Vrijspreker: U hoorde laatst Michael Malice wat zeggen, waar U wat langer bij stil wilt staan. Wat was dat?

Opperdienaar: Hij zei: Het idee bestaat, vooral bij progressieven, dat vroeger iedereen dom was en tegenwoordig iedereen slim.

Dat vond ik wel een mooie uitspraak. Je merk dit als je de huidige QR maatschappij vergelijkt met de jaren dertig, dan krijg je die voorgeprogrammeerde verontwaardiging over je heen, omdat die jaren dertig, dat ging natuurlijk anders. Als ik moet gokken wat deze personen denken dat er in de jaren dertig gebeurde, dat was het waarschijnlijk gewoon een besnorde satan die zei:”We gaan iets slechts doen, wie doet er mee?” en Joost mag weten waarom iedereen daar in meeging.

 

De reactie op onderstaande mem was ook mooi. Hij vond de vergelijking mank gaan want:

“Als er in die tijd fact checkers waren geweest, zouden ze dan niet juist alle nazi propaganda hebben verwijderd?”

 

Deze persoon had duidelijk niet door dat bovenstaande mensen ‘desinformatie aan het bestrijden waren’, net zoals de huidige fact checkers op de sociale media. Maar kennelijk komt het niet in zijn hoofd op omdat mensen toen gewoon dom waren, die trapten overal in. Die kregen gewoon te horen ‘We gaan iets slechts doen, wie doet er mee?’  Ze kunnen zich niet voorstellen dat het vroeger min of meer dezelfde mensen waren die voor dezelfde psychologische trukendoos vielen als waar zij nu voor vallen.

Dezelfde neergang van empires die al tientallen keren heeft plaats gevonden volgens een vast patroon bij mensen die allemaal dachten dat het hun niet zou overkomen. Omdat ze veel slimmer waren dan de mensen die voor hun leefden.

Ze zijn gefopt door die musea die ik een paar keer in de voormalige USSR en China tegenkwam, die begonnen met holbewoners, die het vuur uitvonden en eindigde met atoomcentrales en Yuri Gagarin die de ruimte in ging. De geschiedenis was vooruitgang dus hoe kon je afgeven op communisme, de bekroning van de vooruitgang? Zoals nu democratie het eindpunt van de geschiedenis is. Behalve Frank Karsten en HH Hoppe denkt bijna niemand er over na dat er nog vooruitgang mogelijk zou zijn.

Die mensen moeten denk eens ‘when genius fails’ lezen over een paar nobelprijs winnaars in de economie, die met hun hedgefund LTCM bijna het hele financiële systeem onderuit haalden.

Het zijn dezelfde mensen die niet alleen terug in de tijd kijken en denken dat het allemaal sukkels waren, maar ook over de grens. Dat Hutus en Tutsis elkaar nog niet zo lang geleden naar het leven stonden na een media hetze of in Joegoslavie, kijk, dat waren allemaal sukkels. Daar vallen zij niet voor.

Progressieven, mensen die denken dat iedereen in een ander land of een andere tijd een sukkel was.

 

 

18 REACTIES

 1. “Progressieven, mensen die denken dat iedereen in een ander land of een andere tijd een sukkel was.”
  Inderdaad, en ze denken ook dat zij vroeger in het verzet zouden hebben gezeten of anders wel in een leger van ‘bevrijders’.

  • Veel linkse anarchisten dwepen dan met de Spaanse burgeroorlog, het verzet tegen Franco. Ik heb een beetje zoiets van, daar kom je wel een beetje laat mee. Jij bent antifascist, na het fascisme. De makkelijke positie.

   En als een nieuwe fascisme opkomt, beetje bij beetje, dan ga je er gewoon in mee. Antifascisten van nu, vertellen je wat je wel/niet mag denken, zeggen, lezen, in naam van ‘de vooruitgang’. Maar omdat het antifascisme heet, is het geen fascisme.

   Wie zijn de helden?

   • Fascisme is fascisme, ook al noem je het een broodje kaas. Het echte antifascisme nu, is ‘Nee’ zeggen als iedereen om je heen ‘Ja’ zegt. Daarvoor is lef nodig. Meer lef dan de meeste mensen om mij heen hebben.

