De zich daartoe blijkbaar door de belastingbetaler gelegitimeerd voelende overheid is van plan tegen betaling van 150 miljoen een schilderij aan te schaffen, dat duur is, omdat de naam Rembrandt er op staat of op had kunnen staan. (Zonder de naam Rembrandt zou het schilderij vermoedelijk minder dan €10.000,00 opbrengen. Ik vind het een lelijk schilderij en zou het voor geen geld aan de wand willen hebben, maar dat is uiteraard een kwestie van persoonlijke smaak.)

Laten wij, alvorens op de merites van deze aanschaffing in te gaan, eens kijken naar het voordeel dat dit schilderij den volke kan brengen.

Eerst de kosten. De rente à raison van een lage drie procent per jaar bedraagt jaarlijks 4,5 miljoen euro, waar nog bij geteld moet worden zoveel meter zaaloppervlakte à xxx , een bedrag aan afschrijving, bewaking, verzekeringspremie en overheadkosten museum.

Laten wij het totaalbedrag heel bescheiden stellen op 6 miljoen per jaar.

Het Rijksmuseum is gedurende circa 2900 uur per jaar open. Laten wij onderstellen, dat per uur 200 bezoekers, gelokt met de naam Rembrandt, naar het schilderij komen kijken. Dat komt uit op 580.000 aanschouwers in een jaar, ruim €10,00 per persoon.

Heeft dit gedoe enige zin? Deze vraag is legitiem, want de bedragen zijn enorm.

Laten wij nu een proef nemen. Verkoop kaartjes voor het museum, waar alles bij inbegrepen is, behalve dit schilderij. Hang het schilderij op achter een gordijn en zet er een pot naast om geld in te werpen. Rijk een pamflet uit, waarin staat dat de aanwezigheid van dit schilderij alleen voortgezet zal worden, als het zichzelf kan bedruipen en de bezoekers gemiddeld per week minimaal een bedrag van €120.000,00 in de pot werpen. Zit er na een jaar geen zes miljoen in de pot, dan wordt het schilderij weer verkocht, hopelijk zonder veel verlies. Want behalve financieel debiele museumdirecteuren zijn er niet veel mensen die op hun eigen of andermans kosten aan dit soort economie meedoen.

Uiteraard lacht de kunstbranche in haar vuistje. Maar waarom is er geen kunstredacteur en geen kamerlid, dat dit soort idiotieën aan de realiteit toetst en voor het voetlicht brengt? Druipt er zoveel geld van het schilderij af, dat alle deelnemers aan het proces gemesmeriseerd en/of gecorrumpeerd raken?

Hugo van Reijen

18 REACTIES

 1. De volgende vraag houdt mij bezig : “Wat heeft Beatrix de afgelopen maanden gedaan voor de agenda van de NWO zodat zij het schilderij mag kopen van deze khazaarse maffialeden?”

 2. Van het weekend sprak ik mensen die liever hadden gezien dat dit bedrag was gebruikt voor inkomenssteun voor artiesten die door het beleid van Rutte c.s. niet mogen optreden. Die krijgen nu niets ter compensatie.

  En inderdaad van Dolf vraagt. Je zou denken dat deze maffiafamilie het geld van het schilderij niet nodig heeft. Dus wat kreeg men er echt voor?

 3. degene die echt in een deuk ligt van het lachen is de familie Rothschild waar het schilderij van gekocht is. Grote kans dat het schilderij van joden is gestolen tijdens de tweede wereldoorlog.
  Bovendien is dit de famlie die geld drukt, dus helemaal geen 150 miljoen euro nodig heeft.
  Hoe komt het dat onze regering dit schilderij belangrijker vindt dan de zorg, toeslagenaffaire en woningnood?
  En uberhaupt zo naar hun pijpen danst?
  Link toevallig met satanistisch kindermisbruik waar onze regering weigert objectief onderzoek naar te doen?
  Link toevallig met 5g dat rechtevenredig uitgerold werd met corona waar een patent op zit dus per definitie niet natuurlijk is?
  Link met de militaire wereldspelen in Wuhan op 18 oktober 2019?
  Link met Event 201 op 18 oktober 2019?
  Link met de coronacijfers die op 10 maart 2020 de griepcijfers rechtevenredig vervingen?
  Link met de offciele bekendmaking door onze overheid dat deze coronavaccinazi niets anders is dan gentherapie en ze dat zelf hebben gepubliceerd op 30 maart 2020?
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-18941.html
  En hoe verhoudt corona zich tot 5 g?
  Het is in mijn ogen wel duidelijk dat er niets van klopt en dat geld meer kapot maakt dan je lief is.
  Let love rule.

