Hoopgevende beelden uit een koud Canada:

 

42 REACTIES

 1. Eerst had Justin Trudeau zijn messen geslepen voor de kindertjes in Canada. Dat durfde hij wel aan. Hij nam een hele foute video-boodschap op om hen gerust te stellen over het vaccin. De kindertjes hoefde zich geen zorgen te maken volgens Trudeau. Ze konden zich veilig laten vaccineren, zei hij.

  Blijkbaar moest hij daarna lang en hard nadenken welke bevolkingsgroep hij nog meer aan kon. De truckers waren volgens hem een nietszeggende minderheid … dacht hij … en nu is hij op de vlucht.

 2. De overheid gedraagt zich daar werkelijk als een verongelijkte kleuter.
  Willen burgers verbieden te zwaaien naar de chauffeurs.

  De walgelijke dictators die het voor het zeggen hebben in Nova Scotia hebben het illegaal gemaakt voor burgers om aan de snelweg hun steun uit te spreken voor Canadese truckers die tegen de vaccinplicht gaan demonstreren in Ottawa. Want stel je voor dat mensen gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/canadese-dictators-verbieden-burgers-aan-de-snelweg-te-staan-om-het-vrijheidskonvooi-te-steunen/

  • Jezus…

   Was dat ook met ‘een spoedwet’ bewerkstelligd?

   Die spoedwetten zijn wel handig hé.

   Jullie mogen vanaf nú niet meer zwaaien! Waarom niet? Dat staat hier, kijk maar. Dat staat op dit papiertje.

   • Blijkbaar is de orde veel minder stabiel dan ik vroeger altijd dacht. Één angstmoment, één populistische, opportunistische politicus en de hele teringzooi valt uit elkaar.

    Dan is de vraag, wat zijn ordes die stabieler zijn? En hoe vinden we die uit?

  • Dit is dus wel interessant om te zien hé. In een half jaar tijd, van een land dat in ieder geval in theorie gebaseerd is op liberale constituties. Naar een land waar je niet mag zwaaien en waarin een deel van de bevolking ‘dat best begrijpt’

   • Had jij dan een jaar geleden gedacht dat Nederland nog eens een land zou worden waar de ene helft de andere helft naar het leven staat vanwege een inenting?
    En dat daar volledig begrip voor zou ontstaan vanuit de bevolking?

    Zo snel kan het dus gaan……………….

   • Blijkbaar is de orde veel minder stabiel dan ik vroeger altijd dacht. Één angstmoment, één populistische, opportunistische politicus en de hele teringzooi valt uit elkaar.

    Dan is de vraag, wat zijn ordes die stabieler zijn? En hoe vinden we die uit?

  • De NWO wil elke actie tegen het bewind en ook elke aanmoediging van die actie tegen het bewind, direct de kop indrukken. Daar zijn de spoedwetten voor.

   Op een gegeven moment zal het resultaat zijn dat mensen er uit zichzelf niet eens meer aan zullen denken om wie dan ook bij welke actie dan ook te ondersteunen of aan te moedigen. Mensen gaan dan uit zichzelf excuses bedenken: ‘nah dat heeft geen zijn’, ‘nee hoor hier gaat de overheid niet naar luisteren’ of ‘dat zal de overheid vast wel verbieden’. We zitten in een heropvoedingskamp van de NWO.

   • De overgang van gewone wetten, naar spoedwetten, ging heel soepel. Dus de ruimte tussen constitutie en tirannie, is blijkbaar flinterdun.

    Dat hebben we dan wel geleerd, van deze situatie.

   • Dan zegt men: maar in een noodsituatie zijn spoedwetten nodig. Zou je kunnen zeggen. Maar wat als ‘onze’ politici zoiets misbruiken? Wat als ze een noodsituatie verzinnen.

    Dat zouden ze nooit doen, jammert de burger dan. Ja en dat is dan weer een aanname van hun kant.

   • Ik denk eerder het tegenovergestelde.
    Daar lach je toch om als bevolking. Ik kom nou al niet meer bij met dit bericht.
    Je kan alles wel onder een spoedwet plaatsen wat ze daar in hun kop krijgen.
    Maar ik ben dan toch wel benieuwd naar de eerste uitspraak waar iemand een boete krijgt wegens zwaaien naar of iets te enthousiast aanmoedigen van een vrachtwagen chauffeur.

