Zoals in Nederland D66 haar kroonjuwelen stuk voor stuk heeft opgegeven, geeft (extreem) links nu haar standpunten op. De decennia lange zoektocht naar discriminatie door de overheid wordt opgegeven op het moment dat de overheid daadwerkelijk is gaan discrimineren. De decennia lange strijd voor fundamentele mensenrechten loopt ten einde op het moment dat schending van mensenrechten een feit dreigt te worden of al het geëffectueerd is.

Het hele cynische is dat partijen die als extreem rechts worden beschouwd de strijd voor vrijheid overnemen. Vergelijkingen met de tweede wereldoorlog, lange tijd het exclusieve domein van links, mogen opeens niet meer als Thierry Baudet dit doet. Betogingen tegen de ingrepen in de vrijheid door corona maatregelen, die vaak vele malen meer mensen op de been brengen dan de meeste linkse demonstraties, worden niet gesteund door de linkse partijen, sterker nog, ze lijken tegen te zijn. Nu er voor het eerst in lange tijd massaprotesten uit het volk komen, haakt links af. En wentelt zich in het eigen gelijk. Of is gewoon bang voor de wil van de massa.

Een lezer heeft me gewezen op de website “DIE FREIE WELT“. Volgens wikipedia ondersteunt deze website de gedachtes van AfD. Een artikel is me opgevallen. In een enquête staat 97.9 procent van de lezers achter deze stelling:

»Millionen demonstrieren gegen die Corona-Willkür, gegen die Impfpflicht und für ihre freiheitlichen Grundrechte. Die Regierenden gehen mit massiven Polizeieinsätzen gegen die Demonstranten vor. Sind wir auf dem Weg in den Totalitarismus?«

Het moet niet gekker worden. Ondersteuners van de als extreem rechts betitelde AfD, nemen het massaal op voor grondrechten en vrijheid. En wat doet extreem links. Wijzen op het gevaar van AfD!

Extreem links heeft haar masker doen vallen, zet extreem rechts nu een masker op? Dat is een belangrijke vraag. De mensen die voor vrijheid zijn, en tegen de corona maatregelen die een vorm van dictatuur scheppen, waar grondrechten worden geschonden, die zijn niet extreem rechts. Ook al wil links dat, samen met veel media, zo framen. Binnen de leiding van AfD en FvD kunnen mogelijk minder frisse types zitten. Feit is echter dat links, door het opgeven van deze idealen, en daarnaast de gevestigde partijen, door het uitvoeren van dit onderdrukkende beleid, de kiezers geen andere optie bieden dan zich bij verkiezingen tot de AfD en het FvD te richten. Als ze grondrechten en vrijheid belangrijke thema’s vinden.

We leven in een vreemde wereld.

32 REACTIES

 1. Als een mens zijn doel bereikt heeft, zal hij datgene wat hij bereikt heeft, willen behouden. Ook progressieven zijn behoudend. Ook is mijn indruk dat mensen veelal hun keuze achteraf rationaliseren. De onderbuik reikt een gewenste/gekozen conclusie aan en de major en de minor worden erbij verzonnen. Drogredenen komen als vanzelf. Veel mensen weten niet eens dat ze die gebruiken. Formele logica, wat is dat. De meeste mensen laten exacte vakken niet voor niets als eerste vallen.

 2. Op de vraag of we op weg zijn naar een totalitarisme, in dit geval een techno-totalitarisme, moet het antwoord ja zijn. En we worden daarheen geleid door linksliberalen, sociaaldemocraten, groengekkies en christendemocraten. Nu kun je die clubjes onmiddellijk nazificeren, maar misschien is het beter om te zien dat alle bestuuruiteindelijk tot totalitarisme gaat leiden.