    Over slechte dingen doen gesproken. De 5000 NS… eh BOA’s die nu worden geronseld en opgeleid. Wat zou de politiek daarmee willen doen? Die komen er niet om parkeerbonnen te schrijven. Krijgen wij straks een heksenjacht op iedereen die geen QR code bij zicht heeft wanneer men dat eist?

   • Ja, daar maakte ik me dus ook al zorgen om

    Geen geld voor de zorg, maar wel voor 5000 boa’s.

    Die boa’s zijn echt een groot probleem, in mijn stad. Het enige dat ze doen is mensen terroriseren en sloten belastinggeld opsouperen. In mijn stad bedenken de boa’s er zelf ook regels bij, de hele tijd. En mensen hebben geen zin in discussie en/of rechtspraak en gaan dan maar down, houden zich dan aan de door de boa’s bedachte regels. Een gevaarlijke ontwikkeling. We zien hoe het een eigen leven leidt.

 2. Ik denk niet dat de nazi’s iets slechts van plan waren. Ze dachten juist dat ze het goede deden. Net als bij de talloze andere socialistische experimenten. De halve wereld stond te juichen toen het marxistische ANC in Zuid Afrika aan de macht kwam. Ook nu zullen politieke leiders best weten dat ze de zaak bedonderen met covid, maar het is voor the greater good.

 3. ….als je de huidige QR maatschappij vergelijkt met de jaren dertig, dan krijg je die voorgeprogrammeerde verontwaardiging over je heen….

  De fascistische-communistische ideogie ’33-’45 met daarbij het opstaan van ongedierte wat lange tijd als onbelangrijke schaduwen in stilte onder stenen leefde en eindelijk eronder vandaan kon kruipen en zich als hulptroepen dienstbaar maakten in de door VS bancaire mogendheden opgerichte nazi club is de huidige opkomende ideologie met de groeiende vervolging van ongevaccineerden in lijnen elkaars gelijke. De ideologie en propagande van toen is gelijk aan de ideologie en propaganda van nu. Het uiteindelijke resultaat van nu laat zich makkelijk raden.

  De zogenaamde mensvriendelijke en saamhorigheid maskers zijn eindelijk gevallen en de mensheid, ook de directe omgeving, bewijst wederom zijn (zelf)verraad en fascistische-communistische moorddadige karakter.

  De nazi’s 33-45. https://youtu.be/AkXPD92Fg2c

  Met de vernietiging en uiteindelijke ware verovering en bezetting van Europa daarna, of(f) course.

  Het afspuiten is een fascistisch feest en wie niet meedoet de nieuwe untermensch. Als goyim Jood moet ik dat helaas zo ervaren, en dan te bedenken dat dit nog maar 1933.

  • “Het afspuiten is een fascistisch feest…”

   Het doet mij afvragen wanneer Big Pharma komt met vaccins die de CO2- en methaan-uitstoot van mensen gaan bijsturen. Elke maand een spuitje halen om te voorkomen dat de mensen teveel scheten laten.

   Met een dagelijkse nieuwe ’talkshow’ van Hugo de Clown hierover op TV die “Wij doen dit voor elkaar” heet.

 4. De geschiedenis was vooruitgang dus hoe kon je afgeven op communisme, de bekroning van de vooruitgang?

  Hier moet wel bij gezegd worden. Ook kapitalisten gaan uit van deze visie. Kapitalisme is vooruitgang, hoe durf je het te bekritiseren, zegt men. Kapitalisme, de bekroning van de vooruitgang. Hier zegt men dit soort dingen.

  Gek genoeg hebben communisme en kapitalisme wat met elkaar gemeen. Ze komen beide voort uit de verlichting. Gaan uit van vooruitgangsdenken, zijn utilitaristisch ingesteld. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Ook gaan ze beide uit van ‘het doel heiligt de middelen’. Sweatshops die instorten? Ja, maar het levert wel geld op. Mensenrechten die vertrapt worden, in een communistisch regime? Ja, maar het is goed voor de welvaart van de natie.