   • Ja, ze moeten nu ook echt komen met die boetes, voor ‘mensen die zwaaien’. Of ‘mensen die wel zouden willen zwaaien’

    Kom maar met je boete. Het is allemaal olie op het vuur. En dat vuur brand hun hele orde plat. Ze doen het zelf.

   • “Maar ik ben dan toch wel benieuwd naar de eerste uitspraak waar iemand een boete krijgt wegens zwaaien naar of iets te enthousiast aanmoedigen van een vrachtwagen chauffeur.”

    Ik denk niet dat het zo onschuldig verwoord zal worden. Het zal eerder zwaar overdreven en dramatisch verwoord worden. Misschien wel ‘levensgevaarlijke actie want dodelijke virus’ of ‘negeren van een noodverordening’ ‘mensenlevens op het spel!’ o.i.d.

 3. Vrachtwagen chauffeurs hebben bij mij altijd een streepje voor.
  Ik ben zowat opgegroeid in een vrachtwagen.
  Bijna al mijn vrije tijd en vakanties heb ik er in door gebracht vanaf mijn 6de jaar.
  Hier zijn die cabines een stuk kleiner dan in Canada en weinig hebben een matras achterin.
  Dus slapen op de vloer en de bank voor mijn pa.

 4. Artikel van vanochtend uit de Daily Mail; een reguliere Britse krant;
  staan ook erg veel foto’s in, op foto klikken en dan kun je in ‘gallery’ verder kijken, link staat onderaan:

  Daily Mail 30 january 2022 09:43 GMT

  Justin Trudeau and his family flee Canadian capital Ottawa as up to 50,000 ‘Freedom Convoy’ anti-vaccine mandate truckers arrive at his office – days after he dismissed them as a ‘small fringe minority’

  • Justin Trudeau and his family have left their Ottawa home amid security concerns as demonstrators marched up and down the streets in front the Prime Minister’s office to rally against the vaccine mandate
  • Days earlier, he had called the truckers headed for the city a ‘small fringe minority’ before the convoy of hundreds of vehicles grew up to 45 miles long as it made its way to the capital .
  • Protestors could be seen carrying copies of the Charter of Rights and Freedoms, while others carried signs reading ‘God keep our land glorious and free,’ ‘Make Canada great again,’ and ‘we are here for our freedom’
  • The convoy set out from British Columbia on Sunday and was cheered by Canadians as it made its 2,000-mile journey to protest vaccine mandates

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10456147/Justin-Trudeau-flees-secret-location-50-000-Freedom-Convoy-truckers-hit-Ottawa.html

  • Dat gaat natuurlijk helemaal niks uitmaken.
   Een rond Friesland met je vrachtwagen.
   Dat rijden ze dagelijks als je in die buurt werkt.

   • Jawel, dat soort dingen maken dus wel uit. Directe actie werkt. Links snapt dat. Je kan dat van links leren

  • Je leest het niet bij de Main Stream Media zoals de Telegraaf, dus dan maar hier: sinds vanochtend is een konvooi van circa zes honderd miljoen duizend miljard en veertien vrachtwagens (nog natellen, red.) vertrokken voor een Elfstedentocht in Friesland als protest tegen de coronamaatregelen en/of de hoge dieselprijs. De truckers zijn erg tegen de coronamaatregelen in Canada, maar ook tegen de coronamaatregelen in Nederland. Langs de weg staan om en nabij de achtendertig miljoen (bron?, red.) enthousiaste landgenoten hun steun te betuigen aan de demonstratie. Verder rijden in Zuid-Holland ongeveer negen miljoen (niet zeker, het lijken er echt wel veel op deze video, red.) vrachtwagens mee met de CONVOOI NETHERLANDS.
   https://www.geenstijl.nl/5163314/ongeveer-vijftig-duizend-miljoen-miljard-vrachtwagens-in-freedom-convoy-friesland/

  • ‘Ongeluk op A2 door demo truckers’

   Ineens is msm is er als de kippen bij.

