Het beruchte World Economic Forum (WEF) organiseert deze week zijn jaarlijkse bijeenkomst in Davos. Het World Economic Forum (WEF) fungeert via zijn jaarlijkse Davos-conferentie als de machtbeleids- en ideeënwinkel voor de heersende klasse. De NGO wordt geleid door een stripboek-schurkachtig personage en Leninaanbidder Klaus Schwab, de megalomane president die een werkelijk waanzinnige, extremistische politieke agenda voor onze toekomst formuleert.

Gezien de rap toegenomen internationale vijandigheid jegens het WEF heeft de Zwitserse staat 5.000 militairen ter beschikking gesteld om het complotfeestje te beschermen. Het vorige Forum van het WEF kon niet doorgaan vanwege de enorme aantallen doodsbedreigingen. Dat zegt wel iets over hun ‘populariteit’.

Davos 2022 bevat de gebruikelijke componenten van WEF’s “je zal niets bezitten en je zal gelukkig zijn” totalitaire ecocollectivistische agenda. Onderwerpen die tijdens de vergadering van 2022 zullen worden besproken zijn:

 • Ervaar de toekomst van samenwerking: The Global Collaboration Village
 • Op koers blijven voor natuuractie
 • Toekomstbestendige gezondheidssystemen
 • Versnellen van de Reskilling Revolution (voor de “groene transitie”)
 • Het ‘Net’ in Net Zero
 • De toekomst van globalisering
 • CO2 markten ontsluiten

En natuurlijk een speciale toespraak van Volodymyr Zelenskyy, president van Oekraïne

De Nederlandse medewerkers van het WEF die in Davos hun marsorders krijgen zijn: Mark Rutte, keuniging Maxima, Frans Timmermans, Klaas Knot, Sigrid Kaag, Katja Ollengren, Karissa van Gennip, Liesje Schreinemacher en Vivianne Heijnen.

Een complete lijst met WEF/Davos personeel vindt u hier.  Handig om woorden en daden van de betrokkenen in het juiste kader te kunnen plaatsen.

Bron: ZeroHedge

 

 

41 REACTIES

 1. Het valt mij op dat ongeveer 80% (uit ervaring en niet uit de media) overal in meegaat…de C19, Wef, Apenstreken, fiat geld, Ukraine, hunger by Russian (eu) design, klimaat..en nu schiet ik alleen langs het oppervlak van de fascistische kubus. Mensen vinden het wel prima en ik vind dat weer prima. Ik vlieger verder en verder weg van het oppervlakkige oftewel beschaving. Terug naar het Mensch-zijn als onderdeel van een groter geheel welke niet de optelsom is van de delen maar heel natuurlijk.

  fijne dag gewenst

 2. Voor zover ik de Davos-elite begrijp is hun voornaamste zorg/angst dat grondstoffen eindig zijn. Als dat zo is, of beter, als je dat inzicht bent toegedaan, zul je het gebruik daarvan moeten gaan managen. Dat kom je al heel snel uit bij populatiecontrole en de biotechnologische tools die dit mogelijk maken.

  Ook op dit forum zijn er mensen die spreken van overbevolking en van geo-libertarisme omdat bewoonbaar land schaars is volgens hen.

  Als je de Davos-elite wilt bestrijden zul je het onderwerp van grondstoffenschaarste en problemen die daarmee verband houden als energie en landdruk moeten beantwoorden.

  • Hun belangrijkste zorg is macht, controle en geld. De rest is window dressing. Overbevolking is een mythe net als eindige grondstoffen als olie. Zolang je in (hun) cirkelredenatie blijf zitten, maak je deel uit van het probleem.

   • Sorry, maar dat is een cirkelredenering. Het zijn geen domme mensen. Op enig moment is er een tekort aan grondstoffen. Nu overduidelijk niet met 8 miljard mensen. Met 80 miljard mensen misschien wel. Wat je op enig moment krijgt is een maximum populatie gegeven de hoeveelheid grondstoffen, gelijk het maximum bij een jager/verzamelaar maatschappij, een landbouw samenleving en nu een industriele/service economie. Er is op een gegeven moment niet genoeg om iedereen te voeden tot een nieuwe, paradigma wijzigende technologische vernieuwing zijn intrede doet gelijk eerst de landbouwrevolutie en later de Industriele Revolutie waar we nog steeds inzitten. In die zin houdt het zich in evenwicht. Dat is dan meteen het antwoord. Alleen, als je een control freak bent ga je je daar niet bij neerleggen en wil je dat managen.