  • Ik heb dit bedacht:
   – stamhoofd leidt tot een koning, door voordeur naar de republiek
   – De republiek leidt tot de democratie, de voordeur naar sociaal democratie
   – De sociaal democratie leidt socialisme of communisme, de voordeur naar de dictatuur.
   Elke stap leidt tot een groter, invasief wordende overheid. Uiteindelijk krijgt de overheid zoveel macht over het individu, de mens en bedrijf, dat de dictatuur is geboren. Maar, ook de dictatuur zal omvallen en leidt tot een republiek. etc etc.
   Ik heb helaas geen idee hoe je dit kunt tegenhouden. Een systeem wat functioneert kun je om zeep helpen, een systeem wat niet functioneert, kun je niet repareren.
   Stel, als voorbeeld: de verlosser komt op aarde, en alles is geregeld. De vraag die ik heb is: wat zegt dit over de geestelijke vermogens van mensen als dit noodzakelijk blijkt te zijn? Lopen er echt zoveel debielen rond, dat dit uiteindelijk noodzakelijk is? Ik hoop van niet.
   Ik denk dat de mensen in de Tweede Kamer heel menselijk bezig zijn. Er is een probleem, wat is het probleem toch verschrikkelijk. Ik kom als Tweede kamer lid met een oplossing, kijk hoe goed ik ben. Op de korte termijn zie je wat resultaten, maar op de lange termijn, ontstaan er ongewenste situaties. Door wet en regelgeving heeft de overheid zoveel grip gekregen op mensen, dat er eigenlijk een situatie ontstaat, die giftig wordt. Er is een enorm pakket aan sociale regelgeving, die een enorme impact hebben op gezinnen, zowel positief maar ook negatief. De toeslagenaffaire, de DES moeders, de macht van HALT etc.
   Persoonlijke en economische vrijheid van mensen is heel belangrijk voor welvaart en welzijn. Deze laatste zin, zal straks een reden zijn, om mensen te cancelen. Goh, Nederland schijnt een kennisland te zijn. (PR??)

 3. Vechten voor Grondrechten die er in NL niet zijn?
  Géén Grondwettelijk Hof!
  Rechters verbod op toetsen wetten aan de Grondwet (Art.120)

  • Grondrechten zijn er. Met toestemming van het parlement mogen ze beperkt worden. De overheid heeft ze te respecteren. Inderdaad geen Hof en een toetsingsverbod. Maar daar heeft het volk voor gekozen. Het volk heeft dat gedaan opdat het volk de macht houdt. Anders zou die bij de rechtspraak komen te liggen. Grondrechtelijke beginselen komen wel vaak in ons systeem terecht middels verdragen.

 4. Consistente linkse anarchisten, wilde een lockdown van onderop. Dat zou dan inhouden: de mensen gaan massaal zelfstandig, op eigen initiatief thuis zitten en zich aan alle maatregelen houden. De staat zou het niet eens hoeven opleggen, omdat iedereen meteen zou inzien hoe relevant het is, om de oudere te beschermen tegen corona.

  Minder/niet consistente linkse anarchisten, stonden 100 procent achter de coronastaat en de big pharma. De staat waar ze tegen waren, mocht wel bestaan als deze staat vele malen strenger en strikter zou zijn. Links anarchisme bleek dan dus communisme, als het eropaan komt. Sowieso een frictie, binnen hun kringen. In hoeverre zijn ze communistisch en in hoeverre zijn ze voor spontaniteit en individuele vrijheid?

  We kunnen ons ook afvragen, zoals David S D’amato doet. In hoeverre is links/rechts nog relevant?

  Ik denk dat we kunnen zeggen dat sommige partijen en mensen veiligheid en gelijkheid plaatsen boven individuele vrijheid. Of dat dan links of rechts is, is niet heel relevant.

  Ik denk dat veel van de pro covidbeleid mensen (bewust of onbewust) uitgaan van een Kantiaanse plichtethiek. We hebben de plicht, om de oudere en zwakkere te beschermen tegen covid. Koste wat kost. We kunnen niet anders. Ik denk sowieso dat Kantiaans denken populair is, in Nederland. Als een protestantse ethiek.

 5. De ware fascisten:

  De Duitse wikipedia beschrijft ‘Die Freie Welt’ inderdaad als een soort onderdeel van de AfD
  https://de.wikipedia.org/wiki/Die_Freie_Welt

  Als men het wikipedia-artikel leest is te zien dat álle gegevens waarop dit zich baseert komen van de mainstream-media in Duitsland, als men daar verder zoekt waar die dan van zijn zoals ‘Weltonline’ is van het Axel Springer mediaconcern, een ander ‘Handelsblatt’ is van een grote uitgever uit de liberale hoek, een ander van het ‘netwerk tegen nazi’s’, uit de zeer linkse hoek. Het lijkt erop dat dit artikel de gegevens bijeen heeft gezocht óm deze internetkrant als AfD-vehikel te kunnen wegzetten.

  Bij het ‘impressum’ op Freie Welt zelf, is onderstaande te lezen.

  ‘We baseren ons op de principes van de Democratische Rechtstaat en de scheiding der machten, de sociale markt-economie in de geest van Ludwig Erhard (Duits bondskanselier en mede-verantwoordelijk voor het ‘wirtschafswunder’ jaren ’60), de bescherming van de burgerrechten; het mensbeeld van de joods-christelijke traditie in zijn historische verscheidenheid.’

