“Computer says no” is een slogan die werd gebruikt in het Britse TV-programma Little Britain. De uitdrukking wordt gebruikt om organisaties en klant-servicemedewerkers te bekritiseren die vertrouwen op informatie van computers om beslissingen te nemen en te reageren op klanten, meestal op een manier die indruist tegen álle gezonde verstand.

Als men de EU en steeds meer Westerse landen wil geloven wordt van iedereen alles digitaal aan elkaar gekoppeld, uiteindelijk in één profile-batch. Ook alle betalingen kunnen dan op een gegeven moment alleen nog digitaal en er ontstaat voor iedereen individueel een digitaal systeem van social credits met geautomatiseerde plus- en minpunten.

Je bestelt dan bijvoorbeeld een pizza, als je met je smartphone digitaal wil betalen springt je schermpje op rood en kun je hem niet betalen. Je hebt vorige maand namelijk een kort gesprekje met je huisarts gehad en die heeft je de tip gegeven dat je íets meer op je cholesterol moet letten en daar een korte notitie van in je digitale medisch dossier gezet…

18 REACTIES

 1. Lees het boek: “Het Alles” van Dave Eggers. Dit boek beschrijft exact dit.
  De moderne versie van Orwell’s 1984.

  Dit mag nooit realiteit worden!!!

 2. Je kan het omzeilen door geen overheidsbetaalmiddelen meer te gebruiken en geen overheidsbanken. Er komen steeds meer vrije markt betaalmiddelen en banken.

  Verder is iemands gezondheid alleen een zaak van de direct betrokkenen (gezinsleden, zakenpartner/werkgever, zorgverzekeraar, huisarts). De overheid heeft er niets mee te maken.

  • “Verder is iemands gezondheid alleen een zaak van de direct betrokkenen (gezinsleden, zakenpartner/werkgever, zorgverzekeraar, huisarts). De overheid heeft er niets mee te maken”.

   Daar zit de overheid niet mee. Privacy is een illusie! De overheid doet clandestien wat niet mag en zal daar nooit voor worden vervolgd, want uit landsbelang. In werkelijkheid vanwege het belang van de elite.
   Je kunt overheden niet vertrouwen.

  • @ Peter de Jong: kun je niet lezen of niet nadenken?
   De tendens dat dat er één digitaal betaalsysteem komt waardoor je alleen nog met je smartphone of iets in die geest kunt betalen, er ís dan niets ‘vrije markt, los misschien van de enkele winkel waar je nog iets met bitcoin kunt betalen, maar ook dat zullen ze aanpakken. Verder komen op den duur ál je gegevens in je online batch, onder het motto: ‘wel handig dat u al uw gegevens in één oogopslag kunt zien, afhandelen’, uiteraard volledig véilig, dat het hele ‘systeem’ dan mee kan kijken zal vroeg of laat gebeuren. Van die pizza is dan uiteraard voor je eigen bestwil / gezondheid. Wedden dat 80% van de bevolking daar vrijwíllig aan gaat meewerken!

  • Beste Peter,
   “Verder is iemands gezondheid alleen een zaak van de direct betrokkenen”

   Voorbeeld: Waarom is de autogordel en de valhelm door de overheid verplicht?
   Waarom mag men onder de 18 geen drank en sigaretten kopen?
   Waarom is het hebben van een zorgverzekering verplicht door de overheid?
   Waarom gaat jouw info bij geestelijke hulpverleners automatisch naar een data opslag van
   de overheid?
   En vrij recent: Waarom moesten wij verplicht een mondmasker dragen?
   Waarom dringt de overheid aan op vaccineren en testen?

   Het lijkt mij zinvol voor jou om eens kritisch naar alle aspecten om je heen te kijken.

   • Het verschil tussen ‘was ist’ und ‘was sein soll’. De autogordelverplichting is er, maar daaruit kun je niet afleiden, dat het goed is, dat die er is.

 3. ToolittleTooLate!
  Data analist.
  – DNA hielprik baby’s – Nep PCR test – data ziekenhuizen.
  – Medische gegevens – huisartsen – verzekeringsmaatschappijen
  – Voedsel, drank & drugs – Klantenkaart winkelier – monitoring riolering.
  – Scholing arbeid CV – werkgevers – Belasting – UWV.
  – Vrije tijd en hobby’s – Facebook – twitter- Tinder -LinkedIn …etc.
  – Used tools AI desktop, tablet https://tinyurl.com/54d9vvax
  – Financieel – bank in collusie https://tinyurl.com/2p8s3k66
  – Uitvoering – Useful idiots.

  35 384 Wijziging van de Wet op het bevolkingsonderzoek in verband met actuele ontwikkelingen op het terrein van preventief gezondheidsonderzoek
  Artikel 11 komt als volgt te luiden:
  1. De in artikel 10 bedoelde ambtenaren zijn, voor zover dat voor het toezicht op de naleving van artikel 9a noodzakelijk is, bevoegd tot inzage van de gegevens over de gezondheid van de onderzochte personen, het maken van kopieën daarvan en indien dat niet ter plaatse kan geschieden, de gegevens voor dat doel voor korte tijd mee te nemen tegen een door hen af te geven schriftelijk bewijs, of het vorderen van inlichtingen ter zake, bij degene die het preventief gezondheidsonderzoek aanbiedt of uitvoert.
  2. Voor zover de desbetreffende beroepsbeoefenaar uit hoofde van ambt, beroep of overeenkomst tot geheimhouding van het dossier en de daarin opgenomen persoonsgegevens verplicht is, kan hij deze verplichting, in afwijking van artikel 5:20, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht, niet inroepen tegenover de toezichthouder. Op de toezichthouder rust dezelfde geheimhoudingsplicht als op de desbetreffende beroepsbeoefenaar.
  3. De toezichthouders beschikken niet over de bevoegdheden, bedoeld in de artikelen 5:18 en 5:19 van de Algemene wet bestuursrecht.