   • Beste Youp,

    Ons Nederlandje is een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld.
    Nederland dus, dat ieniemiene stipje op de wereldkaart.
    Met de juiste kennis kan deze wereld met gemak het 100-voudige aan aantal monden voeden, zoniet nog vele malen meer.
    Qua andere behoeftes geldt hetzelfde, maar dan moeten we omschakelen naar wat ooit gewoon logisch was.
    Ben je bekent met wat hennep voor ons kan betekenen?
    Met hennep kunnen we alles bereiken.

    Ik kan doorgaan, maar ben nu eerst benieuwd naar jouw reactie 🙂

   • @naamgenoot
    Je hebt waarschijnlijk gelijk. Dat is mooi. Ik heb me waarschijnlijk wat laten meeslepen in hun narratief.

   • @Youp:
    Ik weet even niet hoe ik jouw reactie moet opvatten.
    Krijg het gevoel dat ik niet serieus genomen word en dat snap ik 🙂
    Ik zal morgen nog met iets anders komen, een videootje van iets meer dan 100 jaar terug.
    Moet ik ff opzoeken.

   • @Joep
    Nee hoor, ik neem je volkomen serieus en kijk uit naar je informatie morgen.

   • Hun ‘zorg’ is inderdaad macht, controle en geld zijn een middel daarvoor.
    Dat overbevolking net als eindige grondstoffen een mythe is is wishfull thinking. Ieder ecosysteem groeit zolang er voedsel en dergelijke is. Daarna corrigeert het zichzelf door ‘population die-off’ https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_mortality_event. De aarde is tegenwoordig een groot ecosysteem met grondstoffen die in miljarden jaren in de bodem zijn opgebouwd. De momenteel 8 miljard mensen, snel stijgend, verbruiken dat in kortere tijd. Er komen geen grondstoffen zo snel bij, maar wel mensen. Ieder kind snapt dat er dan een probleem gaat ontstaan. Daardoor ontstaan er weer oorlogen, massamigratie.

   • @ Schimanski

    Hoppakee, duidelijke taal!
    Wikipedia vertelt ons wel even hoe het allemaal echt in elkaar steekt.
    Jippiee 🙂

    Quote: “de aarde is tegenwoordig etc….”
    Hmm, tegenwoordig…. vroeger kennelijk niet dus….?
    Sorry voor mijn taalgebruik, maar wat en bs kalk je hier neer.

    Onze aarde/eco-systeem is 1 groot recycle-apparaat.
    Het enige wat je kan beweren is dat onze huidige maatschappij verkeerd omgaat met wat de natuur ons te bieden heeft (vnl de petro-chemische industrie met al hun troep).
    Niets meer en niets minder.

   • @ Youp

    Ik heb die video nog niet kunnen vinden, kom ik nog op terug.
    Kan wel even vertellen wat die video laat zien:
    Electrische auto’s, electrische steps, electrische bakfietsen, …
    En dat in de beginjaren 1900.

    Ik was verbaasd toen ik die video zag (of video met plaatjes ervan)…

  • Het zijn geen domme mensen. Nee, het zijn gestóórde mensen. In hun beleving zijn anderen teveel op deze Aarde en een ander consumeert teveel en een ander vervuilt of eet teveel vlees etc. maar het is juist precies deze rijke kliek die de Aarde uitbuit, vervuilt en bewust vernietigd. Niet alleen de mensheid wordt op dit moment uitgeroeid. Ook dieren en planten. Vissen gaan bijvoorbeeld dood door drijvende zonneparken en windmolens. Dat heeft weer gevolgen voor vogels en mensen die vissen eten. En laten we wel wezen. Die plastic soep in de zee is er pas sinds plastic ‘milieubewust’ wordt ingezameld en verwerkt.

