10 REACTIES

 1. Ja, het is niet per se heel gezond, altijd. Maar het is nou ook weer geen rattengif hehehehe

  Maar ik vind het wel wonderlijk, dat ze iets hebben weten te maken, dat redelijk op vlees lijkt.

  Ik koop daarom wel regelmatig de vegan vleesvervang dingen. Wat mij betreft zijn het gelaagde producten. Kijk maar eens naar het merk “kip’. Dat maakt smeerworst, maar ook vegan smeerworst. Die vegan smeerworst is goed geslaagd. Althans, wat mij betreft.

 2. Zal ik het eens proberen zelf te maken? De ingrediënten kan ik vast wel bij de drogist bestellen. En dan het recept uitproberen. Ik hou wel van experimenteren. Ik kan dan van het onderhouden van een rund afzien. En water heb ik ook al. En dan de aangesmaakte massa nog door een gehaktmolen en weer samenpakken om het een beetje structuur te geven. Alleen geeft me het “natural flavour” nog te denken. Uitgeperste koe of runderbouillonblokje?

  • Hoi Edwin

   Het is volgens mij ontzettend moeilijk om het te maken. Ik denk dat het daarom ook vrij duur is. Zo’n beyond burger ding, kost 5 euro ofzo.

  • Waarom iets maken, dat op vlees lijkt?

   Waarom niet?

   Het gaat toch allemaal over vraag en aanbod. Jullie zijn toch de libertariers, jullie snappen dat toch.

   • Al die troep wordt onder de naam vleesvervanger verkocht, dat is het niet.
    Noem het dan ook niet zo.

   • Het vervangt toch het vlees. Dan is het toch een vlees vervanger.

    Als iemand in plaats van een echte burger, een vegan burger neemt, dan vervangt die vegan burger toch de echte burger en is het toch een vlees vervangend product….

    ……

    Hoe moet je het dan noemen? En gaat de eigenaar van het bedrijf niet zelf, over de naam van zijn product? Vrije markt, etc?

 3. Punt is, dat je om gezond te blijven bepaalde voedingsstoffen nodig hebt. Dat kan in natuurlijke vorm (vlees, vis, groenten, fruit), in geheel synthetische vorm (astronautenvoedsel en vitaminepreparaten)), of een hybride vorm (vleesvervangers,) .

  De praktijk wijst uit, dat je het gezondste blijft met natuurlijk voedsel, dat zo min mogelijk is bewerkt. In plaats van een dure en veel te zoute en van slechte transvetten voorziene vegaburger te kopen, kan je beter de planten eten waaruit zo’n vegaburger is gemaakt.

  Voor een gezonde maaltijd die ook echt smakelijk is, zou ik er dan nog een stukje (biologisch) vlees bij nemen. 😋

 4. Als je graag soja wilt eten, noem het dan ook zo. Heeft niks met een vrije mark te maken.

Comments are closed.