Er is door de Russische invasie een grote zege behaald, het Amerikaanse militair industrieel apparaat heeft eindelijk weer zicht op een oorlog. En wat voor één! Daarnaast heeft de Federal Reserve gewonnen, ze kunnen door de oorlogsdreiging nog meer geld scheppen. En het staatsapparaat wint, oorlog of oorlogsdreiging is de gezondheid van de staat. Dichter bij huis is het de vraag in hoeverre de Europese Unie van deze crisis garen gaat spinnen. Nog meer EU?

De leugens

Een oorlog begint vaak met leugens. Regime change, weapons of mass destruction. De leugen voor deze oorlog is Russische expansie. Terwijl in werkelijkheid de NAVO al 30 jaar oprukt naar het oosten. In 2014 schreef ik een artikel met deze illustratie:

De NAVO was tot de bruine lijn opgerukt, ik tekende de zwarte lijn die aangaf wat de strategische situatie zou zijn als de Oekraïne in de westerse invloedssfeer zou komen.

Hieronder nog een filmpje over de oprukkende NAVO:

De inmenging van de EU tijdens de Maidan revolutie, waar een democratisch gekozen bewind na opruiende taal van EU delegatie leden omver werd geworpen, moet Rusland van de kwade bedoelingen van de EU en de NAVO hebben overtuigd. De Oekraïne moest en zou onder westerse invloed komen. Zie hier een analyse van de NOS.

Cuba crisis

Ik zeg niet dat Rusland altijd goed handelt. Rusland was 1 van de 2 agressors die in Europa de WO2 begonnen. En die tijdens de Jalta conferentie zicht kregen op een enorme uitbreiding van haar invloedssfeer. Tijdens de Cuba crisis plaatsten ze de Verenigde Staten voor een bijna onmogelijke keuze. Kennedy reageerde en de wereld was op de grens van een nucleaire oorlog.

Ruslands onmogelijke keuze, strategische diepte

Rusland’s westelijke grens heeft nauwelijks natuurlijke verdedigingslinies, nauwelijks bergen of woestijnen. Door de strategische diepte konden ze onafhankelijk blijven. Die strategische diepte is door 30 jaar lange expansie van de NAVO verdwenen. Als de Oekraïne het patroon volgt: op economische en financiële afhankelijkheid volgt militaire afhankelijkheid, dan is Rusland haar strategische diepte echt kwijt. En de Oekraïne vraagt er inderdaad om NAVO lid te worden. Hierdoor wordt Rusland in een onmogelijke positie gedwongen, accepteer dat de Oekraïne westers wordt en investeer veel geld in het leger om het gebrek aan strategische diepte te compenseren. Geld dat Rusland niet heeft. Of waag de gok en val de Oekraïne nu binnen. Hoe hoog de prijs nu ook zal zijn.

Ongeveer tachtig jaar geleden werd Japan overigens door het westen voor eenzelfde onmogelijke keuze geplaatst. Helaas leert men niet van de geschiedenis en gelooft men de media die stellen dat Rusland agressief is en oprukt. Het is toch echt het westen dat de Russen schaakmat heeft proberen te zetten.

99 REACTIES

 1. Het opstoken van het vuurtje door de VS, terwijl Europa daar de meeste last van heeft, komt én Poetin én de VS goed uit: de hogere energieprijzen hebben al genoeg binnen gebracht voor een paar maanden oorlog. En dat alles met een zogenaamd democratisch bewind in Ukraine dat niet te beroerd was om miljoenen aan de zoon van Biden te geven.

  • Zou Oekraïne misschien zelf mogen beslissen wat ze willen? Van Rusland moet je het niet hebben

 2. nog een lesje: het eerste wat de Oekraïners nu doen is cash uit de geldautomaat zien te halen. Het bewijs en nut van cash daar mee aantonend.

 3. We hebben hier al een keer aangegeven niks met de Oekraïne te maken willen hebben met dat associatie verdrag in het referendum.
  Ik dacht dat dat in 2015 was. Maar daar ging een streep doorheen wat wij vonden.
  En hier zijn ze maar bezig met allerlei oorlogstaal van dit mini landje met een grote bek.
  Lijkt wel of ze het schitterend vinden. Rutte zal Rusland wel even aanpakken.
  En zo worden we een oorlog in gevoerd waar we niks mee te maken wilden hebben.
  En de gasten in de EU maar lopen stoken. Ook zo iets waar we niks mee te maken wilden hebben.
  Hoe dit nou weer gaat aflopen, ik weet het niet.
  Wel dat het alleen maar ellende gaat opleveren waar we ook niet op zitten te wachten.

 4. Het enige dat ik denk en dat zal vast ‘slecht’ zijn van mij. Is : Ok, oorlog. Maar ik ga daar niet vechten, in dat Oekraïne. Ik ben zogenaamd ‘reservist’. Maar als die fuckers elkaar daar afmaken, dan heb ik daar niets mee te maken !

  We mogen blij zijn dat er niet al een Europese dienstplicht is.

  Als die er komt, moeten we echt elkaar ondersteunen en daartegen strijden en wat beter georganiseerd zijn.

  • Mijn broertje is beroeps maar die sturen ze echt die kant niet op.
   Die loopt tegen de 60. Daar hebben ze niks meer aan.
   Die slijt ze dagen tot ze pensioen.
   En als er een dienstplicht zou zijn, dan weiger ik of deserteer ik.
   Ik laat me door niemand ergens heen sturen waar ik niet wil zijn.
   En ze hebben hier helemaal geen leger meer. Alleen mannetje in groene pakken.
   Tanks leasen ze van Duitsland, boten zijn verkocht, en er vliegt nog een handje vol rond.
   En dat was het dan hier in Nederland met het leger. Dat stelt niks meer voor.

   • De generaal is Ollengren met gekapte haartjes en modieuze knielaarzen. Dat zegt al genoeg hoe die zielig al die westerse regeringsleiders van nu zijn. Totaal debiel.

