Dat nepnieuws van alle tijden is, bleek bij een bezoekje aan de Gevangenpoort in Den Haag.

In de tijd dat Trudeau protesten illegaal maakt, door een nood-wet in te stellen en dus is ineens alles en iedereen on-wettelijk bezig met wat gisteren mocht, als het zijne majesteit niet zint.

Als van alles en nog wat, met een (‘democratische’ pennenstreek tot misdrijf kan worden betiteld, zou ik toch graag een zeer beperkte macht van de overheid wensen.

Hoe ging dat vroeger in Nederland? Nou volgens attributen als duimschroeven, rekbanken en schandpalen toch iets directer. Zinde het een gezagsdrager of rechter niet, dan werd de verdachte persoon via marteling geholpen om tot een bekentenis te komen. Laten we dit Trudeau maar niet vertellen, hoewel, hij gebruikt een veel slimmere truc: degenen die financieel bijdragen aan het truckersprotest, zien hun bankrekening geblokkeerd en geconfisqueerd, zodat ze volledig ‘kalt gestellt’ zijn en geen kant meer op kunnen. Wie zei er dat we cash moesten afschaffen?

Maar er waren in de Gevangenpoort, tegen het hol van de leeuw het Binnenhof’ nog een aantal andere leerzame dingen: pas sinds 1700 werden er gevangenis-straffen uitgedeeld. Daarvoor zat je alleen in de gevangenis in afwachting van je rechtszaak en/of je martelingen. Waarbij je  zelf moest betalen voor je eten en verwarming. De straffen waren geldboetes, brandmerken, afhakken van handen, vingers of je kop. Veel goedkoper dan gevangenisstraffen. Waarbij een libertarier zal opmerken dat de straf voor een misdrijf, minimaal vergoeding van de berokkende schade moet zijn, dus ook mbt gevangenisstraf zal de misdadiger de kosten daarvan met rente moeten vergoeden. Dat sluit doodstraf uit, maar ook dat doodstraf tamelijk definitief is en toch slordig als er een foutje in het onderzoek is gemaakt.

Tegenwoordig martelen we niet meer zei de gids in de Gevangenpoort. Echter het al zonder proces veroordeeld zijn op Sociale Media van een (sexueel) misdrijf komt wat mij betreft dicht bij een bekentenis verkregen via marteling. Maar dat zal wel zijn omdat ik man en wit ben.

De grootste schok in de Gevangenpoort was niet dat de broers de Wit zelfs na marteling niet bekenden en toch gelyncht werden door de bevolking, nee dat was het nepnieuws van de Blauwe Steen:

Duizenden kinderen waaronder ik, die de afgelopen 50 jaar met schoolreis de gevangenpoort bezochten, leerden dat de Blauwe steen zo was uitgehold vanwege de marteling waarbij steeds druppels water op gevangenen vielen, die alzo gek werden van het gedruppel op hun kale kop. Indrukwekkend.

Ware het niet dat (ja daar is tie) bij nieuw wetenschappelijk onderzoek, de oude jarenlange vastgestelde wetenschap werd ontkracht, omdat het gat in deze Blauwe steen, niet van druppels, maar van een hek afkomstig blijkt te zijn!

Toch weer een lesje in bescheidenheid: de vastgestelde wetenschappelijke feiten, blijken anders te kunnen zijn. Als dat met een simpele steen en druppels water al zo kan zijn, misschien toch eens wat voorzichtiger met ‘waarheden’ als zeer ingewikkelde modellen voor zeespiegelstijging of CO2 effecten om gaan.

13 REACTIES

 1. Iets strafbaar maken, kan alleen voorafgaand gebeuren. Niet naderhand. Zelfs in Canada niet vermoed ik. En iets strafbaar maken kan met een pennenstreek van het parlement. Zonder die pennenstreek kan een Trudeau niets.

 2. Éne Daniel aan het woord:

  Telegram-bericht: …Daniel De Roo
  Overgenomen tekst
  De slaafse burger is na de aankondiging van op persconferentie weer belazerd en is blij met de “versoepelingen”.
  ‼️Ze zijn weer tactvol afgeleidt van wat er echt komen gaat!‼️
  Na 30 juni 2022
  – Raad van Europa heeft resolutie 2361 aangepast en heeft geen bezwaar meer tegen verplicht vaccineren
  – EU heeft per 1 juli 2022 de “wetgeving” voor de verplichte EU COVID 19 Certificaten bekend gemaakt die alle vrijheden ontnemen als je geen QR covid certificaat hebt.
  Kuipers zal deze EU “wet” in mei 2022 ondertekenen. Als er een meerderheid van lidstaten is, wordt gedwongen vaccinatie ingevoerd!
  – Eind 2022/2023 komt er een digitale currency. Niemand kan dan nog aan zijn/haar geld!
  – De EU legt zonder overleg een digitaal ID op aan elke EU burger.
  Kijk maar eens in “mijn overheid, digiD” hij staat er al bij!
  – alle geldautomaten worden in de komende tijd vervangen voor QR code geldautomaten.
  Belgie is al in volle gang aan het installeren.
  – als deze QR code automaten zijn geintegreerd, kan er bij banken enof elders geen contant geld meer worden opgenomen
  – de EU heeft als doel, binnen 1,5 jaar, contant geld volledig waardeloos te maken. Er is dan geen zwart geld meer.
  – De EU / “Nederlandse overheid” bereidt voor iedere burger een klimaat CO2 quotum voor!
  Teveel gas verbruikt, dan bv week niet rijden. Teveel gereden, minder electra verbruiken etc etc
  – De EU ontneemt ieder mens definitief haar lichamelijke integriteit!
  – Big Pharma / EU is al eigenaar van uw en mijn lichaam!
  We worden tot bodies of internet gemaakt. En dat is geen fabeltje!
  Kijk naar het patent gevestigd door Big Pharma op 28 maart 2021.
  – Dus geen update boosters nemen, alle rechten vervallen!
  ‼️ALS WE NU NIET HEEL SNEL ECHTE ACTIE ONDERNEMEN TEGEN DEZE WEF CRIMINELEN‼️
  dan zitten we allemaal binnen 2 jaar, gevaccineerd of niet, in het digitale concentratie kamp EU Nederland opgesloten!!
  (Bovenstaande is gebasseerd op orginelen bronnen en documenten van de EU, Raad van Europa, Nederlandse overheid, WEF, WHO en Big Pharma contracten.
  Ze zijn openbaar en voor iedereen inzichtelijk en opvraagbaar)