   We zijn niet met teveel mensen op Aarde. Dat is een leugen en er is ook geen tekort aan wat dan ook. De Aarde herstelt zichzelf. Wat wel zo is, is dat wij (de onderkant van de piramide) met z’n allen een klein deel van de Aarde bewonen en dankzij het asielbeleid gaan we met nog véél méér op een kluitje zitten. Zo worden de rijken nog rijker en hebben de armen nog minder.

   • Niet op dit moment. Dat is duidelijk. Wat als er 80 miljard mensen zijn. Voedsel gaat, zoals Joep beschreven heeft. Genoeg water, energie en andere zaken? Zo niet gaan er mensen sterven en dat houdt het weer in evenwicht.

   • Die angst voor teveel mensen op Aarde en daardoor tekorten is aangepraat. Het is de precies het probleem van de mensen bovenaan de piramide die ons wordt aangepraat. Die angst wordt overal en op alle mogelijke manieren slinks verspreid: geen woningen, geen eten, geen water, geen grondstoffen, geen energie, geen geld, geen werk, geen werknemers, geen medicijnen, geen ruimte, het klimaat, stikstof, ziekte en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  • Gaan we ervan uit dat er een God, een Schepper is die de boel bestuurt, dan is er dus geen reden voor zorgen om overbevolking, grondstoffen etc.
   Gaan we uit van een evolutionistisch wereldbeeld dan is een Star Trek achtige toekomst toch zeer goed mogelijk. Wetenschap zal zich blijven ontwikkelen. En de mens zal de ruimte gaan exploreren. Ook in dat geval is er dus geen reden voor zorgen om overbevolking, grondstoffen etc.
   Als het inderdaad de zorg is om overbevolking, grondstoffen bij de Davos lui om alles en iedereen te gaan managen dan vind ik ze behoorlijk negatief en pessimistisch ingesteld.

  • Beste Yuop,

   Helaas heb ik die video nog steeds niet gevonden.
   Maar in mijn zoektocht ben ik wel andere video’s tegengekomen, waarvan ik op dit moment er 2 wil delen:

   https://www.youtube.com/watch?v=2e2qSW2yrSc (1830!)
   https://www.youtube.com/watch?v=dYFIMwkiTZk

   Waar is deze technologie gebleven?
   Dit hadden we toch als “startpunt” kunnen gebruiken om verder te ontwikkelen?
   Hoe verder ik hier induik, hoe meer ik tot de conclusie kom dat wij idd een reset hebben meegemaakt rond de jaren 1850.
   Kennelijk worden we enorm in de zeik genomen?
   Is onze geschiedenis wel wat men ons wil laten geloven?

   Groet, Joep

   Ps.
   Deze Divergent is een apart figuur, maar hij komt wel met zaken die verder onderzoek rechtvaardigt, in mijn beleving.
   Bekijk ook eens wat meer video’s van hem.
   Advies: sorteer zijn video’s eens op “most populair”.
   Waar komt deze technologie vandaan en waarom zijn wij verder gegaan met het allemaal opnieuw bedenken etc..

   Ik heb nog meer gedachtes hierover, maar laat het hier even bij.
   Hoor graag wat jij (en anderen) hierover denkt!

   • Beste Bert,

    Jouw link heb ik al als suggestie gegeven:
    https://www.vrijspreker.nl/wp/2022/05/de-nederlandse-wef-davos-medewerkers/#comment-499473

    Graag zie ik jouw bevindingen aangaande wat ik vandaag (29-05-2022) heb aangedragen!

    Ik heb het hier over technologie welke al beschikbaar is sinds 1830 en verder, maar kennelijk “vergeten”.
    Hebben wij een reset meegemaakt?
    Is onze huidige beschaving (nuja “beschaving”) slechts 200 jaar oud?
    En zoja, wat voor beschaving bestond er dan voor ons?
    En waarom is die weggevaagd?
    En waarom….

    Vragen, vragen , vragen…..