  En in dat laatste deel hebben we het, wat de eenheidsworst van de links/liberale mainstream media niet kunnen uitstaan is dát er nog media zíjn die dúrven te zeggen dat ze een ‘joods-christelijk’ mensbeeld hebben. Dat kan niet, dat mag niet, dat is oud, dat is achterhaald, dat is niet bij de tijd. Terwijl júist dát democratie, verscheidenheid, inclusiviteit is. Je hoeft niet zélf zo’n mensbeeld te hebben, maar je moet er absolute voorstander van zijn dat ook zíj een vrije meningsuiting hebben, ook in een krant.

  Vraag je dan eens af: wie zijn hier eigenlijk de ware fascisten??

 6. De kroonjuwelen, de eierstokken en ballen worden/werden gecastreerd, het bezit in alle opzichten moet schijnbaar toch echt weg, zeg het hele hebben en houden en wordt/is/zal in handen gegeven worden van een groep lui waar zelfs de voormalige nazi’s jaloers op zouden worden.

  De wereld is niet alleen gek geworden, maar zelfs viezer. Wie zich laat omkopen en hersens en lijf kapotspuiten praat en poept uit de muil, is niet meer met eigen gedachten bezig, maar doet het in WEF taal. Bereidt u maar voor, 2030 is dichterbij dan u denkt.

  Derksen masseert richting het WEF:
  https://youtu.be/VULTjOT1xYM

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/02/you-will-own-nothing-volt-wil-speciale-taks-op-overwaarde-huis-bij-verkoop/

  Lezen is begrijpen, jawohl…
  https://mobile.twitter.com/wef?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E813869325635424256%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.dagelijksestandaard.nl%2F2022%2F02%2Fyou-will-own-nothing-volt-wil-speciale-taks-op-overwaarde-huis-bij-verkoop%2F

 7. Mooi verwoord Ratio. Het is inderdaad opvallend dat links steeds agressiever wordt in het handhaven van haar dogma’s. En hoewel slechts een kleine minderheid op links gestemd heeft, gedragen ze zich alsof ze een volmacht hebben gekregen. Daarbij ondersteund door een leger aan D66-rechters. Het is een linkse inquisitie geworden. Degenen die de dogma’s niet onderschrijven worden tot ketter verklaard. De inquisitie geeft juichend volledige steun aan publieke verbrandingen. Nu nog figuurlijk (cancelculture), maar het lijkt me een kwestie van tijd voordat er bloed vloeit.

  • @ Een oude bekende. Dank voor de lovende woorden. Het is voor mij nog steeds lastig een kort beknopt artikel te schrijven, vaak zijn mijn artikelen tussen de 600 en 900 woorden. Dit artikel is minder dan 400 woorden (399 om precies te zijn -:)).

 8. Dat is goed gezien ‘oude bekende’. Het is mij al lang voor corona opgevallen dat wat men dan voor het gemak even ‘links’ noemt aan het worden is zoals de kerk in de late middeleeuwen: ‘boekverbrandingen’ en de ‘index’ van verboden boeken en geschriften (nu: andere meningen tot je nemen en verspreiden mág niet), inquisitie en vervolgens brandstapels (?) voor ongelovigen (nu: veroordelen van de niet-meelopers met het verhaal van: klimaat én de vermeende ‘oplossingen’, gendercultuur, woke-cultuur, me too-cultuur, black-lives cultuur, vaccinatie-cultuur e.d. als zijnde ‘duivels’, ook partijen die dat doen). Het begon al voor corona met veel van die zaken, inclusief de moderne vorm van ‘aanbidding’, maar nu voor de korenwolf, de zeldzame ekster of wat dan ook, als de heilige koeien uit India…

  Ook de laat-middeleeuwse kerkelijke schuld-/boete- en aflaat-praktijken worden in een modern jasje gevolgd: we moeten maar ‘boete doen’ voor het door óns toedoen verstoorde klimaat (de maatregelen daarvoor dan), ‘boete doen’ voor het virus (dat ook wel eigen schuld is denkt men krom en dus ‘zijn’ ook aantoonbaar nauwelijks werkende maatregelen ok, en ‘moeten we daar doorheen’). Zelfs de ‘aflaten’ van de katholieke kerk van die tijd (= afkopen van de tijd die je in het vagevuur moet doorbrengen) zijn letterlijk aan de orde:
  je kunt als bedrijf of zelfs land je CO2-emissierechten afkopen: letterlijk en doet zó boete voor je ‘zonden’ (de CO2-uitstoot).

