Willem Engel vandaag weer opgepakt en in de boeien geslagen.

https://twitter.com/dorienrose/status/1510570695838871562?t=OhDDRrwttKsJeS1D47AHUQ&s=08

Engel was, zoals u weet al eerder opgepakt wegens opruiende taal. Met een belachelijke 2 weken voorarrest, een moordenaar of terrorist waardig. Bij afloop van het voorarrest werd hem te verstaan gegeven dat hij voorwaardelijk vrij was, onder conditie geen uitingen op social media te mogen doen.

Bij zo’n verbod op vrije meningsuiting, moet je al vraagtekens zetten. Maar als Engel dan al zijn social media uitschakelt en vervolgens alsnog opgepakt wordt omdat….: hij een interview gaf op youTube Weltschmertz  https://cafeweltschmerz.nl/videos/hes-back-shohreh-feshtali-met-willem-engel-en-jeroen-pols/

En ‘dus’ zijn vandaag op een koele zondag middag vier gemaskerde agenten met weekendtoeslag bezig om een verdachte letterlijk in de handboeien te slaan. De ten laste legging heeft hij en wij nog niet gehoord, maar daar zal ook wel weer het nodige voor-arrest aan worden toegevoegd. Noemden ze dat vroeger niet intimideren en kalt stellen?

In feite hebben we het hier en nu over een politieke gevangene in Nederland, want anders kan ik het niet definiëren. En ondertussen maar met het opgeheven vingertje naar China etc wijzen.

Blijven de wrange vragen over, hoe onafhankelijk blijken rechters nog te zijn, hoe ver gaat de overheid door met afsluiten van onwelgevallige kritiek, hoeveel agenten en gezagsdienaren werken mee aan dit soort wets-? handhaving. Hoe lang mag ik dat nog publiceren?

42 REACTIES

 1. “Blijven de wrange vragen over, hoe onafhankelijk blijken rechters nog te zijn, hoe ver gaat de overheid door met afsluiten van onwelgevallige kritiek, hoeveel agenten en gezagsdienaren werken mee aan dit soort wets-? handhaving. Hoe lang mag ik dat nog publiceren?”

  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  • Die rechters zijn helemaal niet onafhankelijk; ze krijgen hun salaris dankzij de dwangbetalingen, die wij via de dienst Belasting moeten afstaan, om maar eens een zijstraat te noemen. Net zo min zijn ze onpartijdig. Je moet rechters en advocaten zien als neringdoenden. Ondernemers die er alles aan doen, om hun volvette broodwinning tot in Den Eeuwigheid Amen in stand te houden/ uit te breiden. Geholpen door beleids-ambtenaren, wier Nederlands van een dusdanig gehalte is, dat zij een begrip niet in fatsoenlijk, voor geen andere uitleg vatbare wetgeving, weet te formuleren ( hij, die het met een kanariepiet doet, kan gestraft worden met…..; de uitkomst weet ik nu al). En met die agenten heb ik medelijden. Welke sukkel laat zich van alles welgevallen voor het minimumloon?

 2. Hij beantwoord de vragen zelf al in de Weltschmertz video. Die heb toevallig al gezien vandaag.

  Wat zijn het opeens voor praktijken dat de struikrovers maskers op doen als zij iemand oppakken? Het lijkt wel Mexico, Columbia of een ander derdewereldland zo.

  Amnesty International, met hun veel te sjieke grachtenpandje. Voor wie bestaan ze eigenlijk?

  Ik zal van de week maar een kaartje sturen naar Willem. Dat schijnen ze leuk te vinden bij de overheid.