  Marx was ook niet tegen kapitalisme. Dat ziet men verkeerd. Marx was voor het kapitalisme, want vanuit het kapitalisme zou vanzelf het socialisme ontstaan, dacht hij. Kapitalisme was noodzakelijk, om socialisme te bereiken. Socialisme zou dan een efficiënter, moderner en meer geëmancipeerd kapitalisme zijn. Kapitalisme was de cocon, van waaruit socialisme (vanzelf) zou ontstaan.

  Markten zouden in dienst moeten staan van individuen. Ze zouden niet in dienst moeten staan van abstracties als ‘de mensheid’, of ‘de progressie’, of ‘de wereldgeest’. Althans, zo sta ik er in.

  • Kapitalisme gaat toch niet uit van vooruitgangsdenken? Het geeft gewoon gelijke rechten aan iedereen. Daar zitten dan eigendomsrechten bij. Wat heeft dat met vooruitgang te maken?

   • Niet alle liberalen denken op die manier. Sommige liberalen gaan uit van rechten, natuurlijke rechten.

    Maar er zijn ook liberalen die het kapitalisme als een waarde op zich zien. Liberalen die ervanuit gaan dat een kapitalistische manier van handelen, uiteindelijk zal leiden tot vooruitgang. Het is het onderscheid utilitarisme, natural rights liberalisme.

    Er is een verschil tussen de systemische, ideologische kapitalist en de kapitalist die slechts uit gaat van rechten. De ideologische kapitalist, zal dingen als kolonialisme goedpraten, want kolonialisme zou een uitwas zijn van de verdienste van het kapitalisme

    Rothbard baseert zich op rechten. Friedman was (volgens mij) utilitaristisch ingesteld. Wel een belangrijk verschil.

   • Vooruitgang wordt veroorzaakt door kapitalisme en is een prettig bijproduct. Sommige utilitaristen kiezen voor kapitalisme niet uit morele overwegingen, maar vanwege de vooruitgang. Daar is ook iets mis mee. Friedman heeft echter ook wel morele rechtvaardiging voor Vrijheid. Kijk maar naar de docu : free to choose.

 5. De media-arbeiders zijn het die de propaganda maken en dus de eigenlijke aanstichters zijn. Toen was het de radio en de krant, nu de tv en de rest.
  Ook nu geven de media de wensen van een paar door en bestelen de mens van zijn waarheid. Zonder doorgeefluik zouden de lui uit den Haag geen gehoor krijgen. Dan kunnen ze op hun kop gaan staan, ze zouden niemand bereiken!
  “Donderstraalt toch een eind op met je vuile smerige typhus kolere kutgelieg en bedrieg en gaat je moeder pesten, goor tuig!”, zou de gewone man met het hart op de goede plaats kunnen zeggen.

 6. Mensen in ieder tijdperk schijnen van zichzelf te denken dat zij het meest begaafd zijn. Wen er maar aan.

 7. ‘WE GAAN IETS SLECHTS DOEN, WIE DOET ER MEE?’

  Wat te denken van al die wereldverbeteraars die een ravage achterlaten? De weg naar de Hel is geplaveid met goede intenties.

  We zullen de wereld net zo ellendig achterlaten als dat we hem aantroffen. Het hangt gewoon samen met deze planeet. Je komt hier niet zomaar terecht, dan moet je wel iets uitgevreten hebben. Die stelling wordt bewezen door het volk dat je hier aantreft. Planeet Aarde is geen beste plek.

  De artsen met hun eed: ‘doe geen kwaad’, pffffff. Pol Pot zou er wel raad mee weten.

  • Het was cynisch bedoeld, er is geen schurk geweest die ooit zei: laten we iets slechts gaan doen, wie doet er mee. Dat maakt de netfliz serie Norsemen zo leuk. Het is altijd een weg geplaveid met goede bedoelingen geweest.

   • Ook het fascisme ging uit van de wetenschap. Als we ‘zwakke rasse’ uitroeien, is dat goed voor ‘de mensheid’ in zijn geheel, is wat de fascist zei. Dit onderbouwde ze dan met eugenetica etc. In die zin is het een soort uit de hand gelopen verlichtingsdenken, het fascisme.

    Ook nu word de wetenschap aangehaald, om extreem beleid te rechtvaardigen.

   • Mee eens Naya, altijd een wetenschappelijk sausje waar vroeger een religieus sausje gebruikt werd

Comments are closed.