  De niet meer gelovige burger vindt dat geweldig, eindelijk een nieuw geloof !!! Vooral in voorheen sterk protestante landen (Scandinavië uitgezonderd) is dat vervangend geloof sterk. De Duitse Evangelische Kirche bv. is sterk verweven met de ‘Grünen’, tot voor kort was zelfs de voorzitster van die partij ook voorzitster van die kerk….

  En het mooie is: de ‘linkse kerk’ (waar ook D’66-achtige partijen bij horen) heeft níets in de gaten, Koot & Bie zouden daar een schitterende parodie op hebben gemaakt waarschijnlijk 🙂

  • Ja kan (radicaal) links verdelen in een libertaire variant en een autoritaire variant. Een links anarchistische variant en een marxistische variant.

   En ik denk dat de marxistische variant de broedertwist gewonnen heeft.

   Modern links wilt het woke narratief doorvoeren. Als je dat wilt, dan kan dat alleen via een zeer sterke staat. Dus dan valt links anarchisme sowieso al af. Even los van wat we van de woke cultuur vinden. Het kan alleen doorgevoerd worden met vormen van staatsdwang.

   Ik zou D66 niet marxistisch noemen. Maar ze deinzen niet weg voor meer dwang.

 9. Er bestaat geen links en geen rechts op het politieke vlak en er zijn ook geen smaken en geen kleuren. Er bestaan alleen bazen en knechten en een theater. De knechten maken ons wijs dat wij, het volk, de baas zijn en dat zij doen wat wij willen.

  De bazen hebben nu bepaald dat de knechten op rechts moeten verkondigen wat het volk wil horen terwijl eerst links dat altijd mocht doen. Het volk is nu van slag en probeert nu uit te zoeken wie ze nu eigenlijk zijn. Wat is hun echte identiteit? In welk hokje moeten ze zitten? Zijn ze nou rechts of zijn ze nou links?

  De show is geslaagd. De bazen zijn dik tevreden.

 10. Je zou toch liever strijdend tenondergaan, dan je aan de willekeur van de overheid toe te geven?

  • @Joepiedepoepie. Je betoog praktisch uitwerkende. Stap 1 is thans het bezoeken van winkels zonder mondkapje. Wie doet dat van de reageerders op dit podium? Wie loopt recht opstaande zonder mondkapje de winkels binnen? Keer op keer. Daarnaast. Wie laat het mondkapje zakken tot onder de neus? En wie draagt knielende het mondkapje over de neus?

   Degenen die het mondkapje weigeren te dragen zijn volgens mij de huidige verzetsstrijders. Dat is wat ik doe. Ik ga nu geen uitspraak doen over de 2 andere opties. Maar ik stel wel deze vraag: zijn de knielende burgers met mondkapje over de neus wel verzetsstrijders?

   • “Degenen die het mondkapje weigeren te dragen zijn volgens mij de huidige verzetsstrijders.”

    Ik lees wel vaker dat mensen dat dè echte verzetsstrijders vinden maar ik zie niet in hoe dat een slimme strijd is. Misschien zie ik iets over het hoofd?

    Met mondkap weigeraars is het zo dat mensen in een dorp daar nauwelijks op worden aangesproken. Ja, zo wil ik ook wel strijden.

    In Amsterdam en zeker in het centrum of Centraal Station worden mensen erop aangesproken. Zelfs als je mondkap er niet goed op zit. Er loopt politie, handhaving en ook NS beveiligers. Allemaal in een groep met een eigen tenue.

    Stel dat je om naar je werk te reizen 2x per dag op Amsterdam Centraal moet zijn. Dan betaal je (zonder mondkap) naast de kosten van OV ook 2x €95,- boete per dag. Dat is het risico dat je loopt. Je werkt dan om boetes te betalen. Ik zie niet in hoe dat een slimme strijd is?

   • ” Wie loopt recht opstaande zonder mondkapje de winkels binnen? ”

    Ikke, maar ik voel mij niet echt een verzetsstrijder.
    Ach, het is een begin en misschien gaan andere er over nadenken.

    En met een mondkapje over de neus, dan val je bij nog steeds onder de knielende burger.
    Omdat je er stiekem mij om gaat.
    Wel stoer willen lijken maar nog steeds meedoen.

