Vrijspreker: Het einde van het empire nadert, waar zitten we op de timeline?

Opperdienaar: Zoals Adam Smith zei over de ondergang van het Britse rijk: “There is a lot of ruin in a nation”. Er is nogal wat voor nodig om de zaak naar de bliksem te helpen.

 

 

De beste inschatting is denk ik mogelijk met een multidisciplinaire aanpak. De mode geeft aanwijzingen (niet alleen bovenstaande mode, ook de kleding van politie), de architectuur (wolkenkrabber index), de kunst, eerder noemde ik al de leeftijd van de gemiddelde heerser (USSR, Chernenko, Andropov; USA, Clinton, Trump, Biden). De financiële situatie geeft aan dat de rek er behoorlijk uit is om meer schulden te maken en meer geld te drukken. Een ander data punt is het geld graaien. Bij het uiteenvallen van de USSR bleek dat als het einde in zicht is, iedereen enorm veel begint te graaien. Als het systeem nog lijkt te kunnen overleven voor 20 jaar, dan blijven ambtenaren en politici nog op hun pensioen vertrouwen. Als ze echter het idee hebben dat het over 5 jaar afgelopen is, graaien ze nog zo veel mogelijk bij elkaar. Dus exponentieel toenemend graaien binnen de roverheid, is een belangrijke indicator.

Al eerder kwamen de perikelen van Joe en Hunter Biden boven tafel, waarbij Hunter in ruil voor politieke druk van pappa een ‘no show board’ baantje bij Burisma kreeg. Maar dit staat zeker niet op zichzelf. Ook Pelosi doet hier aan mee. Niet alleen handelt ze met voorkennis in bedrijven die ze zelf een steuntje in de rug geeft (‘hee het is een vrije markt’ reageerde ze op een journalist die dat wilde verbieden), ook haar zoontje lijkt Hunter Biden achtige dingen te doen. Hij wordt opeens beloond door bedrijven die bijvoorbeeld in de juridische problemen zitten en heeft verdacht veel banden met criminelen.

Ook Fauci graait er fijn op los. Met een vrouw die in de medische ethiek commissie zit, heb je een mooi alibi.

Het IQ van de polizei lijkt dat van kampbewaarders te zijn genaderd.

Vrijspreker: Sywert Hiryus van Lienden?

Opperdienaar: Ja, maar wat dat betreft hier in Nederland toch klein spel. Ik denk dat de gemiddelde ambtenaar en politicus nog steeds verwacht dat hij zijn pensioen kan uitzitten. ik zie nog geen escalatie zoals in de VS lijkt te gebeuren. Ook andere indicatoren lijken daar verder te gaan. Criminaliteit zeker in de grote steden is enorm, ongelijkheid en armoede in democratische gebieden is ook enorm. Men denkt daar nog steeds dat de veroorzaker van het probleem de oplossing is.

 

 

20 REACTIES

  • Er was een leuke Jiskefet Multilul video over of het nou “Kluk-kluk” was of “Kluk-luk”. Helaas worden die steeds verwijderd van de bekende videowebsite…

   • Wapens kopen / verkopen – Voor sommigen misschien interessant:

    Volgens mij zit het zo: de Nederlandse wapenwet heeft betrekking op Nederlands grondgebied. In andere landen gelden andere regels.

    Het kan zo zijn dat het (naar Nederland) verzenden van een wapen in het ene land volkomen legaal is, maar dat de Nederlandse wapenwet het ontvangen van dat wapen door iemand op Nederlands grondgebied verbiedt.

    Op https://www.youtube.com/c/Rosoboronexport/videos kun je zien wat je allemaal zo’n beetje kunt bestellen, nieuw of gebruikt. Inclusief gevechtshelikopters met volle bewapening en SU-35’s.

    Wat je bestelt moet ergens afgeleverd worden. Op de site van Lobaev kun je lezen onder welke voorwaarden ze leveren naar het buitenland: https://lobaevarms.com/how-to-buy/

    Als je van de Nederlandse ambassade een verklaring krijgt dat je die wapens mag kopen, dan mag je ze afhalen of ze zenden het toe. Als je in Gabon woont en een paspoort van Gabon hebt, en een verklaring hebt van de ambassade van Gabon dat je die wapens mag kopen, hetzelfde.