  • Bert. Ja, ik heb niet zo’n verstand van de militaire zaken. Ik ken niemand die militair is, ofzo

   Maar ik hoorde dus wel, dat partijen als D66 en Volt fantaseerde over een EU leger. Een totale nachtmerrie, zou dat zijn. Dus we mogen blij zijn dat dat er nu niet al is.

   Ja, ik zou dan inderdaad ook deserteren of onderduiken.

   Het is alleen ook slecht voor de economie, dit gedoe.

   • Mijn vader was beroepsofficier en ik reserve. Dat probeer ik te voorkomen bij mijn kleinkinderen. Als ik 1 ding geleerd heb is het dat onze Regeringen je laten barsten als je ze nodig hebt.

   • Ja tuurlijk. Sorry dat ik het zeg, maar ze gebruiken je gewoon als kanonnenvoer hoor. Kijk naar hoe ze met hun Irak veteranen omgaan. Die zijn dan dakloos etc en wonen in een kartonnendoos. Je bent gewoon een pion, die gebruikt word om bepaalde belangen veilig te stellen.

 5. Kan niemand nou eens Poetin elimineren? En neem dan Xi en Kim Jung Un ook mee.
  Ik zoek er geen problemen mee hebben.

   • Het mijne ook niet, maar de nieuwe Hitler elimineren mag van mij wel. Als we dat met de oudere en zijn trawanten hadden gedaan had dat veel doden gescheeld

   • @Winston

    Er zit in jou en miljoenen of zelfs miljarden anderen, na het accepteren van een experimentele injectie,met daaraan verbonden totale wereldwijde digitale tirannie, waar mensen blindelings vol in zijn gegaan alsof het Jezus de verlosser betreft, reeds drie maal of meer westerse Hitler in het lijf. Janken om Putin is jezelf wat wijs maken. Nederland stroomt over van dat soort simplistische denkers.

  • Als de NAVO niet zo een uitbreiding drang had, dan was er niks aan de hand.
   Ben ook geen Putin fan de dictator. Ik zou daar niet willen wonen.
   Maar dat ie een buffer wilde bewaren daar kan ik me wel voorstellen.
   Die NAVO, EU en de VS worden wel een beetje erg opdringerig.
   En zulke vriendelijke bedoelingen hebben ze niet met ons. Ik vertrouw ze niet.

   • Oekraïne mag zelf beslissen of ze bij de NAVO willen. Oekraïne is een autonome staat en hoeft niet naar de Russische pijpen te dansen. Rusland gaat daar niet over.

   • Opdringerig idd dat is het juiste woord voor de EU. Met alles zijn ze opdringerig. Met klimaat met spuiten met belasting welke ze willen heffen met het dwingen van opnemen zogenaamde vluchtelingen (allemaal mannen) en ga zo maar door. Vreselijke mensen zoals Timmermans met zn totaal debiele tweet dat Poetin de oorlog begonnen is vanwege zijn tegenzin klimaat. Ze zijn echt niet normaal die gasten. Einstein zei het al dat de domheid van mensen oneindig is net als het universum. Ik denk dat die man de aanzet naar de tweede wereldoorlog toendertij bekeek en zo tot die uitspraak is gekomen. Opdonderen met die idioten.

   • @Winston. 40 Russische burgemeesters protesteren? Denk jij dat Rusland Nederland is of zo? Je hebt duidelijk geen enkel benul van hoe groot Rusland is. Dat is nog minder waard dan zeggen dat er in Nederland 4 demonstranten op de Dam staan.

    Verder is het al 30+ jaar de NAVO die aggressief naar het oosten oprukt. Dat zou nog enigszins goed te praten zijn als ze niet direct overal langs de oostgrens aanvalsmateriaal plaatsten. Niet alleen defensief materiaal, maar offensief materiaal.

    En jij wil Putin elimineren? Waarom niet eens beginnen met de echte gevaarlijke gekken, zoals Soros, Schwab, Trudeau, Macron, Gates en de hele gore kliek machtsgeile randmongolen met aanhang zoals Rutte, Kaag, Merkel etc.

    En zeker ook nooit nagedacht over het feit dat Ukraine een democratie was tot 2014, toen er een president gekozen werd die normale betrekkingen wilde met Rusland. Prompt daarna wist het westen te doen wat ze heel goed doen; de zaak heimelijk opstoken en van binnenuit opblazen. Dat is hoe de Maidan-revolutie begon en dankzij dat ligt de Ukraine al 8 jaar in een burgeroorlog. Waarbij het Russische deel van de bevolking door het Ukrainse leger notabene wordt lastig gevallen, beschoten en onteigend. En nu is het Putin zijn fout?
    Probeer eens echt naar de feiten te kijken ipv domweg de MSN-propaganda te slikken

  • Er zijn meerdere aanslagen op Hitler gepleegd. Allemaal zijn ze op een of andere manier mislukt. Ik geloof dat er zelfs iets van 4 aanslagen op hem gepleegd zijn. Er was een docu over. Een zo’n generaal had een bom geplaatst, om hem op te blazen, Hitler. Maar toen was hij net even weg, toen die bom af ging. Die generaal hebben ze toen gruwelijk gemarteld. Dat is ook een beetje het ding hé. Dat wil je dan niet.

   • Ik zie Putin niet als een Hitler.
    Dacht niet dat ze bedoeling hadden om de hele wereld onder een Russisch bewind te plaatsen.
    Je moet ze alleen niet lastig vallen of vervelend gaan doen.
    En dat is hun goed recht lijkt mij. Dat echt heeft ieder land.
    Wanneer zijn ze voor het laatst een oorlog begonnen?
    Alleen de VS begint telkens ergens te stoken en aan te vallen om de zogenaamde vrede te brengen.
    Wat elke keer op een puinhoop uit loopt.

   • Inmiddels protesteren burgemeesters van 40 Russische plaatsen tegen de Poetin en de inval die ze ongerechtvaardid noemen. De Russische burgers staan hier niet achter. Ik hoop dat ze Poetin uit de weg ruimen

   • We zagen ook in het corona verhaal, dat burgemeesters op een gegeven moment zich tegen de regering keerde. Blijkbaar is de provincie meer oppositioneel dan je zou denken.

