Hoe Nu Verder is een initiatief dat om een donatie vraagt: In welke wereld wil jij leven? Hebben we in de toekomst nog wel échte vrijheid? Nederland staat op een tweesprong. Willen we dat onze kinderen opgroeien in een voorwaardelijke controlemaatschappij, gedicteerd door een wereldregering óf pakken we onze nationale en lokale democratische zeggenschap terug?

Wij zijn een groep bezorgde Nederlanders en hebben in samenwerking met de VVJ (Vereniging van Vrije Journalisten) en de onafhankelijke media het initiatief genomen om voor iedere inwoner van Nederland een gratis krant uit te brengen. De Hoe Nu Verder krant. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te informeren en om het maatschappelijk debat op gang te brengen over belangrijke onderwerpen die ons – in het bijzonder in deze tijd – allemaal aangaan. Denk aan thema’s zoals democratie, grondrechten, economie en gezondheid.

We willen de Hoe Nu Verder krant vanaf 7 maart a.s. op ieder adres in Nederland bezorgen en streven naar een oplage van 5,9 miljoen stuks. Gelukkig hebben we al 54% van het bedrag wat hiervoor nodig is, geworven. Met dit bedrag kunnen ruim 3,1 miljoen kranten worden bezorgd (deze kranten worden sowieso bezorgd, onafhankelijk van het resultaat van deze crowd-funding actie).

Er is een donatiepagina waar je je woonplaats of wijk kunt selecteren en dan je donatie te bepalen door het aantal kranten waarvoor je wilt bijdragen te vermenigvuldigen met 10 cent.

Hoe Nu Verder wordt gesteund door:

De Andere Krant
Gezond Verstand
blckbx.tv
Café Weltschmerz
De Blauwe Tijger
ANBB
VVJ
Biomedische rekenkamer
#voortschrijdendinzicht
beUnited

2 REACTIES

 1. Mooi initiatief. Geen idee wat er precies in de krant komt te staan, en hoe geloofwaardig alles is. Dat is voor mij nog niet eens het belangrijkste. Heel Nederland een krant bezorgen is geen klein bier. Ik zie de alternatieve en privaat gesponsorde media steeds groter en sterker worden en dat vind ik een goede ontwikkeling.

 2. Heb geen idee wat deze krant uiteindelijk inhoudelijk te bieden heeft.
  Ook bij de steunende websites heb ik mijn bedenkingen.

  Echter, we moeten met z’n allen wat doen.
  Soms betekent dat ergens instappen en dan maar zien hoe en wat.

  Dus heb ik mijn wijk volgestort.

  Ben benieuwd of andere vrijspreker-bekijkers en reageerders dit ook hebben gedaan of gewoon hebben bijgedragen.

  Mag ik hier op vrijspreker een simpele ‘ja of nee poll’ houden over het wel of niet participeren in dit initiatief?

  Voor mij geldt dus een JA

Comments are closed.