    En ik heb hier trouwens weer een nieuwe petitie over de vrijheid.
    Daar hebben vele hier nogal verwachtingen van en dat het helpt in je verzet.

    https://www.geenstijl.nl/5163408/teken-nu-voor-een-onverdeeld-open-nederland/

    https://onverdeeldopen.nl/

 11. @ Ratio & prochrist: ik denk wel dat dát het enige juiste is en volgens Thomas Jefferson (Amerika was tóen nog het énige land ter wereld dat de idealen van de verlichtingsfilosofen in de práktijk uitvoerde) is verzet tegen een Staat die onrechtmatige wetten uitvoert zélfs een plicht voor íedere burger. Verzet kan maar op twee manieren (als ook een parlement en rechters de onrechtmatigheid volgen. Onrechtmatig is het omdat de grondwet én de universele rechten van de mens overtreden worden, om daar weer geen discussie over te krijgen.

  Het is zó ontzettend gemakkelijk om een ’toetsenbordheld’ te zijn en overal je frustratie van je af te typen.
  Zo dom ook, want de ‘baasjes’ lachen zich er dood om. Deze hele winter heb ik nog nergens een mondkapje gedragen en ik woon in een stad. Ik wordt ook zelden meer daar op aan gekeken door de mensen.
  Ik heb me aangepast: ik ga niet meer met het openbaar vervoer of zoiets, in winkels hebben BOA’s en zo níets te zeggen, winkelpersoneel zegt er zelden wat van. De enkele keer dat dat wel gebeurd zeg ik alleen maar heel beslist: ‘bel de politie maar’, dan is de discussie meteen afgelopen.

  Maar ‘verzet’ dus: een manier is gewelddadig verzet, dat een spiraal van geweld kan oproepen en je m.i. net moet doen. De tweede manier is die van Gandhi en wat verderop in de Ierse onafhankelijkheidsopstand tegen de Britten een eeuw geleden: burgerlijke ongehoorzaamheid, en daar zo creatief mogelijk in worden.
  De Ieren weigerden op een gegeven moment nog dingen te verkopen aan Britse politie-agenten en militairen, wat een zeer groot effect had trouwens.

  Wat wij kunnen doen is ook simpel: geen maskertjes dragen, of je moet niet in de trein of bus kunnen, maar in ieder geval nóóit in een winkel, niet meewerken aan de gezondheidspas, dus bij horeca die persé je groene stoplicht wil zien meteen verlaten en zeggen dat je dat op Twitter zet, vaak laten ze je dan ook nog binnen.
  Geen PCR-tests uit jezelf doen, of je moet echt ziek zijn met corona-achtige klachten, bij gewoon een snotneus: niet, of je baas moet er kleihard op staan, maar dat mag hij vanuit arbeidsrecht ook niet.

  Niet te bang mensen, goed voorbeeld doet goed volgen.

  • Laatst liep iemand zonder mondkapje en toen ben ik achter hem aangerend, heb hem gegrepen, in een houtgreep vastgepakt en vervolgens geschreeuwd om de boa’s. Gelukkig kwamen die snel genoeg. Zij hebben hem een boete van 900 euro gegeven en ik kreeg een kusje

   Ben ik een verzetsheld?

   • Heel goed van je.
    Metten aanpakken dat weigerende tuig.
    Verspreiders zijn het, egoïsten met een grote bek.
    Voor ons ben jij een held hier op de site. Ik had het niet anders gedaan.
    Dat zouden meer mensen moeten doen, dan leren ze het wel af.

   • Dat is wel wat ik begrepen heb van alle promotie filmpjes van mijn held hugo.
    Dat je het voor een ander doet. Nooit voor jezelf.
    Dus als we dat allemaal doen, dan moet het vanzelf wel goed komen.
    Voor jezelf hoef je er niet aan te beginnen omdat het toch niet werkt.
    Maar het idee dat je iets voor een ander doet, dat levert wel zo een fijn gevoel op.
    Ik zou het zo weer doen voor een ander.

   • Bert

    Dat is wel een paradoxale kant, aan het hele corona gedoe. Ik bedoel, ik heb van deze regering en deze status quo altijd het volgende gehoord: zoek het uit, neem eigen verantwoording. Als je arm bent, is dat je eigen schuld. Wees individueel succesvol in het systeem etc.

    Maar toen kwam er ‘covid’ en moest ik ineens ‘alles voor een ander doen’

    Huh…De VVD verteld mij dat ik mijzelf moet opofferen voor het geheel? De VVD geeft om de zwakkeren? Sinds wannneer ?