   • Er werden 42 aanslagen op hitler gepleegd, jij bedoelt de aanslag van Stauffenberg.
    De vele mislukte aanslagen gaven hitler een goddelijke status, volgens hem zelf.

  • Dat is een garantie voor WW III.
   Poetin heeft dat natuurlijk al lang als levensverzekering aan de yanks laten weten.
   Domme opmerking hoor.

 6. Sancties leiden tot de ondergang van Rusland of tot de ondergang van de EU?

  Wat is de opzet van het uitlokken van een oorlog met Rusland, een oorlog die al langere tijd werd voorbereid? Want er waren de afgelopen jaren in de EU opmerkelijk veel militaire oefeningen.

  En is de EU bereid tot het gaatje van de eigen ondergang te gaan? En waarom zo verschrikkelijk heftig reageren op het binnenvallen van Rusland in de Ukraine?
  De VS zijn decennialang landen met flagrante leugens en geweld binnengevallen en hebben miljoenen mensen omgebracht uit naam van “het brengen van democratie” en beslechten van het zogeheten communistische of terroristische kwaad.

  Is Rusland misschien onderdeel van een aganda richting economische reset en opstarten van een nieuwe wereld orde of werkelijk zich aan het verdedigen tegen het westerse as van het kwaad?

  De Amerikaanse oorlogsindustrie mag dan in opvolging van de Amerikaanse farmaceutische vrede en gezondheid brengen, maar achter dit alles gaat een economische reset volgen die achter de bühne staat te trappelen om op te treden.

  Mooie tijden breken aan voor regeringen bij het invoeren van meer noodwetten, confiscatie van bezittingen, en uitbouwen van het/een digitale-totale-controlenetwerk en richting totale onderdrukking en macht.

  • Correctie:….De ‘vrede brengende’ Amerikaanse oorlogsindustrie mag dan in navolging van de Amerikaanse ‘gezondheid
   brengende’ farmaceutische industrie zijn intrede doen, maar na deze verschrikkelijke show gaat er een economische reset volgen die achter de bühne staat te trappelen van ongeduld om op te treden”….

   Gezien de lange voorbereidingen van dit theaterstuk is duidelijk dat deze storm niet zomaar even weer overwaaid.

  • Daar ben ik dus ook bevreesd voor. Die EU die lui zijn zo gek als een deur en zullen alles doen om ons eronder te krijgen. Trudeau heeft al een tip van de sluiter prijs gegeven. Deze oorlog gaan ze gebruiken om hun macht over de burger uit te breiden. Mijn landgenoten hebben het alleen over op vakantie gaan en het moet allemaal leuk blijven. Ik zie allemaal kinderen om me heen. Weinig mensen, die volwassen zijn geworden. Ook van mijn leeftijd rond de 68 jaar. Geen enkele wijsheid. Luisteren braaf naar de media en ik moet mn mond houden en mag niet negatief zijn. Negatief of de realiteit zien dat verschil herkennen ze niet.

 7. Er hoeft maar 1 mafkees op de rode knop te drukken en het is afgelopen met de rest.
  Fijn vooruitzicht hebben wij hier. Ik zit daar echt niet op de wachten.
  Dat dit compleet uit de hand kan lopen, daar kunnen we op wachten met al die stoere babbeltjes die ze er op na houden.
  En zitten we nou echt te wachten op een vreselijk corrupt landje.
  Want echt democratisch zijn ze daar niet bepaald als je praatjes heb op de leiders daar.
  Ze doen niet onder dat regiem in Belarus, waar ze ook zo’n mafkees hebben rond lopen als dictator.
  Maar daar hebben we al een keer een uitspraak over gedaan hebben in een referedum.

 8. https://www.youtube.com/watch?v=PMAB3r6EjcM&t=9s

  Here are the young men, the weight on their shoulders
  Here are the young men, well where have they been?
  We knocked on the doors of Hell’s darker chamber
  Pushed to the limit, we dragged ourselves in
  Watched from the wings as the scenes were replaying
  We saw ourselves now as we never had seen
  Portrayal of the trauma and degeneration
  The sorrows we suffered and never were free
  Where have they been?
  Where have they been?
  Where have they been?
  Where have they been?
  Weary inside, now our heart’s lost forever
  Can’t replace the fear, or the thrill of the chase
  Each ritual showed up the door for our wanderings
  Open then shut, then slammed in our face
  Where have they been?
  Where have they been?
  Where have they been?
  Where have they been?

 9. De complete 57e Oekraïense brigade bij Luhansk heeft echter eieren voor zijn geld gekozen en de wapens neergelegd. Ze weigeren nog langer te vechten voor het fascistische regime in Kiev. Elders zijn tientallen soldaten en grenswachten overgelopen naar de Russen.

  Zelfs de doorvoer van Russisch gas via Oekraïne loopt nog steeds soepel, zo geven officiële bronnen toe. Het Kremlin weet dat de NAVO weliswaar een luid blaffend hondje is, maar nauwelijks nog tanden heeft. Wat moeten we eigenlijk nog met deze achterhaalde organisatie, die tijdens de Koude Oorlog vooral defensief was, maar zich daarna ontpopte tot een agressief en moorddadig werktuig om het Amerikaanse imperialisme te bevorderen?

