De eerste gastlezing van de Jonge Libertariërs met Toine Manders aan de TU in Eindhoven:

Het is kerstochtend. Vandaar deze video. Nu wil ik Toine niet direct met het kindeke Jezus vergelijken. Maar toch…. Hij brengt licht in de duisternis. Hij is recht door zee. Zijn levensideaal, vrijheid verspreiden, heeft hem meerdere keren in problemen gebracht. Hij hielp als jurist talloze dienstplichtigen. Daarna heeft hij het ondernemers mogelijk gemaakt om op goedkopere basis vennootschappen op te richten. Via het Inspire arrest. Zijn poging om vermogende burgers en het MKB de belastingfaciliteiten van multinationals te verschaffen heeft geleid tot vervolging en een persoonlijk faillissement. Alhoewel het hier eigenlijk om precies hetzelfde ging als bij Inspire. Een Nederlandse overheid die in dit geval buitenlandse concurrentie op de trustmarkt wenste buiten te sluiten. De Nederlandse overheid komt vaak als heel pro EU over maar daar zitten in de praktijk toch enige grenzen aan.

Ontmoet tijdens deze kerst Toine Manders. Helaas is de geluidskwaliteit niet zo best. Via de powerpoint slides is het toch wel te volgen.

De volgende video heeft zowel prima geluidskwaliteit als hoge amusementswaarde:

De gezichtsuitdrukkingen en gelaatskleur van zijn gesprekspartner Leo Stevens behoren tot de pareltjes die er op youtube te vinden zijn.

Een ander hoogtepunt is de hoorzitting Panama Papers met Renske Leijten

De hele Panama Papers sessie van Toine kunt u hier bekijken.

Eenieder een prettige kerst toegewenst

10 REACTIES

 1. De volledige versie van het ‘verhoor’ door leden van de Tweede Kamer is echt het bekijken waard. Het laat zien hou ondeskundig parlementariërs zijn.

  • Bizar: de overheid maakt allerlei regels waar je je aan moet houden, op straffe van in elkaar geslagen worden, eigendommen ontnomen en in de gevangenis gegooid. Dan pluis je die regels helemaal na, houdt je er netjes aan, en dan komt de overheid alsnog langs met strafmaatregelen en geweld.

   • @Nico. Eens, ik ben niet van de lange video’s maar de volledige versie is zeker het kijken waard. Het was heel bizar. Tijdens de hoorzitting MOEST er antwoord gegeven worden op eventuele vragen waarover hij tijdens zijn strafproces beter kon zwijgen. Met andere woorden, door deze hoorzitting werd zijn zwijgrecht in het strafproces ontnomen.

 2. De lezing in Eindhoven kon ik helaas nit volgen wegens mangelende geluidskwaliteit. Maar de 2 oudere clipjes, doen altijd weer deugd om nog eens opnieuw te bekijken.

  Het debat met de Stevens is vooral erg vermakelijk maar m.i. al bij al niet zo bijzonder. Maar het laatste clipje is, mede door de omstandigheden waaronder het plaatsvond, gewoon ICONISCH.
  Wat mij betreft is Toine dan ook een libertarische levende legende in de lage landen.

  Inderdaad nog net geen kindeke Jezus, maar toch verwacht ik op een of andere manier nog veel van hem de komende jaren. Moge hij bijdragen aan een soort wedergeboorte van de vrijheidsgedachte in de lage landen. Plakkaat van Verlatinghe 2.0 zeg maar, deze keer mogelijk (dankzij technologie) op individueel niveau.

 3. De naïviteit van de doorsnee burger is verbijsterend.

  Omdat we in een democratische rechtsstaat een dik boek hebben waarin we alle democratisch vastgestelde regeltjes opschrijven, denkt men blijkbaar dat dit een solide basis voor onze samenleving vormt. Zonder respect voor de Wet zou het een complete chaos worden die ons allemaal in diepe ellende zal storten.

  Advocaten die nog een toevoeging bij een paragraaf van een wetsartikel weten te vinden om een uitzichtloze zaak te keren en je geloof in de rechtvaardigheid (= logica van de regels en van de geest der wet) van dit alles te herstellen, worden door echte democraten bejubeld.

  In werkelijkheid is die bejubelde rechtsstaat volledig drijfzand. Niet alleen is dat dikke boek een juridische grabbelton, respect voor grondrechten, zoals het recht op zelfbeschikking en op de vruchten van je arbeid is er al helemaal niet.

  Zie ook Toine Manders, die hier typische misverstanden opheldert mbt de rechtvaardigheid van onze samenleving:
  https://youtu.be/-H0hhS6lM2M
  ___________

  “If someone steals your car, we all recognize this as theft. We still do if a group of 10 people steal your car. But if a group of 100 people first take a democratic vote to steal your car and then take it, is it still theft? And surely it can’t be theft if a group of 100 people democratically vote to take your car, sell it and use the money to buy a homeless person a shelter, can it?” 🤔

 4. Het word een Toineig kerstje !

  Toinecore

  Toine live, at Wacken open air !

  Ik doneer altijd vrijwillig, aan de belastingdienst. Ik had laatst een golden retriever aan ze gedoneerd. Een golden retriever genaamd Kelly!

 5. Off Topic, voor de liefhebbers:

  Combat Gear – SPG-9, spelen met anti-tankraketten

  Onze vriend Poeshki is weer lekker bezig. Hij gaat proberen of hij twee anti-tankraketten tegelijk af kan vuren. De anti-tankraketten die met de SPG-9 worden afgevuurd kunnen 300 mm staal doorboren, de nieuwere versies 550 mm. Hij wil waarschijnlijk twee raketten tegelijk afvuren omdat het doelwit dat hij op het oog heeft een afweersysteem tegen aanvallen met anti-tankraketten heeft. Twee raketten tegelijk is lastig voor zo’n systeem.

  https://zaplog.pro/post/29548/combat-gear—spg-9-spelen-met-anti-tankraketten

  Met filmpje uiteraard. Poeshki is altijd positief en blij. Lekker bezig.

Comments are closed.