   • Klinkt als een spannend stripverhaal met Kuifje of de Batman maar meer niet, een beetje zoals al die Q verhalen die compleet onzin waren.

   • @Een ander
    Dat zegt men ook over de vele vaccinatiedoden; complete onzin! Daarna weer lekker verder slapen.

   • De vaccinatiedoden worden gestaafd door talloze onafhankelijke getuigen en onderzoeken. Dit artikel spreekt van “bronnen” en de “CIA zegt”
    Dat is hetzelfde als met al die mooie Q verhalen waarvan er nog nooit 1 waar gebleken is.

   • @Een ander
    Als je weet wat er gaande is dan zul je begrijpen dat bronnen niet met naam vermeld willen worden. Er is namelijk een strijd gaande. Maar als je toch een naam van een CIA agent wilt: Robert David Steele heeft diepgaand onderzoek gedaan naar ons koningshuis en de mensen met wie zij in contact staan. Volgens mij heeft hij er zelfs een boek over geschreven. Heel Nederland negeert die informatie. Het is moeilijk te aanvaarden. Als zijn bevindingen, die echt wel nieuwswaarde hebben, op de televisie in het acht uur journaal zouden worden verkondigd dan zou half Nederland verontwaardigd de televisie uitzetten want zo is ons koningshuis niet.

    In Q heb ik mij nooit verdiept.

   • Dat is de kwestie niet. Ik weet wel wat er gaande is en daarom weet ik ook dat er geen oorlog gaande is in het Zwarte Woud of dat leger of wat voor instanties zich tegen die satanisten keren en zij naar de zuidpool moeten vluchten (het had net zo goed Mars kunnen zijn)
    Die lui zijn al heel lang aan de macht en hebben over de hele wereld hun aanhangers in de politiek, politie, leger, media, etc kunnen zetten. Er zitten daar wel mensen tussen die het er niet (meer) mee eens zijn maar hun getallen zijn zo klein dat ze niets kunnen doen. Ga maar eens de getuigenissen lezen van de politieagenten op de BPOC, en dat is dan nog laag op de pyramide. Elders, en zeker hoger op de pyramide zijn die percentages nog kleiner. Net zoals het Parool of nu.nl niet opeens wordt overgenomen door medewerkers die de waarheid gaan verkondigen, of het politiekorps van Zoetermeer Leiden gaat bevrijden, o.i.d, gaan die alfabet organisaties dat ook niet doen. Lees maar eens die Q verhalen het zou me niet eens verbazen als het gewoon gerecycled is met andere namen.
    Een redding van bovenaf komt van de Heer en niet van de mensen die boven zich boven ons gesteld hebben, staat ook in de bijbel.

   • @Een ander
    Ik zie overal en op elk niveau dat mensen een strijd leveren vanwege de coronamaatregelen. Artsen, advocaten, politici, bloggers, politie etc. Er is geen sprake meer van dè politie of dè overheid. Er is overal verdeeldheid vanwege corona. Waarom zou het leger dan geen strijd voeren?

    Overigens had niet alleen Kuifje belangstelling voor Antarctica. Hitler ook. Schwabenland? Klaus Schwab? Dat is niet zijn echte achternaam.

