, Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, Asser Courant, Balkster Courant, Bolswards Nieuwsblad, Coevorder Courant, de Feanster, de Krant van Midden-Drenthe, de Noordoostpolder, de Staphorster, Drachtster Courant, Eemsbode, Emmer Courant, Flevopost Dronten, Flevopost Lelystad, Franeker Courant, Groninger Gezinsbode, Heerenveense Courant, Hoogeveensche Courant, HS-krant, Jouster Courant, Kanaalstreek, Meppeler Courant, Nieuwe Dockumer Courant, Nieuwe Ooststellingwerver, Nieuwsblad Noordoost-Friesland, Noorderkrant, Roder Journaal, Sneeker Nieuwsblad, Steenwijker Courant, Stellingwerf, Veendammer, Westerkwartier, Westervelder Wolder Courant.)

   • Antisoof

    Dit was een beetje de bedoeling, van de vrijheid van meningsuiting en de vrije pers. Het idee dat iedereen kritisch zal zijn en autonoom etc.

    Maar in de praktijk pakt dit dus anders uit.

    De pers laat zich inkapselen door zittende/regerende politici. Vervolgens staat alternatieve media op, maar die word dan niet serieus genomen en zal verguisd worden.

 3. Stel een samenleving voor waar iedereen zegt wat deze denkt. Ik heb het vermoeden dat dit niet leuk gaat worden.
  Dit type samenleving hebben wij niet, maar in de praktijk zie je dit soms opduiken. Iedereen kent wel iemand die zegt dat hij/zij moeten kunnen zeggen wat deze denkt. Totdat, iemand anders dit ook naar hun gaat doen. En wat blijkt, nee, dat wordt niet gewaardeerd, niet geaccepteerd, en vaak niet getolereerd. Het is dus vaak eenrichtingsverkeer.
  Wat mensen denken, zeggen of doen, zijn 3 verschillende zaken.
  Mensen zo gaan benaderen, zul je je zelf gaan beperken. Een ondernemer doet dit ook niet. Maar, in zijn advies of communicatie loopt je altijd risico dat je iemand kunt beledigen of slecht behandelen. Niet uit opzet, maar puur als gevolg dat je met iemand praat.
  Kleine kinderen zeggen namelijk ook wat zij denken, maar na verloop van tijd gaan zij de spelregels van communicatie begrijpen. En uiteindelijk gaan zij zich als volwassen mensen gedragen.
  Wat progressief wilt is de spelregels van de communicatie bepalen en de woorden definiëren, en daarmee ook het denken van mensen beïnvloeden. Links en rechts doen beide hetzelfde, trap er niet in, en gedrag je als een volwassen mens. Je emoties achterna rennen, is hedonisme, dat gaat echt niet werken.

 4. Ik zag gisteren op Jensen.nl dat de EU heeft besloten dat nucleaire energie en gas ’tijdelijk’ zijn toegestaan gedurende de transitie naar duurzame energie. Zelfs klimaattsaar Frans Timmermans heeft deze woorden uitgesproken, wat niet zo vreemd is omdat Frans, flexibel als hij is, alles voorleest wat ze hem onder zijn neus duwen. Dat zou kunnen betekenen dat de hele klimaathysterie nu van tafel is. Niet in de laatste plaats omdat de mensen op het globalistische niveau, daar waar de beslissingen genomen worden, eensgezind in nucleaire energie investeren. Dat zouden wij waarschijnlijk ook moeten doen. Je vraagt je wel af waarom dat niet in een keer had gekund. Ofschoon het feit dat de verzamelde groenzoeters wereldwijd nu voltallig aan de valium hangen wel enige compensatie biedt.

  • Men is bang voor kernrampen, schijnt, daarom willen ze niet nucleaire gaan.

   • Wie is ‘men’?
    Het nieuws is juist dat ‘men’ nu vol nucleair gaat.

   • Hoe? Bijna alle kerncentrales in Duitsland zijn of worden gesloten.

   • Men is : veel mensen

    Ik weet niet of nucleaire een goede optie is.

    Ik ga daarover geen oordeel vellen, etc.

    In Japan ging het mis, in Rusland ging het mis. Maar het ging ook vaak goed

   • In Japan ging het dus niet mis. Er zijn een heleboel mensen gestorven agv de tsunami maar niemand van de kernreactor

   • Nucleaire energie is wel groener, toch, dan kolen centrales etc?

  • @een ander
   Ik vermoed dat ze met hetzelfde gemak weer doodleuk opengaan.

 5. Klopt wat in het artikel staat, alleen alles als ‘weeffout’ benoemen is wel erg braaf en eufemistisch.
  Er is momenteel schijnbaar een grote massa-manipulatie bezig door de media. Alleen het brave, grijze ‘midden’ komt hier aan het woord, wat het grijze politieke ‘midden’ heel goed uitkomt. Je ziet sinds de bulk van de media de facto onder ‘centrale regie’ is gekomen ( afgelopen 10 jaar ongeveer) alles wat niet ‘midden’ is zwart wordt gemaakt: of ‘extreem-rechts’ of ‘extreem-links’ heet dat daar dan. Ook zie je sinds die tijd ( in Duitsland en Nederland b.v.) dat die zogenaamde ‘extreem…’ partijen steeds slechtere resultaten bij verkiezingen halen. Wat wie stemt er nu op een ‘extreem’-partij? Om dat alleen maar een weeffout te noemen…

