Commentaar vertaler:

Het is nu ook het níet-Westerse nieuws opgevallen: de schertsvertoning van de Westerse journalisten die steeds weer dezelfde eenzijdige en oorlogshitsende vragen stellen in plaats van echte vragen te stellen over wat er wordt gedaan om de spanningen te de-escaleren. In dit geval een internationale nieuwszender uit India, de grootste democratie ter wereld, waar blijkbaar nog wél ouderwetse ‘Westerse’ journalistiek bedreven wordt en die zich ernstige zorgen maakt over de geloofwaardigheid van Westerse journalisten.

“Het soort vragen gesteld tijdens de persbriefing van Jen Psaki (perssecretaris Witte Huis), roept ernstige zorgen op over de geloofwaardigheid van Westerse journalisten, die alsmaar lijken te leuren met agenda gestuurde vragen rond het conflict, in plaats van echte vragen te stellen over wat er wordt gedaan om de spanningen te de-escaleren.

Het was niets minder dan een schertsvertoning.

De steeds maar weer dezelfde vragen van Westerse mediajournalisten tijdens de recente briefing van het Witte Huis legde hun agenda bloot: hun intense verlangen dat Oekraïne een oorlog blijft voeren met de binnenvallende troepen van Rusland, met geen enkele hulp van de VS of Europese landen.

Het was alsof de journalisten door een grotere, onbekende ‘handler’ waren geschoold om steeds weer dezelfde vragen te stellen, steeds opnieuw met verschillende bewoordingen, aan de perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki. Zie deze video voor het bewijs:

Verslaggevers vroegen Jen Psaki waarom men niet meer doet om Oekraïne te bewapenen.

Vanaf het begin van de Russische inval krijgt de Oekraïense President Zelensky immense steun van de wereld, echter vooral van het Westen. Zoals verwacht, kwam er een brede veroordeling van over de hele wereld. Terwijl de VS, GB en EU Rusland zware economische sancties hebben opgelegd, zijn er andere landen zoals India, die eraan herinnerden dat het pad van dialoog en diplomatie de enige manier is om het probleem echt op te lossen.

Terwijl een grote humanitaire crises zich ontvouwt, was tijdens de persbriefing van Jen Psaki echter te zien hoe doorgedraaid de Westerse media lijken te zijn.

De verslaggevers bléven maar vragen waarom de regering-Biden niet meer doet om Oekraïne militaire steun te bieden. Een verslaggever vroeg: “Zelensky en andere Oekraïense officials hebben duidelijk gemaakt dat zij meer gevechtsvliegtuigen en straaljagers nodig hebben. Waarom oordelen de VS dan anders?” Een ander wilde weten of de regering-Biden nog meer wapens aan Oekraïne zal leveren.

De video van deze persbriefing werd op Twitter gedeeld door de Amerikaanse nieuws-organisatie The Intercept. Veel lezers ervan verweten de verslaggevers dat ze het oorlogsvuur nog verder aanwakkeren. De link tussen Mainstream-media en de Amerikaanse oorlogs-machine kan niet duidelijker zijn. Terwijl de meeste journalisten aandringen op een escalatie, vroeg één journalist aan Jen Psaki naar het andere verzoek van Zelensky: kunnen de VS meer betrokken zijn bij onderhandelingen over een vreedzame oplossing van de oorlog?

Een gebruiker merkte hierover op: “De meeste media dringen aan op meer militaire escalatie. Blij dat er toch een íemand is die vraagt naar onderhandelingen”

21 REACTIES

 1. Het gaat de westerse MSM al lang niet meer om het nieuws te brengen maar om geld te verdienen. Ze hebben de rol van onheilsprofeet overgenomen omdat ze denken dat dit het meest winstgevende model is. Het gaat ze niet om de waarheid. De westerse nieuwsconsument is lui en laat zich bespelen. De media zijn slim en schetsen een zwart wit beeld dat beter verkoopt dan grijstinten en nuanceringen. En zo de samenleving of wereld verdeelt. Ze bieden de lezers een kans op morele superioriteit. Of dit nu het nemen van vaccinaties is. Of het totaal demoniseren van Putin, waar opeens doodsbedreigingen niet langer strafbaar zijn maar kennelijk een uiting van goede smaak, of een toonbeeld van deugen…..

