Van ‘Keep on rockin’ in the Free World’  naar ‘Obey the State’ in 30 jaar.  Neil Young wil dat Spotify zijn muziek van het platform afhaalt omdat Joe Rogan het durft om enkele doctoren (Peter McCullough en Robert Malone) aan het woord te laten die wat andere gedachten hebben over de aanpak van het killervirus. Boze tongen beweren dat hij onder de plak zit van zijn vrouw die helemaal een wokeaholic is.  Howard Stern die in 1994 voor de Libertarian Party kandidaat governor was, zegt nu ‘ F*** your freedom’   net als die andere gubernator


Mijn ouders hebben braaf hun shots en booster gehaald. Ok, die hebben dan ook een hoger risicoprofiel.  En ze kijken braaf naar de Staatsomroep dus geen verrassing daar.  Spreken ook geen Engels dus zullen niet luisteren naar podcasts die onderzoek citeren dat de Staat vele doden heeft veroorzaakt met de lockdowns, die nauwelijks het beoogde effect hadden. Onderzoek door de ‘liberal’ Johns Hopkins University no less. Iets waar wij al anderhalf jaar geleden aandacht voor vroegen (let op verschil levensjaren (QALI’s) en doden).  Follow the science!  

Is dit een universeel verschijnsel? Worden ouderen vanzelf meer conservatief en overheidslievend?  Je hebt wel oudere hard core libertariers, zoals Hans Hoppe, Walter Block,  Doug Casey.  Rothbard was kicking government ass tot aan zijn dood.  Maar die waren al anti-gov vanaf jonge leeftijd.  Het lijkt er op dat als je Abraham (Sara is helemaal zeldzaam) hebt gezien je niet meer bereid/in staat bent toe te geven dat je je hele leven voor de gek bent gehouden door mensen die hun hele leven voor de gek zijn gehouden. 

Is het puur cognitieve dissonantie of zijn er ulterior motives? Op een zekere leeftijd heb je geïnvesteerd in dingen die ‘geconserveerd’ moeten blijven.  Je ‘beschermde’ opleiding / titel. Je AOW, je huis, je pensioen. Je Staatsgezondheidszorg waar je altijd teveel voor hebt betaald, maar wanneer je ouder wordt kan jij eindelijk uit de ruif eten (als je de wachtlijsten hebt overleefd). Er is gewoonlijk meer wat je als oudere kunt verliezen door te strijden tegen ‘The Man’, dan wanneer je een hippie bent en niet eens shampoo hoeft te kopen voor je lange haar.  Maar de studenten laten het ook behoorlijk afweten heutzutage.  Bang voor hun studentenlening? Hun toekomstige carriere? Alles wat je online post kan je tot het einde der tijden achtervolgen. Of zijn ze vakkundig emotioneel gechanteerd door de ‘we doen het voor de ouderen?’ campagne? 

Die oudere libertariërs  hebben natuurlijk ook al meer dan 30 jaar of zo investeringen gedaan die ‘government proof zijn’ (althans dat hopen ze).  Dus die kunnen er met een gestrekt – arthritis riddled /titanium enhanced- been in.  Hun reputatie is toch al lang down the drain, dus is er, net als met de gepensioneerde climate scientists met tenure,  minder dat hen weerhoudt om het narratief niet te volgen.  Is dit het einde van “Science progresses one funeral at a time”?  Het principe van Planck. Of zoals ik het noem:  het principe van 6 plankjes. 

Grijseenberg,  Februari 2022

22 REACTIES

 1. Als mensen volwassen worden, wordt hun geest en hersenen ook volwassen. Deze groep mensen kunnen alleen zichzelf veranderen. Dit gebeurt via een externe crisis, waar zij geen macht over hebben en zien dat hun autoriteit een grote puinhoop van maakt. Meestal is het allang te laat.
  Dit is een van de redenen dat mensen en bedrijven failliet gaan. Zij kunnen niet afwijken van vaste patronen. Als ik met linkse en rechtse praat – voor mij is dit allemaal hetzelfde – moet ik eerst diep ademhalen, want het is heel vermoeiend om hun ‘gelijk’ aan te horen. Laat deze zeer brave mensen helemaal uitpraten. Na verloop van tijd kom je erachter, dat zij dromers zijn, een utopie nastreven, trouwens, het zijn geen domme mensen en zelfs tegen hun eigen argumenten ingaan. Zij zijn vooral met andere mensen bezig, de gelovigen doen dit ook. Want, de ismes willen vooral overtuigen dat zij gelijk hebben. Ik moet hier ook voor opletten. Dus maak ik gebruik van het produceren van goederen en diensten voor mensen. Werkt perfect, denk als een ondernemer, als je met ismes te maken hebt.

  • Ik snap je afkeer van ismes. Het wordt al snel heel sektarisch.

   Maar aan de andere kant, ontkomen we er ook niet aan. Je hebt het al snel over ‘libertarisme’. Maar onder de libertarisme paraplu, vallen ook weer vele sub stromingen. Een Hoppean libertarier, is compleet anders dan een C4SS mutualist/market anarchist.

   Als we geen containerbegrippen gebruiken, kunnen we nog maar moeizaam communiceren. Als iemand zegt : ik ben marxist, weet je ongeveer wat zijn/haar ideeën zijn. Als deze persoon eerst Das Kapital moet uitleggen, zijn we een halfuur verder.