  • Dat gelul over die Soros altijd. Of het nou wel of niet gesponsord word door wie dan ook, doet er niet toe. Directe actie, stakingen, sabotage, bezetting, demonstratie = macht en macht werkt.

 5. Was vanmiddag nog met de auto in limburg, zag daar zélf ook zo’n héle sliert trucks, busjes en personenauto’s toeterend, met borden met slogan’s en Maple-leaf vlaggen voorbij komen. Een politiewagentje reed er verloren tussenin, haha, ze konden niks tegen zo’n massa. Moest op een kruising bijna een half uur wachten voor ze voorbij waren. Volgens mij is dit dan in meer delen van het land gaande, Zal op media wel weer doodgezwegen worden. Wordt het niet eens tijd om die media aan te gaan pakken? Het is echt een propaganda-machine van Goebbels.

 6. Uiteindelijk gaat het allemaal om de vraag wat een beschaafd land is. We zijn gewend om te denken dat democratie = vrij land. Helaas, ook een democratie hoeft niet vrij te zijn. Enkel als de meeste mensen het als volledig vanzelfsprekend beschouwen dat leven en laten leven normaal is, zijn we een beetje veilig. Zodra er teveel niet-libertariers rondlopen, is onze vrijheid in acuut gevaar.

  • Daar heb ik echt nog nooit 10 sec. van mijn leven over nagedacht.
   Bij welke ploeg ik hoor en welke van mijn ideeën het meest overeen komen met andere begrippen en ideeën.
   Snap niet dat iedereen dat zo vreselijk belangrijk vind.
   Zodat je dan zou kunnen zeggen, ik ben een libertarier.
   Alleen om dan te bedenken bij welke ploeg of club je hoort.
   Dat is in hokjes denken en daar houd ik niet van.
   Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn wel clubjes en ploegen en je daarbij aansluiten.
   Ik richt mijn eigen club, ploeg of vereniging dan wel op.

   • Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn wel clubjes en ploegen en je daarbij aansluiten.

    Ik snap je punt. Ik vind politieke labels ook benauwend. Maar je ontkomt er niet aan

    Zodra er teveel niet-libertariers rondlopen, is onze vrijheid in acuut gevaar.

    Mee eens. Zodra de mensen zeggen ‘we hebben met elkaar afgesproken’ vind ik het al een beetje eng worden. We hebben met elkaar afgesproken dat jij nu een prik neemt….Ookal hebben we dat niet afgesproken, maar we hebben het wel afgesproken hahaha

    Een driehoek is een vierkant, ook al is het geen vierkant.

    De gedachte is ook altijd: als veel mensen iets vinden, dán is het waar. Wat een drogredenering is.

 7. Het nederlandse nieuws brengt zo goed als niets, voor degenen die nog dachten dat het met ‘objectief nieuws’ wel meeviel…. Als men nog dacht dat big-business en big-government los van elkaar stonden is nu wel het tegendeel bewezen. Men bericht wel over wat sneeuw-overlast in New York en omgeving, maar níet echt over vele tienduizenden mensen die de Canadese premier op de vlucht doen slaan… als je dáár nog geen bedenkingen bij hebt.

  Alle mainstream-nieuws in de EU is sinds een paar jaar eigendom van big-business, de grote media-corporaties zijn hier europese multinationals, de commercieële ‘zenders’ in Nederland van het Duitse Bertelsmann, de pers van twee Vlaamse media-giganten.

  Feitelijk is het zwijgen van de media een nóg groter probleem dan een doorgedraaide overheid, het zijn díe media die het volk rustig houden, anders waren er overal al miljoenen mensen op de been.
  Maar dan nog even dé (niet-EU) media die wél nog berichten over Canada.

  Daily Mail 10:56 GMT, 31 January 2022

  “Canadian ‘Freedom Convoy’ vows to stay in Ottawa as tens of thousands of protesters pledge to ‘create chaos’ until government reverses vaccine mandates: Vital US border route is blocked after Trudeau flees city and Elon Musk backs truckers

  Tensions are high in the Canadian capital Ottawa on Sunday as truckers continue to blockade the city demanding an end to vaccine mandates for the drivers.

  Protesters say they are in it for the ‘long haul’ – ‘We don’t have a time limit’ one of the organizers said.”