 3. Wat er aan de hand is weet ik niet natuurlijk, men kan weinig meer vertrouwen, door al die techniek en verborgen agenda’s, maar;

  Ik denk soms aan situaties vroeger in de klas. Zoals toen de leraar werd geplaagd en dan soms boos heel boos werd. Er waren raddraaiers die de leraar telkens te pakken namen, met als gevolg dat de klas er soms onder leed.
  Ik zeg niet dat Willem dit of dat is, dat weer ik niet. De verhalen van C.O. ken ik ook. Ik ga ervan uit dat ik de mens vertrouw totdat het tegendeel bewezen is. Daar heb ik het dus nu niet over.

  Het gaat mij erom dat het erop lijkt dat partijen zitten te ‘voeren’. Of het nu trollen zijn of een bepaalde groep van specialisten, het lijkt er soms (vaak?) op dat men aas uitgooit om vissen te vangen. Zoiets.
  Daarom denk ik dat de mens veel gewoon maar moet negeren. Ook als iets onrechtvaardig of gemeen is. Of juist dan. Geen energie aan geven werkt soms het beste. Waar men energie in steekt groeit, grof gesteld. Ergo, geef misschien liever energie aan de goede dingen.
  Want soms wordt het intellect bespeeld, de nieuwsgierigheid, het rechtvaardigheigevoel zelfs. En dan is de kunst misschien juist om koel en nuchter te blijven. Het roer niet uit het oog verliezen. En de geestelijke energie niet te laten wegsnoepen.
  En de kunst lijkt dus zélf aan het roer van het denken en het voelen en het leven te blijven staan en te zorgen dat anderen dat roer niet teveel beïnvloeden met: oh, heb je dát nu weer gehoord of gelezen, érg hè? En dit en dat en zus en zo!
  Ik bedoel niet dat iemand onwetend hoeft te blijven. Maar het zou zo kunnen zijn dat veel informatie, ook vanaf de computer, juist bedoeld zijn om de mens ’te bespelen’.

  Het is wel geen harde wetenschap wat ik schrijf, maar ik denk, ik geef ook de psychologische kant wat aan? Ik ben wel leek hoor. Maar las en leerde wel wat daarover.

  • Bij voetbal leert men de beginnende voetballer “de ogen op de bal te houden” en “de bal te spelen” en niet aan de shirtjes te trekken. Veel voetballers kiezen er vaak voor aan de shirtjes te trekken. En worden boos als daar repercussies op volgens. Met als gevolg dat er veel energie wordt gestoken in complete onzin. Inderdaad besteed energie aan de “goede dingen”.

  • Waarom Engel een overheidstrol zou zijn vind ik vooral bij de site van Martin Vrijland.
   En eigenlijk nergens anders.
   Maar volgens Vrijland is zo’n beetje iedereen een overheidstrol, ook wel judas geit genoemd, een naam die Martin bij iedereen er bij plakt.
   En wat er bij Vrijland staat neem ik echt allemaal met een grote korrel zout.
   De man weet alles, heeft alles al voorspelt en je moet vooral zijn boek kopen.
   Ik denk dat jij een trouwe lezer van zijn site bent.

   • @Bert

    Waar zijn de bewijzen dat Willem Engel niet/wel optreedt en acteert voor de WEF staat?? Het landelijke arrestatiebericht luidt voor iedereen in dit geval; “maul halten, oder, wollt ihr den totalen Krieg?”

    https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14554775/honderden-amerikaanse-tanks-en-pantserwagens-komen-aan-in-vlissingen

    In tijden van een satanische staat/WEF/Bilderberg/Rothschild/Rockefeller oorlog is tactisch gezien alles geoorloofd en kan iedere willekeurige satan als een reddende/onschuldige engel verschijnen.

   • Moet ik nou het bewijs leveren dat Engel geen trol is.
    Vraag eens aan jhon waarom hij wel denkt dat Engel een overheid trol is.
    Dan kan ik iedereen wel een overheid trol noemen zonder iets te hoeven bewijzen.
    En als andere het daar niet mee eens zijn, dan moeten zij dus maar bewijzen dat het niet zo is.
    Dat is de hele boel omdraaien.