    Het leveren, herstel, het ontvangen van wapens op Nederlands grondgebied die onder de Nederlandse wapenwet vallen is aan die regels gebonden. Ik geloof dat je niet eens een mes mag hebben als het aan de Nederlandse wet ligt.

    Er zijn natuurlijk ook mensen die maling hebben aan de regels, en gewoon doen waar ze zin in hebben. Steeds vaker gehoord: ‘Er mag zoveel niet’.

    Ik hou me in ieder geval keurig aan de regels, in Nederland en in de Russische Federatie.

   • Kun je in NL niet beter 3D printers kopen en de blauwdrukken van die Amerikaan gaan printen? Was dat niet ‘distributed defense?’ Uiteraard geheel volgens de regels of anders op eigen risico…

   • Wat je hier aan messen in je zak mag stoppen komt neer op zo’n rood Zwitsers zakmesje van max. 6cm.
    Zodra het lemmet zich kan vergrendelen is het verboden wapen bezit.
    Al is het een mesje van 4-5cm.
    Maar aangezien iedere mongool tegenwoordig met een mes rond loopt, is er niemand die mij kan verbieden om ook iets bij me te dragen om mij te verdedigen.
    Een stevig stuk VMVK kabel (grijze grondkabel) van zo’n 30cm is dan al ruim verdoende.
    Waarvan er zo’n 2cm gestript is.
    Waarom je dat dan bij je hebt in je auto of fiets?
    Je bent net op weg naar de gamma voor een stuk kabel met dit als voorbeeld.

   • Een bekende van mij woont in Polen en heeft legaal een ak-47 en een pistool.

   • Hoe vrij is Rusland eigenlijk zo in de praktijk. In hoeverre wordt je met rust gelaten, en mag je, je leventje leiden?

   • Jerom, misschien moet je het eens van dichtbij gaan bekijken, dan zie je vanzelf of je ermee kunt leven.

   • Was ik ook van plan 🙂 Maar de Russische grens is momenteel dicht voor toeristen. Corona en zo. Helaas. Daarnaast is de indruk van het land van iemand ter plaatse natuurlijk ook altijd welkom 🙂

   • Jerom, de grens is open. Alleen via de lucht momenteel, de grens over land is nog dicht voor toeristen, zaken, etc., goederenvervoer gaat wel gewoon door.

    Niet alle personen zijn hetzelfde. Sommigen passen uitstekend, anderen totaal niet.

 1. In Art 18 van de wapenwet wat steld dat vuurwapens vrijgesteld zijn voor een bepaald jaartal zit een leuke maas. Op veel sites waar je vrijgestelde vuurwapens kan kopen zitten 12 gauge shotguns tussen (zwartkruid en niet smokeless want dan heb je een pijpbom in je handen) en grendel geweren met magazijn capaciteit waaronder Kropatschek en mauser. buskruit is legaal en gereedschap om patronnen te persen ook. Je kan hier meer dan je denkt 😉

  • Ik was een keer bij een wapen winkel.
   Ze wilden zelfs de deur niet open doen voordat ik mijn verlof liet zien, die ik niet heb.
   Ik heb wel een kruisboog en pijlen met jachtpunten. Verder speren.
   Dat is genoeg voor mij.

 2. De ondergang. Het is al heel lang bekend dat het neerwaarts gaat met de westerse maatschappij. Het schijnt al sinds 1900 bergaf te gaan. Wat betreft de snelheid: De ineenstorting van Rome ging ook langzaam.

  Maar dat alles betekent niet dat het ook neerwaarts hoeft te gaan met je individuele leven. De planeet kan uitstekend zonder de westerse maatschappij.

  • En net als bij het (West-) Romeinse Rijk ging het verval voornamelijk van binnen uit. Als het Westen binnen een aantal jaren in elkaar dondert is dat niet omdat de vermeende vijanden zo sterk zijn (China uitgezonderd). en aan de poorten rammelen…

Comments are closed.