  • Ik heb weleens tegen de paar oude vrienden die ik ondanks het corona-gepolariseer heb overgehouden gezegd dat ‘het nieuws’ tegenwoordig een mix is van journalisten die braaf de mening van hun baasjes / grote organisaties verkondigen, die weer de mening van de overheid en lobby-groepen verkondigen, Hart van Nederland-onderwerpen en sensatie. Dr. Goebbels zou er zich in de jaren ’30, begin jaren ’40 de vingers bij afgelikt hebben. Maar de meerderheid vindt het geweldig.

 2. De media in NL worden gefinancierd via de belastingen. Vroeger had je nog Kijk en Luistergeld, die de burger zelf moest betalen. Totdat de 2de Kamer besloot om de financiering via de belastingen te regelen. De meeste burgers dachten, dat is best makkelijk, dan betaalt de overheid.
  Wat de iedereen even vergat, was dat degene met de zak geld het beleid bij de media bepaalt. Daarom verbaast mij het gedrag en communicatie van de media mij niet.
  In plaats dat je de burgers moet overtuigen dat je gelijk hebt, hoef je nu alleen maar het overheidsbeleid over te nemen, om van financiering verzekerd te zijn.
  Trouwens de media in Amerika beginnen ook door te krijgen dat er iets fout zit, in het Oekraïne conflict.

 3. als 2 vechten om een been loopt de derde er mee heen.
  ik hoef niemand, die de zaak goed volgt, uit te leggen wie deze natie zal zijn.

 4. Als alle media kanalen: TV, geschreven pers, publiek en privaat, in binnen- en buitenland allemaal hetzelfde verhaal opdreunen en allemaal dezelfde vragen stellen, dan wordt er centraal gestuurd. Verschil van mening, verschil van inzicht zijn in een vrije samenleving de norm. Als er uniformiteit van mening en inzicht is, dan klopt er iets niet.

 5. De Amerikaanse en de Russische militaire macht zijn met elkaar in botsing gekomen. De Russen zijn militair superieur in die regio.

  Nederland kan geen rol van betekenis spelen bij de geweldsuitoefening, Nederland claimt ook niet militair superieur te zijn. Nederland moet zo snel mogelijk haar eigen koers gaan varen, als handelsland, en proberen zoveel mogelijk deuren open te houden. En ophouden schoothondje van de VS te zijn.

 6. Een ander geluid: op dit moment zijn de Indiase en latijn Amerikaanse zenders een ander perspectief aan het geven op de oorlog. In Azië en het midden oosten zijn de mensen verbaasd over de dubbele standaard die het westen hanteert over de oorlog in de Oekraïne en de oorlogen die het westen heeft gevoerd in Syrië, Afghanistan, Libië, Jemen etc. De slachtoffers van deze oorlogen worden op een andere manier behandeld dan de oorlogslachtoffers in de Oekraïne.
  Veel nieuws zenders zijn de rollen nu aan het omdraaien. Aangezien het Westen op basis van moraliteit opereert, wordt nu ook gekeken naar de rol van het westen naar de eerder genoemde oorlogen.

  • Het is inderdaad opmerkelijk dat media in ‘derdewereld landen’ meer aan waarheidsvinding doen dan de media in ‘het vrije westen’.

   Men lijkt vergeten te zijn wie Joe Biden is. Want Sleepy Joe was vice-president onder (de heilige) Obama toen de Westerse “peacekeepers” “democratie” kwamen brengen in allerlei landen. Uiteraard noemde men dat een “humanitaire missie”. Medestanders ter plekke heetten “verzetsstrijders” en “oppositie”.

   Als Rusland zoiets doet dan is het “oorlog en terrorisme” en de leider van dienst een “schurk (thug) en dictator”. Putin moet de media met intimidatie en geweld in het gareel krijgen. Dat is in het Westen niet nodig, daar gaan de media vrijwillig op hun knieën.

   Het is ook opmerkelijk dat bijna niemand in politiek en media nog praat over de-escalatie en diplomatie als middel om de oorlog in Oekraine te beëindigen. Men lijkt nogal geil op geweld te zijn. Zolang ze zelf maar niet naar het front moeten en niet naar de lijken hoeven te kijken van de duizenden pechvogels die op de verkeerde plek waren op het verkeerde moment.

