Heeft u de schokkende scène uit de Netflix/WWF documentaire Our Planet uit April 2019 gezien met walrussen die van een hoge klif te pletter vallen op de rotsen? Sir David Attenborough weet deze kamikaze acties aan het gebrek aan zee-ijs veroorzaakt door het gebruik van fossiele brandstoffen. Veel kijkers, waaronder jonge kinderen, waren getraumatiseerd door de beelden.

De beelden van de vliegende walrussen leken aanvankelijk op de misselijkmakende video van National Geographic van een uitgehongerde ijsbeer die schaamteloos werd gepromoot als slachtoffer van door de mens veroorzaakte klimaatverandering, terwijl deze gewoon oud en ziek was. Toen dit een tsunami van kritiek opleverde, gaf de organisatie uiteindelijk haar leugens toe en verontschuldigde zich voor het bedrog.

Het vallende walrus schandaal was van een andere orde.  Het boek “ Fallen Icon” vertelt het afschuwelijke verhaal van hoe Attenborough het WWF hielp bij het corrumperen van de wetenschap voor politieke doeleinden. Het uiteindelijke doel was om tijdens de klimaatbijeenkomst van de Verenigde Naties (COP26) begin november 2021 de handen op elkaar te krijgen voor verregaande – en welvaart vernietigende – actie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Hoewel Attenborough er niet in slaagde om de overwinning te behalen waar hij naar op zoek was, hebben sommige van zijn rijke en machtige supporters hun ideologie niet opgegeven. De wereldwijde politieke reactie op de Covid-19 ‘ pandemie’  lijkt de WEF-vrienden van Attenborough nieuwe ideeën te hebben gegeven om het kapitalisme, dat volgens hen ten grondslag ligt aan de ‘climate emergency’, in te perken. Het wachten is op klimaat lockdowns en geen vliegreizen meer kunnen boeken met uw (verplichte) digitale centrale bank coin omdat u teveel biefstuk heeft gegeten en aan uw CO2 plafond zit. 

Originele artikel

Hijseenberg,  Januari 2022

4 REACTIES

Comments are closed.