 4. Dan laad je de pizza door iemand anders bestellen voor ieder probleem is een oplossing.
  Maar we houden meer van het probleem te benoemen dan de oplossing.

  • Of je bakt de tomaten zo lang, dat ze gekaramelliseerd zijn en dus ‘ongezond’, terwijl de roverheid denkt, dat je ‘gezond’ bezig bent.

  • Hier zitten wat simpele Heini-reacties tussen zeg, die andere waar je de pizza door laat bestellen kijkt wel uit, want hij heeft dan ook weer een minpunt op zijn social credits. Jullie willen niet begrijpen wat dat betekent hé en dat het allesomvattend is voor je hele leven en óf zo arrogant of zo simpel dat je denkt dat alleen jíj daar wel onderuit kunt komen (en alle anderen natuurlijk niet). En voor er weer een slimpie komt die zegt dat je dan geen smarphone moet hebben of ‘m uitzetten: dat kan dan ook niet meer. In China is dat al, bij de corona verplichte quarantaine van 2 weken in het begin werd dat gecontroleerd met de smartphone en de GPS daarin die aangeeft waar de telefoon is. Als die uitstond kreeg je al meteen een dikke boete, als je gebeld werd en je nam niet op kreeg je een dikke boete, nam er iemand anders op ging je de gevangenis in, had je de camera uit zodat ze niet konden zien dat jij dat bent (foto’s van paspoorten e.d. zijn momenteel al allemaal digitaal geregistreerd) ging je de gevangenis in en ga maar door. Leuk hé.

 5. Als jullie nu allemaal eens de angstknop uitzetten; No-one rules if no-one obeys. (David Icke).

  Leer samen te werken met gelijkgestemde mensen, zet een collectief ruilhandel systeem op en probeer zo onafhankelijk te leven van (inderdaad) overheidsgerelateerde instanties.
  Zelf ben ik al ruim 7 jaar niet meer in een winkel of supermarkt geweest, lees al 25 jaar geen kranten en kijk al even zo lang geen tv meer.

  • Rini lees 1984 van Orwell er nog maar eens op na. Wat jij voorstelt is denken hoe het tot heden kan, maar als alles van je gedigitaliseerd is is dat het einde van je ‘slimme’ spelletje. Dan zijn ál je gegevens van je geboorte tot dat moment opgeslagen in één systeem. Je kunt daar dan nog alleen aan ontsnappen als je op een gegeven moment totaal off-grid gaat: dus geen officiële baan meer (alleen nog overal hap-snap zwart wat klussen), geen vaste woonplek meer, geen uitkering, geen enkele vorm van ziekteverzekering maar als je ziek wordt dat uit eigen zak zwart betalen (als dat al kan), afzien van WAO als je langdurig ernstig ziek wordt, afzien van je AOW als je ouder wordt. En dan ervan uitgaan dat cash geld níet allemaal digitaal wordt, dat je nooit ziek wordt, dat je niet gehandicapt wordt, dat je niet oud wordt, want je zwarte baantjes kun je dan ook wel vergeten, pensioen naast je AOW heb je dan niet opgebouwd. Gezien de kosten in Nederland kun je dan dus létterlijk niet meer leven, ook al hoef je geen luxe maar alleen een dak boven je hoofd en te eten. Hoeveel mensen kunnen / willen dat denk je ?

   • Skarsgärd; Dank voor uw reactie. Als ex-militair vul ik die keuze niet voor anderen in. Uw geschetst scenario benadert in grote, zeer grote lijnen de realiteit en daar ben ik mij samen met een aantal gelijkgestemden zeer goed van bewust. Ik vrees dat er tzt pittige keuzes gemaakt moeten gaan worden ja…

 6. kan ik wel geld overmaken naar mijn buurman die toevallig piZZaboer is?
  kan ik wel geld overmaken naar mijn buurman die de piZZaboer betaald en zegt dat het niet naar zijn adres moet.
  Hele uitzoekerij om er achter te komen wie de PiZZang is!

  • hahahaha! en als jij met de betaalkaart van je vrouw besteld krijg je de 1/2

 7. De letter Z waar DzVzTkM naar verwijst zie je sinds 2 weken steeds weer terug op Russische voertuigen. Allerlei media breken zich er het hoofd over. Opvallend is dat het cyrillisch / Russische alfabet helemaal geen letter Z kent, in het Russisch slaat het dus nergens op. Ons latijnse alfabet kent een letter Z maar kan voor vanalles staan.
  De ‘Zajien’ (Z) is echter óók de zevende letter uit het Hebreeuws alfabet. Het hebreeuwse oude testament kent maar één profeet waarvan de naam met een Z begint: Zacharia. Het laatste deel van het bijbelboek Zacharia beschrijft eschatologische profetieën over de overwinning op het kwaad in het einde der tijden, het eindconflict en de overwinning van Gods koninkrijk. Als je dat legt naast de Russische omschrijving van het Oekraiense leger als fascisten, hun al of niet ware of gelogen beweringen van het vinden van biolabs, pedofilie-netwerken etc. dan is dát misschien hun beeld achter die ‘Z’ .

Comments are closed.