  Wwat betreft onze ‘objectieve, veelzijdige en onafhankelijke media’…. :

  Journalisten zijn allemaal in dienst van een krant, tijdschrift of Tv-zender, waar er zo op het eerste oog genoeg van zijn, dus ook veel verschillende meningen en visies zou je denken… toch? Niet dus.
  Tegenwoordig zijn bijna alle media in het land van nog maar twéé papieren uitgevers en twéé ‘Tv-uitzenders’.
  De ‘zelfstandige pers’ bestaat in feite niet meer. Vrijwel álle nationale én regionale kranten, streek-kranten en steeds meer weekbladen zijn allemaal eigendom van 2 media-multinationals: Mediahuis-Groep en DPG-Group. Het nieuws op Tv is van NPO en RTL-group. De publieke ‘Tv-omroepen’ zijn er alleen nog in naam, de NPO-zendermanagers bepálen. De diversiteit van onafhankelijke media, die enkele decennia geleden nog bestond uit dus 40 uitgevers en ruim 10 ónáfhankelijke Tv-omroepen en nog de nodige regionale is wég, verdwenen, overgenomen door media-Molochs. De media zijn van onafhankelijke, pluriforme bedrijven afgegleden tot een uniforme midden-eenheidsworst met hooguit verschillen in hóe het gebracht wordt, inhoudelijk is het inwisselbaar, terwijl er geen censuur is. Nog geen handvol grote mediabedrijven hebben het monopolie op ál het Nederlandse nieuws. Is dan alleen wat zíj aan nieuws brengen ‘de waarheid’ en wie dat tegenspreekt onwaarheid? Ooit van het spreekwoord: ‘wie betaalt, bepaalt’ gehoord?

  • Ahab,

   Inderdaad zijn de massamedia het geestelijk vergif die op een onvoorstelbaar grove wijze het volk manipuleert om de meest idiote dingen te geloven, zoals wat men nu o.a. ziet gebeuren met de griep en het klimaat.
   Het zou eigenlijk verboden moeten zijn om mensen op wel zo een schofterige wijze tegen elkaar uit te spelen, ze wijs te maken dat ze mee moeten doen met een medisch experiment bijvoorbeeld.
   Het is ongehoord brutaal en sadistisch.

 6. De “framing’ door objectieve mediaconcerns

  ‘Framing’ is een bepaalde techniek waarmee woorden, foto’s en nieuwsbeelden zó gekozen worden dat daarbij alléén maar een bepaald (gewenst) aspect eruit wordt gelicht, in een ‘frame’ of lijst wordt gezet. Men probeert via woorden en beelden de manier waarop het publiek naar de werkelijkheid kijkt zo te beïnvloeden en sturen. Het ‘frame’ wordt zo een bril waardoor we bepaalde informatie wel zien en andere juist niet. Dit helpt om een bepaalde versie van ‘het nieuws’ te propageren. Framing zorgt ervoor dat het publiek de wereld alleen nog maar vanuit een bepaald perspectief ziet. Dit ziet men in de ‘objectieve’ media b.v. met het woord ‘conservatief’, eerst was het nog ‘conservatief’, toen ‘rechts’ en de laatste tijd is dat opgeschoven naar ‘extreemrechts’… Orwell noemde dat in ‘1984’: ‘Nieuwspraak’, feiten en gebeurtenissen worden zo geframed en gebracht dat iedereen denkt dat alleen maar dát ‘de werkelijkheid’ is. Er was in ‘1984’ een heel ‘Ministerie van Waarheid’ dat ervoor zorgde dat ook álles op dezelfde manier ‘geframed’ werd. Orwell had in 1948; toen hij zijn boek schreef; nooit kunnen denken dat media dit ooit uít zíchzélf zouden gaan doen, maar dat is nú ook gemakkelijk, als alle media nog maar in een paar (machtige en rijke) handen zijn… en beslist niet in handen van de doorsnee burger.

  Veelvoorkomende framing in onze media:

  Cameratechniek: knippen en plakken in een opname om iets positiever of negatiever te laten lijken.
  Herhaling: slogans, zinnen en beelden steeds herhalen, waardoor mensen ze voor waar gaan aannemen.
  Negatief labelen: extreemrechts, antiglobalist, fascistisch, relschoppers, complotdenkers, ondemocratisch
  Bangmakerij: (kleine/grote) rampen en doemscenario’s afschilderen en ‘voorspellen’
  Misleiding: zaken zo verbuigen/ verdraaien dat men een onjuiste indruk ervan geeft
  Trucs: op een slimme, behendige manier iets voorstellen, b.v. ‘goochelen’ met ‘harde’ statistieken en cijfers
  Eufemismen: iets positiever noemen dan het is: b.v. ‘efficiency’ in plaats van: wegbezuinigen
  Groepsdruk: ‘iedereen doet….’, ‘de meesten vinden…’; iets moeten doen omdat men anders ‘asociaal’ is
  Autoriteit-gebruik: een bepáálde ‘deskundige’ opvoeren om respect af te dwingen voor de eigen mening
  Gewone ‘man’: zich voordoen als iemand van ‘het volk’ zo praten of af en toe zo gekleed zich te laten filmen

Comments are closed.