   Ik denk dat ik mijzelf een existentialist zou noemen. Dat dekt de lading het meeste

 2. En nu gaat scooter bert weer lopen jerimijeren over bloemkolen, tieft prettig op dwaas.

  • Wie is er over bloemkolen begonnen? Jij of ik?
   Maar nog bedankt voor de bloemkool vlieg tips. Het is me wel gelukt.
   Maar toch weet je telkens weer iets niet inhoudelijks te plaatsen.
   Dat is dan toch weer wel knap. En dat al jarenlang.
   Jarenlang slap lullen zonder iets te zeggen. Ik doe het je niet na.
   Wat motiveert jou nou om toch telkens op mij te reageren. Ik ben benieuwd.
   Dus ergens weet ik je toch bezig te houden. Dat is dan weer wel grappig.
   Al je tijd gaat er in zitten als je deze site bekijkt. Dat is dan toch wel weer leuk, al die aandacht.

   • Je verhaal over bloemkolen zit achter een betaalmuur.
    En ach, die graftak kan beter tegen mij lopen zeiken dan de rest weer beledigen., ik kan het wel hebben en lach me helemaal rot hier om die mafkees.
    Hij zoekt er altijd maar 1 uit om over te zeiken.
    En iets te vertellen heeft ie toch niet.
    Ik moet het eerste nog tegenkomen van ‘m wat leesbaar is.

    Het is trouwens altijd in het weekend.
    Ik denk dat ie dan flink aan het zuipen is en een kwaaie dronk heeft.
    Daarom valt ie altijd maar 1 persoon aan, iemand moet het dan ontgelden.

   • Je kan de betaalmuur omzeilen door een ‘scriptblocker’ of een goede ‘adblocker’ (uBlock Origin) te gebruiken. Moet je als ‘add on’ of extensie in je browser installeren.

 3. Over Neil Young kwam ik een leuke grap tegen:
  Iedereen onder de 30: “Wie is Neil Young?”
  Iedereen van 30 tot 60: “Leeft Neil Young nog?”
  Iedereen boven de 60: ‘Wie is Spotify?”

  Rake cartoon van Links 1971/2021. Hoe zou het zijn met generatie Links 1981/2021? Ik ben benieuwd wie van de ‘punkhelden’ van vroeger intussen ‘Links 2021’ is. Johnny Rotten? Die noemde een paar jaar geleden Trump de ‘punk rock president’. Ik verwacht het niet. Maar genoeg anderen van wie ik de namen ben vergeten lijken mij wel van die types. Generatie Links 1991 is intussen nat gegaan “Rage Against The Machine” is intussen “Obey The Machine”.

 4. Was wel lekkere muziek wat die gasten van Rage Against The Machine maakten.
  Heerlijk om keihard af te draaien. Ik heb er alleen nog tapes van.
  De sex pistols hebben mij nooit geboeid. Een partij herrie vond ik dat.

  • Youtube staat vol met Obey The Machine: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgcMZQdQFPtgrIJUcyEQoyBT7gDmoNIw_

   The Machine heeft het intussen op Joe Rogan voorzien. De laatste heeft intussen excuses aangeboden vanwege ‘racisme’. Hij had beter moeten weten. Als je eenmaal excuses aanbiedt dan ga je helemaal voor de bijl. Hoe lang zou het duren voordat JR helemaal gewist is van Youtube en Spotify? Hij zal zijn eigen Spotify moeten bouwen.

   Misschien kan Howard Stern een baantje krijgen bij Spotify, dan heeft die misschien weer een paar luisteraars. Net als CNN.

   • Hij zal zijn eigen Spotify moeten bouwen.

    Dat moet sowieso gebeuren. Facebook en spotifiy moeten vervangen worden door non cancle platforms

    Ik kan dat alleen niet maken, ik ben geen ITer etc. En als ik ITer was, had ik er geen zin in gehad. Te lui etc.

    Eigenlijk is dit hoe de vrije markt zou moeten werken. Een bedrijf komt met een kut dienst, dus dan staat een concurrent op die iets beters maakt. Maar in het geval van de sociale media, gebeurt dit maar niet. Iedereen laat zich cancelen en niemand maakt iets beters.

   • @nayakosadashi2020
    Inderdaad een eigen Spotify bouwen. En dan kijken hoe je de ‘app’ in de App Stores van Apple en Google krijgt/houdt. Of bij alleen web-toegang, dat je platform niet wordt verbannen in DNS. Of op een lijst komt met ‘onveilige’ websites.

    Is er al een libertarische DNS-server aanbieder? Dat gaat ook een slagveld in de strijd om de waarheid worden. DNS is het systeem dat je computer of foon vertelt dat http://www.vrijspreker.nl hoort bij IP adres 1.2.3.4 (wat het werkelijke internet adres is). Google/Cisco/Cloudflare hebben steeds grotere marktaandelen met hun ‘Public DNS’ servers.

   • Vroeger had je ‘limewire’ en ‘pirate bay’ etc.

    Ik heb geen verstand van IT dingen, ik kan er niet over oordelen.

    In ieder geval is deze site al een ‘non cancle’ zone. Je zou dan alleen willen dat meer mensen het bezoeken. Meer mensen met verschillende meningen, zodat het geen echo kamertje wordt.

Comments are closed.