   • @Bert

    Wie weet wie wie is of wat? Mijn reactie en deze vraag zijn niet persoonlijk bedoeld, Bert.

    Het is in algemene zin naïef om blind te geloven dat de staat een kreupele is en te vertrouwen op personen bijv. als Engel of Pols en aan te nemen dat het onbezoldigde vrijheidsstrijders zijn. Personen die acteren voor de staat, lijkt mij tactisch gezien niet onlogisch. De staat laat mensen toch ook infiltreren in organisaties, heeft trollen op het internet, zet romeo’s in tegen vredige burgers en had altijd al agenten in burger.

    De rechtszaken tegen de staat rond de coronahoax, die Engel en Pols hebben verloren, pakten in ieder geval telkenmale in het voordeel uit voor de staat in nadeel voor de gemeenschap.

  • Als Willem CO is is die wel een ERG slechte !!
   Hoeveel mensen hij samen met Jeroen wel niet in het andere kamp heeft gekregen is niet meer te tellen.
   Het zijn ook alleen de mensen met een groot bereik die door overheid en media aangevallen worden.

  • Ik ken de site van Martin Vrijland. Zijn boek de viruswaarheid heb ik gekocht. Alleen maar om een andere mening te kunnen lezen.
   Maar, wat ik wel doe en dat doe ik bij elke site, sceptisch zijn over de inhoud van de artikelen. En een standaard aantal uitgangspunten hanteren:
   – wie eist, moet bewijzen
   – bewijsstukken moeten van derden komen, dus naar eigen artikelen verwijzen is geen bewijs.
   – eigen onderzoek doen, is altijd goed, maar niet als argument om je stelling te bewijzen.
   – Toetsen aan andere websites en onderbouwde meningen.

 4. Willem Engel is stukken intelligenter dan degenen die hem vervolgen. En die, die dus niet van hetzelfde niveau zijn, willen absoluut bewijzen dat zij slimmer zijn. Daarmee begaan ze de klassieke fout zich van geweld te bedienen, omdat ze rationeel hun gelijk niet krijgen. Ik denk dat het heel banaal is: de overheid zit vol met havo-klanten die graag gymnasiasten waren geweest. Dat geldt ook voor het OM en de gemiddelde rechters. Misschien vind je pas bij de hoge raad respectabele doordenkers, maar de echte slimmen blijven niet bij de overheid, die lopen daar gillend weg. Isa Keiens is daar een voorbeeld van.

  • Dat klopt wel. De besten en slimsten blijven er niet lang. Of lopen er vast als zij zo onverstandig waren om er toch te blijven.

   In het interview komt Engel redelijk normaal op mij over. Of hij een overheids-trol is kan ik niet beoordelen. Hij komt uit Rotjeknor, net als Hugo de Clown. Misschien kopen ze wel samen schoenen.

  • Persoonlijk zou ik narcisme en psychopathie in de hogere lagen van de Overheid zoeken, dat lijkt me meer voor de hand liggen.

 5. Willem Engel had er voor getekend dat hij niet op sociale media zich zou uiten. Daar heeft hij zich niet aan gehouden dus is het logisch dat hij opnieuw is opgepakt.

  • Mee doen aan een gesprek voor Café Weltschmerz is iets anders dan je uitlaten op sociale media.
   En wanneer gaan ze jou een lintje opspelden als grootste meeloper van de overheid?

   Je zal Winston toch maar als buurman hebben.
   Dan ben je meteen de lul als je de vuilnisbak te vroeg buiten zet.

   • Sorry Bert, als we dan toch gaan schelden dan wil ik wel zeggen dat ik jou de grootste idioot op deze site vind. Ik heb een iets andere achtergrond dan jij.
    Voor de rest maak ik er geen woord meer aan vuil aan jouw mening.

   • Helemaal met Bert eens, …

    Behalve de laatste alinea dan.