  • Bij mijn weten, heeft de Raad van Europa geen bezwaar tegen een plicht tot vaccineren. Wel eist de Raad dat er een wet voor nodig is om een dergelijke inbreuk te mogen maken en dat een dergelijke inbreuk proportioneel moet zijn. Resoluties van de Raad van Europa zijn juridisch niet bindend overigens. Of dit geruststellend is of niet moet ieder voor zich uitmaken. Maar de Raad van Europa kan niet van de ene dag op de andere dag een vaccinatie verplicht stellen. De rest ga ik niet bij langs. Was toch handiger geweest als dit bericht linkjes had gehad.

   • Mee eens. Ik zag dit bericht op LinkedIn voorbijkomen. Ook zonder bronvermelding. Het wordt overal gekopieerd/geplakt lijkt het.

   • @Niko, berichtjes zoals deze veroorzaken veelal onrust. Dat maakt dat reacties op deze berichten bij een vermoeden van onzin in de prullenbak belanden. Dat schaadt mogelijk het imago van de brenger van het berucht.

   • Dit bericht is in grote lijnen waar en geen gerucht en waarom zou het onrust veroorzaken? Het is de weg naar een 4e industriële revolutie die alles gaat veranderen. “You will own nothing and be happy (finished)”, het WEF is duidelijk en regeert en dicteert of dachten de jongens en meisjes werkelijk dat ze over een hobbeltje zijn gekomen? En onrust komt voort uit het feit dat mensen hun kop, die steeds dieper in het zand gaat, uit het zand zullen moeten trekken, of ze willen of niet. De waarheid of realiteit is daar en dat brengt onrust. Vluchten kan niet meer en zal ieder mens op deze planeet grote persoonlijke economische, fysieke en mentale veranderingen/schokken ondergaan.

 3. Lichamelijk martelen is omgezet in een geestelijke marteling.
  Ze maken het je leven gewoon zo goed als onmogelijk met regeltjes en wetjes.
  Voor sommige zo erg, dat ze zelf maar besluiten om er uit te stappen.
  Er is hier altijd wel iets te bedenken wat je volgens de overheid fout doet en waarmee ze je kunnen pakken.
  1x een vinkje op de verkeerde plaats kan je al in het hoekje van fraudeurs plaatsen waar je jarenlang last van kan hebben.
  En zie er het dan maar weer op te lossen.

  • Is dat niet ze opa? Die Pierre Trudeau.
   De man is in 1919 geboren.
   Hij zelf komt uit 1971, het zou kunnen.
   Hij had dan wel een oude pa toen ie geboren werd.

 4. “zonder proces veroordeeld zijn op Sociale Media”.

  Zo lees ik met enige verbazing over een zingende smurf die laatst z’n vriendin mishandeld heeft. Niet zo aardig natuurlijk en hij heeft wat goed te maken.
  Maar de gretigheid waarmee iedereen optredens afzegt, contracten verscheurt, samenwerkingen opzegt, en algeheel loopt af te zeiken in de media is opmerkelijk. Zou men dit ook hebben gedaan als de dader een andere afkomst had?

  ‘Cancel culture’ is een moderne versie van de aloude “administratieve dood” (weet de precieze naam van die straf niet meer). Net als de noodwetten van Trudeau in Kanada. Je leeft nog wel maar je kunt juridisch/economisch niets meer gedaan krijgen. Net als met jonkheer Berooid van Zuipestein die ruzie met de Bea Constrictor kreeg.

  • ” Zou men dit ook hebben gedaan als de dader een andere afkomst had? ”

   Ik noem een ali b, grace krijs, marco b.
   Maakt dus weinig uit wat je afkomst is als je je poten niet kan thuis houden.
   Als ze alleen door het rode stoplicht waren gereden was het vast allemaal niet gebeurt.

   • Je hebt gelijk. Door het geschreeuw over de laatste, vergeet je de koekebakkers van een paar weken geleden alweer snel…

Comments are closed.