  Door de gasleveranties voort te zetten onderstreept president Putin andermaal dat hij de Europese burgers ongemoeid wil laten, en enkel de vrede wil herstellen en Oekraïne wil verlossen van het Westerse neonazi marionettenregime, dat onder grote druk van het Pentagon en de CIA de hele wereldvrede in gevaar heeft gebracht.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/russisch-leger-rukt-op-naar-kiev-oekraiense-brigade-legt-wapens-neer-en-weigert-te-vechten/

  • NAVO-baas Jens Stoltenberg heeft laten weten, in een persconferentie, dat het militaire bondgenootschap “geen plannen heeft” om troepen naar Oekraïne te sturen. Wél zal NAVO “meer troepen sturen” naar Oost-Europese landen die wél lid zijn. Maar wat directe militaire actie tegen Rusland betreft, dat gaat de NAVO niet doen.
   https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/02/secretaris-generaal-jens-stoltenberg-we-hebben-geen-plannen-om-navo-troepen-naar-oekraine-te-sturen/

   • Ik denk dat Putin pas echt vervelend gaat worden wanneer de NAVO Oekraine betreed met een legertje en materiaal.
    Zolang dat niet gebeurt geloof ik wel dat het mogelijk is wat de 2 links vermelden.
    Ik denk niet dat Putin uit is op een oorlog met Europa of een derde WO.
    Oekraïne is geen NAVO land en dat wil ie zo houden.
    Maar dat is mijn mening en ik had het graag ook anders gezien.
    Maar welke media of sites acht jij wel als zeer betrouwbaar op dit moment.
    Ik lees liever dat dan al die oorlog taal in het AD en de rest.

   • Het kan zijn dat hij niet uit is op een WO3. Maar dit soort bullshit kan daartoe wel leiden. De boel kan uit de hand lopen. Van het een komt het ander.

 10. +++++++Laatste nieuws van morgen: “Russen stoten door richting Nederland om het land eindelijk te kunnen bevrijden van pedofielen, politieke criminelen, – moordenaars, – psychopaten, breed betracht van de daar heersende tirannen+++++++….+++++++de tribinalen worden ingericht en kunnen beginnen+++++++” ……+++++++meer nieuws+++++++….koningshuis richting Argentinië gevlucht+++++++dit keer is er niet gekozen voor Canada i.v.m. de daar toegenomen opstanden door burgers die de heersend WEF dictatuur zat zijn+++++++enough is enough+++++++….

  https://www.hethuisvanoranje.nl/18%20Vorstelijke%20Verblijven/BezitMaximaArgentinie.html

 11. ……….33-45 nieuws++++ terug van weggeweest+++++++Volwassenen met het syndroom van Down, die vallen onder de groep met een verminderde weerstand, worden via hun huisarts uitgenodigd voor een finale roundupspuit. Hun prik krijgen ze bij de GGD of in hun instelling…..+++++++.

  • De eerste die er aangaat als de Russen zouden komen ben jij, denk ik zo

   • @Winston

    Alles beter dan instant of langzaam afsterven aan de hemel ingeprezen VS judasspuiten of wegrotten onder de verkankerde dictatorschap van de extreem linkse en omhooggevallen WEF witte boorden pooiers. Ken toevallig iemand persoonlijk die direct naast Klaus Schwab staat en ons vertelt hoe ze hun AI en satanische wereld als grote verlichting voor zich zien en hoe de uiteindelijk, na de grote verdrukking en slacht, circa 1 miljard gratie slaven zich met insecten en wormen zullen moeten voeden en piswater drinken. Zodra ik weet waar dit schepsel uithangt zal ik persoonlijk weer eens bij hem op de koffie gaan en willen weten waarom ik hun verziekte wereld leuk zou moeten vinden.

    Laat de Russen maar komen, erger dan lijden en uiteindelijk kapotgaan onder dictatorsschap van het Gestapo ‘vrije’ Westen kan het niet worden. Het zogeheten vrije westen beschikt uiteindelijk meer over jouw leven en bezittingen dan jijzelf en er zit niet veel Russisch aan de macht die over jouw leven, bezit en centjes heerst. Westerse bankenroof d.m.v. ECB ingevoerde illegale negatieve rente, roofbelasting op roofbelasting, twee jaren in lockdown, economie gesloopt, de staat in extreme ECB schuld, en binnenkort verplicht als voodoo doll oneindig en oneindig kapot geprikt worden in een digitale communistische-fascistisch heilstaat met totale controle van teennagel tot haarpunt. Wat kan er dan nog erger dan zijn dat, een Rus?? Tenzij de Rus en het Westen één groot toneelstuk aan het opvoeren zijn, dan nog zullen de Russen het niet slechter doen.

   • Maar als de Russen dus komen, gaat dat dus één groot bloedbad worden hé. Dit slaat helemaal nergens op. Ik ga dus emigreren dan, als dat gebeurt. Wie gaat er mee? Ik maak geen grapje.

 12. Op radio4 hoorde ik dat ze militairen gaan plaatsen in Nederland. Het doel van dat ‘nieuws’ lijkt mij om de mensen een te reden geven voor de aanwezigheid van militairen op straat.
  Het is een spel dat ze spelen, daar op hun niveau. Een soort schaakspel op wereldschaal. Met de gewone mens als middel en de oppermacht als doel. Putin schijnt óók lid van de WEF en andere internationale clubs te zijn, las ik. Het ‘nieuws’ en ook sommige zogenaamde alternatieve sites zorgen voor de nodige propaganda.
  De wereld van gewone mensen wordt volgens mij al eeuwen voor het lapje gehouden. Werkelijk álles wat een beetje belangrijk is lijkt gestuurd te worden door de usual suspects, wie dat dan ook mogen zijn. Het patroon van het spel is in ieder geval steeds hetzelfde. Eigenlijk zouden de top-criminelen die de vrede op aarde bederven voor eens en altijd gestopt moeten worden. Het punt is alleen dat de ‘rechters’ die daarover gaan wellicht misschien een klein beetje, wie zal het zeggen, boter op ’t hoofd heeft? Kijk, als het recht gekaapt is, dan houdt het op.

 13. Wel of niet een onderdeel van het WEF?

  https://anti-empire.com/why-does-klaus-schwab-think-that-vladimir-putin-was-a-wef-young-global-leader/

  https://www.awah.uk/post/putin-says-no-to-the-wef-great-reset

  Kan zijn dat Putin zijn geduld op was en nu de bezem er door gaat halen? Het vertrouwen ligt bij niemand en zolang er geen afgang is van het WEF te melden is en niet weten waar Rusland werkelijk uithangt is het afwachten en aanzien. Ieder geval ligt de rekening, de pijn en verdriet van dit alles bij de burger.