    Het OM en ook de rechter heeft totaal niet duidelijk aangegeven wanneer en wat sociale media is en dat heeft de advocaat van Willem ook aangegeven in en na de rechtszitting.

    Als daar geen goed antwoordt op komt, kan de overheid hem op ieder gewenst moment weer oppakken, … en zie daar.

    Besides waar Willem überhaupt voor opgepakt is is al een farce.
    Om een paar “Tweets”notabene !!

    Zijn we nog wel serieus te nemen als we dat gaan doen?!

   • Jij hebt zeker een iets andere achtergrond.
    Een achtergrond waar ik niet trots op zou zijn.

  • Winston,

   Daar zit wat in wat je zegt. Weltschmerz is sociale media.

  • Winston

   Totale onzin.

   Engel heeft zijn sociale media account opgezegd. Dus twitter en facebook etc

   Weltschmerz is geen sociale media.

   Weltschmerz is een site, van/voor journalisten etc. Even los van wat je van de inhoud vind verder.

   En sinds wanneer mag iemand niet op zijn eigen site, zijn/haar mening geven over onderwerpen?

   Waarom vinden we dat nu normaal? Waarom is het normaal, dat mensen nu opgepakt worden, voor het geven van hun mening? Hoe zijn de mensen zo afgegleden?

   Waarom normaliseer je dit?

   Niemand ziet Weltschmerz als sociale media. Als je aan sociale media denkt, denk je aan: twitter, youtube, reddit etc. Weltschmerz is duidelijk iets anders. Ze hadden dan moeten zeggen: u mag nérgens meer iets op internet zetten, ook niet op uw eigen site.

   Dit alles is gewoon pure intimidatie en Winston vind het prachtig.

   Dan ben je meteen de lul als je de vuilnisbak te vroeg buiten zet.

   Hehehe

   • En toch lijkt Weltschmerz misschien gebruik te maken, of te vallen onder sociale media: online platformen zoals weblogs, fora, diensten als Twitter en Youtube, sociale netwerken als Linkedin, Facebook en Hyves, enz., met als kenmerk dat de gebruikers zelf de inhoud verzorgen, met geen of nauwelijks tussenkomst van een professionele redactie Gebruikt voor: media2.0 Minder specifiek: media Zie ook: sociale netwerken web2.0
    https://www.encyclo.nl/begrip/sociale_media

    De definitie heb ik niet zo snel kunnen vinden.
    Wel: https://blog.iusmentis.com/2013/01/23/rechter-verbiedt-smaadpleger-socialemediaprofielen-te-hebben/

   • Of dit?

    “What is the best definition of social media?
    The term social media refers to a computer-based technology that facilitates the sharing of ideas, thoughts, and information through virtual networks and communities. Social media is internet-based and gives users quick electronic communication of content, such as personal information, documents, videos, and photos.”.

    Maar wat de juridische definitie is?

   • Hmmm

    Ik verstond onder social media altijd alleen facebook en twitter etc

    En zag weltshmerz als een opiniesite

 6. Viruswaarheid-grondlegger Willem Engel is vandaag weer opgepakt. De politie reed hem klem nabij Nijmegen. Hij zou namelijk in strijd met de afspraken gehandeld hebben over zijn vrijlating. Hij mocht “geen uitlatingen doen op sociale media,” maar deed mee aan een gesprek voor Café Weltschmerz. Vervolgens werd hij vandaag volgens Gideon van Meijeren op onrechtmatige wijze in de boeien geslagen.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/04/gideon-van-meijeren-fileert-onrechtmatige-aanhouding-willem-engel-handboeien-niet-nodig-en-legitimatie-verplicht/

 7. Er wordt een stappenplan uitgerold om de Nederlandse bevolking in een bepaalde richting te sturen. Nu wordt Willem Engel opgepakt om werkelijk helemaal niets. Veel mensen halen er hun schouders bij op en er zijn mensen die denken dat Engel het er wel naar gemaakt zal hebben. Als Engel voor de 5e keer wordt opgepakt, treedt er gewenning op en dan krijgt dat bericht geen aandacht meer. Het doel van deze actie van de overheid is dat we eraan wennen dat in Nederland mensen om werkelijk helemaal niets worden opgepakt. Als we er eenmaal aan gewend zijn dat mensen om niets worden opgepakt, worden ze vervolgens om werkelijk helemaal niets vermoord door de overheid. Ook daar zullen we aan wennen volgens precies dezelfde stappenplan.