   Verder wat deze cartoon zegt: https://me.me/i/our-blessed-homeland-their-barbarous-wastes-our-glorious-leader-their-16003540

   • Buiten de Westerse wereld hadden ze het wel al in de gaten, nu komt dat in die landen nog meer naar buiten. Onder de in de media heilig verklaarde president Obama waren er tíen keer zoveel aanvallen met drones dan onder zijn ‘oorlogszuchtige’ voorganger Bush. De hele afluisterschandalen van Amerika tot en met de Bondskanselier van Duitsland toe, de klokkeluiders van hun vuile oorlogen, die allemaal vervolgd werden, het arrestatiebevel voor Julian Assange…. allemaal onder Obama. En dát land leest nu de les over ‘rechten’ en ‘onrechtvaardige oorlog’. Ik ben geen voorstander van Poetin, maar de Russen hebben geen stiekeme droneaanvallen in het Midden-Oosten gedaan, geen invallen in landen in dezelfde regio, zo goed als geen militaire bases buiten hun grondgebied, terwijl Amerika er meer dan 50 gróte heeft over de wereld. De schijnheiligheid druipt ervan af. Voor een beetje objectief nieuws moet je zenders / sites van het zuidelijk halfrond hebben tegenwoordig.

    “There were ten times more air strikes in the covert war on terror during President Barack Obama’s presidency than under his predecessor, George W. Bush.”
    https://www.thebureauinvestigates.com/stories/2017-01-17/obamas-covert-drone-war-in-numbers-ten-times-more-strikes-than-bush

 7. Nogal logisch, dat niemand over de-escalatie praat. Als die twee WEF-zetbazen Poetin en Biden de Great Reset agenda moeten uitvoeren dan zullen ze tot het najaar nog bezig moeten blijven. Dan neemt de volgende corona-variant het weer over. Dit stopt niet totdat iedere economie kapot is, we allemaal een permanente social credit pas en UBI hebben en de WEF-elite de failliete boel voor peanuts overneemt.

  • Putin is uit het WEF gezet, persona non grata, niet meer welkom, maar had toen ie er nog bij was al veel commentaar dat met hun plannen de middenklasse om zeep geholpen zou worden, die nodig is om stabiliteit te houden in íedere maatschappij. De oorlog heeft het nu loud & clear duidelijk gemaakt wie de echte WEF aanhangers zijn en die zitten nu allemaal nog in de EU, de huidige Biden-regering, Australië, Nieuw-Zeeland, het Canada van Trudeau, of zijn we die laatste vergeten nu….? Alles bijeen nog lang geen miljard mensen, geschat wordt dat we eind dit jaar de 8 miljard mensen halen op aarde. Die gaan zich vroeg of laat tegen dat ‘gouden miljard’ (hoe het rijke westen genoemd wordt) keren. Dan zal blijken dat Rusland net op tijd gewisseld heeft van kamp.

 8. Over welke ‘wereldwijde brede veroordeling’van Rusland heeft deze autrur het? Er IS GEEN wereldwijde veroordelibg van Rusland. Er is een westerse veroordeling van Rusland, maar die betreft nog niet eens 30% van de bevolking. Wel het leeuwendeel van de wereldeconomie, maar toevallig ook het deel zonder echte grondstoffen dat superafhankelijk is van het andere deel EN het westen is het deel dat snel aftakelt.

  • Het artikel komt uit een Indiase krant, zij schrijven dat, mede ook gebaseerd op formele veroordelingen van die inval en de reacties in de vergaderingen van de VN. Als je het echt leest zie je dat ook zij schrijven dat het vooral de Westerse landen zijn (grofweg de Navo-landen). Sancties komen inderdaad alleen van de Westerse landen op het Noordelijk halfrond en dan Australië en Nieuw-Zeeland in het zuiden. De meeste landen blijven gewoon zaken doen met Rusland. Er komt dus inderdaad een nieuwe wereldordening nu, maar een andere dan ze gedacht hebben. Rusland zal nu voor zeer lange tijd zijn (economische / grondstoffen) aandacht verleggen naar het Oosten: China, India, Azië en zich afwenden van Europa. Vooral de EU zal daardoor op de lange termijn het hardst getroffen worden. Rusland zit nu al in de BRICS-landen organisatie, waar 40% van de wereldbevolking woont, die allemaal behoefte hebben aan grondstoffen, die Rusland in massa’s heeft, als je het over een grote markt hebt van 40% van de wereldbevolking.

Comments are closed.