    Ik moest alles altijd zelf doen en alles was mijn eigen verantwoordelijkheid en ik moest niet zeiken en gewoon geld verdienen. Toen kwam er een griep en moest ik ineens letterlijk mijn hele leven opofferen aan een paar anonieme mensen?

    Ze zijn allemaal ideologisch erg inconsistent. Ik hou daar niet van.

    Kijk, als de SP nou aan de macht was, dan had ik deze gedwongen opoffering verwacht. Dat is immers hun hele verhaal. Maar de VVD stond zogenaamd voor vrijheid boven collectiviteit

   • Ik wil best iets doen voor een ander

    Maar de vraag is, welke ander? En met welke intensiteit? En waarom? En wat is de context?

    Hugo zegt even: werk jezelf zwaar in de schulden, want dat moet je gewoon doen voor ‘een ander’. Dat is teveel gevraagd van mensen. Jezus Christus zou dat nog niet gedaan hebben. Jezus Christus zou daar nog te egoïstisch voor geweest zijn haha

   • @ nayakosadashi2020,
    Je zegt het eigenlijk al, niemand doet zomaar iets voor een ander.
    Zeker niet voor iemand die je niet kent of waar je zelf niet wijzer van wordt.
    Er zijn er maar zeer weinig die iets voor een ander over hebben zonder er zelf wijzer van te worden.
    Vaak wordt dit ook dan ook nog eens wantrouwt omdat andere er al onbewust rekening mee houden dat er iets van ze verwacht wordt.
    Ik wilde nog wel eens iets zomaar doen of mijn tijd steken in iemand om even te helpen, zomaar. Ik heb tijd zat en ben vrij handig.
    Maar ben daar wel ook van terug gekomen. Vaak kost het je alleen maar geld.
    Omdat je dan vaak de enige bent waar ze al van tevoren op rekenen.
    En dan is het nog stront voor dank ook vaak achteraf.
    Zo zijn mensen nou eenmaal.

    Ik repareerden gitaren tegen onderdeel kosten omdat de meeste amper geld hebben.
    En ik had er lol in om een arme muzikant te helpen en tijd zat.
    Maar ze betalen liever wat meer want dan hebben ze er meer vertrouwen in en dat het goed gebeurt.
    Zelfs als er niemand een klacht over je hebt. Dan houd het op.
    Terwijl ik alleen maar dacht andere een plezier te doen omdat vele dit niet kunnen of het is vaak veel te duur bij een winkel.
    Ik doe het waar je bij zit terwijl ik koffie aan het zetten ben.

   • Ja, precies

    Het gaat ook om de abstractiegraad, denk ik. Je broer helpen, is iets anders dan de buurman helpen. Een vriend van een vriend helpen, is iets anders dan je vriend helpen. Hoe verder het van je afstaat, hoe waziger het wordt en hoe minder je geneigd bent in actie te komen. Het idee van ‘sommige Nederlanders’ die ‘best ziek kunnen worden’ is zo vaag, zo wazig. Wij mensen zijn geen goden, geen engeltjes.

    Jezelf de schulden in jagen, voor iemand die je niet kent, die misschien wel erg ziek zou kunnen worden, doordat hij/zij wat ouders is, of wat dikker. Dat is een te grote opofferingsgraad. Dat kan je niet echt van mensen verwachten. Hugo en Rutte willen dat we ons onmenselijk, onnatuurlijk, tegenintuïtief gedragen. Tegen al onze gedachtes, gevoelens en overwegingen in. Maar dit willen staten altijd. De staat schept een beeld van ‘de ideale burger’ en eist vervolgens dat mensen zich hieraan conformeren. Communisme deed het : de harde werker. Fascisme deed het: de gespierde Arische boer, met blonde haren. En de laat kapitalistische technocratie doet hetzelfde. De ideaalburger, de burger met de QR en het mondkapje, die pronounce heeft en woke dingen zegt en graag veel boosters krijgt en zijn buren verraad en zich kapot werkt om die te hoge hypotheek op te hoesten, zonder ooit te klagen.

   • Alle tot nu toe genomen fabelvirusmaatregelen zijn maatregelen tegen de mensheid, tegen vrijheden en zelfbeschikking(srecht). Rechten om heerlijk van te kotsen en welk recht zou een mens moeten hebben om zichzelf te kunnen beschermen, zelf te mogen beslissen, zelf te kiezen waar te gaan of te staan en te doen of te laten, te hebben of te geven. Het recht is overbodig om te vertellen wat ik als mens vanzelfsprekend heb of ben. Zonder recht zou het vanzelfsprekend zijn dat ik opgesloten wordt, mijn leven of bezit kan worden afgenomen of als een labrat afgespoten met gif kan worden? De onbeschreven rechten die moeten beschermen waren er al, maar wat zijn rechten waard als deze er zijn, opgetekend, maar niet worden gevolgd en een wetgever via slinkse wegen mijn rechten omzeilt waardoor ze meer rechten hebben dan ik rechten heb.