   • Sjonge jonge, op een reactie van Bert na (welke ik inhoudelijk al als suggestie had gegeven), helemaal geen enkele response…
    Kennelijk bevind ik me hier in een gezelschap dat geen ene moer geeft om de waarheid.
    Een gezelschap dat doodleuk blijft door-ouwehoeren over libertarisme, wat nooit in de praktijk gebracht kan en zal worden in deze freak-wereld.
    Een gezelschap dat denkt dat hiertoe wel een mogelijkheid is, ergens op deze plane (zonder de laatste 2 letters ‘et’)
    Een gezelschap dat niet in de gaten heeft wat er werkelijk aan de hand is in deze wereld.
    Een gezelschap dat niet eens logisch kan nadenken:
    Ik verwijs hier bv. naar het feit dat het onmogelijk is om overdag een halve maan te zien, terwijl de zon er vol op schijnt (*)
    Nee hoor, nadenken is er bij jullie niet meer bij.
    Gewoon doodleuk even snel eoa f*cking google antwoord opzoeken en dan terugkomen met eoa link met hoe eea werkt.
    Dat die linkies komen met onmogelijke systemen, is kennelijk ook niet iets wat jullie interesseert.
    Gewoon domweg neerplempen die hap, niet verder denken en hop weer verder met jullie kortzichtige zienswijzes en wat al niet meer.

    Ik had de hoop dat hier redelijk, zoniet behoorlijk intelligente, logisch nadenkende mensen zijn, die de tijd hebben om ook eens in de materie te duiken welke ik hier voorleg.

    Conclusie: ik kom bedrogen uit.

    Helemaal prima, lullen jullie maar lekker verder.
    Ik ben hier weg.

    Groeten, Joep

    Ps.
    Mochten er hier mensen zijn of langskomen die graag iverm willen hebben, dan verwijs ik jullie naar de post van Ratio.
    https://www.vrijspreker.nl/wp/2022/05/terug-naar-ruilhandel/#comment-499458
    Geïnteresseerd of nood hebben aan, maar niet financieel toereikend? Geen probleem, stuur ik het gratis op.

    (*)
    Nog 1 poging:

    Stel ik (aarde) sta op de grond en jij (maan) staat boven mij op een trap.
    Het is een onbewolkte zonnige dag.
    Nu draaien jij en ik ons met ons hele lichaam (borst-vooruit) naar de zon.
    Mijn lichaam wordt geheel beschenen aan mijn voorkant (dus mijn borst-zijde).
    Nu draai ik mij om en kijk naar jou, bovenop de trap.
    Ook jij wordt vol beschenen aan jouw voorkant (jouw borst-zijde) door de zon.

    Gaat er inmiddels een lampje branden?

    Moet ik dit nu werkelijk compleet gaan uitspellen?
    Jullie zijn toch niet achterlijk?
    Kom op nou!!!

    Ik kijk links omhoog en zie de zon.
    Ik kijk rechts omhoog en zie een halve(!) maan.
    Of:
    Ik draai mij volledig naar de zon.
    Ik draai mij daarna 180 graden om en zie daar een halve(!) maan.

    ER STAAT NIETS TUSSEN DE ZON EN DE MAAN!
    En toch zien we een halve maan……

   • Hoi Joep.
    “ER STAAT NIETS TUSSEN DE ZON EN DE MAAN!”.
    Ik zag een paar maanden geleden de zon en de maan ook samen overdag. Het is een vreemd gezicht dat de maan half belicht is, maar dat is toch logisch? De zon stond op zuid-west (rechts boven) en de maan zuid (iets links boven).

    Maar wat vindt jij er zo speciaal aan?

   • Beste Antisoof,

    Bedankt voor je reactie
    Ik waardeer je moeite, echt!

    Je vraagt mij waarom ik het speciaal vind dat we een halve maan kunnen zien, terwijl deze volbeschenen zou moeten zijn door de zon vanuit ons gezichtspunt.
    Antwoord is simpel: dit is onmogelijk.