   • Ligt aan je definitie van ‘verdeeldheid’…
    De mensen zijn verdeeld. De politie is ±80/20, weten we dankzij tientallen getuigenissen op de BPOC. Maar hoe hoger in rang, hoe minder verdeeldheid. Kijk maar naar de 2e kamer, Baudet en nog een paar anderen op de 150. Het leger is beroeps, en zal niet veel beter zijn dan 80/20. Dus je hebt wel militairen die er tegen zijn maar door hun kleine aantallen kunnen ze niets uitrichten.
    Kijk maar eens hoe het afliep toen de seculieren/Attaturken in het Turkse leger een jaar of 6,7 geleden de zaak probeerden over te nemen.
    Bovendien denk ik, dat zelfs als het waar zou zijn dat die biljonairs naar de zuidpool vluchten, het niets zo uitmaken. De overheden staan nog steeds achter hun beleid dat ze gewoon blijven uitvoeren. Pas als al die politici naar de zuidpool vluchten ga je verandering zien.

 4. SCHANDALIG hoe men hier probeert de Nederlandse economie verder stuk te maken. Waar is Rutte nu met zijn praatjes die hij tien jaar heeft volgehouden: Nederland moet de staatsschuld terugdringen. Daardoor hebben we de gezondheidszorg verder uitgekleed, vooral op het gebied van jongeren maar ook de ziekenhuizen waar Rutte tussen 2010 en 2020 het aantal IC-bedden heeft teruggebracht van 2850 naar 1350. Er zijn 1350 IC-bedden beschikbaar in Nederland, op een bevolking van17.6 miljoen. Dit aantal is sinds de nep-pandemie niet toegenomen, maar gelukkig kunnen we nu wel naar een schilderij kijken als we dubbel gevaccineerd zijn en een QR-code tonen. Ondertussen laat de Nederlandse regering ons met liefde sterven door ons te verbieden om Ivermectine te gebruiken (het RIVM kocht de hele voorraad op in maart 2020, terwijl dit medicijn ooit de Nobelprijs voor de geneeskunde in de wacht sleepte!!). Het stinkt, de aankoop van het schilderij stinkt en het beleid faalt.

 5. 150 Miljoen, is tegenwoordig peanuts maar dat bedrag had beter in het miljarden kostende omvolkingsprogramma gestopt kunnen worden, daar is het geld bitter hard nodig en nu moeten de kleuterschool Nederlanders kijken naar een stuk graffiti van 175 mio ipv kijken naar hoeven-niet-afgespoten-de-hele-wereld-opvangen mensen. Gelukkig kan er nog wat bespaard worden door gekraakte panden leeg te vegen en de daar in vrede wonende Vernederlanders worden omgevolkt.

  Uit-Onderwerp, las ook dat Beatrix het killervirus onder de leden had en deze verkoudheid tenauwernood heeft overleeft, bizar gewoon.

  Verder te lezen dat moorddadige en criminele politici akelig niet politiek correct worden uitgescholden op internet, iemand dreigde politici en zelfs de tweebenige politiehonden Johnson & Johnson baby talkpoeder in het gezicht te gooien en zelfs Haagse coke coke ermee te versnijden.

  https://ibb.co/LzBj8wy

 6. Het Rijksmuseum ontvangt onder normale omstandigheden 2,7 miljoen bezoekers, waarvan 475K onder de 18 (gratis). Van de miljoen Nederlandse bezoekers zal de helft een museumjaarkaart hebben, waarbij “slechts” 30% wordt uitgekeerd (6 euro pp). Dat levert dus in het meest ongunstige geval ((2,7 mln – 975 K)*20+(500K *6)) € 38.500.000 per jaar op. Ook zijn er inkomsten uit de winkel (prullaria). Uiteindelijk gaat er jaarlijks “slechts” zo’n 7 miljoen aan subsidie naar het Rijks.

  Kan zo’n schilderij financieel uit? Ik denk het wel. Als de geldpers aan blijft staan, is dat schilderij over een paar jaar een half miljard waard. Stel dat het Rijks besluit dat schilderij dan te verkopen aan een sjeik, dan hoor je niemand over de 350 miljoen winst. Maar wel dat er een stukje “Nederlandse historie” definitief in particuliere handen is. Dat schilderij gaat dus nooit verkocht worden.

  • Hoe kunnen “we” rijker worden door de geldpers? Zorgt alleen voor inflatie. Of mis ik de cynische ondertoon?

Comments are closed.