    Daarom, ik hoef geen opgetekende rechten, net zoals ik jullie bemoeienis, jullie weg, jullie doel, jullie meningen of ideeën, jullie waardeloze en corrupte macht niet hoef en al helemaal niet jullie gebrachte en veroorzaakte vele kankers en zogenaamde genezingen hoef. Jullie parasitaire levensvormen, jullie satanische gedachten zijn de ondergang en niet de brug naar een hemels, vrij, zelfstandig, soeverein leven. Jullie zijn het zuivere kwaad en niets anders dan dat.

    Als we werkelijke rechten en zuivere wetten zouden hebben, dan zou er niet gebeuren wat gebeurt en niet zijn gebeurd wat is gebeurd. Er zou massaal een enorme schadevergoedingen hebben plaatsgevonden en duizendmaal oprechte excuses gemaakt zijn.

    Maar nergens heeft de vijand spijt betuigd of zich terug getrokken en gaat de staatskaravaan der mentaal misvormden, oorlogszuchtig, hondsbrutaal en onverzettelijk door en menen nog steeds de bevolking te kunnen op te sluiten, af te sluiten, te controleren, te onderdrukken, te digitaliseren, te ge-/misbruiken, af te maken als labratten en op te ruimen afval.

    Geen waardeloze rechten, maar duidelijkheid en wetende waar een mens onaantastbaar staat in alle vrijheid en met zelfbeschikking en met de enge staatsklauwen afblijven van ons mensen is voldoende. Wetten en rechten die ooit zijn bedacht om de mens te beschermen, bewijzen nu overduidelijk een totale farce te zijn en doen het tegenovergestelde van wat ze zouden moeten doen. Want waar wetten of de rechten van de mens zouden moeten beschermen, worden ze met monsterlijke en satanische voeten getreden, aan de kant gegooid of zelfs zo ingericht en veranderd dat een verkoudheid een A-status kan aannemen, en uiteindelijk niemand daarmee het recht nog heeft en wettelijk gezien geen verkoudheid meer kan uitzieken en zo onder de wet valt van gevaarlijk voor jezelf of een ander.

    Wie zijn al deze krankzinnigen met hun fabeltjes, hun hoax virussen en losgeslagen wetten. Politici, koningen en koninginnen, prinsen en prinsessen, leden van de meest uiteenlopen en door henzelf in het leven geroepen status quo en organisaties, WEF, Bilderberg, de 1%, waar geen mens uiteindelijk wat mee van doen heeft en zij met droge ogen de mensheid vertellen dat zij met hun corrupte wetten, samengesteld en afgestemd in fraudeleus gekozen regeringen, de macht en het recht zouden hebben mensen die het niet met ze eens zijn en een beroep doen op hun rechten als mens op te sluiten, af te spuiten met gif, digitale machtsrotzooi; de zogenaamde ID handigheidjes en niets meer beztten pasjes in een 4e industriële/bancaire revolutie en door hen georganiseerde reset door de strot te duwen en waarmee ze zich hebben te identificeren en zelfs mee hebben vrij te kopen, als dat nog kan en nog mogen leven van ze.

    Wie is het geteisem minder in aantallen onder de 7 miljard mensheid, die menen met bluf en misleiding de mens te mogen grijpen en af te maken, te reduceren tot niks, tot digitale, ID controleerbare en stuurbare uitgewoonde en armlastig gemaakten en daarbij in een artificiële intelligente domheid te gieten en te vangen en als slaven te houden, waarbij het grootste deel van de goedgelovige en volgzame wereldbevolking het prima vindt en zelfs dat ze als overbodige afval wordt afgespoten en zo stilaan wordt opgeruimd.

    Volg je en geloof je in de rechten van de ‘vrije’ mens dan zouden er nu vele duizenden staatsmisdadigers en aanverwante meelopers achter slot en grendel moeten zitten. De rechten van de mens zijn echter geschreven in los zand. De zogenaamde rechten van de mens is een volledig misgeboorte, een mismaakt nietszeggende projectie. Vooral de afgelopen twee jaar is daarvan het duidelijke bewijs, heel Nederland illegaal opgesloten, invoeren van illegale documenten en burgers met gif afspuiten.