  Ook op andere gebieden wordt deze psychologische terreur stappenplan toegepast. Sinds 31 maart 2022 is de wet verplaatsing bevolking van kracht.

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2022-133.html

  Het is slechts een kwestie van tijd dat ongevaccineerden afgevoerd gaan worden omdat ze een gevaar zouden zijn voor de volksgezondheid. De gehersenspoelde medemens zal het ermee eens zijn. Andere mensen zullen misschien denken, liever hij/zij dan ik. Dus ook het afvoeren van mensen naar kampen gaat op een gegeven moment normaal worden.

  Het is noodzakelijk dat we ons allemaal gaan beseffen dat er heel slinks een stappenplan wordt uitgerold met als doel dat wij het abnormale normaal gaan vinden. Op dag 2 van het ‘tribunaal’ dat advocaat Reiner Fuellmich met andere advocaten en experts organiseerde wordt die psychologische terreur duidelijk uitgelegd. Waar het vandaan komt, hoe het wordt bedacht, verkocht, toegepast etc.

 8. Ik zag iemand zeggen, over Engel zijn arrestatie : Nu zijn achterban nog !

  Nu moet zijn achterban nog afgevoerd worden !

  Dan moeten ze dus eventjes 30,000 mensen zonder proces van straat gaan plukken?

  Dat is dus het klimaat, waar we in zitten.

  • Ja, dat klopt. De mensen zijn betoverd oftewel gehersenspoeld.
   Maar er zijn veel stoorzenders (trollen) aanwezig hoor. Ik zou alles dus met een grote schep zout nemen.
   En er niet teveel energie geven. Straks doe je precies wat ze willen, je aan een laten kant zetten.

 9. Interessante discussie over sociale media. Café Weltschmerz kun je misschien beter onder ‘alternatieve media’ klassificeren, net als blckbx tv. Social media zijn media waar een directe interactie van gebruikers met elkaar bestaat en door het selectief aanbod “naar jouw voorkeuren” allerkleinste bubbels ontstaan. Rechters zullen echter een grote vrijheid van interpretatie hebben en weinig begrip van wat er zich allemaal ontwikkelt buiten de wetsgetrouwe media om. Ik zie daar zwart voor Willem Engel. De juridische macht stikt van de unfucked bitches die dagelijks in stof wentelen. Die hebben geen verruimde geesten, slechts vernauwingen.
  De goeie ontwikkeling is dat alternatieve media, die zich niet door de overheid laten betalen, in opkomst zijn en zich rap professionaliseren. Alles wat zonder overheid overleeft is beresterk, onafhankelijk en vrij. en de msm worden steeds debieler.

  • In de volksmond, is Weltschmerz geen sociale media

   Sociale media is iets waar vele mensen opzitten, die met elkaar interacteren

   Maar goed, als de rechter iets zegt, dan is het waar, volgens de meeste mensen

   Als de rechter zegt: MacDonald’s is sociale media, dan is het zo, want een rechter zegt het

   99 procent van de mensen ‘denkt’ zo

   Ze stellen een voorbeeld, met die Engel. Hij is een boegbeeld van een ‘wappie’ schip. Ze zeggen, ga brutaal doen en we pakken je gewoon! Ze laten hun tanden zien. De staat laat haar tanden zien, ontbloot haar slagtanden. Grrrrrr!!!! is wat zij zegt.

Comments are closed.