  • en zo is het,
   Een reactie die ik las onder je eerste linkje:
   “I think it’s naïve to believe any of this Luciferian globalism started with the WEF it goes back at least to the formation of the UN and many believe much further. Of course Putin was schooled by the Cabal”.
   Zelf denk ik dat de FED tamelijk belangrijk is om alle ellende op aarde te begrijpen. Deze wereld-coupe heeft misschien al 100-en jaren voorbereiding gevraagd en gekregen.

   • @AntiSoof

    Heel opmerkelijk dat op zeker wel meer dan honderd jaar is gewerkt aan de voorbereidingen en tot stand komen van een één wereldheerschappij en dit nu ‘eindelijk’ tot bloei komt, zij het in een vorm die eerder rot dan bloeit. De technische mogelijkheden zijn in ieder geval voorhanden waar deze eerder nog in grote mate ontbraken, de digitale wereld is zover ontwikkeld dat er zonder al te veel moeite een wereldregering kan worden gevormd die de globale mensheid kan onderwerpen in een digitale gevangenis en of o.a. Putin of Xi Jinping, marionetten van de cabal zijn, het zou mij verbazen als ze het niet zijn, want het kwaad kan zich geen zwakke schakels veroorloven en zal ten koste van alles ervoor zorgen dat leiders en politici gecontroleerd acteren volgens hun draaiboek.

 14. De hele dag video’s zitten kijken omtrent de situatie. Mijn gedachten gaan uit naar de burgers van Oekraine EN Rusland. Nu tijdens het koken NPO aan op de achtergrond met een tsunami van westerse propaganda. Als je bij elke beschuldiging van Rusland of Putin de VS invult klopt het verhaal namelijk ook.

  Gister een glimps van Ollongren die verklaarde hoe eensgezind de NAVO is, terwijl ze in eigen land snel het referendum moest afschaffen wegens onwelvallige mening van het volk. Het zijn spannende tijden.

  Ik wacht op schepen om Taiwan. Een record gasprijs en geopende kraan in Groningen. En boze Groningers die straks vanuit een sinkhole roepen om de huizen die onze nieuwe oost Europese medeburgers tegemoet komen.

  • Daar heb je natuurlijk een punt. Amerika heeft altijd overal landen binnengevallen. Toen heette dat ‘vredesmissies’ en was het geen agressie. Maar goed, zo gaan die dingen.

 15. The weapons of mass destruction die er niet waren en er geen Iraakse aandeel was in de (Saoedi Arabië) 9/11 NY aanslagen , het kon en gebeurde dat een heel land en volk in het midden-Oosten onder valse voorwendselen naar de filistijnen werd gebombardeerd en nooit meer heeft er een haan naar gekraait. Libie, Syrië, Afganistán vernietigd en uitgemoord door het schijnheilige en leugenachtige Westen, geen probleen. Financieren door NL regering van de terroristische organisatie IS/deash, ook geen probleem. Oorlog is verschrikkelijk, iedere oorlog, maar niet als de VS en EU met geweld ‘democratie’ brengen. M U I S S T I L en met de vingers wijzen op de zogenaamde schuld van anderen, daar is het bebloede handen Westen ijzersterk in.

  • Ik ben het met je eens, wat je hier zegt. Het is meten met twee maten, uiteraard. Je valt nou eenmaal binnen Amerikaanse hegemonie.

   Maar dat wilt niet zeggen dat iemand op deze Rusland/Oekraïne oorlog zit te wachten.

  • Ja, dat is dus de smerigste/gevaarlijkste partij van NL, dat D66

   Ik ga hun oorlogen gewoon niet vechten, écht niet. Met een mondkapje een AK47 naar Oekraïne toe? Gaan we dus niet doen

   Je zegt, de Navo rukt op. Maar is dat een reden om de boel aan te vallen? Als ze de oude USSR willen herstellen, gaat dat dus één groot bloedbad opleveren hé. Niemand zit te wachten op deze teringzooi.

   En rukte de Navo op? Meer landen worden er steeds lid van. Rusland ziet dat als ‘een bedreiging’. Maar is dat het ook? Niet per se, natuurlijk.

   • Hear haar. Dat Kaagmens is een gevaar voor de stabiliteit van ons land, net als Jetten en Klaver.

   • Winston

    Ja, ik denk hoe groter de sociale verbanden, hoe gevaarlijker ze worden voor het individu. Je hebt dus veel liever Nederland als sociaal contract, dan de EU als sociaal contract

 16. Volgens de Amerikaanse beurs is er niets om je zorgen over te maken en stijgt dankzij the plunge protection team(?) naar positief.

  https://ibb.co/MfjqL8m

  Volgens the New York Stock Exchange vandaag is er niets aan de hand en keerde de rust binnen uren weer terug. De maatregelen, de sancties, die de waardeloze VS onderdanen politiek in Europa neemt tegen Rusland zal als schieten in eigen voet en op lange termijn zelfvernietiging zijn.

 17. Excellent artikel en puike analyse Ratio !!!

  En het meest lachwekkende zijn nog de opera’s die overal op TV te zien zijn, vóóral op Duitse zenders, commentatoren en nieuwsprut doen hun best om ‘onze kracht’ te laten zien. De ‘europese rapid-deployment’ eenheden staan al klaar, dat het daarbij gaart opm maximaal 33.00- soldaten wordt er maar niet bijgezegd.
  Het doet me denken aan Hitler in zijn laatste weken begraven in zijn ‘Führerbunker’, veel führen deed hij niet meer, hij was vooral nog op landkaarten aan het schuiven met denkbeeldige legers. De muis Europa is aan het schreeuwen tegen een érg grote Siberische beer, de muis die na de val van de muur al helemaal nog geen deuk in een pakje boter kan slaan.