  • @Carver
   Weet je de één doet zijn best om een tribunaal voor elkaar te krijgen. De ander doet zijn best om een aangifte te regelen. Weer een ander zet zich in om zoveel mogelijk handtekeningen voor een petitie te verzamelen. Weer iemand anders probeert een demonstratie te organiseren. Iemand houdt een lezing over gezondheid en vaccins. Dan zijn er weer velen die feiten boven tafel proberen te krijgen om de beweringen van het kabinet te weerleggen of iemand zit met een protestbordje op een drukke plek om zijn/haar mening te verkondigen etc. etc.

   Misschien zal iedereen van mening zijn dat zijn/haar manier de beste manier is om te strijden. En eigenlijk heeft iedereen gelijk want ‘alle beste manieren’ bij elkaar zijn gewoon de algehele manier waarop je als volk met een diversiteit aan mensen deze strijd voert. Naar mijn mening verschilt de bijdrage aan de strijd per individu. Je kunt er met gestrekt been in gaan maar je kunt ook met je gezonde verstand een afweging maken waar jij je medewerking aan de strijd verleent.

   Alleen onverschilligheid lijkt mij fout en het lijkt mij eigenlijk ook niet goed als de één gaat bepalen welke bijdrage de ander moet leveren of wie de beste strijder is. Daar moeten we ons niet mee bezig houden want dat zorgt voor verdeeldheid. Dan loop je juist weer in de pas.

   • Alleen onverschilligheid lijkt mij fout en het lijkt mij eigenlijk ook niet goed als de één gaat bepalen welke bijdrage de ander moet leveren of wie de beste strijder is. Daar moeten we ons niet mee bezig houden want dat zorgt voor verdeeldheid. Dan loop je juist weer in de pas.

    Mee eens, ik bepaal zelf hoe en of ik verzet pleeg.

    Dat gedoe met tribunalen, lijkt me eigenlijk contraproductief. Het leidt ertoe dat de politici achter het covidbeleid niet willen stoppen met het hele gedoe. Ze denken dan namelijk, fuck, als we er nu mee stoppen, dan gaat dat tribunalen balletje rollen. Dan komt de wraak. Dan gaan de juristen de boel uitpluizen. Die Jeroen Pols bijvoorbeeld, die gaat zich er dan in vastbijten.

    Van mij hoeft er niet eens wraak te zijn. Ik wil gewoon met rust gelaten worden. Hugo de Jonge hoeft geen ‘boete’ ofzo, Hugo moet gewoon uit mijn leven blijven, op alle mogelijke manieren.

 12. Het valt mij op dat allerlei vertegenwoordigers van ‘stromingen’ het wel heel gemakkelijk laten afweten met allerlei maatregelen die overheden nemen die tégen alle grondrechten van de mens ingaan:
  liberalen laten het massaal afweten, net als: socialisten, christendemocraten, groenen, progressieven etc. Alleen wat altijd werd weggezet als ‘conservatief, oubollig, niet bij de tijd, komt juist nu op voor de individuele vrijheid van de mens. Al vertegenwoordigen deze vaak niet de ‘officiële’ mening van hún ‘stroming’, zíj durven zich échter wel uit te spreken:

  Sie wollen uns massregeln wie Kinder – BISCHOF SCHNEIDER / 3 jan. 2022
  https://www.youtube.com/watch?v=snl6z5TDLaQ

  Archbisshop Viganò to Italians at the protests on January 15th, in Rome / 16 jan. 2022
  https://www.youtube.com/watch?v=wSYd1knki58

  Kardinal Müller – spricht über Impfzwang und den Great Reset / 15 dec. 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=3bwbnmoy4sE

  Cardinal Mueller Warning / 14 dec. 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=QYzfzQD1reg

  ‘The Great Reset’, dominee Paul Visser / 10 okt. 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=se7Pf_NFBF0

  BISCHOF SCHNEIDER – “Ich möchte die Österreicher bestärken” / 31 dec. 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=wGZvlqFJM10

  Aartsbisschop onthult “Great Reset” door Covid-19 / 24 jan. 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=FiEaEkceTrw

  *** Beste Johns, reacties met 5 of meer linkjes worden door de instellingen bij reageren / het spamfilter gezien als spam. We willen niet modereren. Maar hebben wel voor deze instelling gekozen. Ik vis de reacties meestal wel uit het spamfilter. Dank voor je reactie, Ratio ***

Comments are closed.