    Kennelijk is mijn verhaal nog niet duidelijk, dus kom ik met een ander voorbeeld:

    Ik ben thuis en hang een licht-peertje aan de linkerkant van mijn plafond.
    Aan de rechterkant hang ik een discobol.
    Nu ga ik precies in het midden staan van deze 2 objecten en doe het licht aan.
    Ik kijk naar het brandende licht-peertje.
    Nu draai ik mij 180 graden om en kijk naar die discobal.
    Ik zie dan toch geen half verlichte discobal?

    Dit is feitelijk dezelfde situatie met de zon en de maan, alleen teruggebracht in proportie.

    Kun je hier iets mee?
    Ik hoop het van harte!

    Groet, Joep

    Ps.
    Ik ben hier op vrijspreker gekomen omdat ik in principe dezelfde mening ben toegedaan welke jullie ook hebben.
    Wij zouden in een libertaristische wereld moeten leven.
    Waarin iedereen vrij is om te doen en laten wat ie wil.
    Uiteraard hebben we ook enige structuur nodig.
    Deze structuur moet ‘bottom up’ zijn.
    Geen f*cking overheid die ons in onze vrijheid beperkt en zelfs dwang oplegt, ons besteelt, ons etc… hoef ik jou en alle anderen niet uit te leggen.
    Ik vind zelf dat reageerder Voight-Kampff dit behoorlijk goed weet te vertalen naar hoe dit we zo’n maatschappij zouden moeten vormgeven.
    Maargoed, dat is een andere discussie die in mijn ogen kansloos is, omdat het nul kans van slagen heeft in deze freak-wereld.
    Just my 2 cents

   • Rectificatie:
    ‘Ik vind zelf dat reageerder Voight-Kampff dit behoorlijk goed weet te vertalen naar hoe dit we zo’n maatschappij zouden moeten vormgeven.’
    Moet zijn:
    ‘Ik vind zelf dat reageerder Voight-Kampff dit behoorlijk goed weet te vertalen naar hoe we zo’n maatschappij zouden moeten vormgeven.’

   • Beste AntiSoof,

    Jammer dat u het bij die ene flodder heeft gelaten!
    Ik kom netjes terug met een antwoord, met een ander voorbeeld, om het u makkelijker te maken om voor te stellen wat ik nu echt bedoel.

    Kennelijk komt u er niet uit en laat u mij derhalve (en mss zelfs gemakshalve) gewoon links liggen.
    Ik merk op dat dit typisch is voor meerdere reageerders hier op Vrijspreker.
    Dat is jammer.

    Neem ik u het kwalijk?
    Nee, dit moet (jammer genoeg) nu eenmaal zo zijn.

    Groet, Joep

 3. De richtlijnen van wef gesteld aan de naties met het doorvoeren van de wetten, moeten normaal gesproken niet persee wettelijk doorgevoerd worden!
  Indien zo, dan leven we in een autocratie!
  Wie gelooft die onzin die who, wef de burgers aanpraat?

  • Het gros van de mensen weet niet eens van het bestaan van het/de WEF/WHO….
   Die zijn veels te druk met hun eigen onzinnige troep, zoals facebook, snapchat, twitter, playstation/nintendo/whatever/…, vakanties, kleertjes kopen, gadgets willen hebben, etc….

   SMH…

 4. Dank voor de lijst van overheids-deelnemers. Voor mij is dat het who is who van de parasieten.
  Interessant is om naar de afwezigen te kijken:
  Prominent afwezig is Rusland, maar ook China stuurt maar één vertegenwoordiger, Hongarije geen enkele, Japan met één deelnemer, terwijl daar in het verleden nog de PM kwam, veelbeduidend denk ik. Mexico is helemaal afwezig evenals Chili. Wel verrassend is het dat Canada er maar met één man is, Australië helemaal niet en Nieuw Zeeland ook niet. Wellicht dat die bang zijn om in Davos Covid op te lopen?
  Je ziet dat Nederland de kwalitatief sterkste overheidsvertegenwoordiging stuurt, het lijkt erop dat Rutte een voortrekkersrol wil spelen. Daar liggen ambities bloot.
  Ik denk dat de glans van het WEF er wel een beetje af is. Een beetje regering die zichzelf serieu neemt krijgt in de gaten dat het WEF in de ogen van veel van hun burgers aan het ontsporen is.