  Het europese leger is letterlijk een operetteleger: Duitsland heeft 170.000 soldaten en het materieel bestaat vooral op papier, de helft werkt niet door achterstallig onderhoud. Het Franse leger is materieel beter maar heeft maar 160.000 soldaatjes, Nederland heeft zo’n 33.000 echte gevechtsmilitairen (de rest bureau-mannetjes), België idem, oost-europa heeft nauwelijks geld voor een fatsoenlijk leger en al zeker geen materieal.

  Ik heb de militaire dingen van Rusland al wat jaren bijgehouden: het parate leger is altijd ca. 1,5 miljoen man sterk, ze hébben dienstplicht en kunnen daardoor binnen een paar weken nóg eens 11-12 miljoen man op de been brengen die in de afgelopen jaren in dienst gezeten hebben en dus meteen inzetbaar zijn. In Europa, maar ook in de VS is er al 30 jaar geen dienstplicht meer en zijn dus ook géén reservisten.
  Materieel was het Russische leger na de val van het communisme inderdaad in slechte staat, de laatste 10 jaar zijn ze echter al aan het herbewapenen en moderniseren, óók de luchtmacht. Militaire sites schreven al vaker dat ze nu de beste en modernste jagers en bommenwerpers ter wereld hebben. Die hebben ze ook uitgetest toen in Syrië, ze vlogen de Amerikaanse nieuwste modellen er gewoon uit. Volgens BBC-news hebben ze nu op één dag al alle Oekraïnse luchtmachtbasis al platgelegd en daarmee hun luchtmacht, terwijl Oekraïne toch ook geen achterlijk leger heeft van ruim 200.000 man.
  Zo’n dikke 25 jaar geleden zou dit nog beschouwd zijn als een Russisch intern conflict. Hij eindigt binnen een paar weken. De Navo kan een conventionele oorlog niet meer winnen van Rusland (net als onder de Sovjet-Unie toen), dus de Navo doet niets óf als de dementerende Biden het écht in z’n bol krijgt gooien ze kernbommen, die krijgen we dan weer terug en de EU is dan ‘out of order’. Maar gelukkig kan ook in de USA niet maar één man beslissen over de inzet daarvan.
  Besteed er maar niet teveel aandacht aan, het zal shit worden voor ons door alwéér meer stijgende prijzen voorlopig.

 18. De reactie meer naar boven is wel humor:

  +++++++Laatste nieuws van morgen: “Russen stoten door richting Nederland om het land eindelijk te kunnen bevrijden van pedofielen, politieke criminelen, – moordenaars, – psychopaten, breed betracht van de daar heersende tirannen+++++++….+++++++

  Daar zou je nog aan toe kunnen voegen: de woke-gekte, de klimaatmaatregelen (die niet helpen want China, India, Afrika, Zuid-Amerika etc. doén het niet)-gekte, zwarte piet-gekte, politieke correctheid in het algemeen, ‘me too’, black-lives’ (alsof andere ‘lives’ niet tellen), abortus legaliseren tot maar één maand vóór de baby geboren wordt (tot 32 weken; met 9 maanden of 36 weken is de bevalling….), wat men intussen toch wel moord kan noemen, de foetus is volledig ontwikkelt, kan dingen waarnemen, voelen, horen etc. ….
  Misschien moeten we als afwisseling maar eens onder de Russische Knoet zitten in plaats van de Amerikaanse, misschien wordt het er niet slechter op? Veel gekker als het nu is kan het in ieder geval niet worden. En als voordeel: olie en gas worden spotgoedkoop, dat hebben ze genoeg.

 19. Het probleem zit hem niet in de Russische bevolking maar in de Russisische leiding; Putin en co.
  Putin wordt door velen als Putler genoemd, analoog aan Hitler.
  Als er een crowd funding actie zou komen om Putler te vermoorden zou ik graag bijdragen. En wat ze daar bij de slappe hap in den Haag van vinden zal me worst zijn.

  • Ik wil net precies hetzelfde hier plaatsen.
   https://verenoflood.nu/waarnemer-putin-zit-achter-usa-biowapens-aan/

   Interessante invalshoek die volledig te begrijpen valt vanuit Rusland
   Zo iets wil niemand aan de grens. En zeker niet van de VS.
   Maar uiteraard enkel voor defensie. Wat zou anders de reden zijn om daar een lab. neer te zetten.
   Voor wie het wil geloven.
   En gezien dat hele corona gezeik de laatste tijd zou ik overal rekening mee houden.
   Die gasten zijn gewoon niet te vertrouwen.

   • Ik hoop oprecht met heel mijn hart én ziel dat Poetin al dit soort drek de wereld uit zal helpen. By the way: geachte heer Poetin, er is hier in onze Bananenrepubliek ook nog zat puin te ruimen…….. Mocht u nog tijd, manschappen en energie overhebben, u bent van harte welkom. Geef ons aub ons oude leven weer terug.

   • VIII

    Where is the epic art, the heroic art, the supreme art that the war promised us?

    Where is the free life, the triumph of the new dawn, the splendor of noon, the festive glory of the sun?

    Where is the redemption from material slavery?

    Where is the one who has created the fine and profound poetry that had to germinate painfully in this tragic and fearful abyss of blood and death, in order to tell us the silent and cruel torture felt by the human mind?

    Who has said the sweet and good word to us that calls a clear morning after a terrible night of hurricane?

    Who has said the superior word that makes us great as our sorrow, pure in beauty and deep in humanity?

    Who is, who ever is the genius who has known how to bend himself with love and faithfulness over the open wounds in the living flesh of our life, to receive all the noble tears from them so that the supreme laughter of the redeemer spirit could rend the claws from the starving monsters of our past errors in order to make us ascend to the concept of a superior ethic, where, through the luminous principle of human beauty purified in blood and sorrow, we could lift ourselves, strong and majestic — like an arrow taut on the bow of the will — to sing the deepest and gentlest melody of the highest of all our hopes to earthly life!

    Where? Where?

    I don’t see it!

    I don’t feel it!

    I look around me, but I see only vulgar pornography and false cynicism…

    At least we could have been given a Homer of art, and a Napoleon of the acts of war.