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10458741/Canadian-truckers-stay-Ottawa-thousands-protestors-pledging-continue-create-chaos.html

  • Net nog even alle kranten door genomen, maar helemaal niets is er over die truckers terug te vinden.
   Alleen GeenStijl wil nog wel eens wat vermelden of de DDS.
   Maar dan heb je wel gehad wat betreft de media in Nederland.
   Of de journaals dit ook overslaan weet ik niet omdat ik hier nooit naar kijk.

 8. Australische truckers beginnen ook al op weg te gaan naar de hoofdstad Canberra, beelden van lokale omroep op youtube; zeggen ook al dat ‘news’ het zal verdraaien:

  https://youtu.be/67CgK7ciEz8

  Nederlandse nieuws heeft er niets over, gisteren op RTL één zinnetje over duizenden truckers in Canada, als ‘bijzin’ van ongeluk op de A2 door protestanten tegen corona. Vanavond niets, op Belgisch nieuws ook geen woord. De media zijn écht door de mand gevallen nu.

 9. Bert: “Daar heb ik echt nog nooit 10 sec. van mijn leven over nagedacht. Bij welke ploeg ik hoor en welke van mijn ideeën het meest overeen komen met andere begrippen en ideeën. Snap niet dat iedereen dat zo vreselijk belangrijk vind.” Prima opmerking !! Want dat is echt weer Nederland op z’n smalst, als je niet bij een bepaalde club hoort of zo denkt dan hoor je er niet bij of ‘in gevaar’. Dát is précies de manier van denken van communisten of vaccinatie-dwingers, ‘wij tegen zij’, maar zit helemaal in de geschiedenis van dit verzuilde bekompen land. Zodra ik over paar jaar met pensioen ben, ben ik hier weg en ik zal er geen traan om laten, er wonen teveel onverdraagzame mensen in Nederland, er is geen redden meer aan.

 10. Klopt ja, de media zwijgen als het graf… hier tenminste, internationaal is er wél degelijk aandacht hiervoor door grote niet-EU media, onder andere de grote Indiase nieuwszender Wion News. Onze media zijn al dood, slaapwandelende zombies van alleen nog maar politiek-correct nieuws. Ze lopen op hun laatste benen.

  CANADA

  Recentste video’s op WION News (internationale nieuwszender India)

  https://www.wionews.com/world/where-is-justin-trudeau-canadian-pm-moved-to-a-secret-location-amid-protests-449146

  https://www.wionews.com/videos/truckers-anti-vaccine-protest-continues-in-canada-freedom-convoy-jams-ottawa-449187

  https://www.wionews.com/world/canada-pm-justin-trudeau-leaves-home-over-security-concerns-as-truckers-protest-against-vaccine-mandates-448856

  AUSTRALIË

  Chaos as anti-vax mandate convoy descends on the National Press Club where Scott Morrison is set to launch come-from-behind bid to win the next election
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10462055/Anti-vax-protesters-gather-outside-National-Press-Club-ahead-Scott-Morrisons-speech.html

  https://www.dailymail.co.uk/wires/aap/article-10462287/Protesters-gather-outside-PM-speech-venue.html

  VERZAMEL over Freedom Convoy

  https://www.dailymail.co.uk/home/search.html?sel=site&searchPhrase=freedom+convoy

  *** @JC. Meer dan 4 of 5 linkjes en je reactie wordt gezien als spam dus als je veel linkjes wil delen doe het in 2 mailtjes, anders moeten ze uit het spambakje gevist worden, dank Ratio ***

 11. Prima Ratio, sorry dat wist ik nog niet. Ik dacht voor de mensen die het nieuws ervan wel willen volgen en weinig tijd hebben of niet weten waar het nog te vinden is het handig om ‘gewone’ nieuwsbronnen te hebben.
  Op het mainstream-nieuws is er ook 3 dagen erna niets van te zien.
  Ook vanavond trouwens weer niet, alle media zwijgen erover, in Nederland, België en Duitsland.

  Maar anderen kunnen dat ook wel plaatsen, je moet je nieuws gewoon van bronnen búiten de EU of de grote ‘networks’ uit de USA halen is de stelregel.

Comments are closed.