  Laten we hopen dat we hier de laatste stuiptrekkingen zien van een organisatie die een megalomaan project aan het optuigen was, dat hopelijk als gebakken lucht in elkaar zakt.

 5. Ja Joep, zelf nadenken is er niet meer bij, gebrainfuckt door wat er als standaard leer in is gepompt.

  Ook ik stel regelmatig dezelfde vraag aan in mijn ogen niet geheel domme mensen, ik geniet er nog meer van de vraag te stellen aan universitair geschoolde types, hoe kan het dat je een halve maan aan de ene kant ziet en de volle zon aan de andere kant.

  Er komt een soort cognitieve dissonantie tevoorschijn, een weigering er over na te willen denken, afleidende antwoorden, koffie????

  Echt de massa bepaalt de waarheid, jezelf de vraag stellen hoe dit toch mogelijk is is ingaan tegen de gevestigde orde en dan val je ergens buiten, hoor je er niet meer bij in je sociale kring en ben je opeens een paria.

  Ik heb eens een schematische voorstelling gemaakt op schaal op een A0 vel papier, waarop ik de vermeende kromming van de aarde op schaal heb gezet, en toen de vraag gesteld hoe het mogelijk ik over een afstand van dertig kilometer de kerktoren van de stad aan het water aan de andere kant van het IJsselmeer te kunnen zien?

  Op welk punt van de aarde is het waterpas gebied?

  Als je om de twee meter een paal de grond in slaat, de waterpas er op legt en zo verder, van paal naar paal, waarom worden de palen dan niet steeds een stukje langer, steken ze verder uit de grond?

  Omdat 99,99% van de mensheid dit niet wil onderkennen, niet wil accepteren of af wil doen als sappige gedrag, daarom is de wereld met al zijn goedbedoelde kletsers, verdoemd, naar de klote.

 6. Beste MASH,

  Godzijdank zijn er nog mensen zoals jij!
  Ben het helemaal met je eens en ervaar exact hetzelfde wat jij schrijft.
  Het is enorm frustrerend om tegen een muur van onlogica te blijven oplopen.

  Dat mensen uitgaan van aantoonbare onlogische zaken op basis van de standaard leer/indoctrinatie is 1 ding.
  En dat kan ik nog begrijpen.
  Maar als er dan mensen voorbij komen zoals jij en ik die een verfrissende, logische en onderbouwde kijk geven op de realiteit en de lezers/toehhoorders gaan het dan nog niet zien….

  SMH!

  • Stel toch eens dat er een goede kern van waarheid zit in al de verhalen rond pole shifting, planeet X, een platte aarde, een Bijbelse eindtijd, een echte EMP uitbarsting door een klasse huppeldepup van de zon.

   Dan fantaseer ik soms hoe de luie, verwende, mainstreammedia gevormde mens met zijn mobiel en magnetron maaltijd opeens in een wereld komt te staan waar hij niet mee bekent is.

   Als de op terrasjes wijnslobberende nietsnutjes met een ego van heb ik jou daar, niet meer naar de sportschool de pedicure en de kapper kunnen om hun maatschappelijke status vertoning in stand te houden. Ze worden al hysterisch als ze een keer niet kunnen douchen omdat hun ketel in storing is gevallen. Wat gebeurt er met dit soort types als de energie een par maanden uit valt.

   Dan voorzie ik steden waar de lijken gestapeld op de hoeken van de straten liggen, alleen de sterken en voorbereiden zullen nog in leven zijn. Dan telt inkomen en je loonstrookjes niet meer om nog een knap huis te bemachtigen.

   • Herkenbare gedachtes….

    Ik heb me inmiddels aardig voorbereid, maar vraag me af of ik er iets aan gaan hebben…
    Het idee is om, voordat de pleuris uitbreekt, de stap te nemen om hier weg te gaan en de bossen in te gaan (uiteraard niet in NL).
    Bizar dat ik dit schrijf….

 7. Reactificatie:

  “…of ik er iets aan gaan hebben…” moet zijn: “… of ik er iets aan ga hebben…”

Comments are closed.