    A man who could have had the strength to destroy an epoch, to create a new history…

    But nothing!

    The war has given us neither great singers nor great rulers.

    Only lying ghosts and grim parodies.

   • Ben niet direct een fan van de KGB’er Putin.
    Want zo regeert hij daar verder ook, als een dictator.
    Maar tot op heden valt het allemaal nog mee met al die oorlog bedreigingen waar we hier mee dood gegooid worden.
    En ergens geef ik ‘m geen ongelijk met al die stoere EU, VN en NAVO babbeltjes.
    Ze zullen Putin wel even klein krijgen en op ze knieën dwingen.
    Als je daar niks tegen doet gaat het kwaad tot erger.

    Maar wij inmiddels als inwoner mee te maken hebben in dit bananenland doet je wel verlangen naar een krachtige leider. Maar of dat Putin moet zijn.
    Alles is beter dan waar we nu mee te maken hebben, lijkt het wel.

    Maar ik denk dat het allemaal met een sisser afloopt verder.
    Rusland uitdagen is de gevolgen meemaken. En dat wisten ze.
    Als de VS zich er mee gaat bemoeien dan kan je wachten op ellende.

   • @ nayakosadashi2020,
    Waarom helemaal in het Engels op een Nederlandse site.
    Of kan jij je beter uiten in een taal die niet de jouwe is.
    Ik heb het altijd eigenaardig gevonden als Nederlanders ineens in het Engels menen te moeten reageren.
    Of gewoon overgenomen van 1 of andere site.

    Waar is de epische kunst, de heroïsche kunst, de hoogste kunst die de oorlog ons beloofde?
    Waar is het vrije leven, de triomf van de nieuwe dageraad, de pracht van de middag, de feestelijke glorie van de zon?
    Waar is de verlossing van materiële slavernij?
    Waar is degene die de fijne en diepe poëzie heeft gecreëerd die pijnlijk moest ontkiemen in deze tragische en angstaanjagende afgrond van bloed en dood, om ons de stille en wrede marteling te vertellen die door de menselijke geest wordt gevoeld?
    Wie heeft het lieve en goede woord tegen ons gezegd dat een heldere ochtend roept na een verschrikkelijke nacht van orkaan?
    Wie heeft het superieure woord gezegd dat ons zo groot maakt als ons verdriet, puur van schoonheid en diep in menselijkheid?
    Wie is, wie is ooit het genie dat heeft weten hoe hij zich met liefde en trouw over de open wonden in het levende vlees van ons leven moet buigen, om alle edele tranen van hen te ontvangen zodat het opperste gelach van de geest van de verlosser zou kunnen verscheuren de klauwen van de uitgehongerde monsters van onze fouten uit het verleden om ons te laten opstijgen naar het concept van een superieure ethiek, waar we, door het lichtgevende principe van menselijke schoonheid gezuiverd in bloed en verdriet, onszelf konden verheffen, sterk en majestueus – als een pijl strak op de boog van de wil – om de diepste en zachtste melodie te zingen van de hoogste van al onze hoop op het aardse leven!
    Waar? Waar?

   • O nee, Poetin is beslist niet altijd een lieverdje. Maar, bekijk wat er in Irak en Libië is gebeurd toen hun ‘lieverdjes’ omver geworpen waren. Zij hadden de wind er in elk geval goed onder en zie wat er daarna van bijvoorbeeld Libië is geworden. Eén doffe ellende. Sommige volkeren vragen eenmaal om een stevige aanpak. In Irak stonden na de val van Saddam ook allerlei stammen lijnrecht tegen elkaar. Eén bak ellende werd het. Die smerige inval onder valse voorwendselen (van Amerika) heeft destabilisatie gebracht. De wereld is inmiddels één groot wespennest en daar moet hoognodig de bezem door. De seniele agressor, sleepy Joe, moet ook even teruggefloten worden.

   • @ Alice,
    De VS zou eens goed aangepakt moeten worden.
    Zolang als ik mij kan herinneren zijn ze nergens anders mee bezig dan een soort van zelf benoemde scheidsrechter/ baasje aan het spelen hoe het volgens hun wel allemaal zou moeten.
    In geen van die landen zijn begonnen tegen de VS.
    Maar de VS zal dan wel even ingrijpen.
    En inderdaad, er is nog niets geeindigend zonder 1 grote ellende voor de landen en de bevolking waar ze zich mee bemoeiden.
    Het is de VS die overal voor instabilisatie zorgt.

   • Ik heb een plaatje op mijn telefoon opgeslagen en daarop staan alle oorlogen die door Amerika gevoerd zijn. En dat is een hele waslijst. Onder Trump is geen enkele oorlog uitgebroken en ik meen dat er in het verleden nog slechts één president is geweest die ook geen enkele oorlog is begonnen. Zijn naam is me even ontschoten (Dat krijg je als je ineens wordt overgoten met zoveel info 😉 ).
    Inderdaad, de VS moet even heel stevig worden aangepakt. Laat ieder land zich voortaan met zijn binnenlandse aangelegenheden bezig houden, want in veel landen is inmiddels zat puin te ruimen…….

   • Bert

    Ik had geen zin om de Nederlandse vertaling op te zoeken. Het origineel is in het Italiaans

    Het is een gedicht van een anarchistische maffiosi, uit de 19de eeuw. Een bombastisch, pathetisch, theatraal, wansmakelijk gedicht, eigenlijk.

    Maar toch wel fascinerend.

   • @ nayakosadashi2020 25-02-22 at 17:17,
    Als je dit er bij vermeld had, dan had ik het heel anders gelezen en er op gereageerd.
    Ik ben niet zo bekend met gedichten van anarchistische maffiosi uit de 19de eeuw.
    Ik heb weer andere hobby’s.

   • “Maar wij inmiddels als inwoner mee te maken hebben in dit bananenland doet je wel verlangen naar een krachtige leider. Maar of dat Putin moet zijn.
    Alles is beter dan waar we nu mee te maken hebben, lijkt het wel.”

    Je hebt al een heel krachtige leider in NL… Rutte. Wie anders kan mensen massaal thuis opsluiten, bedrijven laten sluiten, vreedzame demonstranten laten neerknuppelen, etc? Je hebt alles behalve een krachtige leider nodig, NL was beter af geweest met een slappeling die alles bij het oude had gelaten.

   • @ Een ander,
    Dat komt niet omdat rutte zo een krachtige leider is maar omdat we hier nogal wat slaafse slijmballen en meelopers hebben die overal klakkeloos aan mee werken zolang de overheid het voorschrijft, zonder zelf ergens over na te denken.

 20. Aardig stuk met goede info, maar het bevat ook nogal wat fouten.

  Geld dat Rusland niet heeft? Putin heeft de staatskas juist gespekt en zit ruim in de fondsen.
  Het Russische moderne materiaal is een stuk beter dan de westerse verouderde zooi. Niks onmogelijks aan de keuze. Het is of een van de rivieren als nieuwe grens aanhouden, of verder oprukken en de volledige Ukraine innemen, de westelijke grens daarvan ligt in het Karpaten gebergte.

  En overigens heeft de VS dus WEL een groot aantal reservisten die zijn opgeleid.

  • We wachten nog steeds op het echte nieuws van jou.
   Jij schijnt daar behoorlijk van op de hoogte gehouden te worden.
   Anders kan je het nep nieuws er niet tussen uit halen.
   Maar we zijn heel benieuwd naar jou berichten en links met het echte nieuws.
   Tot nu toe ben ik ze nog niet tegen gekomen. Komt nog zeker dan.
   En met wie heb jij een lijntje lopen. Putin, Biden, Rutte.
   Je moet het toch ergens vandaan halen.

  • Precies, verveel bejaarden die misbruik blijven maken van de Vrijspreker met onsamenhangend gelul omdat het kan.

 21. Het lijkt er op dat ze nergens op rekenen als binnen gevallen land nu al beginnen bij te draaien en met iets redelijks aan komen om de boel te sussen.

  De Oekraïense regering heeft monde van een topadviseur én president Zelensky laten weten dat het “een neutrale status” tussen Oost en West wil accepteren. In ruil daarvoor moet de oorlog stoppen én moeten Rusland en het Westen Oekraïne veiligheidsgaranties geven.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/02/oekraiense-regering-we-zijn-bereid-neutrale-status-te-accepteren-in-ruil-voor-veiligheidsgaranties-van-rusland/

  @ Winston, ik kon het niet laten om nog meer nep nieuws te plaatsen hier.
  Maar gelukkig ken jij de volledige waarheid.
  Dat scheelt wel als je zo iemand hebt op een site om de onzin er tussen uit te halen.
  Ik heb het nog even nagekeken vanaf de eerste reactie, maar jij hebt geen enkel bericht of link geplaatst.
  Dan is het wel erg makkelijk om te roepen dat alles nep is.

 22. Misschien mag ik een behoorlijk betrouwbaar informatiekanaal naar voren brengen?
  Kijk dan eens naar de vele updates die Amir Tsarfati uit Israël plaatst op zijn Telegram kanaal.

 23. Er is een spreekwoord dat zegt dat er veel landen zijn die een corrupte maffia hebben, maar dat Oekraïne een corrupte maffia is met een lánd. Oekraïners weten maar al te goed dat de immense corruptie in hun land vele vormen heeft. Op een instelling voor hoger onderwijs is het meestal alleen druk in tentamentijd, omdat de diploma’s er praktisch te koop zijn. Iemand kan voor een paar honderd dollar zijn hele strafblad uit de databestanden van de overheid laten halen. Als je in een ziekenhuis geld neerlegt wordt je door de arts sneller en beter behandelt. Het lijstje met voorbeelden is haast eindeloos, corruptie in het land is óveral tot op het allerhoogste niveau.

  Na de val van het communisme werd, net als in Rusland, ook in Oekraïne de economie overgenomen door de sluwe gelukszoekers, met corrupte en soms gewelddadige methodes. Dát zijn nu haast vorstendommen van slechts enkele superrijke oligarchen, met vergaande macht op instellingen en de overheid. Zowat de grootste is er Igor Kolomojsky, de voormalige eigenaar van de nu genationaliseerde grootste bank van het land.
  Multimiljardair Igor Kolomoyskyi is volgens Forbes magazine 2019 de 2e rijkste man van Oekraïne. Rondom zijn ex-bank lopen rechtszaken in Londen, de USA en Israël. Velen in Oekraïne zien hem als de man die in werkelijkheid aan de touwtjes trekt. Er zijn aantoonbaar zéér nauwe banden tussen President Zelensky en Igor Kolomojsky. Kolomojsky is toevallig ook eigenaar van de grote 1+1 Media Group, die jarenlang comedyseries uitzond waarin de huidige échte President Zelensky toen de hilarische ról speelde van president van Oekraine en zo de bekendste TV-komiek van het land werd, daarna werd hij tot President verkozen…

  • Goed dat je dit er nog even bij vermeld.
   De meeste zijn dit allang weer vergeten en zien Oekraïne nu als een zielig democratisch landje wat nu gepest wordt door Rusland door alles wat in de media staat en de staats tv vertoond.
   Veel corrupter ga je ze niet vinden dan de Oekraïne.
   Maar dat hadden we al door met dat referendum waar we dan ook tegen gestemd hebben.

  • Er kan geen artikel op de vrijspreker verschijnen of de vieze rat met de naam bert heeft de domme neiging om zijn onsamenhangende gelul te plempen. Trieste lul, tieft eens op met je domme geouwehoer.

   • Je moedigt mij alleen maar aan takkie.
    Ik heb nog nooit zo’n grote bewonderaar gehad.
    Ik reken dan ook op nog op veel meer gezeik van jou.
    Mij vermaak je er wel mee, dus bedankt vast.

    En ik blijf er bij dat takkie 1 van de vaste reageerders is hier op de site.
    Maar dat is aan de redactie om IP adressen te vergelijken.

Comments are closed.